Накатал и отнес в ГАИ:
Начальнику відділу ДАІ міста Монастирище Левчуку Ю.В. _________________________ Адреса: _________________ Телефон:
СКАРГА
Повідомляю Вас, що на перехресті вулиць В. та Д. с.м.т. _______, не обладнано належним чином з’їзд на вулицю Депутатів, що суперечить вимогам ДСТУ 3587-97 «Безпека дорожнього руху. Автомобільні дороги, вулиці і залізничні переїзди. Вимоги до експлуатаційного стану», що призводить до ушкодження ходової частини автомобілів, які прямують цією вулицею, та може викликати виникнення дорожньо-транспортної пригоди. Також хочу звернути Вашу увагу на те, що розмітка навпроти вулиці Д. не має розриву, що не дає можливості повернути ліворуч з вулиці Д., хоча видимість в обидва боки достатня для такого маневру, а найближче місце для розвороту знаходиться досить далеко. Згідно п. 12 ст. 10 "Закону про міліцію" на органи внутрішніх справ покладений обов'язок контролю над утриманням в належному технічному стані і чистоті доріг, а у статті 3 закону "Про дорожній рух" забезпечення безпеки дорожнього руху покладене на Державну автомобільну інспекцію Відповідно до п.10 «Єдиних правил ремонту і утримання автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, правил користування ними та охорони», затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 30 березня 1994 р. N 198, контроль за дотриманням правил ремонту і утримання автомобільних доріг та вулиць здійснюється власниками дорожніх об'єктів або уповноваженими ними органами та Державтоінспекцією. Оскільки відповідно до ст. 140 КУпАП за порушення правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху при утриманні автомобільних доріг і вулиць, залізничних переїздів, інших дорожніх споруд, невжиття заходів щодо своєчасної заборони або обмеження руху при виникненні умов, які загрожують безпеці руху, або неприйняття своєчасних заходів до відновлення безпечних умов для руху встановлено адміністративну відповідальність,керуючись ст. 222 КУпАП, ПРОШУ:
1. встановити посадову особу, відповідальну за утримання вказаної ділянки дороги; 2. відкрити провадження по справі про адміністративне правопорушення за статтею 140 КУпАП; 3. притягти винних у скоєнні правопорушення до відповідальності; 4. після розгляду справи видати розпорядження власнику дорожнього об’єкту про усунення вказаних пошкоджень дорожнього покриття; 5. про результати розгляду скарги повідомити мене за вище вказаною адресою .
Додатки: Фотографії пошкодженої ділянки дороги - 3 примірника.
При мне позвонили, насколько я понял главному инженеру райавтодора, и так "ай яй яй, нехорошо это, а вдруг ДТП по причине плохой дороги, надо устранить побыстрей, припыс будет, человек хочет уже в департамент жаловаться, пока отговариваем". Потом жалобу не хотели брать, все равно оставил. Записали номер мобильного, сказали в ближайшее время отзвоняться из автодора. Жду (дней 10 думаю будет им достаточно для реагирования).
|