Текущее время: 23 фев 2025, 23:48

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 53 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 13 фев 2013, 20:57 
Борец

Magnatis писал(а):
datskiy писал(а):
візьміть не оплачувані відгули, на рік 15 штук дається=)
або скажіть, що їдете в інше місто=)
я теж колись звільнявся по 38й, ой намучався.. я звільнявся на навчання, відпрацьовувати не повинен, а мене не хотіли відпускати, так я там шороху наробив... :)

дело в том, что просят билет, который им во обще не нужен, как писал выше автор (не помню кто) "Мы не в прокуратуре что бы им что-то предоставлять". После 2х часов переполох, я им так и сказал:)))
Но они не повелись:)

мене директор також відверто посилав, разом із ст. 38 :)
але я звернувся в охорону праці (на підприємстві), там мені пощастило більше, мужик сказав, що директор баран. подзвонив в ДНЗ (в котрий я вступав) і там підтвердили, що я подав документи, але наказ про зарахування буде лише 1 вересня (я звільнявся в 20х числах серпня), тож надати його не можуть :)
так і звільнили :)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 16 фев 2013, 02:20 
Постоялец

И так, после всей ситуации, возник еще 1 вопрос:
не выплачуют зп за отработаные дни, это так и должно быть?
искал статью на какую ссылатся, не смог найти(((

п.с. работаю в ОТП банке - .омно редкостное, кидают людей на раз-два. никогда там не берите кредиты, особено потребительские, переплачиваете в 2 раза.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 16 фев 2013, 12:17 
Борец

Magnatis писал(а):
И так, после всей ситуации, возник еще 1 вопрос:

п.с. работаю в ОТП банке - .омно редкостное, кидают людей на раз-два. никогда там не берите кредиты, особено потребительские, переплачиваете в 2 раза.

ахахах)))) я теж місяць чекав) потім пішов в мусарку) гроші через тиждень дали, а от з мусарки і досі чекаю відповідь :lol: :lol:
у нас в місті є така дурня http://krm.gov.ua/article/view/88 , колись я і їхніми послугами користувався коли гроші не давали, пошукайте і в вашому місті ;)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 16 фев 2013, 19:09 
Борец

Magnatis писал(а):

нє, якщо не віддають бабки повинно бути так:

До Місцевого суду
___________ району м._________

Позивач: _____________________
ПІБ
мешкає за адресою: вул. ______,
буд.___, кв. ___ місто __________
______________________область
Поштовий індекс ______________

Відповідач: ___________________
назва підприємства
вул. ________________,буд. ____
місто________ __________область
Поштовий індекс_______________
телефон ______________________

Позовна заява
про стягнення нарахованої, але не сплаченої заробітної плати и середнього заробітку за час затримки розрахунку

"___" _____________ 20____ року мене було прийнято на роботу ________________ (посада) до ____________________ (назва підприємства).
"___" _____________ 20___ року я звільнилася з роботи за власним бажанням на підставі ст. 38 КЗпП України.
На день звільнення з роботи _______________ (назва підприємства) нарахувало мені заробітну плату за період з "____" ___________ 20____ року до "____" _____________ 20___ року, яка становить _________ гривень, але сплатити її мені відмовилося за браком коштів.
Вважаю дії останнього протиправними, оскільки відповідно до ч. 1 ст. 116 КЗпП України оплата усіх коштів, які належать працівникові підприєством, установою чи організацією повинні бути проведені у день звільнення. У випадку несплати за виною власника чи уповноваженого ним органу звільненому працівникові належних сумм у відвоповідні строки, підприємство, установа чи організація згідно з ч. 1 ст. 117 КЗпП України повинно сплатити працівникові його середню заробітну плату за весь час затримки включно з днем фактичного розрахунку.
На день пред’явлення позову до суду сума середньої заробітної плати, яку відповідач повинен сплатити на мою користь за час затримки розрахунку становить ________ грн ____ коп. ( ______ грн. / фактична заробітна плата за останні два місяці роботи / : __________ дні / кількість фактично відпрацьованих робочих днів за два останніх місяці роботи / = ______ грн. ______ коп. / розмір середньої заробітної плати за кожен день / х ______ дні / кількість днів затримки / ). Власні позовні вимоги у відповідній частині я збільшу в день розгляду справи в суді .
Підкреслені мною обставини підтверджуються документами, що додаються до заяви.
Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 4 Декрету КМУ «Про державне мито» та п. 2 ч. 3 ст. 81 ГПК України працівники та службовці звільняються від сплати судового збору та витрат на інформаційно-технічне забезпечення (далі - ІТЗ) у справах про стягнення заробітної плати.
На підставі викладеного та згідно з ч. 1 ст. 47, ч. 1 ст. 116, ч. 1 ст. 117, ч. 1 ст. 232 КЗпП України, ч. 2 ст. 124 КУ, керуючись п.2 ч.1 ст. 367 ГПК України
Прошу:
1. Стягнути з _____________________ (назва підприємства) на мою користь нараховану, але не сплачену мені заробітну плату за період з "____" ___________ 20____ року до "____" _____________ 20___ року, яка становить ______________ гривень і середню заробітну плату за період затримки розрахунку з "____" ___________ 20____ року до "____" _____________ 20___ року в сумі ______ грн.____ коп.
2. Допустити негайне виконання рішення суду в частині стягнення заробітної плати, але не більше ніж за один місяць .

Додатки:
1.Копія наказу про прийняття на роботу
2.Копія наказу про звільнення з роботи
3.Довідка про нараховану, але не сплачену заробітну плату
4. Довідка про середню заробітну плату
5. Копія заяви.

Дата ПІБ

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 21 фев 2013, 17:07 
Постоялец

Спасибо Всем Что помогли!!!

Вот накидал инструкцию, с ваших коментов и с закона, мб кому пригодиться:

Цитата:
Для начала начну со ст. 38 КЗОТ
«Розірвання трудового договору, укладеного на невизначений строк, з ініціативи працівника
Працівник має право розірвати трудовий договір, укладений на невизначений строк, попередивши про це власника або уповноважений ним орган письмово за два тижні. У разі, коли заява працівника про звільнення з роботи за власним бажанням зумовлена неможливістю продовжувати роботу (переїзд на нове місце проживання; переведення чоловіка або дружини на роботу в іншу місцевість; вступ до навчального закладу; неможливість проживання у даній місцевості, підтверджена медичним висновком; вагітність; догляд за дитиною до досягнення нею чотирнадцятирічного віку або дитиною-інвалідом; догляд за хворим членом сім'ї відповідно до медичного висновку або інвалідом I групи; вихід на пенсію; прийняття на роботу за конкурсом, а також з інших поважних причин), власник або уповноважений ним орган повинен розірвати трудовий договір у строк, про який просить працівник.
Якщо працівник після закінчення строку попередження про звільнення не залишив роботи і не вимагає розірвання трудового договору, власник або уповноважений ним орган не вправі звільнити його за поданою раніше заявою, крім випадків, коли на його місце запрошено іншого працівника, якому відповідно до законодавства не може бути відмовлено в укладенні трудового договору.
Працівник має право у визначений ним строк розірвати трудовий договір за власним бажанням, якщо власник або уповноважений ним орган не виконує законодавство про працю, умови колективного чи трудового договору.»

Как видно выше, можно в заявлении написать про невозможность дальше работать, причина может быть от самой простой до самой уважительной. Будут цепляться с вопросами - зачем, почему и как? Можете ответить, к примеру, так - "Согласно ст. 38 вы меня обязаны уволить в срок, о котором я прошу в своем заявлении. Указали именно эту дату, т.к. на это у меня есть уважительные причины". В заявлении соответственно можете не указывать причину т.к. работодатель и есть работодателем, мы не в прокуратуре, что бы объяснять почему. Согласно КЗОТУ вы НЕ обязаны что-то объяснять, нужно и все!!!
В идеале я бы попробовал договориться с ними и предложить вариант без отработки, т.к. эти 14 дней работодатель может сам менять и уволить в любой срок, о котором вы договоритесь.(переписывается заявление и руководитель ставит другую резолюцию, напр. уволить тогда-то).
Есть уже не получается обращаетесь в охрану труда на своем предприятии либо в Государственную инспекция Украины по вопросам труда.

Так же есть ст. 36
Підстави припинення трудового договору
Підставами припинення трудового договору є:
1) угода сторін;
2) закінчення строку (пункти 2 і 3 статті 23), крім випадків, коли трудові відносини фактично тривають і жодна з сторін не поставила вимогу про їх припинення;
3) призов або вступ працівника на військову службу, направлення на альтернативну (невійськову) службу;
4) розірвання трудового договору з ініціативи працівника (статті 38, 39), з ініціативи власника або уповноваженого ним органу (статті 40, 41) або на вимогу профспілкового чи іншого уповноваженого на представництво трудовим колективом органу (стаття 45);
5) переведення працівника, за його згодою, на інше підприємство, в установу, організацію або перехід на виборну посаду;
6) відмова працівника від переведення на роботу в іншу місцевість разом з підприємством, установою, організацією, а також відмова від продовження роботи у зв'язку із зміною істотних умов праці;
7) набрання законної сили вироком суду, яким працівника засуджено (крім випадків звільнення від відбування покарання з випробуванням) до позбавлення волі або до іншого покарання, яке виключає можливість продовження даної роботи;
7-1) набрання законної сили судовим рішенням, відповідно до якого працівника притягнуто до відповідальності за корупційне правопорушення;
8) підстави, передбачені контрактом.
У випадках, передбачених пунктами 7 і 7-1 частини першої цієї статті, особа підлягає звільненню з посади у триденний строк з дня отримання органом державної влади, органом місцевого самоврядування, підприємством, установою, організацією копії відповідного судового рішення, яке набрало законної сили.
Зміна підпорядкованості підприємства, установи, організації не припиняє дії трудового договору.
У разі зміни власника підприємства, а також у разі його реорганізації (злиття, приєднання, поділу, виділення, перетворення) дія трудового договору працівника продовжується. Припинення трудового договору з ініціативи власника або уповноваженого ним органу можливе лише у разі скорочення чисельності або штату працівників

Согласно ст.36 п1. Вы можете уволиться по соглашению сторон, только вот «по соглашению сторон» равносильно увольнение по инициативе работодателя. По крайней мере в большинстве компаний если приходят с такой записью в трудовой, то появляется много вопросов и подозрений. Если вас просят добровольно написать по «соглашению сторон», лучше пишите по собственному желанию согласно ст. 38 КЗОТ. Но не всегда это и плохо, т.к. на биржу вы стаете – начинаются выплаты 9месяцев с 8го дня, по сокращению - 12 месяцев с 1 дня. По собственному желанию - 9 месяцев начиная с 91 дня.
В принципе увольнение, по этой ст. тоже нормально но не всегда.

Ну, а если совсем не хотят отпускать вас, пишу теперь ст. 6 ЗУ «Про охорону праці»
Умови праці на робочому місці, безпека технологічних процесів, машин, механізмів, устаткування та інших засобів виробництва, стан засобів колективного та індивідуального захисту, що використовуються працівником, а також санітарно-побутові умови повинні відповідати вимогам законодавства.
Працівник має право відмовитися від дорученої роботи, якщо створилася виробнича ситуація, небезпечна для його життя чи здоров'я або для людей, які його оточують, або для виробничого середовища чи довкілля. Він зобов'язаний негайно повідомити про це безпосереднього керівника або роботодавця. Факт наявності такої ситуації за необхідності підтверджується спеціалістами з охорони праці підприємства за участю представника профспілки, членом якої він є, або уповноваженої працівниками особи з питань охорони праці (якщо професійна спілка на підприємстві не створювалася), а також страхового експерта з охорони праці.
За період простою з причин, передбачених частиною другою цієї статті, які виникли не з вини працівника, за ним зберігається середній заробіток.
Працівник має право розірвати трудовий договір за власним бажанням, якщо роботодавець не виконує законодавства про охорону праці, не додержується умов колективного договору з цих питань. У цьому разі працівникові виплачується вихідна допомога в розмірі, передбаченому колективним договором, але не менше тримісячного заробітку.
Працівника, який за станом здоров'я відповідно до медичного висновку потребує надання легшої роботи, роботодавець повинен перевести за згодою працівника на таку роботу на термін, зазначений у медичному висновку, і у разі потреби встановити скорочений робочий день та організувати проведення навчання працівника з набуття іншої професії відповідно до законодавства.
На час зупинення експлуатації підприємства, цеху, дільниці, окремого виробництва або устаткування органом державного нагляду за охороною праці чи службою охорони праці за працівником зберігаються місце роботи, а також середній заробіток.

Согласно этой ст. работник может сам разорвать труд. договор, если работодатель нарушает закон выше сказанный и коллективный договор. В этом случае работодатель ОБЯЗАН выплатить минимум 3 з/п.
Минусы такого пути: трудовую придётся выкинуть т.к. с записью в ней об увольнении по причине нарушения КЗоТа вас вряд ли куда-то возьмут. Придётся хорошо почитать КЗоТ и не исключать что возможно нужно будет подавать иск по поводу формулировки причин увольнения. Ну и времени на это всё уйдёт нормально.

Так же если работодатель не хочет выплачивать суму за отработанные дни, есть ст. 116 КЗОТ
При звільненні працівника виплата всіх сум, що належать йому від підприємства, установи, організації, провадиться в день звільнення. Якщо працівник в день звільнення не працював, то зазначені суми мають бути виплачені не пізніше наступного дня після пред'явлення звільненим працівником вимоги про розрахунок. Про нараховані суми, належні працівникові при звільненні, власник або уповноважений ним орган повинен письмово повідомити працівника перед виплатою зазначених сум.
В разі спору про розмір сум, належних працівникові при звільненні, власник або уповноважений ним орган в усякому випадку повинен в зазначений у цій статті строк виплатити не оспорювану ним суму.

То есть если работодатель отказываеться платить за отработанные дни, смело ссылайтесь на ст. 116, при необходимости можете звонить, либо ехать самим и заявлять в милицию (фиксировать факт) и обращаться в Государственную инспекция Украины по вопросам труда.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 21 фев 2013, 18:14 
Борец

у вас все вийшло?) звільнили, гроші віддали?)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 21 фев 2013, 23:45 
Постоялец

Та вот деньги то отдали, только не все. Вот думал вашей заявой воспользоваться, только нужно еще про больничный почитать. Когда Я увольнялся, я взял больничный, они мне сказали что выплатят аж в начале марта.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 фев 2013, 00:12 
Борец

Magnatis писал(а):
Та вот деньги то отдали, только не все. Вот думал вашей заявой воспользоваться, только нужно еще про больничный почитать. Когда Я увольнялся, я взял больничный, они мне сказали что выплатят аж в начале марта.

мені теж не все віддали, але я плюнув :)
взяв, що дають і тікати :)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 53 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4

Часовой пояс: UTC + 2 часа