Текущее время: 23 фев 2025, 16:47

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 439 ]  На страницу Пред.  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 30  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 15 окт 2012, 18:46 
Постоялец

ПЛАТОН писал(а):
ruslabigboy писал(а):
И снова всем привет!
Неотвратимое близится - получена повестка в суд на 24.10.2012 на 14:30 судья Яремчук В.И.
На данный момент я так и не ознакомлен с материалами дела, протокол обжалуется теперь уже в облГАИ, кто юридически пограмотнее, подскажите правильность хода действий:
Пойти в суд найти судью написать ходатайства:
- перенсенеие рассмотрения дела в связи с тем, что протокол обжалуется
- ознакомление с материалами дела
- присутствия при рассмотрении журналистов
- проведение при рассмотрении аудио-видеозаписи
ждать...

А чего ты не хочешь по тихому отсудить постанову. А потом когда разродиться гаи области и напишет что нарушений нет. Сразу их за это и "полюбить"

Это будет суд по второму протоколу - за якобы аварийную ситуацию... Потому о постанове речь не идет. А отсудить - пока не знаю, что меня ждет. ибо материалов не видел...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 15 окт 2012, 19:55 
Постоялец

ruslabigboy писал(а):
И снова всем привет!
Неотвратимое близится - получена повестка в суд на 24.10.2012 на 14:30 судья Яремчук В.И.
На данный момент я так и не ознакомлен с материалами дела, протокол обжалуется теперь уже в облГАИ, кто юридически пограмотнее, подскажите правильность хода действий:
Пойти в суд найти судью написать ходатайства:
- перенсенеие рассмотрения дела в связи с тем, что протокол обжалуется
- ознакомление с материалами дела
- присутствия при рассмотрении журналистов
- проведение при рассмотрении аудио-видеозаписи
ждать...

В свой день рождения обязательно прийду в суд тебя поддержать!!!!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 15 окт 2012, 21:00 
Постоялец

Отправил сегодня заявление в ОблГАИ такого содержания (писал вчера, праздновали):
Сообщение, не относящиеся к теме
Начальнику УГАИ Харьковской области
Ершову А.А.

ЗАЯВЛЕНИЕ
30.08.2012 инспектором ГАИ Борщом В.Л. на меня был составлен протокол и вынесено постановление за отсутствие у меня такого документа, как технический паспорт на автомобиль. Следует заметить, что в это время я имел при себе свидетельство о регистрации моего транспортного средства. Об этом были уведомлены органы милиции (был совершен звонок на 102), дежурный ГАИ, сам инспектор и свидетели, находившиеся в моем автомобиле.
4.09.2012 г на имя начальника ОГАИ г. Харькова Федянина Б.Л. была подана жалоба на действия инспектора с требованием отменить указанное постановление.
24.09.2012 г я получил ответ №38/Н-498, Н-498/1 (указанный ответ приложен к жалобе на Ваше имя от 9.10.2012). В указанном ответе Федянин Б.Л. указал, что протокол и постановление вынесены правомерно, поскольку технический паспорт является регистрационным документом и, стало быть, мне необходимо иметь его при себе.
Получив такой ответ, я полностью переосмыслил свое существование и решил жить, не нарушая законов и правил. С этой целью на имя начальника ОГАИ г. Харькова Федянина Б.Л. 26.09.2012 г мной было подано заявление с просьбой выдать мне технический паспорт на мой ав-томобиль.
12.10.2012 г я получил ответ №Н-590 в котором указывалось, что мне не могут выдать техни-ческий паспорт на мой автомобиль, поскольку на него уже выдано СВИДЕТЕЛЬСТВО О РЕГИСТРАЦИИ.
Прочитав указанный ответ, я пришел в расстройство и впал в глубочайшую депрессию. Перспектива моей дальнейшей жизни пугала меня отсутствием возможности перемещать себя и своих близких с помощью меня в своем собственном автомобиле. Поясню свое состояние.
Согласно ответам начальника ГАИ Федянина Б.Л. (как письменным, так и устным – на личном приеме), я обязан иметь при себе такой документ, как технический паспорт. Более того, за его отсутствие, согласно постановлению инспектора Борща В.Л. и по словам Федянина Б.Л., предусмотрена ответственность по ст. 126 КУАП. Когда я оформлял свой автомобиль в органах ГАИ, мне то ли по ошибке, то ли по недосмотру, забыли (или специально так подстроили) выдать технический паспорт на автомобиль, но выдали только свидетельство о регистрации транспортного средства. Я, будучи свято уверенным, что свидетельство о регистрации является регистрационным документом, управлял своим автомобилем на протяжении более четырех лет, и ни разу никто не уведомил меня, что мне крайне необходимо иметь при себе еще и технический паспорт на мой автомобиль. Когда, благодаря инспектору Борщу В.Л. и начальнику ОГАИ г. Харькова Федянину Б.Л., я узнал, что мне необходимо иметь при себе еще и технический паспорт, я твердо решил встать на путь истинный. Однако на мою попытку получить технический паспорт на мой автомобиль, тем же начальником ОГАИ г. Харькова Федяниным Б.Л., как уже упоминалось выше, мне было отвечено отказом.
Таким образом, на настоящий момент я нахожусь перед выбором – то ли мне управлять автомобилем без технического паспорта, рискуя снова быть оштрафованным инспектором Борщом В.Л. (или ему подобным), то ли не использовать мое транспортное средство вообще, ввиду невозможности получения на него технического паспорта. С одной стороны Федянин Б.Л. говорит, что мне запрещено управлять автомобилем без технического паспорта, а с другой стороны сам же Федянин Б.Л. отказывает мне в его выдаче.
На основании вышеизложенного прошу:
1. Указать мне направление моих дальнейших действий: запретить управлять моим транспортным средством; выдать мне особую разрешительную бумагу, позволяющую мне управлять моим автомобилем, не имея технический паспорт на него; другой способ решения данного вопроса.
2. Дать ответ на вопрос – имеются ли на территории Украины еще водители, которые имеют только свидетельство о регистрации на свои автомобили, и при этом не имеют технические паспорта (или я такой один?)?
К заявлению прилагаются:
1. Копия ответа №Н-590 (1 лист).

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 16 окт 2012, 12:19 
Борец

ruslabigboy
Выносящий мозг.. ..

http://roadcontrol-kharkov.blogspot.com/

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 16 окт 2012, 13:54 
Борец

ruslabigboy писал(а):
Отправил сегодня заявление в ОблГАИ такого содержания (писал вчера, праздновали):
Начальнику УГАИ Харьковской области
Ершову А.А.

ЗАЯВЛЕНИЕ
30.08.2012 инспектором ГАИ Борщом В.Л. на меня был составлен протокол и вынесено постановление за отсутствие у меня такого документа, как технический паспорт на автомобиль. Следует заметить, что в это время я имел при себе свидетельство о регистрации моего транспортного средства. Об этом были уведомлены органы милиции (был совершен звонок на 102), дежурный ГАИ, сам инспектор и свидетели, находившиеся в моем автомобиле.
4.09.2012 г на имя начальника ОГАИ г. Харькова Федянина Б.Л. была подана жалоба на действия инспектора с требованием отменить указанное постановление.
24.09.2012 г я получил ответ №38/Н-498, Н-498/1 (указанный ответ приложен к жалобе на Ваше имя от 9.10.2012). В указанном ответе Федянин Б.Л. указал, что протокол и постановление вынесены правомерно, поскольку технический паспорт является регистрационным документом и, стало быть, мне необходимо иметь его при себе.
Получив такой ответ, я полностью переосмыслил свое существование и решил жить, не нарушая законов и правил. С этой целью на имя начальника ОГАИ г. Харькова Федянина Б.Л. 26.09.2012 г мной было подано заявление с просьбой выдать мне технический паспорт на мой ав-томобиль.
12.10.2012 г я получил ответ №Н-590 в котором указывалось, что мне не могут выдать техни-ческий паспорт на мой автомобиль, поскольку на него уже выдано СВИДЕТЕЛЬСТВО О РЕГИСТРАЦИИ.
Прочитав указанный ответ, я пришел в расстройство и впал в глубочайшую депрессию. Перспектива моей дальнейшей жизни пугала меня отсутствием возможности перемещать себя и своих близких с помощью меня в своем собственном автомобиле. Поясню свое состояние.
Согласно ответам начальника ГАИ Федянина Б.Л. (как письменным, так и устным – на личном приеме), я обязан иметь при себе такой документ, как технический паспорт. Более того, за его отсутствие, согласно постановлению инспектора Борща В.Л. и по словам Федянина Б.Л., предусмотрена ответственность по ст. 126 КУАП. Когда я оформлял свой автомобиль в органах ГАИ, мне то ли по ошибке, то ли по недосмотру, забыли (или специально так подстроили) выдать технический паспорт на автомобиль, но выдали только свидетельство о регистрации транспортного средства. Я, будучи свято уверенным, что свидетельство о регистрации является регистрационным документом, управлял своим автомобилем на протяжении более четырех лет, и ни разу никто не уведомил меня, что мне крайне необходимо иметь при себе еще и технический паспорт на мой автомобиль. Когда, благодаря инспектору Борщу В.Л. и начальнику ОГАИ г. Харькова Федянину Б.Л., я узнал, что мне необходимо иметь при себе еще и технический паспорт, я твердо решил встать на путь истинный. Однако на мою попытку получить технический паспорт на мой автомобиль, тем же начальником ОГАИ г. Харькова Федяниным Б.Л., как уже упоминалось выше, мне было отвечено отказом.
Таким образом, на настоящий момент я нахожусь перед выбором – то ли мне управлять автомобилем без технического паспорта, рискуя снова быть оштрафованным инспектором Борщом В.Л. (или ему подобным), то ли не использовать мое транспортное средство вообще, ввиду невозможности получения на него технического паспорта. С одной стороны Федянин Б.Л. говорит, что мне запрещено управлять автомобилем без технического паспорта, а с другой стороны сам же Федянин Б.Л. отказывает мне в его выдаче.
На основании вышеизложенного прошу:
1. Указать мне направление моих дальнейших действий: запретить управлять моим транспортным средством; выдать мне особую разрешительную бумагу, позволяющую мне управлять моим автомобилем, не имея технический паспорт на него; другой способ решения данного вопроса.
2. Дать ответ на вопрос – имеются ли на территории Украины еще водители, которые имеют только свидетельство о регистрации на свои автомобили, и при этом не имеют технические паспорта (или я такой один?)?
К заявлению прилагаются:
1. Копия ответа №Н-590 (1 лист).

Уже жду ответа

Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 16 окт 2012, 17:01 
Постоялец

настоящий большой парень устроил геям настоящую большую головную боль и загнал их в угол конкретно грамотно.свой дебилизм не признают,как выкрутятся шоб сохранить морду лица и не сдать борща?интересная ситуйовина.обычно ответы предсказуемы,а ну,гайдоны,удивите творчеством и буйной фантазией мысли по рождению отмазки.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 окт 2012, 11:48 
Прохожий

Молодец! Сил бы хватило. Сам в Харькове 7 лет прожил, и такие супные продукты не должны лазить на дорогах :)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 окт 2012, 21:03 
Постоялец

Вот такой еще пробный шар закинут был в городскую прокуратуру 15.10.2012
Прокурору г. Харькова
Поповичу Е.Н.
61024, г. Харьков, ул. Студенческая, 5

ЗАЯВЛЕНИЕ О ПРЕСТУПЛЕНИИ
в порядке ст. 95 УПК Украины

Предметом данного заявления есть внесение инспектором Г/АИ Борщом Вадимом Леонидовичем в официальные документы заведомо ложных сведений, что имеет признаки преступления, предусмотренного ст. 366 УПК Украины.
Суть дела.
Я, , 30 августа 2012 г. в 16 часов 45 минут управлял авто-мобилем марки HYUNDAI TUCSON (госномер _) и двигался по правой полосе улицы Плехановской от улицы Морозова в сторону Московского проспекта. Следует отметить, что мой автомобиль оборудован видеорегистратором непрерывной записи, и все нижеизложенное зафик-сировано на видео. В моем автомобиле находилось двое свидетелей, которые могут подтвердить все нижеизложенное.
Проехав пересечение улиц Плехановской и Энергетической с Московским проспектом, мой автомобиль был остановлен человеком, одетым в форму инспектора ГАИ. Подойдя к моему автомобилю, этот человек произнес: «ГАИ, майор Борщ, водительское, техпаспорт». Согласно Закону Украины о милиции и Приказу №111, инспектор ГАИ должен поднести руку к головному убору, назвать кроме прочего свою должность и сообщить причину остановки и суть совершенного правонарушения.
6.09.2012 г на имя инспектора ГАИ Борща В.Л. был подан информационный запрос, в котором были поставлены два вопроса инспектору:
1. По какой причине Вы при обращении ко мне не назвали причину остановки и суть совершенного правонарушения?
2. По какой причине Вы при обращении ко мне не назвали свою должность?

15.09.2012 г я получил ответ №6167 (копия ответа прилагается). В указанном ответе Борщ В.Л. указал, что причину остановки он мне сообщил, и должность свою мне назвал.

Эти ответы являются заведомо ложными. Поясню свою позицию.

Начнем по порядку.
По поводу причины остановки. На видеозаписи, которая доступна в Интернете по адресу: http://www.youtube.com/watch?v=PhwGR-_kT80, четко видно, что я несколько раз сделал замечание инспектору Борщу В.Л. с требованием назвать мне причину остановки. Инспектор начал юлить и придумывать отговорки. Сначала он сообщил мне, что он (инспектор ГАИ) обязан назвать причину остановки только по требованию водителя. Затем он передумал, и сказал, что должен назвать причину остановки только после того, как увидит мои документы. Затем, после неоднократных требований он-таки соизволил назвать мне причину остановки. Мной были направлены запросы в Городское ГАИ г. Харькова с вопросами:
1. Если при обращении к остановленному водителю инспектор ГАИ не назвал свою должность, причину остановки и суть совершенного правонарушения – является ли это нарушением действующего законодательства?
2. Существует ли нормативно-правовой акт, предписывающий инспектору ГАИ называть причину остановки водителя, только по его (водителя) просьбе?
3. Существует ли нормативно-правовой акт, предписывающий инспектору ГАИ называть причину остановки водителя, только после предъявления водителем документов?
Были получены следующие ответы (копии ответов могу предоставить по вашему требова-нию):
1. Если инспектор не назвал причину остановки, суть совершенного правонарушения и не сообщил свою должность – в таких действиях присутствует состав правонарушения действующего законодательства Украины.
2. Такого нормативно-правового акта не существует.
3. Такого нормативно-правового акта не существует.
Таким образом, инспектор еще при устном общении начал откровенно лгать.
По поводу должности. Инспектор Борщ В.Л. в своем ответе пытался доказать, что аббревиатура «ГАИ», которую он сказал в начале общения, расшифровывается как «Госавтоинспектор». Однако, согласно официальному словарю языковых сокращений украинского языка (да и русского тоже), аббревиатура «ГАИ» расшифровывается как «Госавтоинспекция» или «Государственная автомобильная инспекция». Кроме того, мной были направлены запросы в Городское ГАИ г. Харькова с вопросами:
1. Как расшифровывается аббревиатура ГАИ (по-украински – ДАІ)?
2. Какую должность занимает майор милиции Борщ Вадим Леонидович?
В полученном ответе указывалось (копию ответа могу предоставить по вашему требова-нию):
1. Аббревиатура ГАИ (по-украински – ДАІ) расшифровывается как «Госавтоинспекция» или «Государственная автомобильная инспекция».
2. Майор милиции Борщ Вадим Леонидович занимает должность «Госавтоинспектор УГАИ».
Таким образом, тут тоже видна очевидная ложь и попытка уйти от ответственности.

Действия инспектора Борща В.Л. есть преступными по следующим причинам:
1. Официальные ответы Борща В.Л. содержат в себе заведомо ложные сведения. Несмотря на имеющуюся видеозапись общения с инспектором, показания свидетелей, инспектор по неведомым мне причинам сознательно внес в свой ответ ложные сведения (указав, что он сообщил мне причину остановки и свою должность, чего по факту не было), за что предусмотрена ответственность по ст. 366 УПК Украины.
2. Официальные ответы начальника ОГАИ г. Харькова Федянина Б.Л. противоречат сведениям, которые инспектор ГАИ Борщ В.Л., сообщил мне в процессе нашего общения.

На основании вышеизложенного, руководствуясь ст. 97 УПК Украины, прошу:
1. В срок не позднее 10 (десяти) дней провести проверку данного заявления в соответствии со ст. 97 УПК Украины и привлечь инспектора ГАИ майора милиции Борща В.Л. к уголовной ответственности за указанное преступление (внесение заведомо ложных сведений в официальные документы) по ст. 366 УПК Украины.
2. Выслать мне копию вынесенного постановления.

К заявлению прилагаются:
1. Копия ответа №6167 (1 лист).

А вот ответ:
Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 окт 2012, 19:07 
Постоялец

Напоминаю всем "небайдужим" - завтра (24.10.2012 г.) в 14:30 состоится суд надо мной по велению Борща. Кабинет 44 судья - Яремчук, Московский районный суд г. Харькова

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 окт 2012, 19:16 
Постоялец

Да, подал иски сегодня, в количестве 4-х штук.
1. Запрет видеозаписи и присутсвия журналистов на личном приеме. (ответчик Федянин)
АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ
про визнання дій протиправними

Суть справи:
17.09.2012 я був записаний на особистий прийом до начальника УДАІ м. Харків полковника міліції Федяні-на Б.Л. Прийом повинен був відбутися 21.09.2012 о 16:00 у власному кабінеті Федяніні Б.Л. Під час запису було пові-домлено як канцелярію, так і особисто Федяніна Б.Л., що на прийомі зі мною будуть присутні журналісти всеукраїн-ської правової газети «Дорожній Контроль», а також буде проводитися аудіо- та відеозапис нашого спілкування. Од-нак, 21.09.2012 перед початком прийому Федянін Б.Л. заборонив проводити аудіо- та відеозапис, а також вигнав зі свого кабінету журналістів всеукраїнської правової газети «Дорожній Контроль». Свої дії Федянін Б.Л. мотивував тим, що особистий прийом громадян проводиться згідно Закону України «Про звернення громадян», тому права гро-мадянина під час прийому наведені у ст. 18 наведеного Закону, а саме:
«Громадянин, який звернувся із заявою чи скаргою до органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, об'єднань громадян, засобів масової інформації, по-садових осіб, має право:
- особисто викласти аргументи особі, що перевіряла заяву чи скаргу, та брати участь у перевірці поданої скарги чи заяви;
- знайомитися з матеріалами перевірки;
- подавати додаткові матеріали або наполягати на їх запиті органом, який розглядає заяву чи скаргу;
- бути присутнім при розгляді заяви чи скарги; користуватися послугами адвоката або представника трудового колективу, організації, яка здійснює правозахисну функцію, оформивши це уповноваження у встановленому законом порядку; одержати письмову відповідь про результати розгляду заяви чи скарги; висловлювати усно або письмово вимогу щодо дотримання таємниці розгляду заяви чи скарги; вимагати відшкодування збитків, якщо вони стали результатом порушень встановленого порядку розгляду звернень.»
На думку Федяніна Б.Л. цей список є вичерпним, і будь-які інші дії заборонені. Зі слів Федяніна Б.Л. – «Так як у законі не написано, що журналісти можуть бути присутніми на особистих прийомах, то всі, окрім особи, яку прий-мають, повинні вийти з кабінету». На моє запитання – чи не таке право діє на Україні для громадян: «усе, що не забо-ронено законом – дозволено», тобто, щоб заборонити проводити запис та виганяти журналістів у законі має міститись заборона на ці дії. Але Федянін Б.Л. наполягав на своєму і, щоб уникнути конфлікту, я погодився на вимоги Федяніна Б.Л. Разом з тим, в кабінеті знаходився підлеглий Федяніна Б.Л. на прізвище Федоренко. На моє питання – а чи може знаходитись з нами ваш підлеглий, якщо в законі нічого про це не написано – я отримав відповідь – «То зовсім інше питання». Після того як журналістів було виведено з кабінету, я довів до відому Федяніна Б.Л. що буду проводити аудіо-відеозапис нашого спілкування. Але Федянін Б.Л. заборонив мені це робити, посилаючись знов на ту ж саму статтю 18 Закону України «Про звернення громадян».

Заборона начальником УДАІ м. Харків полковником міліції Федяніним Б.Л. проводити аудіо- та відеозапис мого особистого прийому та заборона присутності журналістів при нашому спілкуванню є протизаконною з таких причин:

Стаття 18 Закону України «Про звернення громадян» містить в собі перелік прав громадянина, але не містить в собі заборону проводити інші дії, що дозволені або не заборонені іншими Законами.
Стаття 2 Закону України «Про звернення громадян» «Законодавство України про звернення громадян вклю-чає цей Закон та інші акти законодавства, що видаються відповідно до Конституції України та цього Закону».
Відповідно до ст. 19 Конституції України «Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України».
Відповідно до ст. 34 Конституції України «Кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань. Кожен має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб - на свій вибір»
Відповідно до ст. 40 Конституції України усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і слу-жбових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.
Відповідно до ст. 5. Закону України «Про інформацію» кожен має право на інформацію, що передбачає мож-ливість вільного одержання, використання, поширення, зберігання та захисту інформації, необхідної для реалізації своїх прав, свобод і законних інтересів.
Відповідно до ст. 6. Закону України «Про інформацію» право на інформацію забезпечується обов'язком су-б'єктів владних повноважень інформувати громадськість та засоби масової інформації про свою діяльність і прийняті рішення.
Відповідно до ст. 6. Закону України «Про інформацію» право на інформацію забезпечується встановленням відповідальності за порушення законодавства про інформацію.

Як вбачається з дій, начальник УДАІ м. Харків полковник міліції Федянин Б.Л. порушив права Нурмухамето-ва Р.М. на доступ до інформації, що передбачає можливість вільного одержання, використання, поширення та збері-гання відомостей, необхідних йому для реалізації ним своїх прав, свобод і законних інтересів.

На підставі викладеного, керуючись ст. 6, 17, 18, 104, 105, 106 КАС України,
ПРОШУ:

1. Розглянути позов у порядку скороченого провадження.
2. Визнати протиправними дії начальника УДАІ м. Харків полковника міліції Федянина Б.Л. щодо заборони проводити аудіо- та відеозапис спілкування під час особистого прийому.
3. Визнати протиправними дії начальника УДАІ м. Харків полковника міліції Федянина Б.Л. щодо заборони присутності журналістів під час особистого прийому.
4. Стягнути з відповідача судовий збір на користь позивача.

2. Отказ ознакомить с материалами дела. (ответчик Федянин)
АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ

Суть справи:
03.09.2012 начальнику УДАІ м. Харків полковнику міліції Федяніну Б.Л. було направлено заяву (в порядку Закону України «Про інформацію») з вимогою щодо надання матеріалів адміністративних справ за протоколами АА2 №056221 и АХ1 №359660. Причиною заяви було те, що інспектор ДАЇ Борщ В.Л., що складав ці протоколи, відмовився ознайомити мене з вказаними матеріалами на місці нібито скоєння правопорушення.
25.09.2012 від начальника УДАІ м. Харків полковника міліції Федянина Б.Л. надійшла відповідь у який містився 1 (один) аркуш з копією протоколу АХ1 №359660. Більше ніяких матеріалів надано не було.
21.09.2012 на особистому прийомі у начальника УДАІ м. Харків полковника міліції Федянина Б.Л. я надав прохання ознайомитися з матеріалами справ особисто та зняти копії з цих матеріалів. В присутності свідків та при відеофіксації спілкування Федянин Б.Л. відмовився задовольнити мою вимогу.
Крім того, інспектором Борщом В.Л. у моєї відсутності було винесено постанову за протоколом АХ1 №359660. Вказана постанова на місці вручена мені не була. Так як Федянин Б.Л. відмовив мені надати матеріали по справах, тим самим він унеможливив процес судового оскарження вказаної постанови.
Ненадання матеріалів адміністративних справ за протоколами АА2 №056221 и АХ1 №359660 начальником УДАІ м. Харків полковником міліції Федяніним Б.Л. на питання по суті запитів на інформацію є протиправним за таких підстав:
Запит на інформацію був поданий на підставі і в порядку Закону України «Про інформацію» (далі Закон), а, отже, розгляд запиту регламентується цим Законом.
Відповідно до ст. 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
Відповідно до ст. 40 Конституції України усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.
Відповідно до ст. 5. Закону України «Про інформацію» кожен має право на інформацію, що передбачає можливість вільного одержання, використання, поширення, зберігання та захисту інформації, необхідної для реалізації своїх прав, свобод і законних інтересів.
Відповідно до ст. 6. Закону України «Про інформацію» право на інформацію забезпечується обов'язком суб'єктів владних повноважень інформувати громадськість та засоби масової інформації про свою діяльність і прийняті рішення.
Відповідно до ст. 6. Закону України «Про інформацію» право на інформацію забезпечується встановленням відповідальності за порушення законодавства про інформацію.
Відповідно до ст. 268 268 КУПАП «Права особи, яка притягається до адміністративної відповідальності … Особа, яка притягається до адміністративної відповідальності має право: знайомитися з матеріалами справи, давати пояснення, подавати докази, заявляти клопотання; при розгляді справи користуватися юридичною допомогою адвоката, іншого фахівця у галузі права, який за законом має право на надання правової допомоги особисто чи за дорученням юридичної особи, виступати рідною мовою і користуватися послугами перекладача, якщо не володіє мовою, якою ведеться провадження; оскаржити постанову по справі».
Як вбачається з наданої письмової відповіді, начальник УДАІ м. Харків полковник міліції Федянин Б.Л. порушив права Нурмухаметова Р.М. на доступ до інформації, що передбачає можливість вільного одержання, використання, поширення та зберігання відомостей, необхідних йому для реалізації ним своїх прав, свобод і законних інтересів.
ПРОШУ:
2. Визнати протиправними дії начальника УДАІ м. Харків полковника міліції Федянина Б.Л. щодо ненадання інформації (ненадання матеріалів адміністративних справ за протоколами АА2 №056221 и АХ1 №359660).
3. Зобов’язати начальника УДАІ м. Харків полковника міліції Федянина Б.Л. надати матеріали адміністративних справ за протоколами АА2 №056221 и АХ1 №359660.
Додатки:
1. Копія заяви (1 листа
2. Копії відповіді (2 листа).
3. Квитанція про сплату судового збору (1 арк.);
4. Копія позовної заяви для сторін (1 прим.).

3. Отмена постановления и неправомерные действия. (ответчик Борщ)
АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ
про визнання протиправною та скасування постанови про притягнення
до адміністративної відповідальності АХ1-205618 від 30.08.2012 р.

Суть справи:
Я, , 30 серпня 2012 г. близько 16:45 керував своїм автомобілем HYUNDAI TUCSON (держномер ) і їхав крайньою правою смугою вулиці Плехановській, в напрямку від вулиці Морозова у бік Московського проспекту. Треба сказати, що мій автомобіль обладнано видеореєстратором, і все нижчевикладене зафіксовано на відео. Разом зі мною в автівці знаходилось двоє свідків, які можуть підтвердити мої свідчення.
Проїхав перехрестя вулиць Плеханівскій та Енергетичної з Московським проспектом, мій автомобіль був зупинений інспектором ДАЇ майором міліції Борщом В.Л. Не повідомивши мені про причину зупинки він оголосив вимогу надати йому «технічного паспорта на автомобіль». Я не зрозумів, що за документ вимагає від мене інспектор, тому що згідно Правил Дорожнього Руху (ПДР) я повинен мати при собі «реєстраційні документи на автомобіль» – власне в мене було при собі «свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу». Я відповів, що в мене немає такого документа, як технічний паспорт на автомобіль. Інспектор Борщ В.Л. запитав – «Яким чином ви керуєте автомобілем без техпаспорта?». Я відповів: «А де написано, що в мене повинен бути техпаспорт?». Інспектор Борщ В.Л. відповів: «Я вам так кажу». Я відповів: «Ви мене дурите». Інспектор сказав: «Добре, не їдьте нікуди» и зник в невідомому напрямку, не повідомивши мене, що він збирається робити далі.
Через декілька хвилин інспектор Борщ В.Л. повернувся разом з двома невідомими мені людьми і, нічого не пояснивши, сказав: «Я, в присутності цих людей, прошу у водія пред’явити ТЕХНІЧНИЙ ПАСПОРТ на автомобіль». Так як у мене немає та ніколи не було технічного паспорта, и я вже казав про це інспектору, я відповів, що у мене немає ТЕХНІЧНОГО ПАСПОРТА. Крім того, я спитав ще раз – де написано, що я повинен мати при собі та пред’являти інспектору техпаспорт. Залишивши моє запитання без відповіді, інспектор Борщ В.Л. с двома чоловіками попрямував у патрульний автомобіль. Я бачив, що інспектор Борщ В.Л. та невідомі мені люди складають якісь документи та підписують їх. Потім, люди поїхали, а інспектор Борщ В.Л. залишився в своєму автомобілі, щось дописуючи. Потім інспектор відкрив якусь книгу и почав її вивчати. Через 20 хвилин я зателефонував за номером 102. Мене з’єднали з черговим ДАЇ і я розповів йому ситуацію. В ході телефонної розмови, черговий сказав, що виникло непорозуміння, і інспектор мав на увазі реєстраційні документи, на що я відповів черговому, що документи в мене є, і я можу їх пред’явити інспектору. Черговий запропонував мені пройти у патрульний автомобіль до інспектора і пояснити йому ситуацію. Так як у моєму автомобілі находилися сторонні люди, я відмовився йти до інспектора, і запропонував черговому зателефонувати інспектору особисто.
Ще через приблизно 20 хвилин інспектор підійшов до мене зі складеним протоколом АХ1 №359660 за нібито відмову пред’явити РЕЄСТРАЦІЙНІ документи на транспортний засіб. Більш того, за протоколом АХ1 №359660 вже було винесено постанову АХ1-205618 про накладення на мене адміністративного штрафу у розмірі 510 грн. Таким чином, інспектор при моїй відсутності почав провадження по справі і прийняв рішення, не дав мені ознайомитися з матеріалами, не опитавши мене, не зачитавши мене мої права. Я заявив клопотання про надання юридичної допомоги, а також попросив інспектора Борща В.Л. винести мені письмову відмову в задоволенні клопотання до протоколу АХ1 №359660 тому що справа вже розглянута і постанова по справі винесена. Крім того, я звернув увагу інспектора, що він вписав свідомо неправдиві дані в протокол АХ1 №359660 о нібито «відмові пред’явити реєстраційні документи», тому що інспектор вимагав від мене «технічного паспорта», і я не відмовився його пред’явити, я сказав, що в мене його немає взагалі. Всі мої зауваження та прохання інспектор фактично проігнорував. Постанову на місті нібито правопорушення я не отримав.
03.09.2012 на ім’я начальника ВДАЇ м. Харкова Федяніна Б.Л. мною була подана заява с вимогою надати мені всі матеріали даної справи. 24.09.2012 я отримав відповідь, в який мені було відмовлено у праві ознайомитися з матеріалами справи.
04.09.2012 на ім’я начальника ВДАЇ м. Харкова Федяніна Б.Л. мною була подана скарга на дії інспектора та на винесену постанову. Крім скарги були подані інформаційні запити щодо роз’яснення необхідності мати при собі технічний паспорт на автомобіль. У відповідях на запити мені було роз’яснено наступне: згідно з ПДР водій повинен мати при собі реєстраційні документи на транспортний засіб. У постанові КМУ 1388-1998 написано що реєстраційними документами можуть бути свідоцтва про реєстрацію старого зразка (технічний паспорт) та свідоцтва про реєстрацію нового зразка. Таким чином, виходячи зі змісту відповідей, я повинен мати при собі в залежності від терміну реєстрації або свідоцтво про реєстрацію або технічний паспорт (або свідоцтво про реєстрацію старого зразка). Не дивлячись на те, що у скарзі я відмітив, що я мав при собі и навіть пред’явив інспектору свідоцтво про реєстрацію, у відповіді на мою скаргу Федянін Б.Л. відмовився скасувати постанову, мотивуючи це тим, що технічний паспорт також є реєстраційним документом на транспортний засіб, і тому його необхідно мати при собі. Відповідь від Федяніна Б.Л. отримана 24.09.2012 р.
21.09.2012 на особистому прийомі у начальника ВДАЇ м. Харкова Федяніна Б.Л я надав прохання ознайомитися з матеріалами даної справи та зняти копії з цих документів. В задоволенні мого прохання мені було відмовлено.
26.09.2012 на ім’я начальника ВДАЇ м. Харкова Федяніна Б.Л. мною була подана заява з вимогою видати на мій автомобіль технічний паспорт.
12.10.2012 г я отримав відповідь в якій була відмова видати мені технічний паспорт на мій автомобіль на підставі того, що на мій автомобіль вже видано СВІДОЦТВО ПРО РЕЄСТРАЦІЮ.

Вважаю, дії інспектора ДАЇ Борща В.Л. є незаконними та протиправними з наступних причин:
1. Інспектор ДАЇ Борщ В.Л. не назвав мені причину зупинки та суть скоєного правопорушення.
2. Інспектор ДАЇ Борщ В.Л. порушив ст. 268 КУПАП розглянувши справу про адміністративне правопорушення у моїй відсутності.
3. Інспектор ДАЇ Борщ В.Л. порушив ст. 268 КУПАП не розглянувши моє клопотання про надання юридичної допомоги.

Вважаю, що притягнення мене до адміністративної відповідальності є незаконним, неправомірним, необґрунтованим з наступних причин:
1. Правил ПДР я не порушував.
2. Згідно за ПДР та постанови КМУ 1388-1988 я повинен мати при собі або свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу або технічний паспорт. Таким чином відповідальність за ст. 126 КУПАП може настати тільки у разі відсутності в мене обох цих документів, інспектор не переконався в наявності в мене свідоцтва про реєстрацію на транспортний засіб.
3. Неможливість наявності в мене техпаспорту підтверджується відповіддю Федяніна Б.Л.

Згідно ст.72 КАСУ в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов’язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача.
На підставі викладеного, керуючись статтями 287, 288, 289 Кодексу України про адміністративні правопорушення та ст. 2,6-11,18,19,71 Кодексу адміністративного судочинства України,

ПРОШУ:
2. Визнати дії інспектор ДАЇ Борща В.Л. протиправними та протизаконними.
3. Провадження по адміністративній справі за протоколом АХ1 №359660 закрити, відповідно до п. 1 ст. 247 КУпАП в зв’язку з відсутністю в моїх діях складу адміністративного правопорушення.
4. Постанову серії АХ1-205618 в справі про адміністративне порушення від 30 серпня 2012 року, про накладення на мене, адміністративного стягнення по ст. 126 ч.1 КУпАП в розмірі 510 (п’ятисот десять ) гривень визнати протиправною та скасувати.
5. Стягнути з відповідача судовий збір на користь позивача

Додатки:
1. Копія протоколу АХ1 №359660. (1 арк)
2. Квитанція про сплату судового збору (1 арк.);
3. Копія позовної заяви для сторін (1 прим.).

4. Отказ предоставить информацию о своих нарушениях. (ответчик Борщ)
АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ

Суть справи:

6.09.2012 до Інспектора ДАІ ВДАІ Фрунзенського РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області майор міліції Борща В.Л. був направлений інформаційний запит (в порядку Закону України «Про доступ до публічної інформацію») щодо надання письмової інформації (копія додається).
15.09.2012 від Інспектора ДАІ ВДАІ Фрунзенського РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області майор міліції Борща В.Л. надійшла відповідь на інформаційний запит, в якій не міститься відповіді по суті запиту.
Відповіді на питання інформаційного запиту Інспектор ДАІ ВДАІ Фрунзенського РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області майор міліції Борщ В.Л. не надав, мотивуючи це тим, що вони відносяться до службової інформації з обмеженим доступом згідно Закону України «Про доступ до публічної інформації».
Ненадання відповіді Інспектора ДАІ ВДАІ Фрунзенського РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області майор міліції Борщ В.Л. на питання по суті запиту на інформацію є протиправним за таких підстав:

Запит на інформацію був поданий на підставі і в порядку Закону України «Про доступ до публічної інформації» (далі Закон), а, отже, розгляд запиту регламентується цим Законом.
Згідно ст. 6 Закону інформацією з обмеженим доступом є: конфіденційна інформація; таємна інформація; службова інформація. Обмеження доступу до інформації здійснюється відповідно до закону при дотриманні сукупності таких вимог:
1) виключно в інтересах національної безпеки, територіальної цілісності або громадського порядку з метою запобігання заворушенням чи злочинам, для охорони здоров'я населення, для захисту репутації або прав інших людей, для запобігання розголошенню інформації, одержаної конфіденційно, або для підтримання авторитету і неупередженості правосуддя;
2) розголошення інформації може завдати істотної шкоди цим інтересам;
3) шкода від оприлюднення такої інформації переважає суспільний інтерес в її отриманні.
Відповідно до ст. 9 Закону України «Про доступ до публічної інформації» зазначено, що до службової може належати така інформація:
1) що міститься в документах суб'єктів владних повноважень, які становлять внутрівідомчу службову кореспонденцію, доповідні записки, рекомендації, якщо вони пов'язані з розробкою напряму діяльності установи або здійсненням контрольних, наглядових функцій органами державної влади, процесом прийняття рішень і передують публічному обговоренню та/або прийняттю рішень;
2) зібрана в процесі оперативно-розшукової, контррозвідувальної діяльності, у сфері оборони країни, яку не віднесено до державної таємниці.
Наказ про притягнення посадових осіб УДАІ УМВС до дисциплінарної відповідальності не є внутрівідомчою службовою кореспонденцією, доповідною запискою, рекомендацією, чи таким, що зібраний в процесі оперативно-розшукової, контррозвідувальної діяльності, у сфері оборони країни. Отже, наказ про притягнення посадових осіб УДАІ УМВС до дисциплінарної відповідальності не може вважатися службовою інформацію.
Відповідно до ст. 21 Закону України «Про інформацію» інформацією з обмеженим доступом є конфіденційна, таємна та службова інформація. До інформації з обмеженим доступом не можуть бути віднесені такі відомості:
про факти порушення прав і свобод людини і громадянина;
про незаконні дії органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їх посадових та службових осіб;
Таким чином, відповідач не мав права відмовляти у задоволенні запиту, оскільки наказ про притягнення до дисциплінарної відповідальності посадових осіб УДАІ УМВС є інформацією про незаконні дії представників влади.

Відповідно до ст. 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Відповідно до ст. 40 Конституції України усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.

Як вбачається з наданої відповіді, відмовляючи у задоволені вимог, Інспектор ДАІ ВДАІ Фрунзенського РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області майор міліції Борщ В.Л. порушив права Нурмухаметова Р.М. на доступ до публічної інформації, що передбачає можливість вільного одержання, використання, поширення та зберігання відомостей, необхідних йому для реалізації ним своїх прав, свобод і законних інтересів.

ПРОШУ:
1. Розглянути позов у порядку скороченого провадження;
2. Визнати протиправними дії Інспектор ДАІ ВДАІ Фрунзенського РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області майор міліції Борща В.Л. щодо надання інформації Позивачу на запит не в повному обсязі.
3. Зобов’язати Інспектор ДАІ ВДАІ Фрунзенського РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області майор міліції Борщ В.Л. надати повну та ґрунтовну відповідь на питання, зазначені у запиті на інформацію.

Додатки:
1. Копія інформаційного запиту.
2. Копія відповіді.
3. Квитанція про сплату судового збору (1 арк.);
4. Копія позовної заяви для сторін (1 прим.).

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 окт 2012, 19:23 
Постоялец

ruslabigboy писал(а):
Напоминаю всем "небайдужим" - завтра (24.10.2012 г.) в 14:30 состоится суд надо мной по велению Борща. Кабинет 44 судья - Яремчук, Московский районный суд г. Харькова

Какой адрес суда не подскажешь?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 окт 2012, 19:38 
Борец

ruslabigboy писал(а):

какие исковые требования к тебе предьявляет борщ?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 окт 2012, 19:41 
Постоялец

kam писал(а):
ruslabigboy писал(а):

какие исковые требования к тебе предьявляет борщ?

Создание аварийной ситуации

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 окт 2012, 19:49 
Борец

Аварійна обстановка - це обстановка при якій порушено нормальне функціонування процесу дорожнього руху з загрозою (або без неї) заподіяння шкоди в результаті зіткнення джерел підвищеної небезпеки (транспортного засобу) з іншими об"єктами на дорозі.

Причинно-наслідковий зв"язок між діями водія що порушив ПДР і діями інших водіїв спрямованих на забезпечення безпеки є кваліфікуючою (обов"язковою) ознакою при визначенні винуватості.

Предметом доказування аварійної обстановки є:

1. Різка зміна швидкості руху учасника дорожнього руху через неправомірні дії водія;

2. Різка зміна напрямку руху учасника дорожнього руху через неправомірні дії водія;

3. Різке застосування інших способів маневрування учасника дорожнього руху через неправомірні дії водія.

Предметом доказування невинуватості є:

1. Відсутність учасників дорожнього руху, яким створена аварійна обстановка;

2. Відсутність «різких дій» в учасників дорожнього руху щодо ваших дій;

3. Відсутність свідків що підтверджують «різкі дії» учасників дорожнього руху;

4. Водій, звинувачуваний у створенні аварійної обстановки, сам був потерпілим від дій іншого водія що створив аварійну обстановку;

5. Дії водія були пов"язані з об"їздом раптово виниклої перешкоди на дорозі;

6. Дії водія були пов"язані з униканням (запобіганням) іншої аварійної ситуації.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 окт 2012, 19:51 
Борец

Прокурору _________________ (підставити назву суду)

_______________________________________,(підставити свої прізвище, ім’я, по батькові)
__________________________________________ (підставити свою адресу)

На постанову судді ______________________________________ суду _______________________ (підставити назву суду та прізвище, ініціали судді)

Від „____”_____________200__р. (підставити дату)

У справі про адміністративне правопорушення, передбачене ст..122 ч.4 КпАП України

СКАРГА.

Зазначеною постановою мене визнано винним у тому, що ніби-то „___”____________200__р., (підставити дату) керуючи автомобілем _____________ держ.№ _______________ (підставити дані транспортного засобу) на _________________________________ (підставити місце), ______________________________________________, (підставити суть порушення, яке ніби-то мало місце, і за яке складено адмінпротокол, наприклад, „проїхав перехрестя на заборонний сигнал світлофора”, або „виїхав на смугу зустрічного руху”, або „не надав перевагу пішоходам, що рухалися нерегульованим пішохідним переходом”, тощо, змусивши _____________________________ (підставити наявні у протоколі дані про учасника руху – автомобіль чи пішохода) різко змінювати швидкість або напрямок руху, чим створив аварійну обстановку. За це порушення до мене застосовано адміністративне стягнення у вигляді _____________________________________________________ (підставити вид та розмір адміністративного стягнення).
Зазначена постанова суду не відповідає закону, матеріалам та обставинам справи з таких підстав.
Ніяких перешкод або небезпеки пішоходам не створювалося. Незважаючи на те, що пішоходи рухалися по пішохідному переходу, визнати мої дії порушенням вимог ПДР неможливо з таких підстав. У момент наближення мого автомобіля до переходу пішоходи не знаходилися на переході, вони вийшли на перехід вже у момент перетину мною переходу. Між тим, як у відповідності до п.18.1 ПДР, обов’язок водія зменшувати швидкість та при необхідності зупинятися, щоб надати дорогу пішоходам, виникає виключно у випадку, якщо у момент наближення до переходу на ньому вже перебувають зазначені пішоходи.
Окрім того, цей обов’язок виникає не щодо будь-яких пішоходів, які знаходяться на переході, а тільки тих, яким створюється перешкода чи небезпека. П.1.10 ПДР дає визначення цих понять, але, по-перше, тільки для водіїв транспортних засобів, і сумнівно, чи можуть вони взагалі застосовуватися для пішоходів. По-друге, для того, щоб вважати, що пішоходам створено перешкоду або небезпеку, є необхідним, щоб вони були змушені змінювати напрямок або швидкість руху. І щоб ця зміна була саме вимушеною, тобто без неї існувала реальна небезпека наїзду.
В даному випадку цього не було, оскільки при русі автомобіля повз пішохідний перехід пішоходи знаходилися на абсолютно іншій смузі руху, переходячи її, продовжували рух без зміни напрямку або швидкості або вжиття інших заходів, що є необхідним для порушення вимог п.18.1 ПДР, тим більше не робили цього різко, що є необхідним для визнання обстановки аварійною. За таких умов говорити про наявність у моїх діях складу зазначеного правопорушення неможливо.
Доказів того, що я проїхав перехрестя на заборонний сигнал світлофора, співробітником ДАІ, яким складено адмінпротокол, не наведено. Сам він знаходився на значній відстані за перехрестям, і воно знаходилося поза полем його зору, принаймні він не міг точно встановити момент перетинання межі перехрестя (стоп-лінії) відповідно до увімкненого у цей момент сигналу світлофору внаслідок кута оглядовості з того місця, де він знаходився.
Я діяв у відповідності до п.16.8 ПДР, який не тільки дозволяє, а зобов’язує водія, який виїхав на перехрестя на дозволяючий сигнал світлофора, продовжити рух у вказаному напрямку, незалежно від сигналу світлофора на виїзді, п.8.11 ПДР, який дозволяє водієві, який не може при зміні сигналу світлофора зупинити транспортний засіб у вказаному ПДР місці, не вдаючись до екстреного гальмування, продовжувати рух за умови забезпечення безпеки дорожнього руху. В даному випадку склалася саме така ситуація, що співробітником ДАІ, який склав протокол, не взято до уваги. Тобто фактично я діяв правомірно, і у моїх діях взагалі не було порушень вимог ПДР.
Треба зазначити, що виїзд на смугу зустрічного руху через розмітку 1.1 прямо дозволяється за деяких умов додатком 2 до ПДР. (для об’їзду нерухомої перешкоди, коли інша можливість об’їзду відсутня, обгону одиночного транспортного засобу, що рухається зі швидкістю менше 30 км/год.) І у даному випадку ці умови були виконані. Таким чином, навіть формального порушення вимог ПДР у моїх діях немає.
Також слід зазначити, що ст..122 КпАП України недаремно передбачає окремо відповідальність за ряд звичайних порушень ПДР, окремо за такі, якими створено аварійну обстановку, тобто у результаті яких інші учасники руху були змушені різко змінювати швидкість, напрямок руху або вживати інших заходів для забезпечення безпеки. В даному випадку сама наявність таких учасників руху, а тим більше такі їх дії, які б дозволили вважати створену їм обстановку аварійною, по справі нічим не підтверджено.
Слід зазначити, що особа, якій створено аварійну обстановку, у відповідності до КпАП України, є або потерпілим, якщо їй спричинено моральну або іншу шкоду, у відповідності до ст..269 КпАП, або свідком (оскільки їй відомо про вказані обставини), у відповідності до ст..272 КпАП. Якщо дійсно комусь створено аварійну обстановку, то це не може мати місце без наявності або потерпілого, або свідка. Між тим, у відповідності до ст..256 КпАП, якщо потерпілі або свідки є, то їх дані повинні бути вказані у протоколі про адміністративне правопорушення, наряду з іншими даними. У протоколі, між тим, такі дані не вказані, що свідчить як про відсутність доказів наявності у моїх діях складу адміністративного правопорушення, передбаченого ст..122 ч.4 КпАП, так і про невідповідність змісту протоколу закону, зокрема, ст..256 КпАП.
Між тим, ці дані відсутні як у протоколі про адміністративне правопорушення, так і у постанові. Таким чином, докази того, що мав місце один з найважливіших елементів складу зазначеного адміністративного правопорушення по справі відсутні.
До того ж, співробітник ДАІ, який склав адмінпротокол, категорично відмовився вказати у ньому дані вказаних мною свідків, зокрема, пасажирів транспортного засобу, внаслідок ніби-то їх „заінтересованості”. Проте ст..272 КпАП не містить таких виключень з числа осіб, які можуть бути свідками. З іншого боку, така позиція співробітника ДАІ є порушенням ст..256 КпАП. За таких умов при розгляді справи судом було необхідним опитати цих свідків у судовому засіданні, а саме: ________________________________________________________________________________________________________________________________________________ (підставити дані – прізвища, імена, по батькові та адреси свідків)
Цього судом не було зроблено, що також негативно позначилося на повноті розгляду та обґрунтованості рішення по справі.
За таких умов не можна вважати, що у моїх діях є склад зазначеного правопорушення. Більше того, сам адмінпротокол не відповідав вимогам закону, і не підлягав розгляду у суді. У відповідності до п.2 ст.278 КпАП України, суд при підготовці до розгляду справи має перевірити, зокрема, правильність скаладання протоколу. Як видно з наведеного, суд не зробив цього і почав розглядати справу передчасно.
Окрім цього, справу розглянуто з істотним порушенням моїх процесуальних прав.
Так, у відповідності до ст..268 КпАП, мене повинно було бути завчасно повідомлено про дату та час судового засідання. В даному випадку про „завчасність” не може бути й мови, оскільки, як видно з матеріалів справи, сам розгляд справи відбувся на наступний день після того, як було складено протокол. При цьому порушено й порядок повідомлення, оскільки повідомлено мене не судовою повісткою, а так званим „сповіщенням”, який документ не має процесуальної форми, не передбачений чинним законодавством, виданий не судом, а співробітником ДАІ, який взагалі не має повноважень на призначення часу розгляду справи суддею.
Окрім того, передачею справи співробітником ДАІ безпосередньо до суду, а не у встановленому відповідним нормативними актами, зокрема, пп.. 6.2 – 6.7 ІНСТРУКЦІЇ з організації провадження та діловодства у справах про адміністративні порушення правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху (ЗАТВЕРДЖЕНО наказом Міністерства внутрішніх справ України від 22 жовтня 2003 р. N 1217 ), також порушено безпосередньо як вимоги чинного законодавства, так і мої права, зокрема, на отримання копії протоколу у підрозділі ДАІ (п.2.1 зазначеної Інструкції), оскільки справа у підрозділі ДАІ не перебувала.
Нарешті, такою передачею справи до суду порушуються як вимоги ст..257 КпАП, яка передбачає пересилання у встановленому порядку справи до суду, так і Інструкції з діловодства в місцевому загальному суді (затверджено Наказом ДСА України 27.06.2006 N 68), а саме таких пунктів:

2.1. Усі судові справи та кореспонденція, у тому числі

документи, надіслані електронною поштою, факсимільним зв'язком, а

також телеграми, що надходять до суду, приймаються, опрацьовуються

та під підпис передаються за призначенням працівниками апарату

суду відповідно до обов'язків.
2.2. Працівник апарату суду, на якого відповідною Посадовою

інструкцією покладено обов'язки щодо приймання судових справ і

кореспонденції, у день їх надходження перевіряє цілісність пакетів

та конвертів і відповідність їх адресування, з дотриманням

установлених правил безпеки розкриває пакети й конверти, перевіряє

відповідність вкладень до опису (наявність додатків до документа),

проставляє на правому нижньому чи іншому вільному від тексту місці

супровідного листа до судової справи (матеріалу), першої сторінки

листа чи іншого документа реєстраційний штамп суду, у якому

зазначає дату надходження матеріалу в суд і реєстраційний номер

згідно з журналом реєстрації вхідної кореспонденції (додаток 1).
Конверти (пакети), у яких надходять документи, приєднуються

до одержаних документів. У разі одержання матеріалів у пошкодженій

упаковці, а також якщо при відкритті конверта (пакета) виявлено

відсутність будь-якого документа чи додатка до нього, про це

складається акт (додаток 2) у двох примірниках, один примірник

якого надсилається відправнику, а другий - долучається до

одержаних матеріалів і передається разом з ним для розгляду за

належністю.

Очевидно, що виконати усі вказані вимоги при такій передачі неможливо.

2.8. Після попереднього розгляду документа керівництвом і

призначення виконавця в той самий день документ повертається до

працівника апарату суду, який здійснював його реєстрацію, для

реєстрації резолюції. До журналу реєстрації вхідної кореспонденції

вносяться відомості про зміст і дату накладення резолюції,

прізвище та ініціали виконавця, термін виконання, дата передачі

документа виконавцеві.

Очевидно, що пройти усі вказані процедури у період від дня порушення до моменту розгляду справи амдінматеріал не міг.

3.5. Матеріали про адміністративне правопорушення, а також

подання щодо застосування конфіскації предметів реєструються в

обліково-статистичній картці на справу про адміністративне

правопорушення (додаток 26 ( za860-06 ) та в алфавітному покажчику

справ про адміністративні правопорушення (додаток 27). В

алфавітному покажчику справ про адміністративні правопорушення

відображаються дані про кожну особу, щодо якої надійшов для

розгляду протокол про адміністративне правопорушення.

Навряд чи це могло бути здійснено до розгляду справи при такому порядку її передачі.
І ці порушення не є суто формальними. Такий строк розгляду справи завадив мені реалізувати свої права, передбачені ст..268 КпАП України, зокрема, звернутися до адвоката, підготувати письмове клопотання по справі, зібрати документи, які характеризують особу. Враховуючи викладені вище аргументи, таке клопотання повинно було міститися у матеріалах справи.
Захід адміністративного стягнення також обраний із порушенням вимог закону. У цій частині постанова суду абсолютно не мотивована. Суд взагалі не вказав жодного доводу, на підставі якого обирає адміністративне стягнення у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами, а не, наприклад, штрафу. Тобто і у цій частині постанова є голослівною та необґрунтованою. До того ж, такою, що явно порушує вимоги ст..33 КпАП України, яка передбачає врахування особи порушника, його майнового стану, пом’якшуючих обставин тощо при обранні виду адміністративного стягнення. Ані з матеріалів справи, ані з тексту постанови не видно, щоб усі ці аспекти досліджувалися та враховувалися. При цьому у матеріалах справи і не міститься ніяких документів, які б підтверджували моє місце роботи, професію, характеристику особи, сімейний стан, тощо. Тому і у цій частині постанова є невідповідною матеріалам справи та необґрунтованою, оскільки даних про обставини, які мають враховуватися судом, у справі відсутні, отже, суд і не міг їх врахувати.
Більше того, у постанові із незрозумілих причин вказано, що я „не працюю”, хоча насправді це не відповідає дійсності.
З наведеного є очевидним, що, розглядаючи справу, суд значно відступив від принципів повноти та об’єктивності судового розгляду, та порушив вимоги Постанов Пленуму Верховного Суду України, а саме:

Від 11.06.2004 N 11 „Про окремі питання, що виникають при застосуванні судами положень ст. 276 Кодексу України про адміністративні правопорушення”, яка передбачає:

3. Згідно зі ст. 245 КУпАП ( 80732-10 ) суддя при розгляді
справи про адміністративне правопорушення має своєчасно, всебічно,
повно й об'єктивно з'ясувати обставини справи і вирішити її в
точній відповідності із законом.

23.12.2005 N 14 „Про практику застосування судами України законодавства у справах про деякі злочини проти безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту, а також про адміністративні правопорушення на транспорті”, яка передбачає:

24. Звернути увагу судів на неприпустимість спрощеного
підходу до судового розгляду справ про адміністративні
правопорушення на транспорті та ігнорування прав осіб, яких
притягають до відповідальності, потерпілих, їх законних
представників і захисників.
Суди повинні неухильно виконувати вимоги ст. 268 КпАП
( 80732-10 ) щодо розгляду справи про адміністративне
правопорушення у присутності особи, яка притягається до
адміністративної відповідальності. Під час відсутності зазначеної
особи це можливо лише у випадках, коли є дані про своєчасне її
сповіщення про місце та час розгляду і якщо від неї не надійшло
клопотання про його відкладення.
При розгляді справ зазначеної категорії необхідно з'ясовувати
всі обставини, перелічені у статтях 247 і 280 КпАП ( 80732-10 ), у
тому числі шляхом допиту свідків та призначення експертиз.
Зміст постанови судді має відповідати вимогам, передбаченим
статтями 283 і 284 КпАП ( 80732-10 ). У ній, зокрема, потрібно
навести докази, на яких ґрунтується висновок про вчинення особою
адміністративного правопорушення, та зазначити мотиви відхилення
інших доказів, на які посилався правопорушник, чи висловлених
останнім доводів.
На підставі викладеного, керуючись ст..294 КпАП України,

ПРОШУ:
Внести протест на зазначену постанову судді у справі про адміністративне правопорушення, на предмет скасування постанови та закриття справи за відсутністю у моїх діях складу такого правопорушення.
„_______”__________ 200__р.

Підпис

Додатки:
1). Копія постанови суду;
2). Матеріали, що характеризують особу, на ____ аркушах;
3). Довідка про склад сім’ї та документи про пільги, стан здоров’я членів сім’ї на ____ аркушах.

Последний раз редактировалось kam 23 окт 2012, 19:56, всего редактировалось 1 раз.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 439 ]  На страницу Пред.  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 30  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа