petr писал(а):
esav писал(а):
Остап писал(а):
В твоем случае необходимо, как я думаю
1. Акцент на том что в протоколе стоит твоя фамилия, откуда они ее узнали? Т.е. ты предъявлял, но из-за того что ты отказался дать взятку, за якобы нарушение они на на тебя и составили данный протокол т.к. других аргументов они привести не смогли ((не бойся, что тут чуть чуть ложь это они инициировали) и обязательно в прокуратуру
2. Нарушен "процесс" вынесения постановы, тебя не известили о месте и времени ее рассмотрения (а это в ГАИ или суд)
если даже ничего не выиграешь, поверь что за твои запросы они заплатят прокурору и своему начальству куда больше чем 425 грн, дерзай
спасибо за совет ... прокурору района?
отправил сегодня сей опус:
-------------------------8X---------------
Начальнику Оболонського ДАІ м. Києва
Київ, вул. Рокосовського, 10а
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
04210, Київ, xxxxxxxxxxx
СКАРГА
„10.02.201 р.» біля «12 години 15» хвилин на вулиці Богатирької, біля старого КПП на виїзді с Києва я Савченко Євген Григорович, управляючи автомобілем Хонда Сивик держ.. номер xxxxxx, який належить мені, був зупинений співробітником ДАІ Оболонського ГАЇ.
Свідками є моя жена Савченко Ніна, та друзі на іншому автомобілі xxxxxxxxxxxxxxxx та xxxxxxxxxxxxxxxxxx.
Зазначений співробітник ДАІ представився нерозбірливо, на протиріччя вимогам ч.2 ст.5 Закону України „Про міліцію”, і нажаль надалі усі відомості про нього стали мені невідомі.
Коли я, забажавши реалізувати своє право, передбачене ч.1 ст.16 Закону України „Про дорожній рух”, п.2.14 „в” ПДР, знати причину зупинки транспортного засобу, задав це питання працівнику ДАІ, то отримав відповідь: „Ви перевершили швидкість», та бістро показав та сховав “фен” .
На вимогу інспектора передати документи, я попросив показати його посвідчення та додати доказ порушення швидкісного режиму. Інспектор ще раз сказав передати документи, на мою повторну вимогу про документи і передачу доказів порушення, інспектор сказав що буде зупиняти свідків. Через деякий час інспектор на моє запитання що будемо робити, відповів «що я можу їхати».
Побоюючись що інспектор міг здійснити протизаконні дії відносно мене, а саме виписати протокол і постанову без моєї участі та без мого підпису. Керуючись ст. ст. 9, 10, 32, 33 Закону України «Про інформацію» прошу письмово надати відповідь на такі питання:
1) Чи був 10.01.2010 виписаний протокол на моє ім'я і на якій підставі?
2) Чи була 10.01.2010 виписана постанова на моє ім'я і на якій підставі?
3) Чому інспектор не пред’явив посвідчення, чи є це порушенням?
4) Чому інспектор відмовився пред’явити посвідчення, чи є це порушенням?
Стаття 10 Закону України «Про інформацію» зазначає, що право на інформацію забезпечується зокрема: обов'язком органів державної влади, а також органів місцевого і регіонального самоврядування інформувати про свою діяльність та прийняті рішення;
У відповідності до ст..11 Закону України „Про міліцію”, міліція має право:
2) перевіряти у громадян при підозрі у вчиненні правопорушень документи, що посвідчують їх особу, а також інші документи, необхідні для з'ясування питання щодо додержання правил, нагляд і контроль за виконанням яких покладено на міліцію;
Тобто єдиною підставою для перевірки документів особи може бути підозра громадянина у вчиненні правопорушення.
Між тим, у відповідності до ст.19 Конституції України, посадові (службові) особи органів державної влади можуть діяти виключно у межах, способом та у порядку, що прямо передбачені законом. Таким чином, така перевірка у відповідності до закону не може бути проведена взагалі.
У відповідності до п.3.3 Інструкції з діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС України (затверджено Наказом МВС від 27.03.2009 N 111), завданням ДПС є, зокрема:
3.2. Забезпечення безпечного й безперебійного руху транспортних засобів.
Більше того. До обов’язків співробітників ДПС та ж Інструкція прямо відносить:
6.7. Організовувати безпечний та безперешкодний дорожній рух
Очевидно, що безпричинні або з тих причин, що не передбачені законодавством, зупинки транспортного засобу, порушують законодавство, нормативні документи, які регулюють діяльність підрозділів ДПС та МВС взагалі, а також порушують мої права, як учасника руху.
На підставі викладеного, керуючись стст.5-7 Закону України „Про звернення громадян”,
1) Вжити заходів дисциплінарного характеру до службової (посадової) особи ДАІ, яка вчинила дії, що порушують законодавство, та керівників підрозділу ДАІ, які допускають такі порушення працівниками при організації несення ними служби;
2) В разі винесення постанови та протоколу вислати мені письмово копії для їх оскарження у суді.
3) Дати відповідь на питання (сторінка 1) у порядку та у терміни, передбачені ст.20 Закону України „Про звернення громадян”.
10.01.2011 р.
Євген Савченко