Текущее время: 22 дек 2024, 06:12

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 90 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5, 6  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 12 май 2012, 19:06 
Борец

А у вашому випадку машина забрана за борги.
Сообщение, не относящиеся к теме
MAXIMUSGo писал(а):
aphalin писал(а):
І ШО

По логике отвечаю , как спрашивают! И НИШО :!:
За внутрішнім суб*єктивним переконанням із матеріалів справи логіки не вбачається.

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 май 2012, 19:45 
Борец

Спеціальним законом, який визначає умови і порядок виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб), що відповідно до закону підлягають примусовому виконанню у разі невиконання їх у добровільному порядку, є Закон України «Про виконавче провадження»від 21.04.1999р. №606-Х1У (у подальшому Закон №606).

http://reyestr.court.gov.ua/Review/15104048

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 май 2012, 19:47 
Новобранец

спасибо, значит с заявой в ГИС
а кто знает о сроках рассмотрении гисом подобного заявления, а то боюсь что будет как с заявлением на снятие ареста - две недели

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 май 2012, 20:00 
Борец

изложи план своих действий

"что от кого хочеш"

выложи наметки "писанины"

порядок вручения постановления ГИС должнику.

простые письма пусть пишут своим родственникам !

4. Порядок та умови здійснення виконавчого провадження

4.1. Добровільне виконання рішень
4.1.1. Державний виконавець, починаючи виконувати рішення,
повинен пересвідчитись, чи отримана боржником копія постанови про
відкриття виконавчого провадження і чи здійснені ним дії,
спрямовані на добровільне виконання рішення у встановлений
постановою строк.
При цьому до отримання відомостей про одержання боржником
копії постанови для захисту прав стягувача державний виконавець
може вжити заходів щодо забезпечення виконання, передбачені
частиною шостою статті 24 Закону ( 606-14 ). ( Абзац другий пункту
4.1.1 із змінами, внесеними згідно з Наказами Міністерства юстиції
N 115/5 ( z0866-03 ) від 22.09.2003, N 40/5 ( z0427-05 ) від
21.04.2005 )
Постанова про відкриття виконавчого провадження вважається
врученою боржнику за адресою, зазначеною у виконавчому документі,
за умов, передбачених для вручення судових повісток.

http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z0865-99/page2

Стаття 76. Порядок вручення судових повісток

1. Судові повістки, адресовані фізичним особам, вручаються їм
під розписку, а юридичним особам - відповідній службовій особі,
яка розписується про одержання повістки.

2. Розписка про одержання судової повістки з поміткою про
дату вручення в той самий день особами, які її вручали,
повертається до суду.

3. Якщо особу, якій адресовано судову повістку, не виявлено в
місці проживання, повістку під розписку вручають будь-кому з
повнолітніх членів сім'ї, які проживають разом з нею, а за їх
відсутності - відповідній житлово-експлуатаційній організації або
виконавчому органу місцевого самоврядування.

4. У разі відсутності адресата особа, що доставляє судову
повістку, негайно повертає її до суду з поміткою про причини
невручення.

5. Вручення судової повістки представникові особи, яка бере
участь у справі, вважається врученням повістки і цій особі.

6. Якщо особа, яка бере участь у справі, перебуває під вартою
або відбуває покарання у виді довічного позбавлення волі,
позбавлення волі на певний строк, тримання у дисциплінарному
батальйоні військовослужбовців, обмеження волі, арешту, повістка
та інші судові документи вручаються їй під розписку адміністрацією
місця утримання особи, яка негайно надсилає розписку та письмові
пояснення цієї особи до суду.

7. Особам, які проживають за межами України, судові повістки
вручаються в порядку, визначеному міжнародними договорами, згода
на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, в разі
відсутності таких - у порядку, встановленому статтею 419 цього
Кодексу.
{ Частина сьома статті 76 із змінами, внесеними згідно із Законом
N 1837-VI ( 1837-17 ) від 21.01.2010 }

8. У разі відмови адресата одержати судову повістку особа,
яка її доставляє, робить відповідну помітку на повістці і повертає
її до суду. Особа, яка відмовилася одержати судову повістку,
вважається повідомленою.

9. Якщо місцеперебування відповідача невідоме, суд розглядає
справу після надходження до суду відомостей щодо його виклику до
суду в порядку, визначеному цим Кодексом.

http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/1618-15/page2

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 май 2012, 20:18 
Новобранец

чтобы бы был план что делать, нужно знать что я МОГУ сделать
пока просматривал форум и другие сайты возникло несколько мыслей, может не совсем правильных, но пока что есть
итак,
штрафы указанные гисовцем уже оплатил, так что обжаловать их решение об аресте даже если и хочу врядли получится
машина на штрафплощадке, поетому ее нужно оттуда забрать, для етого иду с заявлением о разрешении выдать а/м к начальнику отделения ДВС, есть надежда что подпишет, хотя не уверен, заявление об отмене ареста уже отдал вчера но сказали что ответ будет в течении двух недель
наметка писанины начальнику ВДВС
Начальнику Відділу ДВС

вiд....

Заява
Прошу дозволу повернути мiй а/м ,,,, держ номер ,,,, який знаходиться на майданчику по адресу м. Одеса, вул ,,, 92. Штрафи по вiкдритим впровадженням мною сплачени, а також згiдно пункту 10 постанови 1102 вiд 17/12/2005 Кабiнета Мiнiстров Украiни.

дата/подпись

с какими качелями столкнусь когда буду забирать машину еще не знаю, но платить за ,,стоянку и доставку,, не хочу
так же хочу написать иск в суд и заявление в прокуратуру на незаконные действия гаишника, по составленному им протоколу

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 май 2012, 20:23 
Борец

http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z0865-99/page3

http://www.oshtrafovali.net.ua/zatrymannya-avto.html

качелей в жизни будет в достатке, тренеруйся ...............

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 май 2012, 20:54 
Новобранец

спасибо за ссылки и предупреждения
но может ли кто нибудь сказать чтото конкретно по моему вопросу????правильно ли составил заявление?, может туда еще чтото добавить, например ч2 ст265

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 май 2012, 21:02 
Новобранец

может такой текст будет получше?
Заява
Згiдно ст.265 ч 2 КУпАП
Транспортний засіб може бути тимчасово затриманий на строк до вирішення справи про адміністративне правопорушення, але не більше трьох днів з моменту такого затримання.

та пункту 10 та 12 постанови 1102 вiд 17/12/2005 Кабiнета Мiнiстров Украiни
10. Транспортний засіб може бути тимчасово затриманий на строк до вирішення справи про адміністративне правопорушення, але не більш як на три дні з дати такого затримання.
Строк затримання транспортного засобу обчислюється з моменту складення протоколу про адміністративне правопорушення або акта огляду та тимчасового затримання транспортного засобу, а строк зберігання - з моменту доставлення транспортного засобу на спеціальний майданчик чи стоянку.
12. Повернення тимчасово затриманого транспортного засобу, який зберігається на спеціальному майданчику чи стоянці, здійснюється за письмовим зверненням його водія, власника (співвласника) за умови оплати ним витрат, пов'язаних з транспортуванням та зберіганням такого транспортного засобу, та пред'явлення відповідного протоколу про адміністративне правопорушення.
Повернення тимчасово затриманого транспортного засобу боржника, який зберігається на спеціальному майданчику чи стоянці, здійснюється за вимогою державного виконавця.

Прошу дозволу повернути мiй а/м ..., держ номер ...., який знаходиться на майданчику по адресу ...... Штрафи по вiкдритим впровадженням мною сплачени.
До заяви додаеться копiя протоколу.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 май 2012, 00:25 
Новобранец

в поисках похожих зразков для составления заявления в прокуратуру по факту незаконных действий сотрудника гаи начал писать эту самую заяву, ниже текст, может кто подскажет свои рекомендации
Прокурору
----------------------------------------------------------

ЗАЯВА.

09 травня 2012р. Приблизно о 18й години я, ХХХХХХХХХХХХХХХ, керуючи власним а/м ХХХХХХХХХХХХХХХ, держ номер ХХХХХХХХХХХХХХХ був зупинен бiля стацiонарного посту ДАI на 450 км а/д Киiв-Одеса співробітником ДАI взводу обслуговання с/п №2 роти ДПС при УДАI к-ном мiлiцii ХХХХХХХХХХХХХХХ. За словами названного працiвника причиною зупинки була фиксацiя мого а/м системою ,,Рубеж,,. Далi менi було запропоновано пройти в примiщення стацiонарного пункту ДАI де продемонстровано информацiю на монiторi (фото прилагаеться) та проiнформовано що мiй а/м знаходиться в розшуку за позовом Державноi Виконавчоi Служби в звяз’ку з несплатою штрафу в розмiрi 255 грн по постановi ХХХХХХХХ вiд 24.05.2011 по ч 1 ст 122. Бiльше нiякоi iнформацii та документiв що стусуеться мене та мого а/м менi не було пред’явлено. Я заявив що менi нiчого не вiдомо про розшук а також що це неправомiрно - арест а/м який коштуе набагато бiльше 255 грн за штраф у такий суммi, на що получив вiдповiдь – що в такому разi я маю пред’я вити експертну оценку вартостi авто, а також зауваження щодо того що я не можу користиватись власним т/с в разi несплаченного штрафу. Також я заявив що в зв’зку з тим що планую влiтку рееструвати авто ще мicяць назад подав запит (копiя додаеться) в Державну Виконавчу Службу с проханням предоставити менi iнформацiю по несплаченим штрафам але на жаль пока що не получив вiдповiдь а також готов предоставити квiтанцiю про сплату штрафу по зазначений поставi вiд 18.04.2012 (копiя додаеться). На що спiвробiтник вiдповив що в данному випадку для нього пiдставою не затримувати т/с буде тiльки постанова ДВС про скасування арешту та розшуку а раз у мене нема такоi постанови то я повинен власноруч доставити авто на штрафмайданчик а якщо я це не зроблю то буде визвана спецмашина-эвакуатор за допомогую якоi буде транспортован мiй а/м. Я заявив що категорично проти такоi дii i важаю ii незаконною i запропонував составити протокол про затримання, на що получив вiдповiдь що вiн не може скласти цей протокол бо його будут складати на штрафмайданчику куда мiй автомобиль буде обов’язково доставлен. Пiсля цього я вийшов та переставив а/м у бiльш безпечне мiсце поряд з пунктом ДАI, подзвоним знайомому з проханням приiхати та забрати дружину та моiх дiтей якi знаходились зi мной в авто. Потiм співробітник ще кiлька разiв пiдходив до мене з вимогою щоб я самостiйно доставив авто на штрафмайданчик але у меня була одна вiдповiдь – що подальшi дii повиннi проводитись пiсля складання вiдповiдного документа. Приблизно десь через годину співробітник знову прийшов с протоколом и почав опис. На його вимогу я предоставив доступ до мого авто а також усю необхiдну iнформацiю. Пiсля того як опис було закiнчено було спинено два авто та запрошено два водiя яким було запроновано бути понятими. Цим двум людям анi слова не було сказано о вiдповiдальностi а також iхних обов’зках та правах якi вони повинi будуть виконувати в разi своеi згоди. До понятих була доведена iнформацiя, дословно – доблестное ГИС наложило арест на этот автомобиль и теперь они должны подписать протокол осмотра. Потiм був прочитан протокол.
У зазначеному протоколi сказано що огляд та примусове затримання проведени у вiдповiдностi до ст. 265 – 1
(Стаття 265-1. Тимчасове вилучення посвідчення водія
У разі наявності підстав вважати, що водієм вчинено порушення, за яке відповідно до цього Кодексу може бути накладено адміністративне стягнення у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами, працівник Державної автомобільної інспекції тимчасово вилучає посвідчення водія до набрання законної сили постановою у справі про адміністративне правопорушення, але не більше ніж на три місяці з моменту такого вилучення, і видає тимчасовий дозвіл на право керування транспортними засобами. Про тимчасове вилучення посвідчення водія робиться запис у протоколі про адміністративне правопорушення.
Після закінчення тримісячного строку тимчасового вилучення посвідчення водія, у випадках, якщо судом не прийнято рішення щодо позбавлення водія права керування транспортним засобом або якщо справа про адміністративне правопорушення не розглянута у встановлений законом строк, особа має право звернутися за отриманням вилученого документа. Таке звернення особи є обов'язковим для його виконання незалежно від стадії вирішення справи про адміністративне правопорушення.
За подання такого звернення та повернення особі тимчасово вилученого посвідчення водія не може стягуватися плата.
Порядок тимчасового вилучення посвідчення водія визначається Кабінетом Міністрів України)

У зв’зку з пiдставами викладаними у ст 265-2
(Стаття 265-2. Тимчасове затримання транспортних засобів
У разі наявності підстав вважати, що водієм вчинено порушення, передбачені частинами першою, другою, третьою, четвертою, шостою і сьомою статті 121, статтями 121-1, 126, частинами першою, другою, третьою і четвертою статті 130, статтями 132-1, 206-1 цього Кодексу, працівник Державної автомобільної інспекції тимчасово затримує транспортний засіб шляхом блокування або доставляє його для зберігання на спеціальний майданчик чи стоянку (якщо розміщення затриманого транспортного засобу суттєво перешкоджає дорожньому руху), в тому числі за допомогою спеціального автомобіля - евакуатора. Про тимчасове затримання робиться відповідний запис у протоколі про адміністративне правопорушення.
Після тимчасового затримання транспортного засобу працівник Державної автомобільної інспекції зобов'язаний надати особі можливість повідомити про тимчасове затримання транспортного засобу та своє місцезнаходження іншу особу за власним вибором і вжити заходів щодо повернення автомобіля до місця постійної дислокації, а також забороняє експлуатацію транспортного засобу до усунення несправностей, виявлених у процесі його огляду.
Транспортний засіб може бути тимчасово затриманий на строк до вирішення справи про адміністративне правопорушення, але не більше трьох днів з моменту такого затримання.
Після закінчення триденного строку тимчасового затримання транспортного засобу особа має право звернутися за отриманням тимчасово затриманого транспортного засобу. Таке звернення особи є обов'язковим для його виконання незалежно від стадії вирішення справи про адміністративне правопорушення.
За подання такого звернення та повернення особі тимчасово затриманого транспортного засобу не може стягуватися плата.
Порядок тимчасового затримання та зберігання транспортних засобів на спеціальних майданчиках та стоянках визначається Кабінетом Міністрів України.)

А саме Розшук ВДВС ХХХХХХХХХ р-ну ХХХХХХХХХ обл по пост. ХХХХХХХХХ вiд 24.05.11 розшук вiд 23.03.12.
Понятие поставли своi пiдписи та поiхали далi. Менi також було запропоновано пiдписати протокол, що я i зробив. Свiй пiдпис також поставив и співробітник ДАI.
Далi менi знову було запропоновано самостiйно доставити мiй авто на майданчик а також сказано що це не штрафмайданчик а стоянка авто десь на вулицi ХХХХХХХХХ. Пiсля постiйного тиску та попередженням що авто буде туди доставлено в любому випадку я погодився. Пiсля цього iнший співробітник ДАI сiв у службовий авто а менi було запроповано iхати за ним. Через хвилин 10 ми дiсталися до огороженноi стоянки по вул. ХХХХХХХХХ2. До нас вийшла людина в чорнiй формi з написом ОХРАННИК. Всi трое, я співробітник ДАI та охоронець пройшли в примiщеня . Як я з’ясував пiзнiше территорiя знаходится в арендi у ФОП ХХХХХХХХХ м. ХХХХХ вул ХХХХХХ кХ, а охороняется згiдно договору про охорону №36 вiд 09.09.2011 ТОВ ОДА ХХХХХХХХХ (перша i остання копiя договру додаеться). Охоронець заявив що треба скласти якийсь протокол та поставити пiдписи. Я категорично вiдмовився, зауваживши що протокол вже складенний, охоронец був дуже здивован i пiсля дзвiнка кудись погодився не складати новий протокл а запропонува менi пiдписати якись документи, я знову категорично вiдмовився i заявив що абсолютно нiчого тут пiдписувати не буду. Тодi охоронець взявши у співробітника ДАI пiдписанi протокол та копiю i вписав в орiгiнал так копiю наступне
- номер! протоколу,
- у мicцi де особа яка здiйснила примусове перемiщення повинна вказати вiдстань перемiщення вписав цифри 17,
- у мiсцi указання кто прийняв транспортний засiб на тимчасове зберигання записав Охранник стоянки ХХХХХХХХХ та поставив пiдпис.
На мое зауваження чи мае вiн право вносити змiни в пiдписанний протокол охоронец не дав нiякоi вiдповiдi. Зробивши копii з протоколу, мого посвiдчення водiя та свiдоцтва про реестрацiю вiддав копii співробітнику ДАI. Пiсля цього запропонував вiддасти ключi вiд мого авто на що я також вiдмовив. Пicля цього я i співробітника ДАI залишили майданчик.

Я вважаю дії зазначеного працівника ДАІ з вилучення та переміщення транспортного засобу, а також сам протокол „огляду та переміщення” незаконними з таких підстав....

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 май 2012, 08:11 
Постоялец

oxym писал(а):
в поисках похожих зразков для составления заявления в прокуратуру по факту незаконных действий сотрудника гаи начал писать эту самую заяву, ниже текст, может кто подскажет свои рекомендации
Прокурору
----------------------------------------------------------

ЗАЯВА.

09 травня 2012р. Приблизно о 18й години я, ХХХХХХХХХХХХХХХ, керуючи власним а/м ХХХХХХХХХХХХХХХ, держ номер ХХХХХХХХХХХХХХХ був зупинен бiля стацiонарного посту ДАI на 450 км а/д Киiв-Одеса співробітником ДАI взводу обслуговання с/п №2 роти ДПС при УДАI к-ном мiлiцii ХХХХХХХХХХХХХХХ. За словами названного працiвника причиною зупинки була фиксацiя мого а/м системою ,,Рубеж,,. Далi менi було запропоновано пройти в примiщення стацiонарного пункту ДАI де продемонстровано информацiю на монiторi (фото прилагаеться) та проiнформовано що мiй а/м знаходиться в розшуку за позовом Державноi Виконавчоi Служби в звяз’ку з несплатою штрафу в розмiрi 255 грн по постановi ХХХХХХХХ вiд 24.05.2011 по ч 1 ст 122. Бiльше нiякоi iнформацii та документiв що стусуеться мене та мого а/м менi не було пред’явлено. Я заявив що менi нiчого не вiдомо про розшук а також що це неправомiрно - арест а/м який коштуе набагато бiльше 255 грн за штраф у такий суммi, на що получив вiдповiдь – що в такому разi я маю пред’я вити експертну оценку вартостi авто, а також зауваження щодо того що я не можу користиватись власним т/с в разi несплаченного штрафу. Також я заявив що в зв’зку з тим що планую влiтку рееструвати авто ще мicяць назад подав запит (копiя додаеться) в Державну Виконавчу Службу с проханням предоставити менi iнформацiю по несплаченим штрафам але на жаль пока що не получив вiдповiдь а також готов предоставити квiтанцiю про сплату штрафу по зазначений поставi вiд 18.04.2012 (копiя додаеться). На що спiвробiтник вiдповив що в данному випадку для нього пiдставою не затримувати т/с буде тiльки постанова ДВС про скасування арешту та розшуку а раз у мене нема такоi постанови то я повинен власноруч доставити авто на штрафмайданчик а якщо я це не зроблю то буде визвана спецмашина-эвакуатор за допомогую якоi буде транспортован мiй а/м. Я заявив що категорично проти такоi дii i важаю ii незаконною i запропонував составити протокол про затримання, на що получив вiдповiдь що вiн не може скласти цей протокол бо його будут складати на штрафмайданчику куда мiй автомобиль буде обов’язково доставлен. Пiсля цього я вийшов та переставив а/м у бiльш безпечне мiсце поряд з пунктом ДАI, подзвоним знайомому з проханням приiхати та забрати дружину та моiх дiтей якi знаходились зi мной в авто. Потiм співробітник ще кiлька разiв пiдходив до мене з вимогою щоб я самостiйно доставив авто на штрафмайданчик але у меня була одна вiдповiдь – що подальшi дii повиннi проводитись пiсля складання вiдповiдного документа. Приблизно десь через годину співробітник знову прийшов с протоколом и почав опис. На його вимогу я предоставив доступ до мого авто а також усю необхiдну iнформацiю. Пiсля того як опис було закiнчено було спинено два авто та запрошено два водiя яким було запроновано бути понятими. Цим двум людям анi слова не було сказано о вiдповiдальностi а також iхних обов’зках та правах якi вони повинi будуть виконувати в разi своеi згоди. До понятих була доведена iнформацiя, дословно – доблестное ГИС наложило арест на этот автомобиль и теперь они должны подписать протокол осмотра. Потiм був прочитан протокол.
У зазначеному протоколi сказано що огляд та примусове затримання проведени у вiдповiдностi до ст. 265 – 1
(Стаття 265-1. Тимчасове вилучення посвідчення водія
У разі наявності підстав вважати, що водієм вчинено порушення, за яке відповідно до цього Кодексу може бути накладено адміністративне стягнення у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами, працівник Державної автомобільної інспекції тимчасово вилучає посвідчення водія до набрання законної сили постановою у справі про адміністративне правопорушення, але не більше ніж на три місяці з моменту такого вилучення, і видає тимчасовий дозвіл на право керування транспортними засобами. Про тимчасове вилучення посвідчення водія робиться запис у протоколі про адміністративне правопорушення.
Після закінчення тримісячного строку тимчасового вилучення посвідчення водія, у випадках, якщо судом не прийнято рішення щодо позбавлення водія права керування транспортним засобом або якщо справа про адміністративне правопорушення не розглянута у встановлений законом строк, особа має право звернутися за отриманням вилученого документа. Таке звернення особи є обов'язковим для його виконання незалежно від стадії вирішення справи про адміністративне правопорушення.
За подання такого звернення та повернення особі тимчасово вилученого посвідчення водія не може стягуватися плата.
Порядок тимчасового вилучення посвідчення водія визначається Кабінетом Міністрів України)

У зв’зку з пiдставами викладаними у ст 265-2
(Стаття 265-2. Тимчасове затримання транспортних засобів
У разі наявності підстав вважати, що водієм вчинено порушення, передбачені частинами першою, другою, третьою, четвертою, шостою і сьомою статті 121, статтями 121-1, 126, частинами першою, другою, третьою і четвертою статті 130, статтями 132-1, 206-1 цього Кодексу, працівник Державної автомобільної інспекції тимчасово затримує транспортний засіб шляхом блокування або доставляє його для зберігання на спеціальний майданчик чи стоянку (якщо розміщення затриманого транспортного засобу суттєво перешкоджає дорожньому руху), в тому числі за допомогою спеціального автомобіля - евакуатора. Про тимчасове затримання робиться відповідний запис у протоколі про адміністративне правопорушення.
Після тимчасового затримання транспортного засобу працівник Державної автомобільної інспекції зобов'язаний надати особі можливість повідомити про тимчасове затримання транспортного засобу та своє місцезнаходження іншу особу за власним вибором і вжити заходів щодо повернення автомобіля до місця постійної дислокації, а також забороняє експлуатацію транспортного засобу до усунення несправностей, виявлених у процесі його огляду.
Після закінчення триденного строку тимчасового затримання транспортного засобу особа має право звернутися за отриманням тимчасово затриманого транспортного засобу. Таке звернення особи є обов'язковим для його виконання незалежно від стадії вирішення справи про адміністративне правопорушення.
За подання такого звернення та повернення особі тимчасово затриманого транспортного засобу не може стягуватися плата.
Порядок тимчасового затримання та зберігання транспортних засобів на спеціальних майданчиках та стоянках визначається Кабінетом Міністрів України.)

А саме Розшук ВДВС ХХХХХХХХХ р-ну ХХХХХХХХХ обл по пост. ХХХХХХХХХ вiд 24.05.11 розшук вiд 23.03.12.
Понятие поставли своi пiдписи та поiхали далi. Менi також було запропоновано пiдписати протокол, що я i зробив. Свiй пiдпис також поставив и співробітник ДАI.
Далi менi знову було запропоновано самостiйно доставити мiй авто на майданчик а також сказано що це не штрафмайданчик а стоянка авто десь на вулицi ХХХХХХХХХ. Пiсля постiйного тиску та попередженням що авто буде туди доставлено в любому випадку я погодився. Пiсля цього iнший співробітник ДАI сiв у службовий авто а менi було запроповано iхати за ним. Через хвилин 10 ми дiсталися до огороженноi стоянки по вул. ХХХХХХХХХ2. До нас вийшла людина в чорнiй формi з написом ОХРАННИК. Всi трое, я співробітник ДАI та охоронець пройшли в примiщеня . Як я з’ясував пiзнiше территорiя знаходится в арендi у ФОП ХХХХХХХХХ м. ХХХХХ вул ХХХХХХ кХ, а охороняется згiдно договору про охорону №36 вiд 09.09.2011 ТОВ ОДА ХХХХХХХХХ (перша i остання копiя договру додаеться). Охоронець заявив що треба скласти якийсь протокол та поставити пiдписи. Я категорично вiдмовився, зауваживши що протокол вже складенний, охоронец був дуже здивован i пiсля дзвiнка кудись погодився не складати новий протокл а запропонува менi пiдписати якись документи, я знову категорично вiдмовився i заявив що абсолютно нiчого тут пiдписувати не буду. Тодi охоронець взявши у співробітника ДАI пiдписанi протокол та копiю i вписав в орiгiнал так копiю наступне
- номер! протоколу,
- у мicцi де особа яка здiйснила примусове перемiщення повинна вказати вiдстань перемiщення вписав цифри 17,
- у мiсцi указання кто прийняв транспортний засiб на тимчасове зберигання записав Охранник стоянки ХХХХХХХХХ та поставив пiдпис.
На мое зауваження чи мае вiн право вносити змiни в пiдписанний протокол охоронец не дав нiякоi вiдповiдi. Зробивши копii з протоколу, мого посвiдчення водiя та свiдоцтва про реестрацiю вiддав копii співробітнику ДАI. Пiсля цього запропонував вiддасти ключi вiд мого авто на що я також вiдмовив. Пicля цього я i співробітника ДАI залишили майданчик.

Я вважаю дії зазначеного працівника ДАІ з вилучення та переміщення транспортного засобу, а також сам протокол „огляду та переміщення” незаконними з таких підстав....

Прокуратура - это массаж деревянной ноги. Они закинут назад в управление ГАИ и будет все по кругу. Результативным может быть иск в Админ.Суд про вызнання неправомочными дии инспектора. Или иск на Обл.ГАИ. с предварительным запросом им же на то как насяльники оценивают действия своего инспектора и на этом ответе иск. Только какого результата хотим? даже если вызнають неправомочными дии? Очень тяжеловато потом с них что-то "стягнуть"

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 май 2012, 11:08 
Новобранец

irgl писал(а):
.... иск в Админ.Суд про вызнання неправомочными дии инспектора. Или иск на Обл.ГАИ. с предварительным запросом им же на то как насяльники оценивают действия своего инспектора и на этом ответе иск. Только какого результата хотим? даже если вызнають неправомочными дии? Очень тяжеловато потом с них что-то "стягнуть"

viewtopic.php?f=37&t=19435

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 май 2012, 14:00 
Новобранец

продолжение ситуации,
краткое содержание предыдущих серий
ЗАЯВА.
09 травня 2012р. Приблизно о 18й години я, ХХХХХХХХХХ, керуючи власним а/м ХХХХХХХХХХ, держ. номер ХХХХХХХХХХ був зупинен біля стаціонарного посту ДАI на 450 км а/д Киiв-Одеса співробітником ДАI взводу обслуговування с/п №2 роти ДПС при УДАЇ к-ном мiлiцii ХХХХХХХХХХ. За словами названого працівника причиною зупинки була фіксація мого а/м системою ,,Рубеж,,. Далі мені було запропоновано пройти в приміщення стаціонарного пункту ДАI де продемонстровано інформацію на монiторi (фото прилагаеться) та проінформовано що мій а/м знаходиться в розшуку за позовом Державної Виконавчої Служби в зв’язку з несплатою штрафу в розмiрi 255 грн. по постанови ХХХХХХХХХХ від 24.05.2011 по ч 1 ст. 122. Більше нiякоi iнформацii та документів що стосується мене та мого а/м мені не було пред’явлено. Я заявив що мені нічого не відомо про розшук а також що це неправомірно - арешт а/м який коштує набагато більше 255 грн. за штраф у такий суммi, на що получив вiдповiдь – що в такому разі я маю пред’явити експертну оцінку вартості авто, а також зауваження щодо того що я не можу користуватись власним т/с в разі несплаченого штрафу. Також я заявив що ще мicяць тому подав запит (копія додасться) в Державну Виконавчу Службу с проханням представити мені інформацію по несплаченим штрафам (в зв’язку з тим що планую влітку реєструвати авто) але на жаль досі не получив вiдповiдь а також готов представити квитанцію про сплату штрафу по зазначений постанові від 18.04.2012 (копія додається). На що спiвробiтник вiдповив що в даному випадку для нього підставою не затримувати т/с буде тільки постанова ДВС про скасування арешту та розшуку а раз у мене нема такої постанови то я повинен власноруч доставити авто на штраф майданчик а якщо я це не зроблю то буде визвано спецмашина-эвакуатор за допомогою якої буде транспортовано мій а/м. Я заявив що категорично проти такої дii i вважаю ii незаконною i запропонував составити протокол про затримання, на що получив вiдповiдь що він не може скласти цей протокол бо його будуть складати на штраф майданчику куди мій автомобіль буде обов’язково доставлено. Після цього я вийшов та переставив а/м у більш безпечне місце поряд з пунктом ДАI, подзвонив знайомому з проханням приїхати та забрати дружину та моїх дітей які знаходились зі мною в авто. Потім співробітник ще кілька разів підходив до мене з вимогою щоб я самостійно доставив авто на штраф майданчик але у мене була одна вiдповiдь – що подальші дii повинні проводитись після складання вiдповiдного документа. Приблизно десь через годину співробітник знову прийшов с протоколом и почав опис. На його вимогу я представив доступ до мого авто а також усю необхідну інформацію. Мені не було пояснено у зв’язку з якими підставами складеться протокол а тільки указано на то що зазначено у протоколу, а саме:
У відповідності до ст. 265 – 1 проведені огляд та примусове затримання.
Огляд та примусове затримання проведені у зв’язку з підставами викладеними у ст. 265-2 - Розшук ВДВС Бiляiвського р-ну Одеської обл. по пост. ВЕ275235 від 24.05.11 розшук від 23.03.12.
Тільки потім я дізнався наступне
Стаття 265-1. Тимчасове вилучення посвідчення водія
Порядок тимчасового вилучення посвідчення водія визначається Кабінетом Міністрів України
Стаття 265-2. Тимчасове затримання транспортних засобів

Після того як опис та складання протоколу було закінчено було спинено два авто та запрошено два водія яким було запропоновано бути понятими. Цим двом людям ані слова не було сказано о відповідальності а також iхних обов’язках та правах які вони повинні будуть виконувати в разі своеi згоди. До понятих була доведена наступна інформація – доблестное ГИС наложило арест на этот автомобиль и теперь они должны подписать протокол осмотра. Потім було прочитано протокол.
Пойняти поставили свої підписи та поїхали далі. Мені також було запропоновано підписати протокол, що я i зробив. Свій підпис також поставив и співробітник ДАI.
Далі мені знову було запропоновано самостійно доставити мій авто на майданчик а також сказано що це не штраф майданчик а стоянка авто десь на вулиці Балкiвська. Після постійного тиску та попередження, що авто буде туди доставлено в любому випадку, я погодився. Після цього інший співробітник ДАI сів у службовий авто а мені було запропоновано їхати за ним. Через хвилин 10 ми дісталися до огороженноi стоянки по вул. Балкiвська 92. До нас вийшла людина в чорній формі з написом ОХРАННИК. Всі Троє, я співробітник ДАI та охоронець пройшли в приміщення. Охоронець заявив що треба скласти якийсь протокол та поставити підписи. Я категорично відмовився, зауваживши що протокол вже складений, охоронець був дуже здивовано i після дзвінка кудись погодився не складати новий протокол а запропонував мені підписати якісь документи, я знову категорично відмовився i заявив що абсолютно нічого тут підписувати не буду. Тоді охоронець взявши у співробітника ДАI пiдписанi протокол та копію i вписав в оригінал так копію наступне
- номер! протоколу,
- у мicцi де особа яка здійснила примусове переміщення повинна вказати відстань переміщення вписав цифри 17,
- у мiсцi указання хто прийняв транспортний засіб на тимчасове зберігання записав Охранник стоянки ХХХХХХХХХХ Д. П. та поставив підпис.
На моє зауваження чи має він право вносити зміни в підписаний протокол охоронець не дав нiякоi відповіді. Зробивши копii з протоколу, мого посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію віддав копii співробітнику ДАI. Після цього запропонував вiддасти ключі від мого авто на що я також відмовив. Пicля цього я i співробітника ДАI залишили майданчик.
Наступного дня я з’явився у ВДВС Біляївського районного управління юстиції Одеської області та дізнався що моєю справою займається Головний Державний Виконавець ВДВС Біляївського районного управління юстиції Одеської області ХХХХХХХХХХ С.О. до якої я i звернувся з проханням пояснить чому накладено арешт та розшук на моє авто. Я получив вiдповiдь що арешт та розшук накладені у зв’язку з несплаченими штрафами на суму 765,00 грн. На запитання чому арешт накладено саме на авто була дана вiдповiдь – так вы же на нем нарушаете! На запитання про вiдповiдь на мій запроси від 18 квітня було сказано – вiдповiдь я вам вислала по почті. Мені так i не було пред’явлено жодного документа. але виконавець дав аркуш паперу де від руки були написані номера постанов, дата та суми необхiднi для сплати та пояснив що тільки після оплати можна робить наступний крок. Сплативши вказані суми наступного дня я предоставив копii квiтанцii (копія додасться) та подав заяву на закриття впроваджень, скасування арешту та припинення розшуку мого автомобіля (копія додасться). На повторне прохання предоставити копii документів держвиконавець вiдповiв що зробить i для цього не потрібно подавати додаткове прохання. Того ж дня 11 травня я з’явився на стоянки по вул. Балкiвська 92 де знаходився мiй авто та з’ясував що територія знаходитися в арендi у ФОП ХХХХХХХХХХ І.І. м. Одеса вулХХХХХХХХХХ1, а охороняется згідно договору про охорону №36 від 09.09.2011 ТОВ ОДА Аякс (перша i остання копія договору додається). ХХХХХХХХХХ І.І. менi було повiдомлено що для того шоб забрати свiй авто я повинен принести документ про скасування арешту та припинення розшуку мого автомобіля а також менi необхiдно явитись в кабiнет 308 Обл ГАI для вирiшення питань про сплату послуг за транспортування та стоянку i тiльки пiсля телефонного пiдтверження за кабiнету 308 я буду мати змогу забрати свiй авто. У охоронця я взяв контактний телефон агенства та в телефонной розмовi з директором попросив проинформувати мене адрес знаходження агенства щоб я мав змогу приiхати i отримати i нформацiю щодо працiвника приймавшего мiй авто на охрану, а сааме правомiрнiсть його находження на майданчику на той момент, наявнiсть трудового договору а також правомiрнiсть робити виправлення в протоколi на що получив вiдповiдь що адрес менi не повiдомлять а запропонували передзовнить у понедiлок для з’ясування можливостi предоставити менi будь яку iнформацiю.
14 травня я знов з’явився у ВДВС Біляївського районного управління юстиції Одеської області щоб подати заяву з проханням Згiдно ст.265 ч 2 КУпАП пп. 10 та 12 постанови 1102 вiд 17/12/2005 Кабiнета Мiнiстров Украiни одержати дозвiл повернути мiй а/м. У вiдповiдь вiд Головного Державного Виконавця ВДВС Біляївського районного управління юстиції Одеської області ХХХХХХХХХХ С.О. я почув що це робити на мае потреби тому що документи про закриття впроваджень, скасування арешту та припинення розшуку мого автомобiя вже зробленi i будуть пiписанi Начальником Відділу ДВС Біляївського районного управління юстиції Одеської області ХХХХХХХХХХ О.О. завтра 15 травня.

15 числа я приехал в ДВС держивиконавця не было на месте и я разозленный оставил завяление предостваить информацию о всех открытых закрытых впровадженнях и т.п. с просьбой получить их лично а также заявление с просьбой дать разрешение забрать мой а/м и уехал. Приехал на следующий день - сегодня 16 мая, держвиконавець былла на месте и сразу выдала мне подписанное постановление о снятии ареста отмене розыска и т.п., но! только по одному поставновлению, на мой вопрос - а как же ее слова о том что у меня ,,зведене впровадження,, т.е. несколько в одном и почему не указаны остальные, она удивленно спросила - а вам шо, треба шоб я по кожному писала? я ж зняла вам арешт!, я сказал что если она считает что так правильно то я поехал. Приехал в облгаи, прихожу в каб 308 о котором мне сказал нач. стоянки, там не кабинет а окошко за которым сидит капитан, я обьяснил ситуацию, он говорит - машину с ареста сняли?...- яяя???!!! я шо ее ставил туда шоб снимать???, - ок, нет проблем но я смотрю что она все еще числится в розыске, - ну так и будет, вот у меня решение о снятиеи розыска, - ок вот рядом еще одно касса банка оплатите 289 грн, я говорю за что?, - за услуги по сопровождению которые вам оказал сотрудник гаи, я говорю - я сам приехал и ни о каких услугах не просил, - ничего не знаю! вашу машину было доставлено, оплачивайте! я говорю дайте мне счет с печатью со всеми реквизитами!....и вот оно очередное чудо нашего гаи, нате говорит он и отрывает от листика кусочек
Изображение
со словами - дадите в окошке там все знают))))
я сказал что мне такое не подходит и прошу дать нормальный полноценный счет, что я мол хочу оплачивать через банк с р/счета, - а, так от фирмы, ну идите в бухгалтерию, там вам выпишут, а потом идите на стоянку и с ними решайте вопрос по оплате стоянки, - хорошо до свиданья!
прихожу в бухгалтерию, говорю дайте мне счет, - нет проблем, код ОКПО?, я говорю - могу только ИНН свой сказать, -ааа, с легким удивлением, так вы физ лицо?, - ну наверно, вас чтото смущает?, - нет сейчас напечатаю...напечатала:
Изображение
в графе наименование услуг записано
Доставка затриманих за порушення правил, норм та стандартiв у сферi безпеки дор. руху або технiчно несправних ТЗ до визначенного замовником мiсця iх зберiгання
я говорю - шо за фигня, шо тут за услуги, я ж ничего у гаи не заказывал, и правил не нарушал, а/м технически исправен!, - я не знаю ничего , там написано, вы просили я напечатала, я просто бухгалтер что я могу вам еще сказать - ок, до свиданья! мне машину нужно забирать.
Еду на стоянку, здрасти! -здрасти! - хочу машину забрать., - мне нужно снять копию отмены ареста и квитанцию об оплате в гаи доставку, потом вы рассчитываетсь за стоянку - 60 грн/сутки и забираете машину., на вопрос о том что я ничего у него не заказывал и на стоянку не ставил, что ето гаи поставило сюда мою машину, он ответил что категорическ ничего не может сделать и а/м отдаст только при выполнении названных условий, - хорошо, чек дадите? - конечно...вот такая история
теперь обращаюсь с просьбой, так как гис пока не дал ответ и не предьявил никаких впроваджень вопросы с ними остается на потом, на данном етапе меня интересует - какие можно действия предпринять чтобы вынести мозк гаи? и требовать возврата денег, компенсации и наказать виновных а также обьянить мне законность всех тех процедур через которые мне пришлось пройти?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 май 2012, 14:54 
Борец

Цитата:
13. За транспортування і зберігання транспортного засобу на спеціальному майданчику чи стоянці Державтоінспекції справляється плата у встановленому спільним наказом МВС, Мінфіну та Мінекономіки розмірі.

http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/1102-2008-%D0%BF
За транспортування не знаю скільки, а зберігання 18 грн перша доба і 10 грн/доба далі.
Вимога держвиконавця на видачу ТЗ є?

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 май 2012, 15:49 
Новобранец

вимоги нет, только вчера подаял заявление на ето
Заява
Згiдно ст.265 ч 2 КУпАП

П. 10 та 12 постанови 1102 вiд 17/12/2005 Кабiнета Мiнiстров Украiни
10. Транспортний засіб може бути тимчасово затриманий на строк до вирішення справи про адміністративне правопорушення, але не більш як на три дні з дати такого затримання.
Строк затримання транспортного засобу обчислюється з моменту складення протоколу про адміністративне правопорушення або акта огляду та тимчасового затримання транспортного засобу, а строк зберігання - з моменту доставлення транспортного засобу на спеціальний майданчик чи стоянку.
12. Повернення тимчасово затриманого транспортного засобу боржника, який зберігається на спеціальному майданчику чи стоянці, здійснюється за вимогою державного виконавця.

Прошу дозволу повернути мiй а/м ХХХХХ, держ номер ХХХХ, який знаходиться на майданчику по адресу м. Одеса, вул Балкiвська 92.
Штрафи по вiкдритим впровадженням мною сплачени.
До заяви додаеться копiя протоколу та квiтанцii про сплату

из двс есть только постанова о прекращении ареста и розыска
да и транспортувння у меня не было!!!, ни какого евакуатора, никакой записи в протоколе об етом!

тарифы кабмина мне тоже известны, но если вы заметили по счету из гаи, там совсем другая формулировка подразумевающая что я САМ! заказал себе сопровождение до того места которое САМ! выбрал

...сорри я забыл сказать - машину то я забрал

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 май 2012, 17:19 
Новобранец

еще такая мысль появилась - могу ли я обратиться в банк с запросом вернуть мой платеж)))))) как ошибочный и в связи с невыполненными услугами!!.....интересный прецендент получится))) я счет оплатил, гаи свое обязательнство передо мной не выполнило, если заметили после счета идет акт о выполненных работах, со строны исполнителя уже подписан и пропечатан, я со своей стороны пишу что не согласен и работы не выполнены, пишу заявление в банк и в гаи о возврате средств
хотел бы еще раз заметить, в данном случае мне не важен сам факт возврата 289 грн
может у кого еще какие мысли есть? или мой случай тупиковый и гаишники и дальше ипут всех попавших? или местные профи по впариванию мозгов в состоянии это делать только на дороге перед камерой что бы зазвездить в ютубе и похвалиться на форуме и малознающим в законах (вроде меня) говорить - заплатил???, ну и лох!!!а я вот какой молодец!!....прийдя на етот форум я честно говоря рассчитывал на другую поддержку....жаль....видимо таки ошибся....

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 90 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5, 6  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа