Текущее время: 25 фев 2025, 14:59

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 25 авг 2011, 08:44 
Постоялец

В мене висить штраф річної давності, прийшов з ДВС лист, що моє майно буде конфісковано, тому що штраф неоплачений.
Якщо мене зупинять ДАІшники, то чи мають вони право забрати машину на штрафмайданчик? Машина зареєстрована не на мене, хоча маю генеральну довіреність(тобто маю право її продавати). Чи можуть вони забрати її через незаплачений штраф? І чи можуть вони забрати, наприклад, права через той штраф?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 авг 2011, 08:49 
Мент

На все Ваши вопросы ответ - нет!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 авг 2011, 09:02 
Постоялец

А чи буде штраф збільшуватись з часом і якщо на мене не зареєстровано ніякого майна, то які міри покарання до мене можуть застосовувати?
В ДВС казали, що штраф випливе коли я буду знімати/ставити на облік якесь майно, а до того нема чого боятись. Я не то що би їм не довіряю, але мало чого...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 авг 2011, 09:04 
Прохожий

Згідно ст.308 Кодексу України про адміністративні правопорушення у разі несплати правопорушником штрафу у строк, установлений частиною першою статті 307 цього Кодексу, постанова про накладення штрафу надсилається для примусового виконання до відділу державної виконавчої служби за місцем проживання порушника, роботи або за місцезнаходженням його майна в порядку, встановленому законом. Також згідно ст. 303 того ж Кодексу, не підлягає виконанню постанова про накладення адміністративного стягнення, якщо її не було звернуто до виконання протягом трьох місяців з дня винесення.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 авг 2011, 09:08 
Прохожий

И писать скагру- как пример
Начальнику відділу ДАІ ХХХХХХХ РВ ГУМВС України у м. ХХХХ
01001, м. ХХХХ, вул. ХХХХХХХ, 1
ХХХ Имярек
01001, м. ХХХХ, вул ХХХ
Звернення щодо надання інформації
про наявність (відсутність) порушень
У відповідності до статей 1, 5, 7, 20 Закону України про звернення громадян від 09.02.2005 № 393/96-вр прошу надати інформацію щодо наявності (відсутності) несплачених штрафів за порушення правил дорожнього руху громадянином Имярек(заявником).
Довідково: за час експлуатації автомобіля з 2005 року працівниками Державтоінспекції було складено два протоколи, з порушеннями в яких я не погоджувався, про що мною робився відповідний запис. Копії протоколів на руки мені не надавалися, повісток до суду я не отримував. Таким чином маю всі підстави вважати, що порушень правил дорожнього руху мною скоєно не було.
У разі наявності інформації про несплачені штрафи прошу встановленим Законом порядком та у визначені Законом терміни поінформувати заявника про дати скоєння порушень, реквізити протоколу, вихідний номер, за яким справа була передана до суду, а також адресу суду, на розгляд якого було доправлено документи.
З повагою,
/_______/
"___" ____________ року

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 авг 2011, 09:15 
Постоялец

Справа в тому, що я без поняття що то за штраф і згоджувався я з ним чи ні. В виконавчій сказали що копії постанови в них вже нема і щоб я йшов в ДАІ. А згідно 308 статті, вони то напевно висилали в ДВС згідно з терміном.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 авг 2011, 09:16 
Борец

baratrum писал(а):
В виконавчій сказали що копії постанови в них вже нема

Тогда на основании чего они открыли провадження?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 авг 2011, 09:25 
Постоялец

Сказали, цитую "в нас вже його нема, вона вже пішла дальше. Є номер постанови, іди в ДАІ виясняй"

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 авг 2011, 09:29 
Постоялец

Та коротше, то вже трохи "не в ту степь".

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа