Текущее время: 24 фев 2025, 18:34

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 821 ]  На страницу Пред.  1 ... 51, 52, 53, 54, 55  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 12 апр 2011, 09:43 
Постоялец

skyliner писал(а):
Rom4ik писал(а):
Як я писав вище, громадянин має право не виконувати незаконну вимогу. Якщо інспектор вимагає від вас вийти із автомобіля. Законна вимога? Ні!

Предположим, что у инспектора вызвал подозрение характер движения вашего ТС.
Допустим, что обязанность выйти из машины прописана в законе.
Требование инспектора выйти из машины будет законно?

Давайте краще приклад реальний із закону, а не припущення.
Зрозуміло, що інколи вимога вийти може бути і законною. Я писав виключно про перевірку документів. Навіщо виходити із машини для перевірки докментів, для оформлення протоколу?
Вимога вийти може бути законною, наприклад: спецоперація - вас підозрюють у скоєні злочину, наставили на вас пістолети чи автомати );
водій повинен надавати свій ТЗ працівнику міліції якщо йому це вкрай необхідно - вимога надати транспорт, а отже і вийти є законною, зрозуміло (права міліції пункт 26)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 апр 2011, 09:45 
Борец

Rom4ik писал(а):
вимога надати транспорт, а отже і вийти є законною

Вы пересмотрели американских фильмов ))) У нас , надати авто работнику милиции - тольтко в качестве пассажира! )))

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 апр 2011, 09:52 
Новобранец

Rom4ik писал(а):
Давайте краще приклад реальний із закону, а не припущення.

Я специально выдумываю для вас формулировки, потому что те, которые уже есть в законе вы читаете как вам заблагорассудится.
Поймите же наконец, не может быть незаконным то, что прописано в законе. Вы можете не соглашаться с причинами остановки и обжаловать действия инспектора, но называть незаконным требование передать документы для проверки — верх наивности и упрямства.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 апр 2011, 13:32 
Постоялец

MAXIMUSGo писал(а):
Rom4ik писал(а):
вимога надати транспорт, а отже і вийти є законною

Вы пересмотрели американских фильмов ))) У нас , надати авто работнику милиции - тольтко в качестве пассажира! )))

я цього не побачив у законі, але чому Ви пишите і не робите ссилку на закон, може, самі придумали? :?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 апр 2011, 14:03 
Постоялец

skyliner писал(а):
Rom4ik писал(а):
Як я писав вище, громадянин має право не виконувати незаконну вимогу. Якщо інспектор вимагає від вас вийти із автомобіля. Законна вимога? Ні!

Предположим, что у инспектора вызвал подозрение характер движения вашего ТС.
Допустим, что обязанность выйти из машины прописана в законе.
Требование инспектора выйти из машины будет законно?

Я гадаю цей обов"язок може звучати так: Водій повинен вийти з автомобіля на вимогу інспектора, якщо є підозра, що водій нетверезий.
І: вийдіть із автомобіля, у мене є підозра, що ви нетверезі.
В: ви хочите провести тест на нетверезість? Ви можите його провести, коли я сижу у автівці?
І: так. В: то проводьте. ВИМОГА ВИЙТИ НЕЗАКОННА
Якщо процедура, яку має право провести інспектор: тест на тверезість, - виключає можливість водія перебувати у автівці, то вимога інспектора ЗАКОННА
А процедуру перевірки документів, чи то тест на тверезість не є секретом і інспектор зобов"язаний повідомити Вас про спосіб її проведення і чи необхідно Вам ходити із автівки.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 апр 2011, 14:31 
Борец

будем тут срать - будут баны.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 апр 2011, 14:44 
Новобранец

Rom4ik, Порядок зупинки транспортного засобу відповідає закону?

Якщо так, прокоментуйте будь-ласка наступне:
Цитата:
15.5. Під час звернення до водія працівник Державтоінспекції МВС зобов'язаний прикласти праву руку до головного убору, привітатися, чітко й зрозуміло відрекомендуватися, назвати свою посаду, звання та прізвище, висловити вимогу про передачу водієм документів, зазначених в пункті 2.1 ПДР, для перевірки та повідомити про причину зупинки транспортного засобу і суть скоєного правопорушення.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 апр 2011, 15:41 
Постоялец

skyliner писал(а):
Rom4ik, Порядок зупинки транспортного засобу відповідає закону?

Якщо так, прокоментуйте будь-ласка наступне:
Цитата:
15.5. Під час звернення до водія працівник Державтоінспекції МВС зобов'язаний прикласти праву руку до головного убору, привітатися, чітко й зрозуміло відрекомендуватися, назвати свою посаду, звання та прізвище, висловити вимогу про передачу водієм документів, зазначених в пункті 2.1 ПДР, для перевірки та повідомити про причину зупинки транспортного засобу і суть скоєного правопорушення.

це так само відповідає закону (не відповідає) як і
Цитата:
16.3. Відсторонення водія від керування транспортним засобом
здійснюється шляхом тимчасового затримання цього транспортного
засобу і доставлення на спеціальний майданчик або стоянку.

Інструкція не може надавати додаткових прав, чи не так?

Щодо перевірки документів. То я у своїх судженнях вихожу завжди з того, що інспектору немає необхідності тримати документи у своїх руках для перевірки. Якщо це не так - то вимога законна і невиконання карається по закону ) Хто може відповісти на це питання? Ну, звичайно, інспектор, який пред"являє цю вимогу. А ще краще зробити інфозапит: суть перевірки, які маніпуляції з документами проводяться і чи має можливість інспектор зробити її з рук водія. А якщо мова йде про перевірку на підробку, то які підстави для перевірки на підробку може мати інспектор, у яких випадках це робиться і чи має право інспектор при зупинці ТЗ перевіряти доки на підробку - які підстави.
Я хотів би скасти такий запит, але потрібно дуже точно формулювати питання. Так щоб у відповідача не було можливості відповісти так як йому вигідно, адже ми бачимо, що, зазвичай, відповіді якби і є, але, по суті, в них "водичка", викревлені так, як вигідно це відповідачу і до них важко придертися.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 апр 2011, 15:53 
Постоялец

Перед законом должны быть все равны - и водитель и гайдон. "Закон - один для всех!" (предвыборный лозунг).
Однако, к сожалению, это красиво написано только на бумаге.
Хотя, когда мы хотим убедиться в документальном подтвержении Ф.И.О. остановившего вас гайца, то мы не требуем передать нам его удостоверение на руки (и понятно... почему), а просим его предьявить (показать). И он показывает... (иногда).
Так почему водитель должен ПЕРЕДАВАТЬ свои документы гайдону на его требование ПРЕДЬЯВИТЬ??? Раз гаец требует предьявить, то можно (или не можно?) показать ему документы через стекло.
58 уже страниц полемики и риторики по теме, а по сути вопрос остается открытым.
Приведу по случаю еще мнение одного водителя, которое выловил в сети, он пишет, что:
"В правилах Д.Р. сказано , що потрібно не передавати Ваші права і тех паспорт інспектору , а показати( а це 2 великі різниці), Інспектор не має права чіпати Ваші документи без Вашої згоди, бо вони (ДОКУМЕНТИ) є Вашою власністю (можете показати їх через скло) я так завжди роблю (ДОПОМАГАЄ)". (це) ОН ПРАВ ИЛИ НЕТ?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 апр 2011, 16:04 
Постоялец

Гы-ы... Сарказмом повеяло. "17 мгновений весны". Штирлиц идет по коридору рейхсканцелярии. Хочу быть "Штирлицем", театрально ПРЕДЬЯВЛЯЮЩИМ (раз пять) свою ксиву на полусогнутой руке... хе-хе...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 апр 2011, 19:12 
Борец

skyliner писал(а):
но называть незаконным требование передать документы для проверки — верх наивности и упрямства.

уважаемый вы что-то путаете или сам наивный...
требование передать документы для проверки - НЕ законно... какие основания ??? причины такой даже нет "проверка документов"
проверка документов это личная прихоть гайдона... такого в законе нет...
Если считаете иначе, первоисточник/цитату/ в студию...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 апр 2011, 03:16 
Новобранец

zephyr писал(а):
требование передать документы для проверки - НЕ законно

Согласен с вами, причины "для проверки" действительно нет.
А в случае нарушения ПДД требование передать документы законны, как вы считаете?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 апр 2011, 07:29 
Борец

2 дні назад був випадок, проїжджав перехрестя виїхав на нього на зелений поки пропустив всі ТЗ що їхали по зустрічній смузі загорівся жовтий.Я завершив маневр і звільнив перехрестя, після чого відразу зупинив Даєць, звинуватив мене в тому, що я проїхав на заборонений сигнал та попросив документи, я їх відав йому відразу і пояснив свою точку зору, він навіть не став їх перевіряти і повернув назад і нічого страшного не сталось, з моменту передачі йому документів і повернення мені назад і 10 сек не пройшло. думаю якби я почав би щось доказувати не передавши документи протокол би був 100% не дивлячись на те, що взагалі нічого не порушував. Тому нехай кожен сам собі вирішує, що йому робити.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 апр 2011, 07:42 
Борец

ctyopa писал(а):
2 дні назад був випадок, проїжджав перехрестя виїхав на нього на зелений поки пропустив всі ТЗ що їхали по зустрічній смузі загорівся жовтий.Я завершив маневр і звільнив перехрестя, після чого відразу зупинив Даєць, звинуватив мене в тому, що я проїхав на заборонений сигнал та попросив документи, я їх відав йому відразу і пояснив свою точку зору, він навіть не став їх перевіряти і повернув назад і нічого страшного не сталось, з моменту передачі йому документів і повернення мені назад і 10 сек не пройшло. думаю якби я почав би щось доказувати не передавши документи протокол би був 100% не дивлячись на те, що взагалі нічого не порушував. Тому нехай кожен сам собі вирішує, що йому робити.

В вашем случае, я бы ПЕРЕД ПЕРЕДАЧЕЙ документов ЗАСТАВИЛ гейшу отпрыть ПДД
и прочитать пункты, касающиеся ПРАВИЛ ПРОЕЗДА ПЕРЕКРЕСТКОВ.

Я вам гарантирую, что вы вообще бы документы не доставали бы!

пока ситуация не прояснится - объявляю забастовку!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 апр 2011, 09:28 
Постоялец

niksonik писал(а):
Приведу по случаю еще мнение одного водителя, которое выловил в сети, он пишет, что:
"В правилах Д.Р. сказано , що потрібно не передавати Ваші права і тех паспорт інспектору , а показати( а це 2 великі різниці), Інспектор не має права чіпати Ваші документи без Вашої згоди, бо вони (ДОКУМЕНТИ) є Вашою власністю (можете показати їх через скло) я так завжди роблю (ДОПОМАГАЄ)". (це) ОН ПРАВ ИЛИ НЕТ?

Это ж где такое в правилах написано??? Вы хоть сами правила читали???? :shock:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 821 ]  На страницу Пред.  1 ... 51, 52, 53, 54, 55  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа