FoRSeD писал(а):
Эм , извините за тупость , не совсем понял.
Апел.жалобу я еще не подал. То есть сначала нужно подать жалобу , а потом заяву про вызов свидетелей ?
Если я подаю апел.жалобу через канцелярию суда первой инстанции , то заяву уже нужно напрямую в апел.суд ?
В апел.жалобе нужно что то упоминать про вызов свидетелей ?
Спасибо.
можете указать в ап.жалобе в требованиях (на судове засідання викликати свідків по справі), можете подать отдельное заявление о вызове свидетелей...
Цитата:
При розгляді моєї цивільної справи в суді першої інстанції не був допитаний свідок, свідчення могли б мати істотне значення для справи.
Чи може суд апеляційної інстанції допитати в якості свідка?
Право апеляційної інстанції встановлювати нові факти, досліджувати нові докази безпосередньо закріплено у ч. 2 ст. 301 Цивільного процесуального кодексу.
Таким чином, нові факти суд апеляційної інстанції має право встановлювати на підставі як наявних у справі доказів, так і нових, прийнятих для дослідження у встановленому законом порядку.
Встановлення нових фактів і зміна або прийняття на їх основі нового рішення пов'язане з самостійним дослідженням і оцінкою доказів судом апеляційної інстанції.
Законом не передбачено, що в суді апеляційної інстанції можуть досліджуватися тільки певні види нових доказів.
Тому допускається дослідження не тільки письмових і речових доказів, висновків експертизи, але і допит свідків, які не допитаних судом першої інстанції.
Відповідно до ч. 6 ст. 301 за клопотанням сторін та інших осіб, що у справі, вирішується питання про виклик свідків, призначення експертизи, витребування доказів, судових доручень щодо збирання доказів, залучення до участі у справі спеціаліста, перекладача, тому до початку розгляду справи апеляційним судом, Вам необхідно подати відповідне клопотання.