Текущее время: 23 ноя 2024, 11:14

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 51 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Re: Суд становиться привычкой....
СообщениеДобавлено: 10 ноя 2009, 14:39 
Новобранец

road,аргументации пока не знаю - постановление еще не забирала- самой интересно... просто в суде, когда обсуждали это, судья сначала стала на сторону ГАИ, потом разговор резко ушел в сторону наболевшего для судьи, потом в общем, а потом всё, время вышло. Так ни с чем (по моралке) и ушла.
Да, кстати, есть 2а решения по фоткам Визиря - но наверно это уже не актуально? Когда заберу, выложу решение по Беркуту...
И ещё, тут исполнительная служба письмо прислала, я к ним в гости зашла - у них на меня 4дела, и все по гаи. 2решения я показала, третье договорились потом, а вот 4е - это опять же фотки Визиря (весна). Причем я об этом "ни сном, ни духом". Странно все это - опротестовать не могу, т.к. ничего не приходило, опять же - сроки давности... немного не понятно... подбростье плз ссылки на идентичные вопросы - я где-то видела, но найти не могу...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 ноя 2009, 10:20 
Постоялец

Вот ответили на подобный вопрос.
http://roadcontrol.org.ua/forum/viewtopic.php?f=9&t=725&p=6971#p6971
Так что, опять в суд, здороваться, знакомиться, может гайцы тоже запомнят и когда-нибудь отстанут. Но я где-тоже видела про сроки давности.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 ноя 2009, 23:27 
Прохожий

Ксанка,
выложите, пожалуйста, тексты ваших исков по всем 3м делам - думаю многим пригодится :)
Заранее спасибо

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 дек 2009, 15:16 
Новобранец

Первые 2а - банальные Визири, и там все ясно. А вот 3е... это да...
Вы не поверите, я тут намедни забрала постановление, и, прочитав его, пришла в легкий ступор - ЧТО ЭТО? Постановление отличается от иска, который я подавала!
1) В постановлении суда везде фигурирует скорость моего авто как 81км, тогда как в протоколе и иске 83км.
2) в протоколе и иске сказано, что права мне не разъяснили - в постановлении пишут что мне все разъяснили
3) в иске я просила моральный ущерб в 5000грн. - в постановлении ни слова не сказано за моралку!
кто сталкивался с таким? что теперь? я не совсем понимаю по поводу морального: ни да ни нет - это как? Может у нас в законе есть такое, если не сказали нет, то значит да? :oops:

Вложения:
.суда лист1.JPG
.суда лист1.JPG [ 369.96 KiB | Просмотров: 2431 ]
.суда лист2.jpg
.суда лист2.jpg [ 393.66 KiB | Просмотров: 2421 ]
.суда лист3.JPG
.суда лист3.JPG [ 214.18 KiB | Просмотров: 2424 ]
Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 дек 2009, 15:22 
Новобранец

А вот собственно и иск:

До Авдіївського міського суду.
86065, Україна, Донецька обл., м.Авдіївка,
вул. Комунальна 17. тел.: (06236) 7-14-27.

Позивач:
Ксанка
86000, Донецька обл.,

Відповідач: Управління державної автоінспекції Головного Управління Міністерства внутрішніх справ
в Донецькій області.
83023,м.Донецьк,вул..Ходоковського,10.
Засіб зв`язку невідомий.

Співвідповідач: Інспектор ДПС роти ДПС,
рядовий міліції Шепет Олександр Олександрович,
УДАІ УМВС України у Донецької області
86065м.Авдіївка відділення ДАІ з обслуговування адміністративної території м.Авдіївка
Засіб зв`язку невідомий.

ПОЗОВНА ЗАЯВА
(у справі за адміністративним позовом).
Звільнено від сплати судового збору відповідно до ст..288 КпАП України.
Цей позов підлягає розгляду у судах на підставі ст..288 ч.3 КпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (прирівняного до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи.
19.07.2009р. посадовою (службовою) особою відповідача - рядовим міліції Шепетом Олександром Олександровичем, винесено постанову у справі про адміністративне правопорушення, передбачене ч 1ст.122 КпАП України щодо мене.
Вказана постанова не відповідає обставинам справи та вимогам закону з таких підстав.
У протоколі про адміністративне правопорушення та постанові відсутні докази належності виміряної швидкості саме моєму автомобілю. Фактично мені співробітником ДАІ, що склав протокол, було продемонстровано тільки час, який нібито пройшов з моменту вимірювання швидкості, на приладі. Встановити та довести, що вимірювалася швидкість саме мого автомобіля, неможливо, а за таких умов різниця у кілька секунд може означати, що насправді виміряно швидкість автомобіля, який рухався у кількох десятках метрах від мого автомобіля.
При цьому у момент, близький до вимірювання швидкості та зупинки, поряд із більшою швидкістю рухався автомобіль Daewoo Lanos синього кольору.
Згідно розпорядження МВС України №466 від 21.05.09р.(п1.6) «Виключити випадки складання відносно водіїв транспортних засобів адміністративних протоколів без доведення їхньої вини чи достатніх доказів допущення ними порушень ПДР (фото-, відеоматеріалів, показів свідків тощо).» мені не були надані докази нібито мого правопорушення, про що я зазначила у протоколі.
У відповідності до стст.10-15 Закону України „Про метрологію та метрологічну діяльність”, на вимірювання у сфері, у якій їх результат можуть бути використані у якості доказу по справі, розповсюджується державний метрологічний нагляд. За таких умов кожен засіб вимірювальної техніки має бути укомплектований документами про допуск даного типу засобів вимірювальної техніки для використання в Україні та про повірку даного примірника засобу вимірювальної техніки. Таких документів мені співробітником ДАІ надано не було.
Розміри похибок вимірювань співробітник ДАІ мені не повідомив, що у відповідності до вимог зазначеного закону, перешкоджає використанню результатів вимірювань.
Співробітник ДАІ під час вимірювання тримав вимірювальний пристрій у руці, що робить можливим рух назустріч автомобілю, швидкість якого вимірюється, внаслідок чого відносна швидкість, зафіксована приладом, збільшується.
Також хочу наголосити на тому, що маю свідка, Евгена Ігоревича, який був поряд під час, коли я нібито вчинила правопорушення, про що я також зазначила у протоколі.
Окрім наведеного, слід зазначити, що розгляд справи на місці, без підготовки та надання мені часу для звернення за правовою допомогою, подання документів, які характеризують особу, інших доказів по справі, - не тільки порушує мої права, передбачені ст.268 КпАП, але й призводить до того, що при винесенні постанови не враховано особу, матеріальний стан та ін.обставини, які слід враховувати при призначенні адміністративного стягнення відповідно до ст.3 КпАП. За таких умов мої права при такому розгляді справи грубо порушено.
З огляду на викладене вважаю, що дії працівника відповідача були незаконними.
До того ж, слід вказати, що відповідно до ст.71 ч.2 КАС України, обов’язок доказування правомірності своїх дій в даному випадку покладено на відповідача.
За таких умов у моїх діях немає складу правопорушення, у якому мене визнано винною зазначеною постановою.
Ст..288 КпАП прямо передбачає:
Стаття 288. Порядок оскарження постанови по справі про
адміністративне правопорушення

Постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржено:

3) постанову іншого органу (посадової особи) про накладення адміністративного стягнення - у вищестоящій орган (вищестоящій посадовій особі) або в районний, районний у місті, міський чи міськрайонний суд, у порядку, визначеному Кодексом адміністративного судочинства України (2747-15), з особливостями, встановленими цим Кодексом.

Враховуючи той факт, що у двох перших пунктах зазначеної норми постанови співробітника ДАІ не вказані, дана категорія справ прямо відноситься до тих, яка входить до компетенції безпосередньо судів.
За таких умов справа підлягає розгляду судами.
Вважаю, що до цієї справи повністю відносяться вимоги Постанов Пленуму Верховного Суду України, а саме:

Від 11.06.2004 N 11 „Про окремі питання, що виникають при застосуванні судами положень ст. 276 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка передбачає:

3. Згідно зі ст. 245 КУпАП ( 80732-10 ) суддя при розгляді справи про адміністративне правопорушення має своєчасно, всебічно,повно й об'єктивно з'ясувати обставини справи і вирішити її в точній відповідності із законом.

23.12.2005 N 14 „Про практику застосування судами України законодавства у справах про деякі злочини проти безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту, а також про адміністративні правопорушення на транспорті”, яка передбачає:

24. Звернути увагу судів на неприпустимість спрощеного
підходу до судового розгляду справ про адміністративні
правопорушення на транспорті та ігнорування прав осіб, яких притягають до відповідальності, потерпілих, їх законних представників і захисників.
Суди повинні неухильно виконувати вимоги ст. 268 КпАП(80732-10) щодо розгляду справи про адміністративне правопорушення у присутності особи, яка притягається до адміністративної відповідальності. Під час відсутності зазначеної особи це можливо лише у випадках, коли є дані про своєчасне її сповіщення про місце та час розгляду і якщо від неї не надійшло
клопотання про його відкладення.
При розгляді справ зазначеної категорії необхідно з'ясовувати всі обставини, перелічені у статтях 247 і 280 КпАП ( 80732-10 ), у тому числі шляхом допиту свідків та призначення експертиз.
Зміст постанови судді має відповідати вимогам, передбаченим статтями 283 і 284 КпАП ( 80732-10 ).У ній, зокрема,потрібно навести докази, на яких ґрунтується висновок про вчинення особою адміністративного правопорушення, та зазначити мотиви відхилення
інших доказів, на які посилався правопорушник, чи висловлених останнім доводів.

Очевидно, що співробітником ДАІ складено документи саме із цим „спрощеним” підходом, із значними процесуальними порушеннями, таким чином, що протокол протирічить постанові про адміністративне правопорушення.
Одночасно слід зауважити, що п.4 ч.2 ст.105 КАС України передбачає можливість стягнення з відповідача – суб’єкта владних повноважень коштів на відшкодування спричиненої його незаконними діями шкоди) як матеріальної, так і моральної). Таку шкоду мені, справді, спричинено. Оскільки, у відповідності до ст..25 ч.3 Закону України „Про міліцію”, заподіяні збитки працівником міліції відшкодовуються державою, а відповідач є органом державної влади, і до того ж, у відповідності до ст..1172 ЦК України, несе відповідальність за дії свого працівника при виконанні службових обов’язків, то саме відповідач має відшкодувати матеріальну та моральну шкоду.
Моральна шкода полягає у тому, що відносно мене було необґрунтовано винесено постанову, мене необґрунтовано звинувачено у вчиненні правопорушення. При цьому мені фактично було відмовлено у будь-якій можливості захисту своїх інтересів, враховуючи те, у якому порядку винесено постанову. Я відчула абсолютну безпомічність перед посадовими (службовими) особами органів державної влади, що підірвало у мене віру у можливість захисту своїх інтересів правовими методами. До того ж, внаслідок неправомірних дій посадової (службової) особи відповідача я була змушена витрачати час на збирання доказів, складання документів, звернення до суду, участь у судових засіданнях. У мене зірвалися життєві плани, я змушена нервуватися, уся ця ситуація (починаючи із винесення несправедливої постанови щодо мене) є для мене стресовою, і кожне судове засідання у справі призводить до поглиблення цього стресу. Причинену мені таким чином моральну шкоду відшкодувати адекватно та повністю у матеріальній формі неможливо, але суму, яка б могла частково загладити мої моральні страждання, я оцінюю у 5000 грн. (п`ять тисяч грн.00коп.)
На підставі викладеного, керуючись ст.ст..4, 6 КАС України, стст.287, 288 КпАП України,

ПРОШУ:

1. Викликати у судове засідання по справі, належно повідомивши про дату, мене, представника відповідача та посадову особу, якою винесено постанову про адміністративне правопорушення;
2. Скасувати постанову працівника ІДПС ВДАІ м.Авдіївка рядового міліції Шепет О.О. № АН 346685 від 19.07.2009р., та звільнити мене від сплати штрафу у розмірі 255грн.00коп. (двісті п`ятдесят п`ять грн. 00коп).
3. На відшкодування моральної шкоди стягнути з відповідача 5000 грн. (п`ять тисяч грн.00коп.)

„___”__________ 20__р.

(Підпис)

Додатки:

1. Копія позовної заяви на ___ аркушах ( __ екземпляра).
2. Копія протоколу № ДА 145076 про адміністративне правопорушення на ___ аркушах ( __ екземпляра).
3. Копія постанови № АН 346685 від 19.07.09р., про адміністративне правопорушення на ___ аркушах ( __ екземпляра).

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 дек 2009, 14:54 
Новобранец

А кто знает, есть ли какой-то срок по написанию заявления в прокуратуру...т.е. я имею в виду вот у меня на руках постановление, и я хочу написать заявление в прокуратуру на гайца, но сейчас конец года, и как-то руки не доходят... планирую заняться этим в январе, на выходных, а постановление суда вступило в силу 08.11.09, т.е. пройдет 3 месяца... ещё не поздно?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 51 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4

Часовой пояс: UTC + 2 часа