Текущее время: 25 май 2025, 16:50

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 17 сен 2010, 23:37 
Прохожий

Доброго времени суток,форумчане.
15.09.2010 впервые, с момента введения новых штрафов пересекся с ДАйцами. По факту: г.Львов, проезжаю перекресток, за перекрестком тормозят. Хоть и форум периодически просматриваю и вникаю в некоторые нюансы общения, но по ситуации оказался кроликом перед удавом. В общем ДАЕц забирает мои документы, не назвав причину, приказывает пройти к нему в авто. Проследовав к его авто пытаюсь выяснить причину остановки, на что получаю преглашение присесть в его авто на пасажирское место. Думаю, сейчас будет намекать на взятку или стать ложным свидетелем. Присев в авто он ставит меня перед выбором: или забирает у меня посвидчення и отправляет на пересдачу (вытянув при этом из козырька писульку) или я ставлю две подписи и завтра плачу в кассу 255 грн. Пытаюсь выяснить причину его действий и что именно такого я нарушил - но ответ получаю в стиле, что ему ничего не стоит остановить двух свидетелей и придумать такое нарушение, что я надолго забуду про автомобиль. Требую вернуть мне документы или я звоню в службу доверия. Он отказывает, я выхожу и иду к своему авто за календариком, где тел доверия записан. Пока я ходил, инспектор накрапал постанову на 255 грн. Попросил расписаться и отдал мне на руки :!: копию постановы на штраф в 255 грн и мои документы. Обращаю его внимание, что он не выдал мне копию протокола, да и вообще его не составлял. На что тот ответил, что протокол мне по почте придет в любом случае и я могу ехать. Смотрю в постанову, а там ничего, кроме моих данных и суммы штрафа не записано. Нет ни данных инспектора, ни звания ни сути нарушения. Я решил нервы себе не трепать а попробовать потрепать их гаенышу, вплоть до увольнения.
Хочу спросить следующие:
1) Сразу составлять исковое заявление в суд по месту жительства или сначала жалобу в областное управление ДАИ на действия их сотрудников с требованием выдать копии протокола и постановы? (10 дней пошли, приостановить можно только скаргой).
2) Может ли суд отказать в приеме заявления на действия ДАЙ, т.к. мной не будут указаны данные инспектора, а так же отсутствует копия протокола а в постанове содержание?
3) На какие нюансы требуется дополнительно обратить внимание?
С уважением,
Букатик.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 сен 2010, 11:08 
Борец

статья? часть?

называй нормально темы.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 сен 2010, 11:13 
Прохожий

Цитата:
Смотрю в постанову, а там ничего, кроме моих данных и суммы штрафа не записано. Нет ни данных инспектора, ни звания ни сути нарушения.

Я не знаю по какой статье :( , смотрел вдоль и поперек, нет там ничего. Скан постановы смогу сделать только в понедельник. Хотелось бы узнать последовательность дальнейших действий.?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 сен 2010, 11:21 
Борец

красивый развод.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 сен 2010, 11:26 
Борец

поиск в помощь:

viewtopic.php?f=9&t=3056
viewtopic.php?f=9&t=2721
viewtopic.php?f=9&t=2425
viewtopic.php?f=9&t=2820
viewtopic.php?f=57&t=1684

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 сен 2010, 15:13 
Прохожий

Мой план действий. Покритикуйте.
1. Составляю скаргу в Обл. отделение ДАИ на действия неустановленных инспекторов. (http://roadcontrol.org.ua/forum/viewtopic.php?f=41&t=3109) Отсылаю рекомендованым письмом с уведомлением.
Во первых, согластно ст.292 КУпАП скарга в отличие от запроса должна быть рассмотрена в течение 10 дней со дня получения.
Во вторых, согластно Стаття 303 КУпАП на время рассмотрения скарги срок исполнения постановления приостанавливается.
После получения ответа от ДАИ на скаргу будет 10 дней для подачи в суд позовной заявы.
2. Получив ответ из Обл. ДАИ + копии протокола и постановления (надеюсь пришлют) составляю позовну заяву и отсылаю рекомендованым в районный суд по месту проживания. (куда для критики выкладывать?)
3. Жду результата рассмотрения в суде (2-3 заседания). Надеюсь на положительный результат.
4. Если суд решит в мою пользу получаю постанову суда и опять пишу обращение в ДАИ опираясь на ст. КУпАП ( опять где-то потерял ссылку) прошу привлеч виноватых к дисциплинарной ответственности.

Последний раз редактировалось boockatik 18 сен 2010, 15:51, всего редактировалось 1 раз.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 сен 2010, 15:36 
Борец

все для критики выкладывай сюда.
помощь viewtopic.php?p=34967#p34967

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 сен 2010, 17:29 
Борец

Цитата:
До УДАІ ГУ МВС України в м. _________

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЗАПИТ

Відповідно до ст. 40 Конституції України усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.

Згідно ст. 32 Закону України «Про інформацію» під запитом щодо надання письмової або усної інформації у цьому Законі розуміється звернення з вимогою надати письмову або усну інформацію про діяльність органів законодавчої, виконавчої та судової влади України, їх посадових осіб з окремих питань.

Стаття 10 Закону України «Про інформацію» зазначає, що право на інформацію забезпечується зокрема: обов'язком органів державної влади, а також органів місцевого і регіонального самоврядування інформувати про свою діяльність та прийняті рішення;

Кратко, без прилагательных и эмоций описываеш ситуацию.
Прикладываеш ксерокопію постановления.

В запросе требуеш по номеру постановления утановить гаишника – получившего в канцелярии оригинал данного постановления, и сообщить тебе, укажи, что намерен подать заявление в прокурату о возбуждении уголовного дела в отношении данного сотрудника, а так же в отношении его начальства за халатное отношение к своим обязанностям в части допуска на линию, выдачи табельного оружия безграмотному сотруднику.Поэтому вторым вопросом требуй указать данные начальника данного беспредельщика.
Запрос сам отвези в приемную сдай под роспись в канцелярии, будут морозиться скажи что прямиком идеш в прокуратуру.
Цитата:
З А К О Н У К Р А Ї Н И

Про боротьбу з корупцією

Р о з д і л II

ПОПЕРЕДЖЕННЯ КОРУПЦІЇ

Стаття 5. Спеціальні обмеження щодо державних службовців та
інших осіб, уповноважених на виконання функцій
держави, спрямовані на попередження корупції

Державний службовець або інша особа, уповноважена на
виконання функцій держави, не має права: г) відмовляти фізичним та юридичним особам в інформації,
надання якої передбачено правовими актами, умисно затримувати її,
надавати недостовірну чи неповну інформацію;

Керуючись ст. ст. 9, 10, 32, 33 Закону України «Про інформацію», ст.5 п.г Закону Про ,,,,,,,,,,,,,,,, прошу письмово надати відповідь на такі питання:

Додатки:

Будут звонить, скажи что розговор записываеш.
Пригласят на беседу, скажи что все что тебе не обходимо изложил в запросе, пусть ответят на
поставленные вопросы.
Беседовать неочем.
Спросять чего такой борзый скажеш, что я не борзый , но защитник у меня шибко авторитетный.
Спросять кто, ответь пофантазируй - Дмитрий Константинович Рост.
Сокращенно - Рост. Д.К.
Спросят Кто такой?
Ответь - будете настаивать узнаете сами.

удали из заявления лишее сформулируй под свою историю

Цитата:

Прокурору _________________________________

Від: ________________________________________

ЗАЯВА.

„___”__________20__р., __________________________________________________
( дата та місце подій)
під час керування транспортним засобом ____________________________________
( марка, модель, державний номерний знак)
я був безпідставно зупинений співробітником ДАІ ________________________________________________________________________________________________________________________________________________
( дані співробітника ДАІ, номер нагрудного знаку, номерний знак транспортного засобу, ).

Вказаний співробітник ДАІ не представився (представився нерозбірливо), в супереч вимогам ч.2 ст.5 Закону України „Про міліцію”.

Відомості про нього стали відомі мені у процесі спілкування.
Коли я, спробував скористатися своїм правом, передбаченим ч.1 ст.16 Закону України „Про дорожній рух”, п.2.14 „в” ПДР, знати причину зупинки транспортного засобу, задав це питання працівнику ДАІ, то отримав відповідь:

„Перевірка документів”,

„Спецоперація”,

„Перевірка технічного стану”.,,,,,,,

Зазначені дії співробітника міліції я вважаю незаконними з таких підстав.

Згідно з Положенням про Державну автомобільну інспекцію Міністерства внутрішніх справ (затверджено Постановою КМ України від 14 квітня 1997 р. N 341),
пп..5 п.5 зазначеного Положення, Державтоінспекція має право:

5) зупиняти транспортні засоби у разі порушення вимог правил, норм та стандартів забезпечення безпеки дорожнього руху, наявних ознак, що свідчать про їх технічну несправність або забруднення довкілля, а також у разі наявності даних про те, що вони використовуються з протиправною метою

Цей перелік є вичерпним.
Інших підстав для зупинки транспортного засобу зазначене Положення не містить.
Тому що, положення розроблено у відповідності до закону.

Згідно ст.11 Закону України „Про міліцію”, міліція має право:

Абзац Для проверка документов

2) перевіряти у громадян при підозрі у вчиненні правопорушень документи, що посвідчують їх особу, а також інші документи,
необхідні для з'ясування питання щодо додержання правил, нагляд і контроль за виконанням яких покладено на міліцію;

Тобто єдиною підставою для перевірки документів особи може бути підозра громадянина у вчиненні правопорушення.
Мені про будь-які підозри у вчинені правопорушення співробітником міліції повідомлено не було.

Абзац для Спецоперация

Термін „спецоперація” як підстава для зупинки транспортного засобу або перевірки документів законодавством України теж не визначений, і як така підстава не передбачений.

Абзац для техсостояния

Ст.. 35 Закону України „Про дорожній рух” передбачає, що перевірка технічного стану проводиться виключно (це є важливим для розуміння незаконності вимог Наказу) уповноваженими суб’єктами господарювання, що мають відповідну ліцензію. Таким чином, не може йти мови про проведення такої перевірки посадовими (службовими) особами органу державної влади. Тим більше, що ст.8 Господарського кодексу України прямо передбачає, що органи державної влади та управління не є суб’єктами господарювання, а отже, вони не можуть ані мати відповідних ліцензій, ані взагалі проводити такі перевірки.
Більше того. Ст.35 Закону „Про дорожній рух” передбачає єдиний випадок перевірки технічного стану транспортних засобів – державний технічний огляд. Інших випадків примусової, обов’язкової для власників транспортних засобів та водіїв перевірки технічного стану зазначений закон не передбачає взагалі.
В умовах, які можна забезпечити при зупинці транспортного засобу, зокрема, безпосередньо на дорозі, неможливо забезпечити відповідність перевірок ДСТУ 3649-97 „Засоби транспортні дорожні. Експлуатаційні вимоги безпеки до технічного стану та методи контролю”, а також повну відповідність вимірювань та засобів вимірювальної техніки (на які, у даному випадку, поширюється державний метрологічний контроль та нагляд) вимогам Закону України „Про метрологію та метрологічну діяльність”.

Очевидно, що безпричинні або з тих причин, що не передбачені законодавством, зупинки транспортного засобу, порушують Конституцію, законодавство, нормативні документи, які регулюють діяльність підрозділів ДПС та МВС взагалі, а також порушують мої права, як учасника руху.

Між тим Стаття 8. Конституцції України визначає:

Конституція України має найвищу юридичну силу.
Закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй.

Норми Конституції України є нормами прямої дії. Звернення до суду для захисту конституційних прав і свобод людини і громадянина безпосередньо на підставі Конституції України гарантується.

Стаття 19. Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах,
відповідно до яких-

ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством.

Органи державної влади їх посадові особи зобов'язані діяти лише

-на підставі,

-в межах повноважень

-та у спосіб,
що передбачені Конституцією та законами України.
З наведеного зрозуміло, що усі навіть зареєстровані у мінюсті нормативні документи, що суперечать Конституції та законам – є протизаконними.

Порушення працівником даї основного закону країни маючого найвищу юридичну силу у вигляді порушення Конституційних прав громадян не може бути не суттєвим.

Тому шкода заподіяна мені співробітником даї під час безпідставної зупинки транспортного засобу мною сприйнята як суттєва.

Вважаю, що в діях співробітника даї присутній склад злочину відповідальність за який передбачена ч.1 ст.365 КК України.

На підставі викладеного, керуючись стст.94, 95, 97, КПК України,

ПРОШУ:

Порушити у відношенні працівника даї кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ст.365 ч.1 КК України.

У порядку КПК України 23-1 прошу винести подання про вжиття заходів для усунення цих причин і умов спияющих вчиненню злочину.

Як що у порушенні кримінальної справи буде відмовлено, прошу виконати
у повному обсязі приписи ч.2 ст.23-1 та ч.1, ч.2 ст.99 КПК України.

Стаття 23-1. Подання органу дізнання, слідчого, прокурора
в кримінальній справі

Орган дізнання, слідчий, прокурор, встановивши причини і
умови, що сприяли вчиненню злочину, вносять у відповідний
державний орган, громадську організацію або посадовій особі
подання про вжиття заходів для усунення цих причин і умов.

Якщо в ході дізнання, досудового слідства або перевірки, що
проводилась на підставах, передбачених частиною 4 статті 97 цього
Кодексу, буде встановлено, що в діянні особи, яка притягається до
кримінальної відповідальності, чи в діяннях інших осіб є ознаки
дисциплінарного правопорушення або ці особи повинні бути згідно з
чинним законодавством притягнуті до матеріальної відповідальності,
орган дізнання, слідчий чи прокурор зобов'язані порушити в поданні
питання про притягнення цих осіб до дисциплінарної або
матеріальної відповідальності.

„___”__________ 200__р.

(Підпис).

http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/m ... eg=1002-05
http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/m ... eg=1001-05

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 сен 2010, 22:32 
Прохожий

Благодарю за "вооружение". Пошел на тренировочный уровень.
Скарга на рішення суб’єкта владних повноважень про адміністративне правопорушення та винесення постанови в справі про адміністративне правопорушення ВС № __________ від 15.09.2010р. не набрала более-менее конкретных коректировок, поэтому стартует в понедельник заказным письмом. Думаю что скарга написана достаточно разборчиво для понимания.

Я объясню свою позицию:
- Чем больше скарг и позовов в разные инстанции - тем больше шансов, что "плевое" дело перерастет в дело "особой важности". А я не адвокат и не юрист, поэтому мне такой поворот событий в даном случае не подходит.
- Для любого начальства помахи системы в целом - это промахи их подчиненных, и не более. Поэтому проще разменять пару "пешек" чем улаживать бурю в стакане. Только "пешки" не бесконечны.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 сен 2010, 09:06 
Борец

а номер авто хотя бы запомнили? есть хоть какие-то данные?
В любом случае делайте так же запрос (или добавьте) о выяснении личности инспектора.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 сен 2010, 10:06 
Прохожий

Я не обратил внимания на особенности. Автомобиль ВАЗ 2106. Цвет белый. Полный набор отличий автомобиля ДАИ. Я даже в званиях не разбираюсь :oops: . Две маленькие звездочки перпендикулярно линии погон.
С 1996 года я ни разу не имел протокольных проблем с ДАИ. Мне запомнилось эпизодов с 10 встречи с ДАЙ. Раза 2 был развод чистой воды на фен (у меня стоял радар-детектор и за скоростью я следил) . Еще где-то 4 раза я действительно нарушал скоростной режим умышленно, надо так было. 1 раз вообще въехал против шерсти и делал квадратные глаза на встречные автомобили :shock: , пока в ДАЙ не уперся. Но вопрос в 10-15 грн :? Стоило заморачиваться?
А сейчас моя официальная зарплата 344грн. Пол-ставки. Общий месячный доход 1000-1300 грн. Жена еще 700-800 приносит. Только садик отбирает 160-300 грн/мес. Заплатил штраф - ребенок в садик может не ходить.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа