Составил запрос на своё местное ГАИ. Покомментируйте, чего поправить.
Начальнику відділу ДАІ з обслуговування адмін території м . Запоріжжя, Кусакову В.А. 69035, м.Запоріжжя, Вул. 40 років Радянської України 57-а, 0612-33-22-06.
ИНФОРМАЦІЙНИЙ ЗАПИТ
В середині січня 2011р., мною отримано від тернопільського відділу ДАІ протокол ВО 0*****, та адмінпостанову ВО 0*****. Протокол та постанову було підроблено інспектором Жопа Б.П. в частині внесення до неї неіснуючих свідків, та інформації про мою відмову від підписання протокола та постанови. Обставини справи були іншими. 2 січня 2011 р., мене дійсно було зупинено інспектором, але від підписання протокола я не відмовлявся, навпаки, я хотів внести до протокола відомості, про те, що мною подано клопотання про перенесення розгляду справи до суду за місцем моєї реєстрації, і необхідність отримання мною правової допомоги, що передбачено діючим законодавством, зокрема КУпАП та Конституцією. Після того, як я заявив клопотання інспектору, він відповів, що в такому разі складе на мене чомусь два протокола, я відповів, що не заперечую, це його право. Забравши мої документи, інспектор пішов нібито складати протоколи. Але через кілька хвилин, мої документи мені повернув вже інший інспектор. На мої запитання про протоколи, я отримав подвійне підтвердження, що вони не складалися, а документи були потрібні для запису в журнал реєстрації зупинених транспортних засобів. Тим не менш мені було надіслано підроблений протокол і адміністративну постанову. Закони України вимагають від мене, як свідомого громадянина, повідомляти про злочини, а тим більш скоєні посадовими особами. Для цього мною підготовлено заяву про злочин до тернопільської прокуратури. Але надіслані мені копії протоколу і постанови заповнено недбалим і неохайним чином, можливо с метою свідомого ускладнення для читання. Прізвища, Ім’я, по батькові та адреси людей зазначених в якості свідків написано без можливості прочитання. Відсутні поштові індекси. А саме ця інформація, необхідна мені для подання до прокуратури. Мною направлено позовну заяву до Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя про скасування цієї справи, її прийнято до розгляду. Також направлено інформаційні запити до тернопільського ДАІ, з вимогою надати необхідні данні по «свідках» і проведенню службової перевірки зазначених мною фактів. З метою запобігання ігноруванню мого звернення, копії запитів також надсилаються на адресу міністра МВС. Керівництво тернопільського ДАІ відповіло, що визнає зазначену мною підробку документів своїм підлеглим правомірною, а за адресами «свідків» мені потрібно звернутись до Вас. Відповідь такого роду є цілком прогнозованою, зважаючи на рівень корупції в нашій державі. Керівництво свідомо бреше покриваючи дії своїх підлеглих. Якщо всі документи надіслано Вам, то як вони змогли б здійснити ефективну перевірку стосовно цього злочину ? Або, якщо перевірку було проведено, то чому не збережено матеріали перевірки, адреси свідків, яких для цього безперечно мали опитати ? Дії керівництва тернопільського ДАЇ також будуть висвітлені в заяві про злочин до прокуратури.
Враховуючи наведене, прошу Вас : 1. Надати потрібну мені інформацію (повні поштові адреси, П.І.Б. тощо) зазначених в протоколі «свідків». Якщо за допомогою наявних у Вас документів це також зробити неможливо – прошу зробити офіційний запит з вимогою надати такі дані Вам. 2. Прошу надати інформацію, яким внутрішнім розпорядженням, інструкцією та законами України, повинна користуватися особа, що проводить внутрішню перевірку подібного злочина з боку інспектора. 3. Які дії для з’ясування обставин справи має провести особа що проводить таку перевірку. 4. Чи мають обов’язок підрозділи, що складають документи стосовно водіїв залишати у себе дані стосовно обставин справи, свідків и т.інш. Яким документом передбачається це робити, або передбачається не залишати таких даних.
З повагою,
|