Текущее время: 23 фев 2025, 10:26

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Дата на постанове "вчерашняя"
СообщениеДобавлено: 14 май 2013, 22:26 
Прохожий

Насколько критично и стоит ли указывать в иске на обжалование, что дата на постанове про админ. нарушенее "вчерашняя"? т.е. протокол с правильной датой, а в шапке постановы то ли описка , то ли действительно с прошлой смены осталась. внизу, под печатью, дата правильная.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Дата на постанове "вчерашняя"
СообщениеДобавлено: 14 май 2013, 22:30 
Борец

В суде, каждая запятая имеет вес в тонну. Это значит, что справа про админпорушення не была рассмотренна должным образом.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 15 май 2013, 00:25 
Прохожий

спасибо

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 15 май 2013, 07:43 
Борец

Вобщем постанова не действительная.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 15 май 2013, 08:42 
Борец

Ivani4 писал(а):
Насколько критично и стоит ли указывать в иске на обжалование, что дата на постанове про админ. нарушенее "вчерашняя"? т.е. протокол с правильной датой, а в шапке постановы то ли описка , то ли действительно с прошлой смены осталась. внизу, под печатью, дата правильная.

За таке попу геєві порвати на німецький хрест в суді можна. Якщо дата і час постанови раніше протокола,це гребєйше порушення процедури складання адмін матеріалу,і в прокуратуру можна написати, це 366УК, занесення в офіційний документ завідомо неправдивої інформації. Підвести під срок маловірогідно, але крові і лавандоса прокуроські поп'ють за нефіг дєлать.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 15 май 2013, 10:35 
Прохожий

Вот черновик иска. Что конкретно нужно добавить по поводу несовпадения дат?

ПОЗОВНА ЗАЯВА
Про визнання незаконною Постанови по справі про адміністративне правопорушення АА2 № 681727 від 9 травня 2013р.

Звільнено від сплати державного мита відповідно до ст..288 КпАП України.

Цей позов підлягає розгляду у судах на підставі ст..288 ч.3 КУпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (прирівненого до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи.
«9» травня 2013 року близько 8 год. 45 хв. я рухався власним автомобілем ВАЗ 2109, державний реєстраційний номер АА 6404 ВК по кільцу Харківський площі у місті Києві, Завчасно зайнявши крайню праву смугу я здійснив поворот праворуч на Бориспільське шосе при основному червоному світлі світлофора, керуючись додатковою зеленою стрілкою на білому фоні, що встановлена на світлофорі. Приблизно на 2-му кілометрі траси мене наздогнав автомобіль співробітників ДАІ і наказав зупинитися. Після зупинки до мене підійшов інспектор ДАІ та попросив пред’явити мої документи, згодом до нього приєднався його напарник. Як виявилось причиною зупинки, за словами інспектора, стало порушення мною, вимог пункту 8.7.3е Правил дорожнього руху України при повороті праворуч з Харківської площі на Бориспільське шосе – проїзд перехрестя на червоне світло світлофору, за що передбачена відповідальність згідно ч.2 ст. 122 КУпАП.
Хочу зазначити, що цей патруль ДАІ я бачив ще коли рухався Харківською площею. Він рухався попереду мене в тому ж напрямку на відстані приблизно в 50-60 метрів. Під час здійснення мною повороту з Харківської площі на Бориспільське шосе цей патруль вже здійснив поворот і знаходився на шосе. Відразу за поворотом там знаходиться зупинка громадського транспорту. Це досить довга, висока споруда з непрозорого матеріалу. Коли я здійснював поворот, патруль ДАІ вже був далі за зупинкою, таким чином вона перешкоджала їм бачити виїзд з кільця Харківської площі на Бориспільське шосе.
На мої заперечення стосовно того, що я не вчиняв дій, які порушували б Правила дорожнього руху України, а рухався відповідно до цих Правил, інспектор проігнорував. А на прохання надати докази скоєння мною цього правопрорушення заявив, що не зобов’язаний цього робити. Також він зазначив, що їх справа складати протоколи, а якщо я не згоден, то можу оскаржити це у суді. Інспектори переписали дані з моїх документів і повернулися до свого автомобілю для складання протоколу про адміністративне порушення.
Приблизно через 10 хвилин інспектори повернулися і дали мені для ознайомлення складений на мене протокол про адміністративне порушення сер. АБ2 № 237349. У полі для пояснень я написав, що е порушував правил та не згоден із протоколом. Інспектори були явно не задоволені цим. Мені передали копію постанови (АА2 № 681727) про притягнення мене до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 122 КУпАП та накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу в розмірі 425 грн. Також інспектор повідомив, що якщо б я погодився із порушенням, то "на честь свята 9 травня" він би призначив покарання у вигляді усного попередження. Це ніяк не характеризує інспектора Гузаша, як знавця КУпАП, бо ч.2 ст 122 КУпАП не передбачає покарання за правопорушення у вигляді усного попередження.
Піздніше, переглядаючи постанову АА2 № 681727 я помітив, що дата, вказана в розділі про місце та час розгляду адміністративної справи не відповідає дійсності, а саме 8 травня 2013р. Нагадаю, що на час розгляду справи була 9 година ранку 9 травня 2013 р.
Вважаю, що притягнення мене до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 122 КУпАП є незаконним, необґрунтованим, недоведеним з наступних причин:
1). я не порушував Правил дорожнього руху України, поворот праворуч Харківської площі на Бориспільске шосе виконував відповідно до Правил дорожнього руху України;
2). ст. 251 КУпАП встановлено, що доказами в справі про адміністративне правопорушення є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілих, свідків, висновком експерта, речовими доказами.
Разом з тим, положення даної статті вказує на те, що належними доказами можуть бути також показання технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, які використовуються при нагляді за виконанням правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху протоколом про вилучення речей і документів, а також іншими документами.
Вважаю, що суб’єктивна думка, припущення та бажання інспектор СОМ ДТП та дізнання ВДАІ Дарницького району в місті Києві лейтенанта Гузаша Сергія Олександровича скласти протокол для «статистики», «звітності» або «галочки» не є законною підставою, не може бути достовірним та належним доказом, на якому ґрунтується висновок про вчинення мною адміністративного правопорушення;
3). у ст. 254 КУпАП зазначено, що протокол про адміністративне правопорушення складається в разі його вчинення, але оскільки адміністративного правопорушення не було (не було пред’явлено жодного доказу крім безпідставних звинувачень, «правопорушення» не зафіксовано належним чином, як того вимагає чинне законодавство, з врахуванням допущених порушень під час складання протоколу, він не може бути належним доказом моєї вини, і за таких обставин відповідно до п.1 ст. 247 КУпАП провадження в справі про адміністративне правопорушення не могло бути бути розпочато у зв’язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення;
4). п. 24 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 23 грудня 2005 року N 14 Про практику застосування судами України законодавства у справах про деякі злочини проти безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту, а також про адміністративні правопорушення на транспорті встановлено, що зміст постанови має відповідати вимогам, передбаченим статтями 283 і 284 КоАП. У ній, зокрема, потрібно навести докази, на яких ґрунтується висновок про вчинення особою адміністративного правопорушення, та зазначити мотиви відхилення інших доказів, на які посилався правопорушник, чи висловлених останнім доводів.
5. ст. 69 Кодексу адміністративного судочинства України передбачає, що доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються судом на підставі пояснень сторін, третіх осіб та їхніх представників, показань свідків, письмових і речових доказів, висновків експертів.
Враховуючі вищевикладене вважаю, що постанова АА2 № 681727 по справі про адміністративне правопорушення від 9 травня 2013 року прийнята з порушеннями моїх прав та чинного законодавства, є обґрунтованою, та незаконною та підлягає скасуванню.
На підставі вищевикладеного та керуючись ст. ст. 7, 276, 287, 288, 289, п. 3 ст. 293 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ст. 2, 6-11, 18, 19, 71 Кодексу адміністративного судочинства України, ПРОШУ:
1. Визнати дії інспектора ВДАІ Дарницького РУ м. Києва Гузаша Сергія Олександровича щодо притягнення мене до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 122 КУпАП та винесення постанови в справі про адміністративне правопорушення серія АА2 № 681727 від 9 травня 2013 року незаконними.
2. Призупинити дію постанови АА2 № 681727 по справі про адміністративне правопорушення від «9» травня 2013 р.
3. Скасувати постанову АА2 № 681727 по справі про адміністративне правопорушення від «9» травня 2013 р.
4. Справу про притягнення мене до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 122 КУпАП закрити.
Додатки:
1) копія протоколу про адміністративне правопорушення від «9» травня 2013 р. ____ № _______ – 2 примірника.
2) копія постанови АА2 № 681727 по справі про адміністративне правопорушення від «9» травня 2013р. — 2 примірника.
3) копія мого паспорту.
“15” травня 2013 р. _____________________

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 15 май 2013, 13:52 
Борец

Грубе порушення процедури і 268, 277-278-279 ст КУпАП, розберіть ці ст КУпАП, і порушення у кожній з них, а саме 268, повинна складатись в присутності особи, а277-278-279 ст, чітко говорять, що НА БАЗІ ПРОТОКОЛУ робиться постанова і зрозглядом ітд.ітп.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 15 май 2013, 14:01 
Прохожий

дякую

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 июн 2013, 17:30 
Прохожий

Отправил заяву в суд. Сегодня получил вот такую отписку
Изображение
Отправлял письмо с описью. 3 копии искового заявления, по 2 копии постановы и протокола. Отнести им еще раз все в руки вручить? Судебный сбор платить нужно?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 июн 2013, 18:49 
Постоялец

Ivani4 писал(а):
3 копии искового заявления, по 2 копии постановы и протокола.

Если в исковом заявлении указано два ответчика,то мало двух копий.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 июн 2013, 19:51 
Борец

Судебный сбор платить нужно, в 288 ст. сказано, что "особа, яка оскаржила ... звільняється от держмита", а пока "не оскаржила" - плати. Опять же, держмито - не судебный сбор. Недавно эти понятия были однозначными, а потом их снова разъединили. Если судья, прочитав заяву, уже принял решение для себя - удовлетворить заяву, то может закрыть глаза и не требовать сбора. Во всяком случае у нас в городе так. А вообще порядок такой - заплати, а если выиграешь, заяву о возврате из казны тебе уплаченного сбора согласно ст. 288.
А как дата "вчерашняя" - и протокол, и постанова от 9 числа?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 июн 2013, 20:01 
Борец

Ivani4
Пишіть таку заяву
Цитата:
До Київського апеляційного адміністративного суду
01010, м. Київ, вул. Московська, 8, корпус 30

ОСОБА_1
АДРЕСА_1

Справа №2а-ХХХХ/12
Суддя Хрімлі О.Г.

ЗАЯВА
про виконання ухвали про усунення недоліків

На виконання ухвали Київського апеляційного адміністративного суду у справі №2а-ХХХХ/12 від ХХ.02.2013 про залишення апеляційної скарги ОСОБА_1 на ухвалу Енського районного суду Київської області від ХХ.01.2012 – без руху для усунення недоліків апелянт ОСОБА_1 надає такі документи на ХХ арк. згідно з переліком додатків.

Додатки:
1. Квитанція про сплату судового збору (1 арк.).
2. Копія апеляційної скарги (2 примірники по 2 арк.).
Віднесете в суд, прослідкуєте, щоб на вашій копії заяви поставили вхідний штамп.

Якщо дійсно подавали всі копії в належній кількості, то скаргу на дії працівників апарату суду на ім*я голови суду.

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 июн 2013, 14:35 
Прохожий

Сегодня было судебное заседание. "У задоволенні адміністративного позову відмовити повністю" :(

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 июн 2013, 15:39 
Постоялец

Ivani4 писал(а):
Сегодня было судебное заседание. "У задоволенні адміністративного позову відмовити повністю" :(

Причина ?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 июн 2013, 16:23 
Борец

Скорее всего многого хотели
Цитата:
Визнати дії інспектора ВДАІ Дарницького РУ м. Києва Гузаша Сергія Олександровича щодо притягнення мене до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 122 КУпАП та винесення постанови в справі про адміністративне правопорушення серія АА2 № 681727 від 9 травня 2013 року незаконними

Для вас это просто слова, но если судья признает это, то гайон и с работы может вылететь при дальнейшей раскрутке на этот пунктик.
Больше вероятности, что если бы только просили "скасувати постанову", то позов задовільнили.
з.ы.
Цитата:
вообще-то, что бы получить права человека, надо сдать теорию и практику. Ледоруб в голову судьи, прокурора или мусора - это практический экзамен. Только после этого имеете право называть себя человеком.
(с) кто-то из великих...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа