Не забудьте ответить на мой предыдущий пост, пожалуйста. Вот по быстрому состряпал из того, что было на сайте, завтра повезу в суд: "КЛОПОТАННЯ.
17 квітня 2011р. о 01:__ було складено Протокол АА1 №___ про адміністративне правопорушення. В цьому протоколі інспектор ДАІ ____ обвинувачує мене в тому, що я нібито, керуючи автомобілем Ауді А4, держ. № , знаходився з ознаками алкогольного сп’яніння, за що передбачена адміністративна відповідальність за ст. 130 КУпАП. Вважаю що протокол був складений неправомірно, обвинувачення не відповідають дійсності, а тому справа про адміністративне правопорушення має бути закрита за таких підстав і доказів:
17.04.2011р. приблизно о 01.00 на вул.Заболотного мій автомобіль зупинили інспектори ДАІ. При цьому правил дорожнього руху я не порушував і керував автомобілем абсолютно адекватно (жодних протоколів крім оскаржуванного складено не було). Підстав для зупинки мого автомобіля не було. Коли я зупинився, то вийшов з машини. Підійшовши до мене інспектор ДАІ всупереч статті 5 Закону України «Про міліцію» не повідомив про причину зупинки. Про будь-які підозри у вчинені правопорушення інспектором ДАІ, який підійшов до мого автомобіля, повідомлено не було. Таким чином зупинили мене без причини, тобто незаконно. Інспектор необґрунтовано почав звинувачувати мене в тому, що я керую транспортним засобом з ознаками алкогольного сп’яніння (тремтіння рук, почервоніння очей, різкій запах алкоголю з ротової порожнини). На моє запитання «Яким чином на швидкості 60км. на годину можна це визначити », мені відповіді не дали і не стали нічого пояснювати.
Згідно ст. 266 КУпАП та Постановою КМУ № ПОЗ віл 17.12. 2008 р. інспектор ДАІ повинен був запропонувати мені на місці пройти медичний огляд з використанням спеціальних технічних засобів в присутності двох свідків. У даному випадку я не відмовлявся пройти огляд на стан алкогольного сп'яніння на місці зупинки. Таких технічних засобів у інспектора не було, і він запропонував мені поїхати до медичного закладу, що знаходиться за адресою вул. Сімї Хохлових 5.
Я абсолютно законно відмовився їхати в інше місце на медичне обстеження з двох причин: 1) відповідно до ст. 266 КУпАІІ та Постанови КМУ № 1103 від 17.12.2008 р. інспектор ДАІ не має права вибору - доставити особу до медичного закладу чи провести огляд на місці. Закон зобов'язує працівника ДАІ провести огляд на місці з використанням спеціальних технічних засобів в присутності двох свідків. 2) я поспішав додому, оскільки вже була перша година ночі.
При складанні протоколу ніякі технічні засоби не використовувались, тобто працівник міліції візуально встановив, що я знаходжусь в стані алкогольного сп’яніння.
Наявність технічних засобів регламентується п. 6.6. ІНСТРУКЦІЇ з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС, ЗАТВЕРДЖЕНОЇ Наказом МВС України 27.03.2009 N111. Таким чином інспектор ДАІ не виконав: - П.5.3. Інструкції з оформлення працівниками Державтоінспекції МВС матеріалів про адміністративні порушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, ЗАТВЕРДЖЕНОЇ Наказом МВС України 26.02.2009 N 77; - П.1.6.,п.1.7 ІНСТРУКЦІЇ про виявлення у водіїв транспортних засобів ознак алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції ЗАТВЕРДЖЕНОЇ Наказом МВС України та Міністерства охорони здоров'я України 09.09.2009 N 400/666.
Все це є істотним порушенням працівниками ДАІ процедури проведення огляду водіїв на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння. В ст.266 КУпАП зазначено, що огляд особи на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння, проведений з порушенням вимог цієї статті, вважається недійсним.
Одразу після отримання протоколу та тимчасового талону я та моя дівчина поїхали додому, а потім на вул.Сім’ї Хохлових 5 для проходження медогляду на стан алкогольного сп’яніння. Враховуючи, що я мешкаю на лівому березі Києва ця поїздка зайняла у нас близько півтори години, також довго не могли знайти необхідну вулицю. Врешті аналізи були зроблені згідно законодавства України не пізніше 2 годин після складання протоколу,а саме приблизно о 02:45 (чіткий час вказано на чеку, що видав засіб в який необхідно дмухнути, в медпункті мені цей чек не дали та повідомили, що він в якомусь архіві, і отримати його може тільки вповноважена особа).
27 квітня я отримав Акт медичного огляду №002418 виданий КНМКЛ Соціотерапія, там чітко вказано «у громадянина ---- ознак сп’яніння не виявлено». В акті вказано час 03:00, втім аналізи були зроблені ще раніше (халатність лікаря, час є на чеку). Копія акту у додатках, а саме додаток №1. Даний акт є суттєвим доказом по даній справі.
Хочу зазначити, що після моєї зупинки на мене чинився психологічний тиск з боку працівників міліції, що заважало мені правильно оцінювати ситуацію, яка склалася на той момент. До того ж це вперше за 5 років мого стажу як водія, коли в мене відібрали водійське посвідчення. Вважаю дії працівника міліції – прапорщика Коваленка Костя Віталійовича aka Mudak (отступление автора) неправомірними, а складений на мене протокол, не відповідає вимогам закону, є необґрунтованим і незаконним з наступних підстав: - Порушення в якому мене звинувачують я не скоював. - Згідно експертизи, що була зроблена через 1годину__хвилин після складання протоколу встановлено, що ознак сп’яніння не виявлено. - Відповідно до ст. 251 КУпАП, доказами є пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілих, свідків, висновком експерта, речовими доказами, показаннями технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки. Доказів про те, що я порушив ПДР України і знаходився в стані алкогольного сп’яніння мені надано не було, що прямо свідчить про непрофесійність цього працівника ДАІ, і підтверджує його необізнаність в законодавстві - Свідками по справі було вписано двох водіїв, які фактично були свідками складання протоколу, а не встановлення факту мого сп’яніння. - Неправмірна зупинка мого авто.
Таким чином інспектор ДАІ ____ повністю порушив процедуру притягнення особи до адміністративної відповідальності , вийшов за межі своїх владних повноважень та наніс мені істотної моральної шкоди безпідставно звинувачуючи мене в керуванні транспортним засобом в стані алкогольного сп`яніння.
Всі мої свідчення можуть підтвердити свідки: ---------- (присутня при оформленні протоколу) ---------- (спілкувався зі мною за 20-30хвилин до складання проколу, може підтвердити, що я був тверезий) ---------- (спілкувався зі мною за 20-30хвилин до складання проколу, може підтвердити, що я був тверезий)
Враховуючи викладене, керуючись ч.1 ст.268 КУпАП, ст. 272 КУпАП, з метою всебічного, повного і об'єктивного з'ясування обставин справи, вирішення її в точній відповідності з законом, ПРОШУ:
1. Долучити дане клопотання до матеріалів справи про адміністративне правопорушення. 2. Долучити до матеріалів справи результати медичного огляду (Акт). 2. Справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити за відсутністю у моїх діях складу такого правопорушення та повернути мені посвідчення водія.
Додаткі:
1. Копія Акту медичного огляду №002418 виданий КМНКЛ Соціотерапія. 2. Копія адміністративного протоколу. 3. Копія тимчасового дозволу на право керування транспортним засобом.
„____”__________2011р. Підпис " согласно какому документу у меня есть два часа после оформления протокола, чтоб пройти медосмотр?
|