Текущее время: 23 ноя 2024, 05:03

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 25 сен 2009, 10:54 
Прохожий

25 января мне пришло письмо счастья, на которое в тот же день было отписано начальнику ГАИ что машиной я не рулил так как был в командировке.
20 февраля мне ответил начальник ГАИ, что они проводят проверку с целью установить кто из указанных в доверенности управлял машиной. 19 июня я обратился в свой районный суд с требованиями
Скасувати за терміном давності виконання постанов про накладення адміністративних стягнень постанову про адміністративне правопорушення;
Встановити причину ненадання роз’яснень щодо розшифрування значення символів, що зазначені на фотокопіях до постанови про адміністративне правопорушення, та документ, що підтверджує правильність цього розшифрування;
Надати мені розшифрування значення символів, що зазначені на фотокопіях до постанови про адміністративне правопорушення, та документ, що підтверджує правильність цього розшифрування;

заявление было принято к рассмотрению, так как мне пришла на 6 августа повестка ( а может и не принято). ГАИ не явились и заседание перенесено на 25 сентября.
Сегодня на заседании судья сказал, что "вообще что это за заявление? почему я его в суд подал? и вообще сегодня оно вернется без рассмотрения".
текст заявления:
*** Районний суд м.
Позивач:***
м. **, вул. ***
Відповідач: Відділ ДАІ з ОАТ м. ***та АТІ.
м. ***

Заява
30 січня 2009 року я звернувся до Начальника ДАІ м. *** зі скаргою про те, що 26 січня 2009 року інспектором ВДАІ з ОАТ м. ***та АТІ *** було винесено постанову *** про адміністративне правопорушення, що передбачене ч. 1 ст. 212 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яке я нібито скоїв 10 січня 2009 року о 12 год. 55 хв. по вул. *** в м. *** та керуючись ст.. 283 зазначеного кодексу постановив накласти на мене штраф в розмірі 300,00 (триста) грн., в якій я виклав факти та надав докази, які доводять, що в цей день та час я не міг знаходитись та керувати транспортним засобом за вказаною в постанові *** про адміністративне правопорушення адресою, оскільки в цей день знаходився у відрядженні. Докази про це я надав у додатках до скарги. Також я вимагав надати розшифрування значення символів, що зазначені на фотокопіях до постанови *** про адміністративне правопорушення, та документ, що підтверджує правильність цього розшифрування.
10 лютого 2009 року я отримав відповідь на свою скаргу від начальника відділу ДАІ з ОАТ м. *** та АТІ при ГУМВС України у *** області *** в якій зазначено, що постанову *** про адміністративне правопорушення зупинено до перевірки факту керування автомобілем, що зазначений у постанові *** про адміністративне правопорушення іншими особами, що уповноважені згідно довіреності *** керувати цим автомобілем. Станом на 16 червня 2009 року відповіді щодо проведення цієї перевірки, скасування, або поновлення постанови *** про адміністративне правопорушення, я не отримував, що на мій погляд на підставі ст.. 303 Кодексу України про адміністративні правопорушення тягне за собою скасування постанови *** про адміністративне правопорушення за терміном давності виконання постанов про накладення адміністративних стягнень. Також мені не було надано відповіді щодо розшифрування значення символів, що зазначені на фотокопіях до постанови *** про адміністративне правопорушення, та документ, що підтверджує правильність цього розшифрування.
Виходячи з наведеного вище, та керуючись ст.ст. 10, 19, 40, 62 Конституції України, ст.ст. 14-1, 251, 287, 288, 289, 303 Кодексу України про адміністративні правопорушення, , ст.ст. 1, 12, 18 Закону України «Про звернення громадян», ст.ст. 4, 9, 44 Закону України «Про інформацію» прошу :
1. Прийняти дану заяву до розгляду та звільнити мене від сплати судового збору;
2. Скасувати за терміном давності виконання постанов про накладення адміністративних стягнень постанову *** про адміністративне правопорушення;
3. Встановити причину ненадання роз’яснень щодо розшифрування значення символів, що зазначені на фотокопіях до постанови *** про адміністративне правопорушення, та документ, що підтверджує правильність цього розшифрування;
4. Надати мені розшифрування значення символів, що зазначені на фотокопіях до постанови *** про адміністративне правопорушення, та документ, що підтверджує правильність цього розшифрування;
Додатки:
1. Фотокопія скарги начальнику ДАІ *** від 26 січня 2009 року.
2. Фотокопія відповіді начальника відділу ДАЇ з ОАТ м. *** та АТІ про ГУМВС України у *** обл. від 10 лютого 2009 року.
3. Фотокопія постанови **** про адміністративне правопорушення від 26 січня 2009 року
4. фотокопія додатків до постанови із зображенням символів, значення яких я прошу роз’яснити.
5. Копії Всіх наведених вище документів та даної заяви для відповідача відповідно до ч.3 ст.106 КАС

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 сен 2009, 11:00 
Новобранец

по КАС в аппеляционный суд.

ну и, к сожалению не забывать про

viewtopic.php?f=21&t=504

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 сен 2009, 18:04 
Постоялец

maxfil
вернуть судья может,и будет прав.твоя заява не похожа на админиск.в апеляцию еще рановато.будет ухвала суда-выкладывай на форум.поможем подправить иск..

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 сен 2009, 22:39 
Постоялец

maxfil писал(а):
2. Скасувати за терміном давності виконання постанов про накладення адміністративних стягнень постанову *** про адміністративне правопорушення;
3. Встановити причину ненадання роз’яснень щодо розшифрування значення символів, що зазначені на фотокопіях до постанови *** про адміністративне правопорушення, та документ, що підтверджує правильність цього розшифрування;
4. Надати мені розшифрування значення символів, що зазначені на фотокопіях до постанови *** про адміністративне правопорушення, та документ, що підтверджує правильність цього розшифрування;

2. это в исполнительную службу.
3. и 4. это вообще не в компетенции суда, это надо подавать запрос в гаи.
Так что правильно суд делает, что не принимает позов.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 окт 2009, 09:58 
Прохожий

итак сегодня суд прислал заяву и ухвалу,
"Повертаю Вам матеріали зазначеної заяви без розгляду, у звязку з невідповідністю такої ст.ст. 105,106 КАС України."

Я подготовил такую апеляцию:
"Суддя *** повернув матеріали моєї заяви без розгляду і зв’язку з невідповідністю такої ст. ст. 105,106 КАС України.
Цей висновок на мій погляд є невірним, оскільки він не відповідає ч. ч. 1, 3, 4, ст. 108 КАС України, а саме мені мене було повідомлено про залишення моєї позовної заяви без руху та не було вручено ухвалу про це, відповідно я не мав можливості усунути можливі недоліки позовної заяви. Також мені було вручено повістку про виклик до суду в справі адміністративній на ** год. ** хв. *** року, де мені не було повідомлено про жодні недоліки які могли б міститись у моїй позовній заяві. Проте в зв’язку з неявкою відповідача, засідання було перенесене на **год. **хв. ****2009 року. Про що мені було вручено повістку про виклик до суду в справі адміністративній та надано довідку про це за підписом секретаря с/з **** в повістках про виклик до суду в справі адміністративній не було зазначено про необхідність надання жодних документів окрім паспорта. Повертаючи заяву без розгляду, суддя не роз’яснив, який же порядок звернення до суду у справі, що стосується зазначених правовідносин. Між тим, таке право у мене є, у відповідності до ч.2 ст.55 Конституції України, а у відповідності до ч.2 ст.124 Конституції, юрисдикція судів поширюється на усі правовідносини у державі, у тому числі й зазначені
За таких умов ухвала судді підлягає скасуванню.
На підставі викладеного, керуючись ст.. 185 КАС України,

ПРОШУ:
Оскаржувану ухвалу скасувати, а справу повернути до ***** для розгляду в іншому складі.

Что делать еще? и отправлять ли то, что имею ?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 окт 2009, 10:04 
Прохожий

felix21 писал(а):
maxfil писал(а):

2. это в исполнительную службу.
3. и 4. это вообще не в компетенции суда, это надо подавать запрос в гаи.
Так что правильно суд делает, что не принимает позов.

А почему ? Все , что изложено в заявлении біло изложено в заявлении в ГАИ, они проигнорировали, теперь пусть суд принимает завление, и решает, кто виноват в игнорировании ЗУ "Про звернення громадян", и только суд или прокурор могут отменить постанову. Питм чем тут исполнительнвая служба?
Почему согласно ст 108 КАСУ я немедленно не был уведомлен о о несоответствии заявы требованиям КАСУ, и суд должен не возвращать заяву а оставлять без движения, и давать время на усунення недоліків, а только потом возвращать, и то если недолікі не были усуннені. К тому же зачем было назначать заседание? раз есть заседание - значит заявление принято и в работе.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 окт 2009, 20:45 
Постоялец

maxfil писал(а):
Все , что изложено в заявлении біло изложено в заявлении в ГАИ, они проигнорировали, теперь пусть суд принимает завление, и решает, кто виноват в игнорировании ЗУ "Про звернення громадян", и только суд или прокурор могут отменить постанову.

Это в прокуратуру жалобу на гаи о неисполнении закона про звернення громадян, это не в компетенции суда.
maxfil писал(а):
Почему согласно ст 108 КАСУ я немедленно не был уведомлен о о несоответствии заявы требованиям КАСУ, и суд должен не возвращать заяву а оставлять без движения, и давать время на усунення недоліків, а только потом возвращать, и то если недолікі не были усуннені. К тому же зачем было назначать заседание? раз есть заседание - значит заявление принято и в работе.

А вот тут ты прав однозначно.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 окт 2009, 12:16 
Прохожий

Так что? подавать апеляцию или писать в прокуратуру?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа