Текущее время: 25 фев 2025, 11:34

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 33 ]  На страницу 1, 2, 3  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 29 сен 2010, 17:23 
Борец

Изъят талон ТО за Неузгодження с ДАИ ГБО - законно ли это???
Составили такую скаргу, она же заява в прокуратуру и он иск в суд, кто что думает на эту тему???

«23» вересня 2010 р., о 15 години 35 хвилин по вулицi Матросова у м. Горлiвка під час керуванням транспортним засобом ЗАЗ DAEWOO LANOS державний номер АН!!!!!!!! мене було зупинено співробітником ДПС к-н Міхєєв Валерiй Михайлович, після чого видвинув вимогу пред'явити документи.
Я, забажавши реалізувати своє право, передбачене ч.1 ст.16 Закону України „Про дорожній рух”, п.2.14 „в” ПДР, знати причину зупинки транспортного засобу, задав це питання працівнику ДАІ, то отримав відповідь: «Отработка г.Горловка», - спецоперація.
Зазначені дії співробітників міліції я вважаю незаконними з таких підстав:
У відповідності до ст..11 Закону України „Про міліцію”, міліція має право:
21) зупиняти транспортні засоби в разі порушення правил дорожнього руху,
наявних ознак, що свідчать про технічну несправність транспорту або забруднення ним навколишнього середовища, а також при наявності даних про те, що він використовується з протиправною метою;
Як видно з наведеного, цей перелік є вичерпним. Ніяких інших підстав для зупинки транспортного засобу зазначений Закон не визначає. Також у відповідності до ст..11 Закону України „Про міліцію”, міліція має право:
2) перевіряти у громадян при підозрі у вчиненні правопорушень документи, що посвідчують їх особу, а також інші документи, необхідні для з'ясування питання щодо додержання правил, нагляд і контроль за виконанням яких покладено на міліцію;
Тобто єдиною підставою для перевірки документів особи може бути підозра громадянина у вчиненні правопорушення. Мені про будь-які підозри у вчинені правопорушення співробітником міліції повідомлено не було. Термін „спецоперація” як підстава для зупинки транспортного засобу або перевірки документів законодавством України теж не визначений, і як така підстава не передбачений.
Своїми діями співробітник міліції, к-н Міхеев Валерiй Михайлович, також порушив вимоги пунктів 6.25, 7.2, 7.3, 15.5 Інструкції з діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС України (затвердженої Наказом МВС від 27.03.2009 № 111) щодо забезпечення безперебійного руху транспортних засобів.
Очевидно, що безпричинні або надумані зупинки транспортного засобу, порушують законодавство, нормативні документи, які регулюють діяльність підрозділів ДПС та МВС взагалі, а також порушують мої права, як учасника руху.
У відповідності до ст.19 Конституції України, посадові (службові) особи органів державної влади можуть діяти виключно у межах, способом та у порядку, що прямо передбачені законом.
Проте інспектор продовжував наполягати, щоб я йому передав свої документи. Після того, як я передав співробітнику міліції свої документи зазначенi у п.2.1. ПДР (посвідчення водія, свiдотство про реєстрацію транспортного засобу, талон до посвідчення водія), інскпектор Міхєєв зажадав щоб я вийшов з т/з та відкрив капот, для звірки вузлів та агрегатів. Коли я відкрив капот з усередині автомобіля, інспектор ДПС Міхєєв самостійно підняв кришку капота і оглянувши моторний відсік, зажадав передати йому талон Державного технічного огляду (ДТО). Я зажадав пояснень на якій підставі я повинен йому передавати талон ДТО, оскільки талон був закріплений в правому нижньому кутку (згідно ПДР), був досить видний і дійсний до 2012 року. Не надавши ніяких законних підстав для цього, інспектор Міхєєв продовжив вимагати передати йому талон ДТО більш повишеним тоном, після чого я був вимушений передати йому талон ДТО (серії АВА №391621, з логотипом "2012"), побоюючись протиправних дій з його боку, оскільки інспектор ДПС Міхєєв вже не одноразово порушував закон (Зупинка без законних підстав, самостійно вторгся в мою приватну властність, піднявши кришку капота мого т/з). Інспектор запитав чи є документи на газобалонне обладнання (ГБО), після чого вони йому були надані (копії в доповненнях). Інспектор ДПС Міхєєв пояснив, що на мене буде складений адміністративний протокол за те, що встановлено ГБО без узгодження з ДАІ, а також буде тимчасово вилучений талон ДТО. По складеному протоколу серії АН1 №201605 інспектором Міхєєвим, який вказав порушення ПДР п. 32.1.е (з комiнтарем - встановлено ГБО без узгодження з ДАI), була вказана відповідальність передбачена ст. 121 Куап.
А також був складений "Акт перевірки технічного стану автомобіля" в якому вказано, що встановлено ГБО без узгодження з ДАІ.
Крім того також був складений "Акт тимчасового вилучення талона ДТО (серії АВА №391621, з логотипом "2012") в якому також було вказано підставу для його вилучення, що встановлено ГБО без узгодження з ДАІ.

На підставі вищезгаданого вважаю, що дії інспектора були не законними, такіми що грубо порушували Закони України, з таких підстав :

- Згідно з Законом "Про дорожний рух" ст. 16, ПДР п. 2.1, водій не зобов'язаний передавати талон ДТО:

ПРО ДОРОЖНIЙ РУХ Стаття 16. Основні права та обов'язки водія транспортного засобу
Водій зобов'язаний:
Мати при собі та на вимогу працівників міліції передавати для перевірки посвідчення, реєстраційні та інші документи, що підтверджують право на керування транспортним засобом, а також дорожні (маршрутні) листи і документи на вантаж, що перевозиться (крім власників транспортних засобів, які використовують їх в індивідуальних некомерційних цілях), а у випадках, передбачених законодавством, страховий поліс (сертифікат) про укладання договору обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів;

ПДР 2.4. На вимогу працівника міліції водій повинен зупинитися з дотриманням вимог цих Правил, а також:
а) передати для перевірки документи, зазначені в пункті 2.1;
п.2.1. Водій механічного транспортного засобу повинен мати при собі:
а) посвідчення на право керування транспортним засобом відповідної категорії і талон, що додається до посвідчення;
б) реєстраційний документ на транспортний засіб
в) у разі встановлення на транспортних засобах проблискових маячків і (або) спеціальних звукових сигнальних пристроїв — дозвіл, виданий Державтоінспекцією МВС, у разі розміщення реклами, — погодження, що видається підрозділами Державтоінспекції МВС;
г) у встановлених законодавством випадках дорожній лист і документацію на вантаж, що перевозиться
ґ) поліс (сертифікат) обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.

- Інспектором Міхєєвим був складений адміністративний протокол серії АН1 №201605 з порушенням законодавства, а саме вказано порушення ПДР п. 32.1.є. з коминтарием "встановлено ГБО без узгодження з ДАI", а була вказана відповідальність передбачена ст. 121 Куап, в якій не обмовляється обов'язок водія узгоджувати встановленння ГБО з ДАІ.
ПДР 32.1 З органами Державтоінспекції узгоджуються: є) переобладнання транспортних засобів.

Стаття 121. Порушення водіями правил експлуатації транспортних засобів, правил користування ременями безпеки або мотошоломами
Керування водіями транспортними засобами, що мають несправності гальмової системи, рульового управління, тягово-зчіпного пристрою, зовнішніх світлових приладів (темної пори доби) чи інші технічні несправності, з якими відповідно до встановлених правил експлуатація їх забороняється, або переобладнаними з порушенням відповідних правил, норм і стандартів, або такими, що своєчасно не пройшли державного технічного огляду

До того ж інспекторові Міхєєву було надано свідоцтво №3189 серій СК08 №045844 "Про узгодження конструкції транспортного засобу для забезпечення безпеки дорожнього руху" видане МВС УКРАЇНИ ЦЕНТР БЕЗПЕКИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ ДЕПАРТАМЕНТУ ДАІ, а також акт №045844 (копії в додадках) про те, що встановлене ГБО по усіх нормах і стандартах, що відповідає безпеці дорожнього руху. Інспектор Міхєєв повністю проігнорував надані йому документи.

- Інспектором Міхєєвим був проведен технічний огляд мого т/з на дорозі, після чого був складений "Акт перевірки технічного стану автомобіля" в якому вказано, що встановлено ГБО без узгодження з ДАІ. Підстав для перевірки техничного стану у нього не було, так як автомобіль не мав зовнішніх ознак неисправностей та який не давно пройшов ДТО, про що свідчить талон закріпленний згідно ПДР, к тому ж причину зупинки т/з инспектор Міхєєв вказав «Отработка г.Горловки».
Перевірка технічного стану т/з на дорозі інспектором Міхєєвим була без законних на те підстав, згідно Постановою Кабінета Міністрів України від 22 квітня 2009 р. N 395 Київ "Про внесення змін до Правил дорожнього руху" у ПДР 2. підпункті "б" пункту 2.4 слів "технічний стан", виключити,.
ПДР 2.4. На вимогу працівника міліції водій повинен зупинитися з дотриманням вимог цих Правил, а також:
б) дати можливість перевірити номери агрегатів і комплектність транспортного засобу.

- Інспектором Міхєєвим був не законно вилучений талон ДТО серії АВА №391621 і складений Акт "тимчасового вилучення талона ДТО" (номер акту не вказаний), з коментарем "Встановлено ГБО без узгодження з ДАІ". Згідно ст. 265.3 КуапСтаття 265-3. (КуАП) Тимчасове вилучення талона про проходження державного технічного огляду або ліцензійної картки на транспортний засіб
У разі експлуатації транспортного засобу, що має несправності гальмової системи, рульового управління, тягово-зчіпного пристрою, зовнішніх світлових приладів (темної пори доби), або не укомплектований відповідно до призначення чи має інші технічні несправності, з якими відповідно до встановлених правил експлуатація їх забороняється, або переобладнаний з порушенням відповідних правил, норм і стандартів, або є таким, що своєчасно не пройшов державного технічного огляду, - працівник Державної автомобільної інспекції тимчасово вилучає талон про проходження державного технічного огляду.
яка не передбачає вилучення талону ДТО, за то що водії не узгодив встановленння ГБО з ДАІ. До того ж інспекторові Міхєєву було надано свідоцтво №3189 серій СК08 №045844 "Про узгодження конструкції транспортного засобу для забезпечення безпеки дорожнього руху" видане МВС УКРАЇНИ ЦЕНТР БЕЗПЕКИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ ДЕПАРТАМЕНТУ ДАІ, а також акт №045844 (копії в додатках) про те, що встановлене ГБО по усіх нормах і стандартах, що відповідає безпеці дорожнього руху.

Своїми діями інспектор повністю проігнорував мої пояснення, чим порушив мої Конституційні права, Конституція України Стаття 19. Правовий порядок в Україні грунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством.
А також перевисив цим свої службові повноваження неодноразово порушуючи Закони і Конституцію України, Конституція України Стаття 19. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
Також співробітника міліції зобов'язує діяти лише в рамках закону і Інструкція з діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС України (затвердженої Наказом МВС від 27.03.2009 № 111):
2.2. У своїй діяльності працівники підрозділів ДПС керуються Конституцією України (254к/96-ВР ), законами України
2.8. За невиконання покладених на них обов'язків і перевищення наданих їм прав працівники підрозділів ДПС несуть відповідальність згідно з чинним законодавством України.
Кримінальний Кодекс України за такі порушення закону з боку співробітників міліції передбачає відповідальність Стаття 365. Перевищення влади або службових повноважень
1. Перевищення влади або службових повноважень, тобто умисне вчинення службовою особою дій, які явно виходять за межі наданих їй прав чи повноважень, якщо вони заподіяли істотну шкоду охоронюваним законом правам та інтересам окремих громадян, або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб, - карається виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк від двох до п'яти років

А громадянинові України надається повне право оскаржити дію працівника підрозділів Державтоінспекції Міністерства внутрішніх справ України, у разі порушення з його боку чинного законодавства (ст. 14 ЗУ "Про дорожній рух").

У зв’язку із викладеним, керуючись стст.5-7 Закону України „Про звернення громадян”, та з метою прийняття заходів до недопушення подальших порушень інспектором ДПС Міхєєвим В.М. законодавства України та прав громадян п р о ш у:

- Визнати дії інспектора ДПС к-н Міхєєва Валерiя Михайловича неправомірними;

- Скасувати протокол серії АН1 №201605 від 23.09.2010р;

- Повернути талон ДТО серії АВА №391621, з логотипом "2012";

- Провести службове розслідування із метою з’ясування, чи дійсно співробітник ДПС к-н Міхєєв Валерiй Михайлович був у наряді 23.09.2010р. о 15 годині 35 хвилин у зазначеному мiстi;

- Чи дійсно співробітник ДПС к-н Міхєєв Валерiй Михайлович не володіє елементарними знаннями законодавчої бази діяльності ДАІ, чи, навпаки, свідомо ігнорує вимоги діючого законодавства та порушує законодавчо гарантовані права громадян; за висновками розслідування прийняти заходи дисциплінарного впливу до вищезгаданого інспектора та їх безпосереднього начальника;

- Повідомити мене у письмовій формі про результати цього розслідування та прийняті заходи у терміни визначені ст. 20 Закона України “ Про звернення громадян “.

Залишаю за собою право направити копії матеріалів у прокуратуру м. Київа, Службу Внутрішній Безпеці, Суд, ЗМI.

Додатки:

- Копiя протокол серії АН1 №201605 від 23.09.2010р.;
- Копія "Акт перевірки технічного стану автомобіля".
- Копія «Акт тимчасового вилучення талона ДТО»
- Копія Свідоцтва №3189 серій СК08 №045844
- Копія Акт №045844 (про встановлення ГБО)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 сен 2010, 17:52 
Постоялец

В позове чрезмерно много воды, даже трудно читать. Судья тем более читать не будет, попросит изложить на словах.

Ваша ошибка то что передали талон ТО в руки инспектору, по ПДД вы делать это не обязаны. Он фактически завладел им хитростью, но привлечь его за это не получиться.

Вот решения суда по вашей теме, думаю поможет понять на чем основывается суд при принятии решения:

http://reyestr.court.gov.ua/Review/10933035
http://reyestr.court.gov.ua/Review/10867006
http://reyestr.court.gov.ua/Review/10967575
http://reyestr.court.gov.ua/Review/9324600

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 сен 2010, 21:44 
Борец

большое спасибо! ценная информация!!!
Может еще есть какие-нибудь мысли?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 сен 2010, 21:48 
Борец

Ошибок много!!!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 окт 2010, 20:26 
Борец

ОКОНЧАТЕЛЬНЫЙ ВАРИАНТ, зарегистрированный уже в ГАИ

СКАРГА.

«23» вересня 2010 р., о 15 години 35 хвилин по вулицi Матросова у м. Горлiвка під час керуванням транспортним засобом ЗАЗ DAEWOO LANOS державний номер АН!!!!!!!! мене було зупинено співробітником ДПС к-н Міхєєв Валерiй Михайлович, який видвинув вимогу пред'явити документи. Я, забажавши реалізувати своє право, передбачене ч.1 ст.16 Закону України „Про дорожній рух”, п.2.14 „в” ПДР, знати причину зупинки транспортного засобу, задав це питання працівнику ДАІ, то отримав відповідь: «Отработка г.Горловка», - спецоперація.На запитання - яка «отработка», та яке відношення я, чи мій автомобіль має до неі? Відповіді не отримав. Проте інспектор продовжував наполягати, щоб я йому передав свої документи. Після того, як я передав співробітнику міліції свої документи зазначенi у п.2.1. ПДР (посвідчення водія, свiдотство про реєстрацію транспортного засобу, талон до посвідчення водія), інскпектор Міхєєв зажадав щоб я вийшов з т/з та відкрив капот, для звірки вузлів та агрегатів, згідно Постановою Кабінета Міністрів України від 22 квітня 2009 р. N 395 Київ "Про внесення змін до Правил дорожнього руху" у ПДР 2. підпункті "б" пункту 2.4 слів "технічний стан", виключити,.
б) дати можливість перевірити номери агрегатів і комплектність транспортного засобу.
Коли я відкрив капот з усередині автомобіля, інспектор ДПС Міхєєв самостійно підняв кришку капота і оглянувши моторний відсік, зажадав передати йому талон Державного технічного огляду (ДТО). Я зажадав пояснень на якій підставі я повинен йому передавати талон ДТО, оскільки талон був закріплений в правому нижньому кутку (згідно ПДР), був досить видний і дійсний до 2012 року. Не надавши ніяких законних підстав для цього, інспектор Міхєєв продовжив вимагати передати йому талон ДТО більш підвищеним тоном, після чого я був вимушений передати йому талон ДТО (серії АВА №391621, з логотипом "2012"), побоюючись протиправних дій з його боку, оскільки інспектор ДПС Міхєєв вже не одноразово порушував закон (Зупинка без законних підстав, самостійно вторгся в мою приватну власність, піднявши кришку капота мого т/з). Інспектор запитав чи є документи на газобалонне обладнання (ГБО), після чого вони йому були надані (свідоцтво №3189 серій СК08 №045844 "Про узгодження конструкції транспортного засобу що до забезпечення безпеки дорожнього руху" видане МВС УКРАЇНИ ЦЕНТР БЕЗПЕКИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ ДЕПАРТАМЕНТУ ДАІ, а також акт №045844 (копії в додатках)). Я пояснив, що ГБО встановлено по усіх нормах і стандартах, що відповідає безпеці дорожнього руху, але інспектор повністю проігнорував надані йому документи. Інспектор ДПС Міхєєв пояснив, що на мене буде складений адміністративний протокол за те, що встановлено ГБО без узгодження з ДАІ, а також буде тимчасово вилучений талон ДТО.
Інспектором Міхєєвим був складений адміністративний протокол серії АН1 №201605, вказано порушення ПДР п. 32.1.є. з коминтарем "встановлено ГБО без узгодження з ДАI", де була вказана відповідальність передбачена ст. 121 КУпАП; був вилучений талон ДТО серії АВА №391621 і складений Акт "тимчасового вилучення талона ДТО" (номер акту не вказаний), з коментарем "Встановлено ГБО без узгодження з ДАІ"; cкладений Акт перевірки техничного стану колісного транспортного засобу (номер акту не вказаний) з поміткою «заборонено експлуатацію т/з у звязку з небезпекою», та коротким описом несправностей – "Встановлено ГБО без узгодження з ДАІ".
При співбесіді з iнспектором я завдавав запитання: які ще ознаки узгодження з ДАІ я потрібен мати, крім наданих? Яким чином мій т/з загрожує безпеці дорожнього руху? Яким чином інспектор глянувши під капот визначив функціональність та компклекстність ГБО? На свої запитання відповідей я не почув.

На підставі вищезгаданого вважаю, що дії інспектора Міхєєва були неправомірними, грубо порушували Закони України, з таких підстав:

У відповідності до ст..11 Закону України „Про міліцію”, міліція має право:
21) зупиняти транспортні засоби в разі порушення правил дорожнього руху,
наявних ознак, що свідчать про технічну несправність транспорту або забруднення ним навколишнього середовища, а також при наявності даних про те, що він використовується з протиправною метою. Тобто єдиною підставою для перевірки документів особи може бути підозра громадянина у вчиненні правопорушення. Мені про будь-які підозри у вчинені правопорушення співробітником міліції повідомлено не було. Термін „спецоперація” як підстава для зупинки транспортного засобу або перевірки документів законодавством України теж не визначений, і як така підстава не передбачений. Своїми діями співробітник міліції, к-н Міхеев Валерiй Михайлович, також порушив вимоги пунктів 6.25, 7.2, 7.3, 15.5 Інструкції з діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС України (затвердженої Наказом МВС від 27.03.2009 № 111) щодо забезпечення безперебійного руху транспортних засобів.

Вважаю складений адміністративний протокол серії АН1 №201605 не законним на підставі наявного свідоцтва №3189 серій СК08 №045844 "Про узгодження конструкції транспортного засобу для забезпечення безпеки дорожнього руху" видане МВС УКРАЇНИ ЦЕНТР БЕЗПЕКИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ ДЕПАРТАМЕНТУ ДАІ, а також акт №045844 (копії в додадках) про те, що встановлене ГБО по усіх нормах і стандартах, що відповідає безпеці дорожнього руху.

Інспектором Міхєєвим був проведен технічний огляд мого т/з на місці зупинки, після чого був складений "Акт перевірки технічного стану автомобіля" (номер Акту не зазначив) в якому вказано, що “встановлено ГБО без узгодження з ДАІ”.
Вважаю складений акт перевірки техничного стану необґрунтованим:
Наказ від 30.12.2008 №697 "Про внесення змін до наказу Міністерства внутрішніх справ України від 13.10.2008 №534" МВС України наказом від 30.12.2008 №697 внесло зміни до Порядку здійснення контролю за технічним станом колісних транспортних засобів під час їх експлуатації, відповідно до яких зупинення і перевірка транспортних засобів здійснюється лише у випадку наявних ознак, що свідчать про їх технічну несправність або забруднення ними навколишнього середовища. Також із працівників ДАІ знято повноваження щодо заборони експлуатації транспортного засобу у зв’язку з небезпекою його подальшої експлуатації.
Наказ зареєстрований в Міністерстві юстиції 15 січня 2009 р. за №16/16032 і набирає чинності 26 січня 2009 р.
Також в п.” Короткий опис несправностей” замість переліків несправностей або доказів переобладнання (не маючи на це технічних умов та досвіту), був також запис “встановлено ГБО без узгодження з ДАІ”. Проігнорував наявність наданого мною свідоцтва №3189 серій СК08 №045844 "Про узгодження конструкції транспортного засобу що до забезпечення безпеки дорожнього руху", а також акт №045844, який указує на те що систему перевірено і ДТЗ придатний до єксплуатаціі. Також неясно які технічні несправності виявив інспектор, котрі погрожують небезпеці дорожнього руху.

Інспектором Міхєєвим був складений Акт "тимчасового вилучення талона ДТО" (номер акту не вказав), з коментарем "Встановлено ГБО без узгодження з ДАІ", на підставі ПОСТАНОВИ від 9 липня 2008 р. N 606 п. 20. Вилучення талона здійснюється в установленому МВС порядку
в разі: реєстрації засобу новим власником або перереєстрації у зв'язку із зміною номерних знаків чи переобладнанням.

Вважаю що вилучення талону ДТО було не законним, тому що вищезгадана постанова не передбачає вилучення талону ДТО з формулюванням “встановлено ГБО без узгодження з ДАІ”, та ні є обов'язком перереєстрації.

На підставі Наказу МВС України від 13.10.2008 N 534, п.1.3. За результатами перевірки складається Акт перевірки технічного стану колісного транспортного засобу (далі - Акт перевірки) за формою, наведеною у додатку до цього Порядку, копія
якого надається водієві КТЗ, яка суттєво відрізняється від форми акту складенного інспектором, нариклад:
МІНІСТЕРСТВОМ ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ Н А К А З 30.12.2008 N 697 Про внесення змін до наказу Міністерства внутрішніх справ України від 3.10.2008 N 534
1.10. У пункті 3 розділу III виключити літери, "k" та "l".
1.16. У пункті 15 Акта останню колонку таблиці з текстом:
"--- - заборонено експлуатацію транспортного засобу у зв'язку --- з небезпекою його подальшої експлуатації" виключити. Та ще де які зміни.
У зв’язку із вищевикладеним вважаю, що складений "Акт перевірки технічного стану автомобіля" інспектором ДПС Міхєєвим В.М. є недійсним та порядок перевірки мого технічного засобу грубо порушено, у зв`язку з чим був не законно вилучен талон ДТО.
Вважаю, що в діях інспектора є явні ознаки, які підлягають під дію ст.366 ККУ,
Стаття 366. Службове підроблення
1. Службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення документів, а також складання і видача завідомо неправдивих документів
Та вважаю, що вилучення талона ДТО, у наслідок чого мені була незаконно заборонена експлуатації мого т/з, є навмисним та зі злим наміром.

Своїми діями інспектор повністю проігнорував мої пояснення, вважаю що в його діях були ознаки перевищення службових повноважень (ст.365 ККУ), порушуючи неоднаразово законодавство та мої Конституційні права,
Конституція України Стаття 19. Правовий порядок в Україні грунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством.
А також привисів цим свої службові повноваження неодноразово порушуючи Закони і Конституцію України,
Конституція України Стаття 19. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України

Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 13.10.2008 N 534, п.IV.
2. Складений Акт перевірки на КТЗ, зареєстрований в іншій місцевості, у триденний термін разом з іншими матеріалами направляється до підрозділу Державтоінспекції за місцем державної реєстрації КТЗ.
Станом на 4.10.2010р. матеріали не передані до підрозділу Державтоінспекції за місцем державної реєстрації КТЗ.
У зв’язку із викладеним, керуючись ст.5-7 Закону України „Про звернення громадян”, та з метою прийняття заходів до недопушення подальших порушень інспектором ДПС Міхєєвим В.М. законодавства України та прав громадян п р о ш у:

- Визнати дії інспектора ДПС к-н Міхєєва Валерiя Михайловича неправомірними;
- Скасувати протокол серії АН1 №201605 від 23.09.2010р;
- Повернути талон ДТО серії АВА №391621, з логотипом "2012";
- Провести службове розслідування із метою з’ясування, чи дійсно співробітник ДПС к-н Міхєєв Валерiй Михайлович був у наряді 23.09.2010р. о 15 годині 35 хвилин у зазначеному мiстi, та має дозвіл перевіряти технічний стан т/з.
- Яка “отработка” чи спецоперація проводилася на ту дату в тому місті?
- Прошу надати підтвердження відправлення матеріалів до підрозділу Державтоінспекції за місцем державної реєстрації мого КТЗ.

Повідомити мене у письмовій формі про результати цього розслідування та прийняті заходи у терміни визначені ст. 20 Закона України “ Про звернення громадян “.
Залишаю за собою право направити копії матеріалів у прокуратуру м. Київа, Службу Внутрішній Безпеці, районий суд, ЗМI.

Додатки:

- Копiя протокол серії АН1 №201605 від 23.09.2010р.;
- Копія "Акт перевірки технічного стану автомобіля".
- Копія «Акт тимчасового вилучення талона ДТО».
- Копія Свідоцтво №3189 серій СК08 №045844.
- Копія Акт №045844 (про встановлення ГБО).

„___”________ 20___р. (Підпис)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 ноя 2010, 19:57 
Постоялец

Это все хорошо, а как же это http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/m ... 7-2010-%EF

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 апр 2011, 22:55 
Прохожий

Pit
Вечер добрый,как вы решили вопрос: Изъят талон ТО за Неузгодження с ДАИ ГБО скарга.
У меняня практически зеркальная история.Подскажите как мне поступить

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 апр 2011, 00:16 
Прохожий

Pit
Як ваши справи,отбились?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 апр 2011, 11:52 
Постоялец

у меня такое же выиграное дело. Позовну заяву скачала в нете, правда где не помню.
Но могу помочь с составлением и 99,9 % выиграшем.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 апр 2011, 10:17 
Прохожий

A_ntosha
Доброго дня. Вот такая случилась ситуация.меня, без причины остановили инспектора ДПС, и попросили предъявить документы. Я как законопослушный гражданин передал.После чего меня попросили открыть капот для сверки номеров агрегата(я понял что инспектор учуял гбо) ,на что я ответил: открою при составлении протокола.После долгих пререканий, протокол всё таки был составлен( ПДД п.п. 32.1е.передбачене ст.122.1 КУпАП), но!по, "не законно установленному ГБО"(в тех паспорт ГБО не вписан,документы разрешающие установку есть)
В протоколе мной была написано объяснение: с нарушением не согласен и что инспектор не ознакомил меня с моими правами гр. Украины. После чего меня попросили показать талон тех.осмотра, я сказал смотрите под стеклом, но инспектор попросил передать.Я отказался, тогда инспектор достал из машины его сам и сказал: талон изымается до оплаты штрафа в гаи, и составил акт изъятия талона ТО. Вроде всё. Подскажите, что мне можно предпринять в такой ситуации, и можно ли обжаловать такой протокол в суде,прокуратуре,гаи?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 апр 2011, 10:20 
Постоялец

скажите, а инспектор видел сам балон? где он у Вас(не инспектор , а балон) в багажнике?
Где документы по ГБО, у Вас или у инспектора?
Постанова на руках и если да , то что пишут?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 апр 2011, 14:11 
Постоялец

ситуация аналогична моей, суд віигран. Поэтому считаю стоит бороться. Иск сброшу в личку, если надо. Или по желанию на обсуждение в форум. Кроме этого считаю будет полезно, если будете иметь на руках аналогичные решения судов , и с ними придете в суд. Вообщем, дело за Вами!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 апр 2011, 15:46 
Прохожий

A_ntosha писал(а):
скажите, а инспектор видел сам балон? где он у Вас(не инспектор , а балон) в багажнике?
Где документы по ГБО, у Вас или у инспектора?
Постанова на руках и если да , то что пишут?

балон:в богажнеке,заправочній клапан под бампером
документы на гбо:у меня Свідотство та Акт
постанова: на руках. пишуть: двигався на автомобілі, двигун якої був переобладнаний для праці на газу, чим порушив ПДД 32.1є. передбачене ст 121.1 КУпАП на 340грн. если не вовремя погошу-Х2

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 апр 2011, 16:00 
Борец

A_ntosha, кидайте конечно позов в суд и скан решения суда в форум (при желании затрите личные данные). Думаю многие Вам будут благодарны за понятие методов защиты против незаконных действий сотрудников ДАЙ.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 апр 2011, 18:45 
Прохожий

Ув.юристы и ставшие ими по воле судьбы ,подскажите как вести себя в суде и подготовится к суду?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 33 ]  На страницу 1, 2, 3  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа