В общем написал иск и вот что получилось.может кто что подскажет?!Завтра собираюсь отправятся в суд.Кстати кому отдавать в суде его? И ещё как правильно записать відповідоча именно в моём случае.СПС
Кіровський районний суд м. Кіровограда 25013, м. Кіровоград, вул.. Габдрахманова, 2-А
Позивач
Відповідач:
ПОЗОВНА ЗАЯВА про скасування Постанови _ВА 137232_від _09_._06_.2010р. по справі про адміністративне правопорушення (в порядку адміністративного судочинства)
Я ------------, паспорт EB ---- , ідентифікаційний номер 33------ , 9 травня 2010 р. керуючи мотоциклом Yamaha ybr 125 державний номер ВА----- рухався по проспекту 50 летия Октября , що в м. Кіровограді. При під’їзді до перехрестя був ввімкнутий зелений сигнал світлофора, що дозволяє поворот праворуч на вул. Ж.Революції. Але при проїзді перехрестя я був змушений зупинитися, щоб дати дорогу пішоходам як того вимагають п.16.2 Правил Дорожнього руху, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2001 р. Виконавши вимоги передбачені п.16.2 Правил Дорожнього руху, а саме зупинився і надав дорогу пішоходам. Після того як я переконався в тому , що іншим учасникам дорожнього руху в тому числі і пішоходам не буде створена перешкода я почав свій рух і був зупинений інспектором батальйону ДПС ДАІ лейтенантом міліції-----------.Як виявилось причиною зупинки, за думкою інспектора та згідно з його слів, стало порушення мною вимог пункту 16.2 “Правил дорожнього руху України”. Був складений протокол -------та постанова ------ про адміністративне правопорушення. Зазначені протокол та постанова не відповідають обставинам справи. При складенні Протоколу про адміністративне правопорушення Інспектором було допущено наступні порушення. Зокрема, він не ознайомив мене з моїми правами та обов’язкам відповідно до ст. 63 Конституції України та ст. 268 КУпАП , а підписатися я був змушений тому, що інспектор наполягав, що поки не підпишу протокол копію не отримаю. Оскаржуваною постановою на мене неправомірно накладено адміністративне стягнення з наступних підстав: 1)При повороті на вулицю Ж.Революції я надав дорогу пішоходам і почав рух тільки при відсутності тих учасників дорожнього руху в тому числі і пішоходів які б мали перевагу в русі або котрим мій транспортний засіб створював перешкоду або небезпеку для руху. В пункті 16.2 Правил дорожнього руху України сказано , що: на регульованих і нерегульованих перехрестях водій, повертаючи праворуч або ліворуч, повинен дати дорогу пішоходам, які переходять проїзну частину, на яку він повертає, а також велосипедистам, які рухаються прямо в попутному напрямку. Згідно з постановою Про Правила дорожнього руху від 10 жовтня 2001 р. N 1306 термін дати дорогу - вимога до учасника дорожнього руху не продовжувати або не відновлювати рух, не здійснювати будь-яких маневрів (за винятком вимоги звільнити займану смугу руху), якщо це може примусити інших учасників дорожнього руху, які мають перевагу, змінити напрямок руху або швидкість. Що я і виконав. Достовірність моїх слів підтверджує відсутність потерпілих і їх свідчень. В такому випадку протокол був складений з недотриманням вимог ст. 256 Кодексу України про адміністративні правопорушення , в якій йдеться , що “У протоколі про адміністративне правопорушення зазначаються: прізвища, адреси свідків і потерпілих, якщо вони є”. Відсутність показань свідків підтверджує дотримання правил дорожнього руху, а саме пункту 16.2.
2)Не прямим доказом але як на мою думку є доречним для реальної оцінки ситуації буде той факт що з моєї сторони дороги дві полоси руху, а з іншої три. На підставі цього можна на рівні теорії , а в моєму випадку і практично стверджувати, що ті пішоходи котрі переходили від мого краю тротуару дійшовши до середини дороги після чого я почав свій рух ставлять під сумнів перешкод в русі пішоходів з іншої сторони тротуару , тому що вони не встигли перейти навіть середини дороги. 3)Після зупинки мого транспортного засобу інспектор ІДПС взводу ДПС напарник ---------показав мені відео на якому було знято начебто порушення мною правил дорожнього руху п.6.12. за допомогою пристрою який не підлягає переліку згідно наказу ”Про затвердження Переліку технічних засобів, що використовуються в підрозділах Державтоінспекції МВС для виявлення та фіксування порушень правил дорожнього руху ” від 01.03.2010 N 33. Крім цього доречно зазначити, що відео запис йшов під таким кутом при якому не можливо достовірно побачити відстань між транспортним засобом та пішоходами.
На підставі вище викладеного керуючись п. .16.2 .Постанови КМУ “Про Правила дорожнього руху ” ст.1, ????????????????????? ЧТО именно СЮДА ПИСАТЬ?
ПРОШУ: - відкрити провадження у справі за даною позовною заявою та призначити справу до розгляду. - На час розгляду справи, в порядку забезпечення позовної заяви, зупинити дію постанови ВА 137232, на підставі ч.1, 2, 3 ст. 117 КАС України - скасувати Постанову ВА 137232 , а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити, за відсутністю в моїх діях адміністративного правопорушення.
До заяви додаються: 1. 2 Копії паспорта позивача. 2. 2Копії ідентифікаційного коду позивача. 3. Копія позовної заяви. 4. 2 Копії Постанови ВА 137232 по справі про адміністративне правопорушення від 09.06.2010р. 5. 2 Копії Протоколу ВА 136088 від 09.06.2010р. 12.06.2010 року.
|