Текущее время: 23 ноя 2024, 10:39

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Обжалование протокола
СообщениеДобавлено: 28 дек 2009, 15:44 
Прохожий

Разъясните, пожалуйста, ситуацию.
Выписали мне протокол за превышение скорости (девайс Radis), на обжалование имею 10 дней.
Если отправляю в упраление ДАИ жалобу, останавливается ли отчёт этих 10-и дней? И если ДАЙ-цы отпишутся от жалобы - сколько времени имею в таком случае для обращения в суд?
Не хочется сразу в суд обращаться, т.к. в суд придётся ехать за 100км. Имеется ли практика отмены постановления управлением ДАИ?
И можно ли как-то перенести дело в суд по месту моего жительства?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Обжалование протокола
СообщениеДобавлено: 28 дек 2009, 16:15 
Борец

так сразу в суд по месту жительства.лучше и в суд и в гаи писать.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 28 дек 2009, 17:13 
Постоялец

Не заморачивайся с ГАИ, пиши сразу в суд.
Обжалуют не протокол, а постановление.
Образцы исковых заявлений есть в разделе http://roadcontrol.org.ua/forum/viewforum.php?f=37.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 28 дек 2009, 17:25 
Постоялец

Я в гаи начальнику жаловался---------отписался козел НЕ ПО ТЕМЕ---потом сразу в суд-А суд ответил НЕ ПО СРОКАМ обратился--------профукал время теперь через апеляционный суд сроки востанавливаю-------------------------так что сразу в суд в 2 экземплярах----второй экземпляр суд отправляет отвечику ---ГАИ----------------------УДАЧИ!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 дек 2009, 17:42 
Прохожий

Просто ситуация такая, что засняли на камеру всё общение с дайцами. На видео:
- нахамили;
- пользовались Радис-ом в дождь
- не передали протокол в машину на подпись, т.е. вытянули из машины для подписи (мотивация - а вдруг вы сейчас уедете с протоколом :))
- протокол несколько раз вырывали из рук, чтоб не написал левого
- и самое интересное - вписали 2-х левых свидетелей, а на камеру сняли, стояло 2-е типа свидетелей, оба бухие в дребодан, один из них показывал удостоверение, сделав акцент на право ношения оружия, и как потом заметили - среди свидетелей, перечисленных в протоколе, такого свидетеля нет.
Вообщем наглости дайцов предела нет.
Думаю отправлю жалобы в ДАЙ-и и прокуратуру, заявление в суд

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 дек 2009, 17:43 
Прохожий

Вообщем попозжа видео выложу

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 дек 2009, 20:04 
Борец

Все правильно решил, так и делай!
Но суд на 1-ом месте, т.к. сроки
Практика отмены постанов начальниками ГАИ есть, но очень мизерная!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 дек 2009, 20:43 
Постоялец

visionist писал(а):
Не хочется сразу в суд обращаться, т.к. в суд придётся ехать за 100км. Имеется ли практика отмены постановления управлением ДАИ?

1.Лучше сразу в течении 10 дней в суд т.к. в 99% ГАЙцы своих прекрывают.
2.Почему ехать в суд за 100 км???????

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 дек 2009, 09:12 
Прохожий

А действительно, у кого получилось отменить постанову с помощью руководства ГАИ, такие есть??? Отзовитесь!
Я вчера был в управлении гаи, там мне там рассказали что постанову может только суд отменить, а не начальник гаи...

Вот я и прикинул, я обжаловал в соответствии закону про обжалование.. вышестоящему т.е. начальнику гаи, но тут часто пишется о том что "сроки"... не означает ли это что обжалование считается только при обращении в суд???

Нужна помощь!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 янв 2010, 19:06 
Прохожий

Подскажите, плиз, если есть видеозапись, на которой гайцы вырывают протокол из рук, снимают на радис во время дождя (по паспорту разрешается снимать при влажности до 90%) ну и хамят соответственно, и плюс поддельные свидетели
- стоит ли брать это в суд? что указать в иске? или может лучше в суд отправлять иск без видео, а видео в прокуратуру?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 янв 2010, 19:24 
Борец

Насколько я знаю, радис не фотографирует в момент замера, поэтому приравниваем его к фену.

Исходи из принципа: каждая сторона отвечает за свои поступки раздельно. Тоесть гайцы виноваты в хамском поведении, ты виноват в превышении скорости (формально пока что ты виноват :) )

Поэтому раздели этот процесс на две части. Первая часть - отмени постановление, вторая часть накажи гайцов за их поведение. Оба процесса можно делать одновременно.

Причин для отмены постановы может быть две: не полностью доказана вина и неправильно оформлены документы. Поэтому в суде нажимаешь именно на эти доводы, мол, вина моя не доказана, т.к. циферки на этой хрени еще не говорят о том что это именно МОЯ скорость и, неправильно заполнены протокол и постанова.
Твои действия в суде:
1. Ходатайствуй о вызове для дачи показаний всех сомнительных свидетелей. Продумай вопросы, которые ты им задашь так, чтобы они не смогли однозначно на них ответить, если реально не стояли с гайцом и не видели, как на радар поймали именно твою машину, которая была одна на совсем пустой дороге.
2. Требуй гайцов предъявить документы на радар. Если в протокол небыла занесена информация о его серийном номере, вряд ли их тогда вообще предоставят.
3. Согласно КАСУ, если ответчик возражает против твоих исковых требований, он обязан доказать твою вину, а не ты свою невиновность.

И помни что обращаться нужно в сразу в суд и в течение 10 дней. Не трать время на отмену постановы начальником ГАИ, потом получишь много гемора с восстановлением сроков.

--
По поводу их незаконных действий пиши в сразу районную прокуратуру. Не поможет - в генеральную. Еще раз не поможет - в суд. Но это уже если будет желание. Тебе щас главное штраф отменить.

--

Образцы заявление по радару ищи на форуме по исковым заявлениям на фен.

Если будут вопросы, пиши.

И отсканируй протокол и постанову, выложи на форум.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 янв 2010, 00:44 
Прохожий

www.antigai.at.ua писал(а):
visionist писал(а):

1.Лучше сразу в течении 10 дней в суд т.к. в 99% ГАЙцы своих прекрывают.
2.Почему ехать в суд за 100 км???????

1. Отправил иск в суд, жду
2. Думал раньше, что обжаловать надо только по месту проживания ответчика.

По совету знакомых из другого суда, відповідача написал "Управление ДАИ".
Вообщем вот такое заявление:

До:
Шевченківського районного суду м.Львова
79000, м. Львів, вул. Січових Стрільців, 12

Позивач:
Шумахер Міхаель Батькович
.......

Відповідач:
Управління ДАІ УМВСУ у Львівській області
79053, м.Львів, вул.Перфецького, 19
т. (032) 234-08-95

ПОЗОВНА ЗАЯВА
про скасування постанови про адміністративне правопорушення
від 25.12.2009р. серії ВС № 056996.

Цей позов підлягає розгляду в судах на підставі ст.288 ч.3 КУпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (прирівняного до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи.

25 грудня 2009 року близько 13 год 50 хв я, керуючи автомобілем Mercedes McLaren F1, державний номер ХХХХХХХ, який належить мені, рухався по автомобільній дорозі Київ-Чоп в напрямку м. Львів, а саме по об’їздній дорозі м.Сколе. Рухаючись з дотриманням правил дорожнього руху, о 13.50 на об’їздній м. Сколе (назва вулиці мною не визначена, оскільки навколо не було жодного вказівника вулиці чи забудов з її назвою) я був зупинений інспектором з дізнання ВДАІ з ОАТ Сколівського р-ну та АТІ Сливкою Романом Осиповичем.

На моє прохання назвати причину зупинки він відповів, що я перевищив швидкісний режим і показав зафіксовану на приладі "Радіс" швидкість 84 км/год. Після того, як я не погодився з тим, що ця швидкість належить моєму автомобілю, інспектор Сливка Р.О. пішов складати адміністративний протокол за перевищення мною швидкісного режиму в населеному пункті. Під час складання протоколу у поясненнях я написав про свою незгоду з обвинуваченням, тим паче, що жодних доказів того, що саме я порушив правила дорожнього руху інспектор ДАІ мені не надав.

Вважаю, що притягнення мене до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 122 КУпАП є незаконним, неправомірним, необґрунтованим, недоведеним з наступних причин:

1. Правопорушення я не скоював, оскільки завчасно скинув швидкість перед знаком населеного пункту та їхав із дотриманням Правил дорожнього руху України.
2. У момент, близький до вимірювання швидкості та зупинки, попереду мого автомобіля з більшою швидкістю рухався автомобіль Toyota Camry, який за декілька хвилин до цього здійснив обгін моєї машини, та якому ймовірно і належить швидкість, яку зафіксував інспектор приладом Радіс. Проте, попередній автомобіль інспектор не зупинив. Всі описані вище обставини справи були вказані інспектору.
3. Як вбачається зі змісту протоколу про адміністративне правопорушення, у даному випадку використовувався вимірювач швидкості Радіс №2656, що всупереч ст. 251 КУпАП не має функцій відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки. У протоколі та постанові відсутні докази того, що відображена на приладі Радіс швидкість належала саме моєму автомобілю. Фактично мені співробітником ДАІ, що склав протокол, було продемонстровано тільки швидкість та час, який ніби-то пройшов з моменту вимірювання швидкості, на приладі. Встановити та довести, що вимірювалася швидкість саме мого автомобіля неможливо, а за таких умов різниця у часі між зупинкою мене інспектором та показами приладу може означати, що насправді виміряна швидкість будь-якого автомобіля, який рухався у кількох сотнях метрів попереду або позаду мого автомобіля.
З огляду на положення ст. 251 КУпАП, у якій міститься норма імперативного характеру щодо використання тільки тих технічних приладів та засобів що мають функції відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки, вимірювач «Радіс» не може бути використаний як належний доказ по справі.
Більше того, винесення постанови без достатніх доказів суперечить п.1.6 Розпорядженню МВС України від 21.05.2009 № 466 «Про організацію роботи підрозділів ДАІ з профілактики правопорушень із застосуванням засобів фото- і кінозйомки, відеозапису».
4. Під час вимірювання інспектор тримав вимірювальний пристрій у руці, що робить можливим рух та біг назустріч автомобілю, швидкість якого вимірюється, внаслідок чого відносна швидкість, зафіксована приладом, збільшується.
5. Крім того, ані в протоколі, ані в постанові у справі про адміністративне правопорушення не наведено даних про допуск даного засобу вимірювальної техніки до застосування в Україні, повірку, похибки при вимірюваннях, що робить вимірювання незаконними у відповідності до Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність».
Слід нагадати, що у відповідності до ст.10-15 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність», на вимірювання у сфері, у якій їх результат можуть бути використані у якості доказу по справі, розповсюджується державний метрологічний нагляд. За таких умов кожен засіб вимірювальної техніки має бути укомплектований документами про допуск даного типу засобів вимірювальної техніки для використання в Україні та про повірку даного примірника засобу вимірювальної техніки. Таких документів мені співробітником ДАІ надано не було.
6. Згідно інструкції по використанню приладу «Радіс» паспортна похибка не може бути забезпечена при вологості повітря більше 90% або за умови наявності конденсату. На момент зупинки мого автомобіля працівниками ДАІ були наступні погодні умови - сильні опади у вигляді дощу, що в свою чергу ставить під сумнів достовірність точності вимірювань вищевказаним приладом.
7. Протокол про адміністративне правопорушення був складений з грубими порушеннями законодавства. Так, у протоколі:
- невірно зазначений час зупинки мого транспортного засобу;
- зазначені фальсифіковані свідки. Про це свідчать матеріали, відзняті моєю відокамерою на місці події. Так відеокамерою було зафіксовано осіб, які перебували разом з працівниками ДАІ та могли б бути свідками у справі, а також відзнято документ, що посвідчує особу одного з них (Лопушанського Володимира Богдановича). Проте в протоколі про адміністративне правопорушення свідками зазначено інших осіб, які не були присутні під час виписки протоколу та постанови, і яких я та особи, що перебували зі мною в машині, не бачили на місці події;
- при складанні протоколу та постанови мені не були роз’яснені мої права та обов’язки, про що зроблена відмітка у протоколі;
- під час ознайомлення мною з протоколом та постановою про адміністративне правоопорушення інспектор ДАІ Сливка Р.О. декілька раз виривав ці документи з рук, не даючи мені змоги як слід ознайомитись з протоколом та занести у нього свої пояснення;
- при складанні протоколу на прохання вписати мою дружину Шумахер А.А. як свідка інспектор ДАІ Сливка Р.О. відмовив мені у цьому.
8. Розгляд справи на місці, без підготовки та надання мені часу для звернення за правовою допомогою, подання документів, які характеризують особу, інших доказів по справі, - не тільки порушує мої права, передбачені ст.268 КУпАП, але й призводить до того, що при винесенні постанови не враховано особу, матеріальний стан та інші обставини, які слід враховувати при призначенні адміністративного стягнення відповідно до ст.33 КУпАП. За таких умов мої права при такому розгляді справи грубо порушено.

Враховуючі вищевикладене вважаю, що постанова серія ВС № 056996 по справі про адміністративне правопорушення від 25 грудня 2009 року винесена з порушеннями моїх прав та чинного законодавства, є необґрунтованою, протиправною, незаконною та підлягає скасуванню.
Згідно ст.72 КАСУ в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов’язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача.

Відповідно до ч. 5 ст. 288 КУпАП, особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита.

На підставі викладеного, керуючись статтями 287, 288, 289 Кодексу України про адміністративні правопорушення та ст. 2, 6-11 ,18 ,19 ,71 Кодексу адміністративного судочинства України, –

ПРОШУ:

1. Прийняти до провадження дану позовну заяву про скасування постанови про адміністративне правопорушення від 25.12.2009р. серії ВС № 056996.
2. Допитати свідків, зазначених у протоколі про адміністративне правопорушення від 25.12.2009р. серія ВС №093636, а також тих, що не зазначені у протоколі, а саме – Лопушанського Володимира Богдановича та Шумахер Наталію.
3. Відповідно до ч. 5 ст. 288 КУпАП звільнити мене від сплати державного мита.
4. Постанову по справі про адміністративне правопорушення від 25.12.2009 року серії ВС № 056996 про накладення на мене – Шумахера М.Б. адміністративного стягнення по ст. 122 ч.1 КУпАП в розмірі 340 (триста сорок) гривень визнати протиправною та скасувати.
5. Провадження по адміністративній справі – закрити, відповідно до п. 1 ст. 247 КУпАП в зв’язку з відсутністю в моїх діях складу адміністративного правопорушення.

ДОДАТКИ:
1. Копія постанови по справі про адміністративне правопорушення від 25.12.2009р. серії ВС № 056996 – 1 аркуш.
2. Копія протоколу від 25.12.2009р. серії ВС № 093636 – 1 аркуш.
3. Копія свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу серії ХХХХХХХХХ – 1 аркуш.
4. Копія сторінки №9 з інструкції по використанню приладу «Радіс» - 1 аркуш.
5. Примірник DVD-диску із відеозаписом подій, що відбувалися під час складання протоколу від 25.12.2009р. серії ВС № 093636 та постанови від 25.12.2009р. серії ВС № 056996.

«04» січня 2010 року Шумахер М.Б.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 янв 2010, 14:53 
Постоялец

я бы еще попросил/ходатайство судью сделать запрос в местный гидрометцентр о состоянии погода на время указанное идпс при фиксации Радисом.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 янв 2010, 16:16 
Борец

распечатай и возьми с собой в суд копию решения по фену http://roadcontrol.org.ua/node/114

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 янв 2010, 10:19 
Прохожий

а вот и видео:
http://www.youtube.com/watch?v=4_FTfMnQPtI

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа