Вот набросал жалобу на действия исполнителя с требованием закрыть исполнительное производство Начальнику Шевченківського відділу Виконавчої служби ________________ _________________________________ Копія: Прокуратура _________________________________ _________________________________ ФИО жены адрес
СКАРГА
30 квітня 2010 року біля 19 години до мене у руки попав лист з ознаками пошкодження конверту (конверт був цілком розпакований), в якому містилась копія Постанови ВП №_____________ від 28.04.2010 р. про відкриття виконавчого провадження державним виконавцем ____________________ згідно Постанови № _______ від 05.03.2010 р. виданої ВДАІ про стягнення штрафу в розмірі 510,00 грн., та повістка до Шевченківського відділу Виконавчої служби ________________ Прошу зазначити, що я не отримувала Постанову про стягнення штрафу і, відповідно, не мала змоги оплатити її або оскаржити у встановлений законом строк. Тому отримання Постанови про виконавче впровадження стало для мене несподіванкою. У Постанові _____________________ пропонує мені добровільно сплатити штраф до 05.05.2010 р., але згідно абзаців 3,4 частини другої Статті 5 та частини першої Статті 11-1Закону України «Про виконавче провадження» де сказано: Стаття 5. Обов'язки і права державних виконавців Державний виконавець: надає сторонам виконавчого провадження та їх представникам можливість ознайомитися з матеріалами виконавчого провадження; розглядає заяви сторін та інших учасників виконавчого провадження та їх клопотання; Стаття 11-1. Права і обов'язки сторін та інших осіб у виконавчому провадженні Сторони та інші учасники виконавчого провадження мають право знайомитися з матеріалами виконавчого провадження, робити з них виписки, знімати копії, подавати додаткові матеріали, заявляти клопотання, брати участь у провадженні виконавчих дій, давати усні і письмові пояснення в процесі виконавчих дій, висловлювати свої доводи, міркування з усіх питань, що виникають у ході виконавчого провадження, у тому числі при проведенні експертизи, заперечувати проти клопотань, доводів та міркувань інших учасників виконавчого провадження, заявляти відводи у випадках, передбачених цим Законом, оскаржувати дії (бездіяльність) державного виконавця з питань виконавчого провадження та користуватися іншими правами, наданими цим Законом. Таким чином ______________________ намагається позбавити мене цих прав, навмисно обмежуючі термін на ознайомлення з матеріалами справи, тим більш, що дні 3 та 4 травня є святковими, і я не маю можливості ознайомитися з матеріалами справи по причині того що державні установи у ці дні не працюють. Також Статтею 19 Закону України «Про виконавче провадження» передбачено вимоги до виконавчого документа. Стаття 19. Вимоги до виконавчого документа У виконавчому документі повинні бути зазначені: 1) назва документа, дата видачі та найменування органу, посадової особи, що видали документ; 2) дата і номер рішення, за яким видано виконавчий документ; 3) найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові за його наявності для фізичних осіб) стягувача і боржника, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код суб'єкта господарської діяльності стягувача та боржника за його наявності (для юридичних осіб), індивідуальний ідентифікаційний номер стягувача та боржника за його наявності (для фізичних осіб - платників податків), а також інші відомості, якщо вони відомі суду чи іншому органу, що видав виконавчий документ, які ідентифікують стягувача та боржника чи можуть сприяти примусовому виконанню, такі як дата і місце народження боржника та його місце роботи (для фізичних осіб), місцезнаходження майна боржника тощо; 4) резолютивна частина рішення; 5) дата набрання чинності рішенням; 6) строк пред'явлення виконавчого документа до виконання. Виконавчий документ має бути підписаний уповноваженою посадовою особою і скріплений печаткою. Відповідно до пункту 6 частини першої статті 26 Закону України «Про виконавче провадження», у разі невідповідності виконавчого документа вимогам, передбаченим статтею 19 цього Закону, державний виконавець відмовляє у відкритті виконавчого провадження. В Постанові про відкриття виконавчого провадження ВП _______________ від 28.04.2010 р., в якій відсутні наступні обов’язкові реквізити для прийняття її до виконання : 1. Найменування органу, посадової особи що видали документ (ВДАЇ якого міста, області, району, та ін.); 2. Місцезнаходження (адреса) стягувача; 3. Індивідуальний ідентифікаційний номер боржника; 4. Виконавчий документ не скріплений печаткою. На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 7, 8, 24, 85 Закону України "Про виконавче провадження", ст.1, 4, 6 (ч.1), 14, 16 (ч.1), 19, 20 Закону України "Про звернення громадян»
ПРОШУ:
1. Скасувати Постанову ВП №__________ від 28.04.2010 р. як таку, що винесена з порушенням чинного законодавства. 2. Про результати розгляду даної скарги, надати відповідь в письмовому вигляді.
04.05.2010 р. _____________________
Завтра попробуем поговорить с начальством, посмотреть, чо гайцы за документы передали в ИС, есть подозрения - жене показывал образцы новых и старых протоколов - что гайцы писали на страром бланке, если не поможет, то на основании жалобы составлю иск в суд, из гаи вытребую копии протокола и постановы, и на основании полученного буду подавать в суд на отмены постановы.
Если у кого-то будут предложения, замечания с благодарностью выслушаю.
|