Текущее время: 27 ноя 2024, 05:43

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: медосмотр на дороге
СообщениеДобавлено: 26 янв 2010, 19:28 
Борец

Медосмотр на дороге. доброго времени суток всем у меня возник вопрос по поводу медосмотра на дороге если я абсолютно трезв а инспектор ищет зацепку знаю что можна не проходить на дороге а ехать на их транспорте в мед учериждение но у них согласно 400.666 инструкции должна быть форма направления где уже заочно они могут написать результаты осмотра и составляется в этом случае протокол админзадержания или нет ведь они везут меня на освидетельствование

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: медосмотр на дороге
СообщениеДобавлено: 27 янв 2010, 08:44 
Новобранец

О каком медосмотре на дороге может идти речь? Онивам что давление будут мерять или тесты на ориентацию проводить? Никто этого делать не будет мед. освидетьльствование проходит только в специализированных кабинетах врач, а не ГАЕц с 9 классами образования и высновок о вашем состоянии делается на определенной форме, один экземпляр которой обязательно должны вам вручить, ведь освидетельствование на степень опьянения проводится не только на основании выдоха в алкометр, а еще и учитывается ряд объективных признаков - координация, уровень АД, общее состояние и пр. Без вывода ВРАЧА никакого заключения о том, что вы нахродитесь в состоянии алкогольного опьянения НИКТО вам сделать не может, только если вы отказываетесь от освидетельствования, в присутствии 2 понятых, вы априори находитесь в состоянии алкогольного опьянения

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 янв 2010, 10:33 
Борец

пішохід писал(а):
Медосмотр на дороге. доброго времени суток всем у меня возник вопрос по поводу медосмотра на дороге если я абсолютно трезв а инспектор ищет зацепку знаю что можна не проходить на дороге а ехать на их транспорте в мед учериждение но у них согласно 400.666 инструкции должна быть форма направления где уже заочно они могут написать результаты осмотра и составляется в этом случае протокол админзадержания или нет ведь они везут меня на освидетельствование

Привет. Не в обиду, но хоть бы знаки расставил. Еле прочитал. :twisted:
А так +1 к ответу.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 28 янв 2010, 12:19 
Борец

спасибо за ответ. :roll:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 фев 2010, 00:47 
Прохожий

доброго дня, скажіть будбласка чи в праві водій вимагати від інспектора складдання протоколу про тимчасове затримання в разі якщо інспектори хочуть доставити його в мед заклад для проходження огляду на стан алкогольного сп"яніння???? ГАРНО ДЯКУЮ

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 фев 2010, 00:49 
Борец

VITAL401 писал(а):
доброго дня, скажіть будбласка чи в праві водій вимагати від інспектора складдання протоколу про тимчасове затримання в разі якщо інспектори хочуть доставити його в мед заклад для проходження огляду на стан алкогольного сп"яніння???? ГАРНО ДЯКУЮ

Собственно ехать с инспекторами - это ваше ЛИЧНОЕ ПОЖЕЛАНИЕ. Вы можете никуда не ехать. Инспектора ОБЯЗАНЫ на месте провести осмотр.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 фев 2010, 01:43 
Прохожий

road писал(а):
VITAL401 писал(а):

Собственно ехать с инспекторами - это ваше ЛИЧНОЕ ПОЖЕЛАНИЕ. Вы можете никуда не ехать. Инспектора ОБЯЗАНЫ на месте провести осмотр.

згідно ПДР 2.5. Водій повинен на вимогу працівника міліції пройти в установленому порядку медичний огляд для визначення стану алкогольного сп'яніння, впливу наркотичних чи токсичних речовин.

Як бути в ситуації якщо інспектор наполягає на тому щоб їхати в мед установу погрожуючи протоколом про відмову від медичного освідчення????

Просто парадоксальна ситуація, сьогодні проїзджаю світлофор на жовтим сигналом , мене зупиняє Інспектор, я йому пояснюю, що жовтий сигнал загорівся коли я був на межі стоплінії і мені б довелось різко гальмувати, що в даних погодніх умовах було б небезпечно. Інспектор наполегливо пропонує пройти в патрульний автомобіль для складання протоколо, при цьому вказує на те, що в наказі 111 чітко прописано що протокол в пізній час доби (18.00) повинен складатися в патрульному автомобілі)))) Я відмовився і запропонував йому самостійно скласти протокол в себе в авто і принести мені для ознайомлення і підпису. Десь через 15 хв. вже 2-є інспекторів повертаються до мого авто якоби з протоколом і пропонують мені вийти для підписання протоколу, відмовляючись по невідомим причинам передати його мені в авто для ознайомлення.
Далі незадоволений інспектор цікавився чи я не вживав спиртні напої і пропонує дихнути на нього, я відмовляюсь. Далі інспектор пропонує мені пройти огляд на стан сп"янінніння. Я кажу що не відмовляюсь від проходження мед огляду, але поїду з ними куди небудь лиш при наявності протоколу про тимчасове затримання де буде вказаний час на який мене затримують. На що інспектор видає, що якщо я не хочу їхати в їхньому авто то він може сісти в мій автомобіль і ми поїдемо разом)))) В результаті жвавої дискусії, інспектори складають на мене протокол про відмову від проходження мед огляду, зупиняють двох таксистів які підписуються в цьому протоколі про те, що я відмовляюсь від мед огляду і не хочу підписувати протокол. Хоча я стояв на тому що я не відмовляюсь і протокол готовий підписати, але зашугані таксисти підписали протокол)) Ніодного протокола я в руках не тримав, копії мені не видали. Поки сидів в авто намагався дозвонитись на гарячу лінію ДАІ там глухо як в танку. Є коротка відеозйомка (40 сек) на телефон де я вимагаю в інспектора надати мені протокол для ознайомлення, а він відмовляється. Підскажіть як бути??? Можливоя щось зробив не так???

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 фев 2010, 07:59 
Постоялец

VITAL401
ваші дії адекватні діям ідпс.кто ж доктор тим таксистам.але потрібно було пройти в строк два часа експертизу на відсутність алкоголя у організмі.
адмінзатримання-тільки для осіб що скоїли порушення.треба було вимагати заповнення форми направлення на проведення огляду на стан сп'яніння.
нарив цікаві норми в постанові КМУ,мабуть ідпсам ще не розяснили їх дію.

6. Водій транспортного засобу, що відмовився від проведення
огляду на місці зупинки транспортного засобу або висловив незгоду
з його результатами, направляється уповноваженою особою
Державтоінспекції для проведення огляду до відповідного закладу
охорони здоров'я.
8. У разі відмови водія транспортного засобу від проведення
огляду в закладі охорони здоров'я уповноважена особа
Державтоінспекції в присутності двох свідків складає протокол про
адміністративне правопорушення, у якому зазначає ознаки сп'яніння
і дії водія щодо ухилення від огляду.

тобто складається протокол про правопорушення по ст.130
Цитата:
, а так само відмова особи, яка керує транспортним
засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку
огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або
щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та
швидкість реакції, -
,а порядок виписанний у постанові КМУ №1033.і бачу в цій постанові що лище відмова від проведення огляду в закладі охорони здоров'я -і буде правопорушенням зазначене у ст.130 КУпАП.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 фев 2010, 17:08 
Прохожий

То згідно ЗАКОНУ, я повинен проїхати з ІДПС для проходження медогляду???
В правилах дорожнього руху лише написано, що водій на вимогу інспектора повинен пройти в встановленому порядку медогляд, і нема жодного слова про порядок доставки водіїв в медзаклади.
Наскільки я помітив то ІДПС в основному мало адекватні люди і не дуже цікавляться законодавством, тому не відомо куди тебе повезуть і на який час затримають!!!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 фев 2010, 23:22 
Постоялец

Ппривет всем я из Николаева со мной произошла такая ситуация 7 жовтня 2009 року приблизно о 20:30 рухався на належному мені а/м по вул. Бузника в напрямку до пр. Леніна. Мене зупинив інспектор.
Підійшовши до мого автомобіля інспектор попросив передати йому документи. Я попросив назвати причину зупинки. Інспектор відповів що ярухався не в своему ряду але було богато снігу я рухався по коліі.
Отримавши мої документи, Інспектор ДПС почав вимагати, щоб я вийшов з автомобіля. Законних підстав примушувати мене вийти з мого особистого а/м в нього немає, однак він наполягав. Після цього світячи в очі ліхтариком і з підозрою на наркотичне оп`яніня почав наполягати проїхати з ним до медєкспертизи та пригрозив вразі відмови забрати авто на штраф майданчик.
Коли ми зайшли до кабінету медєкспертизи зімною на той момент був свідок і йому було відказно знаходитись в кабінеті.
Також грубим чином лікар заборонила користуватися мобільним телефоном на момент експертизи. Після обстеження я здав аналіз лікарю вона його винесла в другий кабінет приблизно на 10 хвилин потім повернулася та повідомила що аналіз виявив – КАННАБІНАТИ (канапою). Мені було запропоновано підписати якісь документи я відмовився. На моє відмовлення відповіли вам буде гірше. Я ще раз відмовив у підписі. Та почав наполягати на повторну експертизу в моїй присутності але мені відмовили зі словами в нас нема часу з вами возитися. Після цього мене підвели до мого авто та запропонували пройхати з інспектором за кермом на штраф майданчик але я відмовився мені почали пригрожувати що визовуть евакуатор та за нанесення шкоди моєму авто вони небудуть відповідати, також мені прийдеться оплачувати евакуатор.Десь приблизно 2 години вони чекали евакуатор за цю годину прийхав мій батько та після деяких спорів вони віддали авто під його керівництво. Батько попросив інспектора, щоб я ще раз пройшов експертизу, але вони сказали, що в них нема часу, забрали моє посвідчення та пойхали не залишивши навіть ніякого листа. Ми пішли з мойм батьком та свідками до кабінету мед експертизи, щоб ще раз пройти аналіз за наші кошти але нас навіть не впустили в приміщення і відповіли, що не мають права проводити експертизу без інспекторів чи наказу лікаря. Я попросив щоб медексперт написав письмову відмову, чому він відмовляється зробити мені повторний аналіз але мені відмовили та навіть нестали більше слухати, зачинили двері. В кратце забигая на перед скожу што я многого не знал а именно што мусара не правы!!!!! они вообще неимели права везти на медэкспертизу завтро выложу постанову!!!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 фев 2010, 01:17 
Постоялец

В Вашей ситуации необходимо было сделать независимую экспертизу. Все остальное - увы, Вам ничем не поможет...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 фев 2010, 11:05 
Прохожий

HalyGalY писал(а):
В кратце забигая на перед скожу што я многого не знал а именно што мусара не правы!!!!! они вообще неимели права везти на медэкспертизу завтро выложу постанову!!!

давайте постанову, цікаво подивитись

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 фев 2010, 16:32 
Постоялец

ужасные истории вы тут пишете. Если бы я был бы вот так остановлен, и реально полностью трезв (и не с бодуна, т.е. с неделю ни капли в рот) - то в подобном случае - я бы сразу же звонил бы в 102, требовал бы наряд милиции, мол инспектора превышают полномочия, лишают меня моих конституционных прав. Требую защиты...
КАк-то звонил по 102, приезжал наряд (не по такому делу) - и наряд пояснил, что все звонки по 102 - записываются, и если выяснят, что не среагировали - может быть ай-ай-ай.
Да и гайцам будет сложнее ...
И не забывайте - диктофоны нынче ну очень дешевые... ну обзаведитесь хочаб ими...
хотя - если нравится словами доказывать что вы не страус и платить по 400-800 гришек просто так, а потом бегать по судам - то пожалста. ваше право!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 фев 2010, 19:42 
Прохожий

Из недавнего общения с гайдюхами:

- Від Вас чути алкоголь. Вживали?
- Давайте тестілку, вона покаже.
- Нам начальство не видає.
- Їдьте попросіть щоб видало.
- Поїхали на медобстеження.
- Відповідно до до Інструкції про виявлення ознак алкогольного, чи іншого сп'яніння, обстеження у лікарні тільки у випадку відмови від обстеження на місці або у випадку незгоди з результатами такого обстеження.

После чего мило попрощались.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 фев 2010, 22:45 
Прохожий

Hannover писал(а):
Из недавнего общения с гайдюхами:

- Від Вас чути алкоголь. Вживали?
- Давайте тестілку, вона покаже.
- Нам начальство не видає.
- Їдьте попросіть щоб видало.
- Поїхали на медобстеження.
- Відповідно до до Інструкції про виявлення ознак алкогольного, чи іншого сп'яніння, обстеження у лікарні тільки у випадку відмови від обстеження на місці або у випадку незгоди з результатами такого обстеження.

После чего мило попрощались.

Вам попався добросовісний Гаєць який усвідомив свою неправоту. Мені здається, що більшість з них цю інструкцію навіть не читали. І їм переступити закон та вчини по своїм панятіям раз плюнути, при чому вони будуть вважати себе правими, бо звикли так вчиняти.

Доречі прочитав накінець дану інструкцію і в пункті 6 пише:

Водій транспортного засобу , що відмовився від проведення огляду на місці зупинки транспортного засобу або висловив незгоду з його результатами, направляється уповноваженою особою Державтоінспекції для проведення огляду до відповідного закладу охорони здоров'я .

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа