Текущее время: 25 фев 2025, 17:48

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 15 май 2011, 20:12 
Прохожий

Доброго времени суток!
Уже несколько раз отменял штрафы через суд, да сейчас проблемка возникла.
Подал иск, он принят, но уже больше 2-х месяцев не приходит из суда никакой информации - на когда назначили разбирательство, кто судья. Приезжал в суд, но увидел очередь из 100 пенсионеров и уехал - к сожалению потратить целый день не могу себе позволить.
Вопрос вот в чем - обязаны ли они меня по почте уведомить о дате разбирательства и кто судья? Если нет, что делать в данном случае.
Заранее спасибо!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 16 май 2011, 11:58 
Новобранец

Dimas_harkov писал(а):
Подал иск, он принят, но уже больше 2-х месяцев не приходит из суда никакой информации.
обязаны ли они меня по почте уведомить о дате разбирательства и кто судья?

Сам ждал рассмотрения дела 4,5 месяца. А уведомить конечно должны.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 16 май 2011, 12:39 
Борец

Стаття 33. Повістки

1. Судові виклики і повідомлення здійснюються повістками про виклик і повістками-повідомленнями.

2. Повістки про виклик у суд надсилаються особам, які беруть участь у справі, свідкам, експертам, спеціалістам, перекладачам, а повістки-повідомлення - особам, які беруть участь у справі, з приводу вчинення процесуальних дій, у яких участь цих осіб не є обов'язковою.

3. Судовий виклик або судове повідомлення осіб, які беруть участь у справі, свідків, експертів, спеціалістів, перекладачів здійснюється рекомендованою кореспонденцією (листом, телеграмою), кур'єром із зворотною розпискою за адресами, вказаними цими особами, або шляхом надсилання тексту повістки, складеного відповідно до статті 34 цього Кодексу факсимільним повідомленням (факсом, телефаксом), електронною поштою, телефонограмою, опублікування у друкованому засобі масової інформації.

Повідомлення шляхом надсилання тексту повістки здійснюється за тими самими правилами, що і повідомлення шляхом надсилання повістки, крім випадків, установлених цим Кодексом.
{ Частина третя статті 33 в редакції Закону N 2453-VI ( 2453-17 ) від 07.07.2010 - зміни щодо направлення текстів повісток електронною поштою, факсом (телефаксом) які вводяться в дію з дня повідомлення Державною судовою адміністрацією України в газетах "Голос України" та "Урядовий кур'єр" про початок функціонування Єдиної бази даних електронних адрес, номерів факсів (телефаксів) суб'єктів владних повноважень }

4. У разі ненадання особами, які беруть участь у справі, інформації щодо їх поштової адреси судовий виклик або судове повідомлення надсилаються:

юридичним особам та фізичним особам - підприємцям - за адресою місцезнаходження (місця проживання), що зазначена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців;

фізичним особам, які не мають статусу підприємців, - за адресою їх місця проживання чи місця перебування, зареєстрованою у встановленому законом порядку.

У разі відсутності осіб, які беруть участь у справі, за такою адресою вважається, що судовий виклик або судове повідомлення вручене їм належним чином.
{ Статтю 33 доповнено новою частиною згідно із Законом N 2453-VI ( 2453-17 ) від 07.07.2010 - зміни щодо направлення текстів повісток електронною поштою, факсом (телефаксом) які вводяться в дію з дня повідомлення Державною судовою адміністрацією України в газетах "Голос України" та "Урядовий кур'єр" про початок функціонування Єдиної бази даних електронних адрес, номерів факсів (телефаксів) суб'єктів владних повноважень }

5. Якщо фізична особа, яка бере участь у справі, діє через представника і суд не вважає її особисту участь обов'язковою, він може направити повістку лише представникові.
КАСУ.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 июл 2011, 19:47 
Постоялец

Всім доброго часу доби!
Виникло запитання-уточнення, на рахунок місця розгляду справи, а також про повістки, тому хотів би, щоб мене проконсультували.

Справа про адміністративне правопорушення розглядається за місцем його вчинення.

Справи про адміністративні правопорушення, передбачені статтями 80, 81, 121 - 126, 127-1 - 129, частинами першою, другою, третьою і четвертою статті 130 і статтею 139 (коли правопорушення вчинено водієм) цього Кодексу, можуть також розглядатися за місцем обліку транспортних засобів або за місцем проживання порушників.

Справи про адміністративні правопорушення, передбачені статтями 177 і 178 цього Кодексу, розглядаються за місцем їх вчинення або за місцем проживання порушника.

З вище написаного випливає, що усі справи про адмін.правопорушення розглядаються за місцем вчинення порушення, але "можуть також розглядатися" за місцем проживання\обліку ТЗ.

Отже, якщо протокол був складений не по моєму місці проживання, для того, щоб справа 100% розглядалась по моєму місці проживання\реєстрації ТЗ (в моєму випадку, все рівно), мені потрібно подавати Клопотання про розгляд справи за моїм місцем проживання, а зразок такого Клопотання можна собі роздрукувати і на місці лише вписати потрібні дані, і цей документ іДАІ зобов`язаний взяти до протоколу (якщо не помиляюсь, згідно 268-ї)? А якщо відмовиться?

Цитата:
Стаття 277. Строки розгляду справ про адміністративні правопорушення

Справа про адміністративне правопорушення розглядається у п'ятнадцятиденний строк з дня одержання органом (посадовою особою), правомочним розглядати справу, протоколу про адміністративне правопорушення та інших матеріалів справи.

Цитата:
Стаття 277-2. Повідомлення про розгляд справи

Повістка особі, яка притягається до адміністративної відповідальності, вручається не пізніш як за три доби до дня розгляду справи в суді, в якій зазначаються дата і місце розгляду справи.

Тобто після того, як водію виписали протокол\постанову, на протязі 15-ти днів (від коли її отримав орган, що розглядає справу), її лише розглядають, а суд можуть назначити через місяць-два, чи також є якісь терміни, після яких якщо не повідомили про суд, чи не назначили у певний термін засідання, протокол\постанова - скасовується?

Дякую завчасно роз`яснення!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 июл 2011, 20:00 
Борец

AnDruWa писал(а):
Отже, якщо протокол був складений не по моєму місці проживання, для того, щоб справа 100% розглядалась по моєму місці проживання\реєстрації ТЗ (в моєму випадку, все рівно), мені потрібно подавати Клопотання про розгляд справи за моїм місцем проживання, а зразок такого Клопотання можна собі роздрукувати і на місці лише вписати потрібні дані, і цей документ іДАІ зобов`язаний взяти до протоколу (якщо не помиляюсь, згідно 268-ї)?

так.
AnDruWa писал(а):
А якщо відмовиться?

все це вписуєш до протоколу,в своїх поясненнях,або на окремому листку,але щоб це було в протоколі обовязково вказано.
AnDruWa писал(а):
Тобто після того, як водію виписали протокол\

тоді має бути розгляд справи,там де ти вказав,і в протоколі зазначається день розгляду.після розгляду-або виноситься постанова або закривається справа.
якщо винесена постанова про накладення штрафу-тоді маєш -10 днів на оскарження до суду.

AnDruWa писал(а):
а суд можуть назначити через місяць-два

суд розглядає лише по ст-124,130,122-аварійна,та перевищення більше ніж на 50 км швидкісного режиму,не путай.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 июл 2011, 20:19 
Постоялец

пішохід Дякую!
А якщо на місці виписали протокол + відразу постанову(чи таке не можливо?), то тут етап перший (розгляд справи) - пропускаємо, і переходимо до другого - оскарження постанови?

Якщо приблизно так зрозумів, тоді щоб не питався у Вас більше, підкажіть де на форумі можна почитати, як оскаржувати постанови, тобто що подавати в суд (самому писати якийсь документ в суді, чи листом відправляти, чи вдома готувати, а у суд лише занести цей документ), якщо наприклад документ у суд подав, що хочу оскаржити рішення суду про винесення постанови, то через який час мене повідомлять коли приходити?
Чи якщо після розгляду справи винесли постанову \ чи якщо її винесли на місці, то вже мало що вийде?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 июл 2011, 20:27 
Борец

AnDruWa писал(а):
А якщо на місці виписали протокол + відразу постанову(чи таке не можливо?)

постійно таке твориться,але воюємо за те щоб справу дійсно рохглядали не на дорозі а В ГАЙОВНІ ПО МІСЦЮ

AnDruWa писал(а):
підкажіть де на форумі можна почитати, як оскаржувати постанови, тобто що подавати в суд (самому писати якийсь документ в суді,

якщо маєш постанову-тоді до суду подаєш позов.
все це є в памятці від Серг 82-скачай.
позов готуєш дома-можеш відправляти по пошті до суду.
мені важко так щось розказати,почитай трохи Куап.
AnDruWa писал(а):
то через який час мене повідомлять коли приходити?

так прийде повістка до суду.
AnDruWa писал(а):
Чи якщо після розгляду справи винесли постанову \ чи якщо її винесли на місці, то вже мало що вийде?

все вийде,не будь скептиком-все залежить від твого підписання протоколу-вірніше-пояснення-це номер 1-З протоколом не згоден,ПДР-не порушував,більше не придумуй.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 июл 2011, 20:52 
Постоялец

Якщо на місці виписали протокол + винесли постанову, то спочатку має бути розгляд справи в ДАІ, а далі:
- або визнають водія винним і він має сплатити штраф \ оскаржувати постанову у суді;
- або справу закриють разом із постановою?

Тобто якщо винесли постанову і протокол на місці, то все можуть відмінити(визнати не дійсним) і при розгляді справи (якщо не доведуть вину), не доходячи до оскарження постанови у суді?
Чи в любому випадку, якщо виписали і постанову і протокол, не чекати розгляду справи із сподіванням, що визнають не винним, а відразу писати позов до суду про оскарження постанови? (вийде не зручно, якщо при розгляді визнали не винним, а позов до суду на оскарження вже подано)

Протягом якого терміну від того часу, як виписали постанову + протокол, проходить розгляд справи?
Тобто, якщо при розгляді визнали винним, то щоб встиг у 10-ти денний термін оскаржити постанову у суді.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 июл 2011, 21:01 
Борец

AnDruWa писал(а):
Якщо на місці виписали протокол + винесли постанову, то спочатку має бути розгляд справи в ДАІ,

ні якщо є лише протокол,а справу перенсли.
AnDruWa писал(а):
або визнають водія винним і він має сплатити штраф \ оскаржувати постанову у суді;

так
AnDruWa писал(а):
- або справу закриють разом із постановою?

в даї це мало шансів.
AnDruWa писал(а):
Тобто якщо винесли постанову і протокол на місці, то все можуть відмінити(визнати не дійсним) і при розгляді справи (якщо не доведуть вину), не доходячи до оскарження постанови у суді?

якщо винесена постанова тоді можна її оскаржувати-в судІ,в прокуратурі,та вищестоящому ДАЇ.
НАЙДІЄВІШЕ-В СУДІ.
AnDruWa писал(а):
Протягом якого терміну від того часу, як виписали постанову + протокол, проходить розгляд справи?

в кожному суді по різному від 1 до 2 місяців приблизно,але є різні випадки ,по справах які є підсудні суду-130,124,та інші до 3 місяців.
AnDruWa писал(а):
Тобто, якщо при розгляді визнали винним, то щоб встиг у 10-ти денний термін оскаржити постанову у суді.

так

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 июл 2011, 21:13 
Постоялец

Зрозумілий для мене висновок:
- Є випадки, що можуть виписати лише протокол (тут справа може закінчитись при її розгляді, не доходячи до постанови);

- Є випадки коли виписують протокол + постанову (в цьому випадку водій або протягом 30-ти днів сплачує штраф, або протягом 10-ти днів подає позов до суду, що не згідний з постановою, а далі справа буде розглядатись у суді).

Тобто у першому випадку протокол розглядається у ДАІ, і вирішується винен чи ні, далі постанова, а у другому випадку (коли постанова виписана разом із протоколом), розгляду справи по моєму місці проживання (у ДАІ) вже не буде, а протокол лише грає роль документа, який засвідчує суть інкримінованого мені правопорушення? І все на що водій може сподіватись у другому випадку - оскарження постанови?

Последний раз редактировалось AnDruWa 12 июл 2011, 21:20, всего редактировалось 2 раз(а).

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 июл 2011, 21:19 
Борец

AnDruWa писал(а):
Є випадки, що можуть виписати лише протокол (тут справа може закінчитись при її розгляді, не доходячи до постанови);

так,або постановою виносять-попередження-письмово без грошового штрафу.
AnDruWa писал(а):
- Є випадки коли виписують протокол + постанову (в цьому випадку водій або протягом 30-ти днів сплачує штраф,

не 30 а 15 днів
AnDruWa писал(а):
або протягом 10-ти днів подає позов до суду, що не згідний з постановою, а далі справа буде розглядатись у суді).

так
AnDruWa писал(а):
бто у першому випадку протокол розглядається у ДАІ, і вирішується винен чи ні, далі постанова, а у другому випадку (коли постанова виписана разом із протоколом), розгляду справи у по моєму місці проживання (у ДАІ) вже не буде, а протокол грає роль лише документа, який засвідчує суть інкримінованого мені правопорушення? І все на що водій може сподіватись - оскарження постанови?

так

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 июл 2011, 21:33 
Постоялец

пішохід Вибаче, я не знаю, як до Вас звертатись, дуже не зручно, що я стільки запитань ставлю, але це напевне єдине місце в мережі і-нет, де мені відповідають так, як мені зрозуміло + не потрібно чекати к-ка днів на відповідь.

А як класифікуються випадки(порушення):
- коли виписується тільки протокол;
- а коли протокол + постанова;
Чи це ураховує сам іДАІ? Якщо сам, то він завжди випише постанову, а водій хай стріляється її оскарженням.

Бо коли мене перший раз зупинили, ніби я проїхав на жовтий (хоча перетнув стоп-лінію я ще на зелений миготливий, а закінчив проїзд перехрестя на жовтий), тому сказав, що я закінчував проїзд перехрестя, він почав казати, що я на червоний їхав, потім, що я перетнув стоп-лінію вже на жовтий, на що я відповів, що керувався п.8.11 ПДР, це мене дістало, я попросив доказів(251), він приніс камеру "Sony", проста, яка на руку чіпляється, але не показав відео, а сказав: "Не знаю чим ти там керувався, але я йду писати постанову на 425 грн. і дам тобі протокол підпишеш". (Але нічого не було)
Тому і хочу дізнатись, на які порушення тільки протокол може спочатку діяти, а на які вже з постановою, чи можливо що інше впливає на це?

Штраф потрібно оплатити протягом 15-ти днів, а якщо я подав позов до суду, а мені не приходить протягом 1-го місяця запрошення у суд, то потім я не попаду під подвійний розмір штрафу?
Бо раптом я подав позов до суду протягом 10-ти днів, а мій позов розглянули на 11-й день і виходить я подав позов пізніше ніж треба.
Чи до уваги береться дата написання позову, незалежно від того в який термін (чи то через 1 день, чи 1 місяць), розглянуть мій позов?
І яким чином іДАІ буде знати, що я не ігнорую його постанову, а подав позов? Чи нехай я і 3 місяці не буду сплачувати, бо буду чекати запрошення у суд і розгляду мого позову, а потім випливе, що я подав позов якраз у 10-ти денний термін і просто чекав розгляду справи, то нічого мені не буде, поки не буде рішення суду?

Прочитав Статтю 33. Повістки, на початку даної теми, але не знайшов інформації, за скільки днів до судового засідання має надсилатись повістка?

І яким чином я можу отримувати інформацію по моєму позову: розглянули, розглядається, чи коли буде розглядатись, тобто на якій стадії він знаходиться і чи взагалі там ще є?
Телефоном того суду, чи особисто туди з`являтись потрібно?
Чи якщо подав позов, то можна не турбуватись, а просто чекати повістки у суд?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 июл 2011, 23:02 
Постоялец

AnDruWa писал(а):
пішохід Вибаче, я не знаю, як до Вас звертатись, дуже не зручно, що я стільки запитань ставлю, але це напевне єдине місце в мережі і-нет, де мені відповідають так, як мені зрозуміло + не потрібно чекати к-ка днів на відповідь.
...

AnDruWa, та пожалій пішохода, :)
вже як задаєш свої питання, то пиши менше тексту, щоб він менше часу витрачав на читання :)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 июл 2011, 06:15 
Борец

AnDruWa писал(а):
А як класифікуються випадки(порушення):
- коли виписується тільки протокол;
- а коли протокол + постанова;

нема такого,якщо накладено стягнення-тобто -постанова-це і є адміністративне правлпорушення-протокол-один з доказів.
AnDruWa писал(а):
Якщо сам, то він завжди випише постанову, а водій хай стріляється її оскарженням

вони так і роблять
AnDruWa писал(а):
Штраф потрібно оплатити протягом 15-ти днів, а якщо я подав позов до суду, а мені не приходить протягом 1-го місяця запрошення у суд, то потім я не попаду під подвійний розмір штрафу?

ні гайці ,не мають права подавати в виконавчу,бо до них приходить-копія позовної заяви.
AnDruWa писал(а):
яким чином я можу отримувати інформацію по моєму позову: розглянули, розглядається, чи коли буде розглядатись, тобто на якій стадії він знаходиться і чи взагалі там ще є?

спочатку тобі прийде ухвала про те що позовна прийнята,і на коли призначено перше слухання.
AnDruWa писал(а):
Чи якщо подав позов, то можна не турбуватись, а просто чекати повістки у суд?

деколи треба звонити або час від часу заходити і питати.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 июл 2011, 07:38 
Постоялец

Когда подал иск, через пару дней нужно наведаться в канцелярию и узнать какому судье поручили, а у его секретарей интересоваться на когда назначено рассмотрение дела.
Знаю случаи, когда секретари просто забывали отправлять повестки , направлять уведомления в ГАИ и слушания переносились.
Недавний пример 06.06 подали иск, 25 го заехали в суд поинтересоваться.Оказалось, что судья ещё 7го вынесла постановление дело закрыть,т.к. вычитала в протоколе, что машина зарегистрирована в другом районе, а мы обратились по месту вр.проживания.Но "ухвалу" никто направлять по почте не собирался.

Часто ГАИ через 15 дней отправляют материал в ГИС, за это время с суда не успевают прийти бумаги. В моей практике такое было.Тогда ехал в ГИС, показывал бумагу, что дело обжалываю в суде,потом завозил решение суда и в ГИСе дело закрывали без вопросов.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа