Цитата:
Написав маляву. Гляньте, у кого є досвід - що дописати/прибрати/уточнити? Ще цікавить два моменти: кому конкретно адресувати цей документ? Як його назвати - заява/клопотання/прохання чи нічого не писати?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Начальнику Львівського міського управління
ДАІ УМВС України
79015, м. Львів, вул. Городоцька, 124
Моє ПІБ
паспортні дані, адреса, телефон
25 вересня 2014 року о 8:44 у Львові на вулиці Стуса 49 (перехрестя з пр. Червоної Калини) трапилась дорожньо-транспортна пригода: автомобіль Hyundai Accent д/н ВС 9329 ВТ в'їхав у задню частину автомобіля Mazda 6 д/н ВС 4995 СЕ.
"Хюндаєм" керувала п. ..... Анна паспортні дані, місце праці. За кермом "Мазди" перебував я – ПІБ, паспортні дані, місце праці, посада – журналіст. Пані Кононихіна свою провину визнала, ДТП оформили за допомогою "Європротоколу".
Однак ми, як учасники ДТП, наголошуємо, що першопричиною аварії став раптовий маневр іншого автомобіля – червоного седана Opel Kadett д/н 399-55 ТС. Водій цього транспортного засобу рухався назустріч і абсолютно несподівано, не подавши жодних сигналів, повернув наліво просто перед моїм автомобілем, перетнувши суцільну смугу. Крім того він ледь не збив велосипедиста, який рухався у попутному зі мною напрямку. Щоб запобігти зіткненню, мені довелось здійснити екстрене гальмування. Пані Анна ..... на Hyundai Accent рухалась позаду мене, зреагувати не встигла і в'їхала у моє авто. Водій Opel Kadett д/н 399-55 ТС покинув місце пригоди навіть не зупинившись.
Для кращого розуміння ситуації, а також для підтвердження усього вище сказаного, долучаю до листа CD з 7 файлами:
- 1 відеоролик, записаний на відеореєстратор, встановлений у моєму автомобілі;
- 6 фотографій пошкоджених у ДТП автомобілів.
Цілком очевидно, що водій Opel Kadett д/н 399-55 ТС порушив кілька пунктів ПДР України:
- перетнув суцільну лінію;
- порушив правила проїзду перехресть, а саме пункт 16.13 - перед поворотом наліво не дав дорогу транспортним засобам, які рухаються назустріч.
І цим самим створив ситуацію, яка призвела до дорожньо-транспортної пригоди.
З огляду на це ми, учасники ДТП, наполягаємо на притягненні водія Opel Kadett д/н 399-55 ТС до відповідальності. Згідно зі ст. 122 ч. 4 КУпАП створення аварійної ситуації карається штрафом 680-850 грн або позбавленням права керування ТЗ на термін від 6 місяців до 1 року.
Просимо обрати найсуворішу міру покарання, а також письмово повідомити про вжиті заходи нас або лише мене, ПІБ.