Цитата:
ПДР
2.4, в)
дати можливість оглянути транспортний засіб відповідно до законодавства за наявності на те законних підстав, у тому числі провести з використанням спеціальних пристроїв (приладів) перевірку технічного стану транспортних засобів, які відповідно до законодавства підлягають обов'язковому технічному контролю.
Цитата:
ЗУ "Про дорожній рух"
Стаття 35. Обов'язковий технічний контроль транспортних засобів
Обов'язковому технічному контролю не підлягають:
1) легкові автомобілі усіх типів, марок і моделей, причепи (напівпричепи) до них (крім таксі та автомобілів, що використовуються для перевезення пасажирів або вантажів з метою отримання прибутку), мотоцикли, мопеди, мотоколяски та інші прирівняні до них транспортні засоби - незалежно від строку
експлуатації;
2) легкові автомобілі, що використовуються для перевезення пасажирів або вантажів з метою отримання прибутку, вантажні автомобілі незалежно від форми власності вантажопідйомністю до 3,5 тонни, причепи до них - із строком експлуатації до двох років.
Я б діяв так: якщо мій ТЗ не є таким, який підлягає під проходження ОТХ (обов'язковий технічний контроль) відповідно до ст.35 ЗУ "Про дорожній рух", то яке право має інстпектор перевіряти стан мого ТЗ? - Ніяке!