Текущее время: 21 фев 2025, 16:30

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 01 апр 2015, 13:45 
Постоялец

Заметил такую тенденцию - суды отказывают в истребовании доказательств, которые могут доказать неправомерность действий органов власти. Предлоги абсолютно разные.
Пример:
Я ознакамливаюсь с материалами собранными при рассмотрении моего заявления налоговиками и обнаруживаю среди этих материалов рапорт сотрудника УВБ в котором содержатся нелестные характеристик меня и моей деятельности. Хочу получить этот рапорт себе. Предпринимаю такие шаги:
1) Пытаюсь получить информзапросом этот рапорт - отказ (документ с ограниченным доступом). 2)Пытаюсь получить "информацию обо мне, содержащуюся в рапорте" - отказ (информации о вас в рапорте нет)
3)Обращаюсь в суд и прошу суд истребовать рапорт в качестве доказательств того, что в нем есть информация обо мне - отказ (ходатайство подано слишком рано)
4) Повторяю ходатайство после заслушивания пояснений сторон - отказ (ходатайство подано слишком поздно)
5) Продавливаю рассмотрение ходатайства -отказ (доказы не могут повлиять на решение суда).
6) Апелляция рассматривает без меня и доказы не истребует.
все решения в пользу ответчика. Доказательств в делах НЕТ.

Механизма заставить суд истребовать доказательства я так понимаю нет.
Кассация в этом нарушений не найдет на 99.9 процентов.
ЕСПЧ с украинским секретариатом тоже тот еще фрукт.

Вопрос: правовых методов решения спора в Украине не существует?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 апр 2015, 13:53 
Борец

Стороны обязаны доказать обстоятельства на которые ссылаются, следовательно доказательства добываются ДО, а не в процессе. Удовлетворять ходатайство или нет, судья решит сам, но удовлетворять не обязан.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 апр 2015, 14:10 
Борец

VadoZ писал(а):
Вопрос: правовых методов решения спора в Украине не существует?

К сожалению это многократно доказаный факт.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 апр 2015, 14:37 
Борец

вот цитата из КЛОПОТАННЯ

Цитата:
Згідно ч. 2 ст. 69 КАС України докази суду надають особи, які беруть участь у справі.

Згідно ч. 1 ст. 71 КАС України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 72 цього Кодексу.

Згідно ч. 2 ст. 80 КАС України витребування речових доказів проводиться в порядку, встановленому для витребування письмових доказів.

Згідно ч. 2 ст. 79 КАС України особа, яка заявляє клопотання перед судом про витребування від інших осіб письмових доказів, повинна зазначити: який письмовий доказ вимагається, орган чи особу, у яких він знаходиться, та обставини, які може підтвердити цей доказ.

Згідно ч.1 ст.79 КАС України письмовими доказами є документи (у тому числі електронні документи), акти, листи, телеграми, будь-які інші письмові записи, що містять в собі відомості про обставини, які мають значення для справи.

Згідно ч.3 ст.79 КАС України якщо особа, яка бере участь у справі, не може самостійно надати докази, то вона повинна зазначити причини, через які ці докази не можуть бути надані, та повідомити, де вони знаходяться чи можуть знаходитися.

Особа, яка самостійно не може отримати письмового доказу заявляє перед судом клопотання про його витребування від іншої особи.

Особа, яка заявляє перед судом клопотання про його витребування від іншої особи зазначає який письмовий доказ вимагається, орган чи особу, у яких він знаходиться, обставини, які може підтвердити цей доказ, письмовий доказ, який необхідно витребувати, повинен бути визначений настільки, щоб його можна було ідентифікувати.

У клопотанні зазначаються обставини, що можуть бути підтверджені доказом, який необхідно витребувати. Ці обставини повинні входити до предмета доказування у справі, інакше суд може відмовити у задоволенні клопотання про витребування доказу.

Цитата:
Судом встановлено, що позивач не зазначив причини, через які ці докази не можуть бути надані, не підтвердив вжиття заходів щодо самостійного отримання письмових доказів, не визначив причину, яка зумовила об'єктивну неможливість своєчасного подання доказу за добросовісного ставлення особи до виконання своїх процесуальних обов'язків.

Судом встановлено, що завірені копії по справі не входять до предмета доказування у справі, тому що предметом розгляду справи є виконання судового рішення .........

Оскільки позивач не навів достатніх підстав щодо необхідності витребування доказів від іншої особи, неможливості їх одержати самостійно, клопотання є не обґрунтованим та таким, що не підлягає задоволенню.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 69, 71, 79, 80 КАС України, -

итог: Клопотання позивача про витребування доказів залишити без задоволення.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 апр 2015, 14:55 
Постоялец

freeman john, естественно указываю все: и что они доказывают, и почему невозможно получить.

Буквально вчерашний хит.
Спрашиваю у судьи - согласны что эти доказательства будут надлежащими - ответ да. Согласны что они допустимы - да.
Итог - отказать, поскольку доказательства связаны с предметом иска.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 апр 2015, 13:15 
Борец

VadoZ писал(а):
ЕСПЧ с украинским секретариатом тоже тот еще фрукт.
Тут важливо правильно визначити порушення відповідної статті конвенції. Якщо скаржитись на несправедливий суд, то це не буде мати перспектив. Якщо на порушення права на інформацію/вільне вираження поглядів, то, я вважаю, шанси є.

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа