artobstrel писал(а):
valerchik писал(а):
Взыскание средств за стоянку с владельцев а.транспорта, согласно условий договора - НЕ ЗАКОННО (П.3.1.)!!!
О каком договоре идет речь?
Валера, ты получил ответ по расследованию дела по "информресурсам" о которых писал антимонопольный?
Антимонопольный комитет еще пока проверку не закончил.
Подготовил новую жалобу вчера.
Вот она.
Голові Харківського обласного територіального відділення
Антимонопольного комітету України
А. Г. Косолапову
Голові Харківської обласної державної адміністрації
М.М. Добкіну
61002, Харків, вул. Мироносицька, 33
+380 (57) 700-04-12
www.kharkivoda.gov.uaНачальнику Державної інспекції з контролю за цінами в Харківській області
В.І. Нетудихата
61022 м. Харків, вул. Сумська,45
т. (057)700-39-65 E-mail:
[email protected] Начальнику Головного управління юстиції
у Харківської області
61024, м. Харків, вул. Петровського, 16
Телефон. (057) 751-81-68
Прокурору Харківської області
61050, м.Харків, вул. Богдана Хмельницького,4,
факс 732-60-15
Начальнику Головного Управління
МО МГО «Міжнародний комітет сприяння боротьбі з корупцією та тіньовою економікою» у Харківській області
61050, м. Харків пров. Юрьївський, 12Б
тел.(057) 732-30-83
[email protected]Начальнику УДАІ УМВС України у Харківській області
61013, м. Харків, вул.Шевченко, 26
Копія
Президенту України В.Ф.Януковичу
Шановний Анатолій Григорович!
14.09.2012 року (вх.№ 4178) я звертався до Харківського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України зі скаргою на ціноутворення (щодо завищеної вартості послуг з тимчасового зберігання затриманих транспортних засобів на спеціальних майданчиках) та вимогою проведення перевірки діяльності ДЕРЖАВНОГО ПІДПРИЄМСТВА МІНІСТЕРСТВА ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ "ІНФОРМ-РЕСУРСИ" В ОСОБІ ХАРКІВСЬКОЇ ФІЛІЇ.
На моє звернення мною було отримано листи № 02-26/2-3887 від 17.09.2012 р., № 02-26/2-4667 від 05.11.2012 р., № 02-26/2-4891 від 16.11.2012 р.
В листі № 02-26/2-4891 від 16.11.2012 р. Ви повідомляли, що «… За результатами розгляду Заяви розпорядженням адміністративної колегії територіального відділення від 15.11.2012 № 274-рк розпочато розгляд справи № 2/02-224-12 у зв'язку з наявністю в діях ДЕРЖАВНОГО ПІДПРИЄМСТВА МІНІСТЕРСТВА ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ "ІНФОРМ-РЕСУРСИ" В ОСОБІ ХАРКІВСЬКОЇ ФІЛІЇ, які полягають у встановленні економічно необґрунтованої вартості на послуги з тимчасового зберігання затриманих транспортних засобів на спеціальних майданчиках за рахунок застосування завищеного економічно необґрунтованого рівня рентабельності, що призводить до завищення вартості цих послуг в цілому, ознак порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції, передбаченого пунктом 1 частини другої статті 13, пунктом 2 статті 50 Закону України "Про захист економічної конкуренції", у вигляді зловживання монопо-льним (домінуючим) становищем на ринку шляхом встановлення таких цін реалізації товару, які неможливо було б встановити за умов існування значної конкуренції на ринку послуг з тимчасо-вого зберігання затриманих транспортних засобів на спеціальних майданчиках.».
Але сьогодні, 18.12.2012 року, після того, як ВДВС Орджонікідзевського р-ну м.Харкова надав мені можливість звернутись (через УДАІ Харківської області) до цього майданчика з документами на вимогу повернення ними мені мого автомобіля, особами які знаходились на території означеної як ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО МІНІСТЕРСТВА ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ "ІНФОРМ-РЕСУРСИ" за адресою м.Харків, перехрестя проспекту Тракторобудівників та вулиці Ком Уборевіча, після отримання від мене усіх документів з вимогою повернення мені автомобіля, незважаючи на приведення доказів постанови суду, було виписано папірці суми до сплати за послуги стоянки на суму 6260 (шість тисяч двісті шістдесят гривень), та відмовлено в отриманні автомобіля до моменту сплати за «послуги»! … коли я звернувся за тел. (057) 7001074 мені було задано питання – « А чому я не розрахувався за послуги саме на стоянці?».
Звертаю увагу, що бухгалтерія там не знаходиться та ніяких документів підтверджуючих повноваження ці особи не мають. Також це місце не обладнано РРО та умов для приймання готівки за ПКО не має, так як це місце не відповідає вимогам українського законодавства (ПКУ) для можливості здійснення готівкових розрахунків!
Як я раніше вже повідомляв – 07.09.2012р. працівники цього «штрафмайданчика» в присутності інспектора ДАІ та держвиконавця ВДВС зробили краткий опис автомобіля, та склали «Протокол огляду та затримання транспорту» в якому всупереч п.4 Постанови КМ України від 25 січ-ня 2012 р. №54 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 17 грудня 2008 р. № 1102» не має відомостей про адресу місця зберігання транспортного засобу та особу яка несе відповідальність за його зберігання, Протокол підписано особою, яка не вказала ні посаду, ні ім’я по-батькові. Вказано лише ФІО особи яка прийняла автомобіль, але й та написана дуже нерозбірливо (Каршино А.М., або Коршико А.М.) без вказування посади та даних особи які її ідентифікують. Що це за особа, яка його посада, де він працює, та яке він має відношення до цієї стоянки – мені про це не відомо?!
Такими саме особами виписано папірці з розрахунком суми до сплати без печатки або підпису відповідальної особи.
Вважаю, що дії цих співробітників протизаконні, а дії керівників цієї установи злочинні, та суперечать чинному податковому законодавству України.
Звертаю увагу, що примосове надання послуг з охорони майна ніяким чином не може бути вище за мінімальну заробітну плату встановлену чинним законодавством. … але ця банда вважає, що вони надають послуги не українським людям, тому можна диктувати те, що їм заманеться.
В підтвердження вищевказаного надаю платіжні документи які мені було надано працівниками цього бандугруповання.
Також, звертаю увагу, що всі дії цих осіб зафіксовано на відео. В разі необхідності маю можливість надати відеозапис для підтвердження вище вказаного.
Додаток:
1. Вимога ВДВС.
2. Квитанції до сплати.
3. Розпорядження ГУ УМВС про повернення автомобіля.
4. Тарифи.
З повагою.
« 19 » грудня 2012 р.