Текущее время: 23 фев 2025, 06:46

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Суд скасував постанову, що далі?
СообщениеДобавлено: 18 июл 2013, 11:36 
Новобранец

Власне питання елементарне, в Овідіопольському районі, Одеської області штрафанули ніби за перевищення швидкості, за місцем проживання (Житомир), оскаржив через суд дану постанову. Що далі, йти в місцеве даі писати заяву та прикладати рішення, адже в базу штраф точно внесли і вспливе коли прийду знімати машину з реєстрації... чи буде достатньо показати при знятті рішення суду?

Всім заздалегіть дякую. :)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 июл 2013, 11:58 
Борец

Стаття 167. Проголошення судового рішення, видача або направлення судового рішення особам, які беруть участь у справі, та особам, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їх права, свободи, інтереси чи обов'язки

3. Особам, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні, копія судового рішення надсилається рекомендованим листом з повідомленням про вручення протягом трьох днів з дня його ухвалення чи складення у повному обсязі або у разі їх звернення вручаються під розписку безпосередньо в суді. Якщо копія рішення надіслана представникові, то вважається, що вона надіслана й особі, яку він представляє.

4. Якщо справа розглядається судом за місцезнаходженням суб'єкта владних повноважень і він не був присутній у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, суд не надсилає копії такого рішення, а лише повідомляє суб'єкту владних повноважень у порядку, передбаченому частиною першою статті 38 цього Кодексу, про можливість отримання копії судового рішення безпосередньо в суді.

для того щоб спати спокійно, напишіть заяву з додатком копії постанови суду та надішліть рекомендованим листом з повідомленням про вручення на адресу Відповідача по адміністративній справі - ДАІ... (як суб*єкту, що виносив постанову по справі про адміністративне правопорушення)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 июл 2013, 12:49 
Постоялец

В заяве я писал примерно так:
Направляю на Вашу адресу копію постанови Бердянського міськрайонного суду по справі № 2а-______/11 від 26.10.2011року.
Прошу провести необхідні дії по вилученню з відповідних баз даних інформацію про притягнення мене до адміністративної відповідальності згідно постанови АР1 № ___________ від 02.06.2011р., яка була предметом розгляду по справі № 2а-_________/11.
Про вчинення зазначених дій прошу поінформувати мене письмово за адресою: ____________, у строк визначений законодавством.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 июл 2013, 13:18 
Борец

VadiKO писал(а):
... чи буде достатньо показати при знятті рішення суду?
...
ты можешь одним махом замочить трех зайцев
достаточно написать такое письмо в овидиопольское ровд или в гумвс одесской области или в угаи гумвс одеской области
Цитата:
Начальнику УДАI ГУМВС України в м. Києві
01030, м.Київ, вул.Хмельницького, 54

...
...

ЗАЯВА.

Постановою Оболонського районного суду м.Києва від 25 жовтня 2011р. в справі № 2-а-3897 дії інспектора ДПС взводу ДПС відділу ДАІ з обслуговування адміністративної території Голосіївського району та автомобільно-технічної інспекції прапорщика міліції Яковлєва Дмитра Ігоровича визнано неправомірними, а винесену ним постанову серії АА № 560574 від 13.11.2010р. скасовано як незаконну.

Згідно п.2.22. Інструкції з оформлення працівниками Державтоінспекції МВС матеріалів про адміністративні порушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, затвердженої Наказом №77 від 26.02.2009р., у разі скасування постанови в справі про адміністративне правопорушення внаслідок її неправомірного винесення за даним фактом проводиться службова перевірка, стосовно винної посадової особи відповідно до положень Закону України "Про Дисциплінарний статут органів внутрішніх справ України" вживаються заходи дисциплінарного впливу.

Згідно ст.25. Закону України «Про міліцію» при порушенні працівником міліції прав і законних інтересів громадянина міліція зобов'язана вжити заходів до поновлення цих прав, відшкодування завданих матеріальних збитків, на вимогу громадянина публічно вибачитися.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 56 Конституції України ст.ст. 1, 4 Закону України «Про звернення громадян», ст. 25 Закону України «Про міліцію»,

ПРОШУ:

1. Публічного вибачення з боку УДАI ГУМВС України в м. Києві, із завчасним повідомленням мене про дату і назву засобу масової інформації, в якому будуть принесені (опубліковані) публічні вибачення;

2. Надати мені копію постанови про притягнення до відповідальності інспектора ДПС взводу ДПС відділу ДАІ з обслуговування адміністративної території Голосіївського району та автомобільно-технічної інспекції прапорщика міліції Яковлєва Дмитра Ігоровича.

Додаток: за текстом копія постанови Оболонського районного суду м.Києва від 25 жовтня 2011р. в справі № 2-а-3897 – на двох аркушах.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 июл 2013, 14:26 
Постоялец

VadiKO писал(а):
йти в місцеве даі писати заяву та прикладати рішення, адже в базу штраф точно внесли і вспливе коли прийду знімати машину з реєстрації... чи буде достатньо показати при знятті рішення суду?

А причем тут штрафы к снятию с учета ? Это никак не влияет на перерегистрацию авто, главное чтобы авто не было в аресте.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 июл 2013, 16:52 
Борец

VadiKO, как мне кажется LAVe предложил очень интересный вариант...

Хотя если бы у меня было на руках что-нибудь подобное, то я бы ни за что не сообщил бы об этом гаишиникам или исполнительной. Я бы коварно выжидал, когда меня внесут в Рубеж :twisted: , а потом бы развлекался на постах! Я когда смотрел ролики на эту тему Кости(AMG63), завидовал аж до коликов в животе )))

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 июл 2013, 17:40 
Борец

Якщо суд закрив провадження у справі, то ви ще можете стягнути з них моральну шкоду 2 - 3 сотні.

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 июл 2013, 15:48 
Новобранец

Всім хто відгукнувся, дуже вдячний!!! ;)

Alex_I писал(а):
А причем тут штрафы к снятию с учета ? Это никак не влияет на перерегистрацию авто, главное чтобы авто не было в аресте.

Я в даному випадку не дуже орієнтуюсь, але декілька років назад, коли знімалось в реєстрації моє поперєднє авто, в МРЕО сказали, що на авто два штрафи, з таким підтекстом, що доки не буде сплочено то нічого не буде... далі зняттям займався місцевий барига, тому як там і що було сказати не можу... Якщо с цього приводу є якісь інструкції, то із задоволенням би ознайомився. Дякую.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 июл 2013, 22:17 
Постоялец

VadiKO писал(а):
Alex_I писал(а):

Я в даному випадку не дуже орієнтуюсь, але декілька років назад, коли знімалось в реєстрації моє поперєднє авто, в МРЕО сказали, що на авто два штрафи, з таким підтекстом, що доки не буде сплочено то нічого не буде... далі зняттям займався місцевий барига, тому як там і що було сказати не можу... Якщо с цього приводу є якісь інструкції, то із задоволенням би ознайомився. Дякую.

Сейчас нет никакого контроля за уплатой штрафов при проведении регистрационных действий в МРЭО. Эту норму вычеркнули из Закона о дорожном движении в марте 2012. Главное чтобы на авто не было ограничений в виде ареста.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 июл 2013, 11:00 
Новобранец

Дуже вдячний за розяснення!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа