Всім доброго вечора. Привів мене на Ваш форум "гуцул-даїшник" з 10 класами і пів роком навчання в даїшній школі, який виписав на мене протокол і призначив суму штрафу в 450 грн. Тому прошу у вас допомоги, як все правильно зробити щоб не попасти на таку суму. Було діло так: поїхав з дівчиною у вихідні дні на лижі в Буковель. Зібрались назад в дорогу і тільки виїхав з Буковелю на трасу побачив, що спереду мене їде ГАЗелька, щоб не плентатись позаду неї обігнав її, тут як тут наше доблесне ДАЇ із за кущів. Зупинили, сказали причину, що я обігнав ГАЗельку перетнувши суцільну лінію і попросили документи, я спокійно дав документи, "власник полосатого самотика" забрав мої документи і пішов нічого не пояснивши. Після того як пройшло 10 хв, дивлюсь стоїть 3 даїшників і ногами перебирають як тьолкі біля "клюбу", вийшов з машини з питанням, "а де мої документи і чому мені їх не повертають". І тут блін не очікував такого почути від людей, які повинні забезпечувати порядок на дорозі «Назар що ти сі вимахуєшся, вот перед тобою мужик порушив так само як ти, вийшов з машини підняв руки і сказав хлопці вибачайте порушив, а ти курва шось сі вимахуєш і в машині сидиш» в мене щлепа відвисла, не привик щоб зі мною так ДАЇшники розмовляв(шкода що камери не було), дивлюсь на папку їхню з протоколами, а протокол вже заповненний на мене, на їхні непристойні слова змовчав(хоче тре напевно було до них так само відповідати). В протоколі вони написали що я обігнав машину перетнувши суцільну лінії, у поясненні я написав що я дійсно обігав ГАЗельку, але суцільної лінії на дорозі не було видно, так як дорога була брудною з камінцями (так і дійсно було, тої розмітки не було видно то стерта, то вся в болоті і дрібних камінцях, щей снігу трохи було на дорозі). Потім попросив їх виписати мені постанову, даїшники сказали, що вона мені прийде по пошті і що вони мають право 10 днів для того щоб виписати постанову (це дійсно так?). Сівши в машину пощьолкав щось на мобільному, вийшов і попросив їх сказати мені телефон довіри якщо вони не хочуть виписати мені постанову, один з даїшників тут же сказав "сідай в машину він(той даїшник який писав на мене протокол) тобі зараз випише постанову". Ну і короче виписали мені постанову з сумою на 450 грн. За 5 років водіння другий протокол, так що як такого досвіду не маю маю з оскарженням протоколів. Так що прошу у Вас допомоги, як все правильно зробити, щоб оминути цього дурного штрафу, або порадьте будь ласка як правильно оскаржувати і як писати цей оскаржувальний лист в суд, або може хтось знає нормального юриста який займається такими справами у м.Львові? Чув що є юристи які грамотно складаюсь текст оскарження і оскаржують протокол в суді за половину вартості штрафу. Реально самому оскаржувати протокол в суді?
P.S. Прошу вибачення, якщо написав не в той роздыл форуму, при можливості прошу модератора перенести тему в правильний розділ.
P.S.S. Ось тут на відео цей
"ДАЇшник"