Текущее время: 22 фев 2025, 16:42

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 69 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5  След.
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Re: Порядок уплаты штрафа ГАИ
СообщениеДобавлено: 10 сен 2012, 08:20 
Постоялец

artobstrel писал(а):
Alex_I, так зачем все таки существует довольно подробный порядок взаимодействия, если, по-вашему, достаточно 310-й статьи купап?

Порядок взаимодействия появился значительно позже (в 2010), чем ст.310 (в 1985).
Еще раз повторюсь - хотите испробовать работу порядка, тренируйтесь на себе. Обычные люди, далекие от всех юридических тонкостей, прочитают, что якобы не надо никого уведомлять об оплате и через время получат уже всем известный результат, последствия которого потом разгрeбaть не один день.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 сен 2012, 08:27 
Постоялец

aktivist писал(а):
Alex_I писал(а):
Стаття 40. Оголошення розшуку
.................................. яка є обов'язковою для виконання органами внутрішніх справ.

я так і не побачив ссилки на закон який регламентує процедуру затримки гайцями ТЗ і траспортування його на ШМ

ПОРЯДОК тимчасового затримання та зберігання транспортних засобів на спеціальних майданчиках і стоянках

Вообще тема называется "Порядок уплаты штрафа ГАИ", а не ликбез по задержанию транспортных средств.

Последний раз редактировалось Alex_I 10 сен 2012, 08:56, всего редактировалось 1 раз.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 сен 2012, 08:31 
Борец

Alex_I писал(а):
Еще раз повторюсь - хотите испробовать работу порядка, тренируйтесь на себе.

Не нужно юлить, мы обсуждали не эмпирический подход, а как должно быть по закону. Вы утверждали, что закон обязывает носить квитанции, я утверждаю, что это чушь. Вот ГАИ написало "Порядок сплати штрафів у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху" в котором тоже ничего про квитанции не сказано.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 сен 2012, 08:45 
Постоялец

По ссылке не юридический документ, а просто статья. К тому же на сайте ГАИ иногда такой бред пишут, что диву даешься.

Постановление не будет считаться исполненным, пока не будет уведомлен орган, его вынесший. Даже по логике кто должен его в первую очередь должен уведомить как не нарушитель ? Тем более постановление у него на руках. И ст.310 как раз и сообщает о том, когда постановление будет считаться исполненным - в данном случае когда ГАИ уведомят об оплате штрафа.
Или ждать пока ГАИ отошлет постановление в исполнительную, та откроет производство, арестует и подаст в розыск автомобиль, на стационарном посту водителя остановят, задержат авто, вызовут исполнительную, водитель покажет квитанцию и только тогда исполнительная закроет производство и может быть отошлет информацию в ГАИ. А чтобы убрать пометку из базы данных "Розыск" пройдёт еще не меньше 2-3 недель и каждый пост будет продолжать тормозить такое авто.
В ст.310 написано после исполнения постановления (оплатой штрафа) с отметкой о выполнении (квитанцией) нужно вернуть в орган, вынесший постановление (ГАИ в данном случае) и точка. Задайте вопрос в Минюст, как толковать ст.310, если вам моих объяснений недостаточно.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 сен 2012, 21:36 
Борец

Alex_I писал(а):

Alex_I, в черговий раз повторюю дайте ссилку на закон який регламентує процедуру затримки гайцями ТЗ і траспортування його на ШМ, якщо нема такого то на постанови КМУ та розпорядження які МВС само для себе придумує щоб розводити лохів на дорогах апелювати не потрібно я їх і без Вас знаю, але це не закон
Alex_I писал(а):
Вообще тема называется "Порядок уплаты штрафа ГАИ", а не ликбез по задержанию транспортных средств.

непотрібно міняти коней на переправі ми зараз обговорюєм все від "а" до "я", тобто всю процедуру від початку отримання постанови і до затримання ТЗ при виявленні на "Рубіж" та транспортування на ШМ
тому якщо Ви далекі від цього то не вводьте в оману інших форумчан своєю некомпетентністю оскільки неіснує ні законної процедури щодо того що водій сам повиннен заносити квитанцію про сплату штрафу до ДАІ ані законної процедури щодо затримки та транспортування ТЗ до ШМ, а ст. 40 ЗУ "Про виконавче провадження" взагалі ніяким боком не стосується ДАІ оскільки цей Закон визначає умови і порядок виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб), що відповідно до закону підлягають примусовому виконанню у разі невиконання їх у добровільному порядку.
Примусове виконання рішень покладається на державну виконавчу службу, але відповідно до:

Стаття 25. Прийняття виконавчого документа до виконання

2. Державний виконавець протягом трьох робочих днів з дня
надходження до нього виконавчого документа виносить постанову про
відкриття виконавчого провадження.

У постанові державний виконавець вказує про необхідність
боржнику самостійно виконати рішення у строк до семи днів з
моменту винесення постанови (у разі виконання рішення про
примусове виселення боржника - у строк до п'ятнадцяти днів) та
зазначає, що у разі ненадання боржником документального
підтвердження виконання рішення буде розпочате примусове виконання
цього рішення із стягненням з боржника виконавчого збору і витрат,
пов'язаних з організацією та проведенням виконавчих дій,
передбачених цим Законом.

крім того відповідно до:

Стаття 31. Надсилання документів виконавчого провадження

1. Копії постанов державного виконавця та інші документи виконавчого провадження (далі - документи виконавчого провадження), що державний виконавець зобов'язаний довести до відома сторін та інших учасників виконавчого провадження, надсилаються адресатам із супровідними листами простою кореспонденцією, крім постанов про відкриття виконавчого провадження або відмову у відкритті виконавчого провадження, про повернення виконавчого документа стягувачу відповідно до статті 47 цього Закону, що надсилаються рекомендованим листом з повідомленням про вручення. Боржник вважається повідомленим про відкриття виконавчого провадження, якщо йому надіслано постанову про відкриття виконавчого провадження за адресою, зазначеною у виконавчому документі.

так що вивчайте матчасть шановний ;)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 сен 2012, 21:57 
Постоялец

aktivist писал(а):
Alex_I писал(а):

Alex_I, в черговий раз повторюю дайте ссилку на закон який регламентує процедуру затримки гайцями ТЗ і траспортування його на ШМ, якщо нема такого то на постанови КМУ та розпорядження які МВС само для себе придумує щоб розводити лохів на дорогах апелювати не потрібно я їх і без Вас знаю, але це не закон

По ссылке Постановление КМУ и это уже не закон - это что-то новое.

aktivist писал(а):
тому якщо Ви далекі від цього то не вводьте в оману інших форумчан своєю некомпетентністю оскільки неіснує ні законної процедури щодо того що водій сам повиннен заносити квитанцію про сплату штрафу до ДАІ ані законної процедури щодо затримки та транспортування ТЗ до ШМ, а ст. 40 ЗУ "Про виконавче провадження" взагалі ніяким боком не стосується ДАІ оскільки цей Закон визначає умови і порядок виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб), що відповідно до закону підлягають примусовому виконанню у разі невиконання їх у добровільному порядку.

Ну и к чему эти цитаты из статей ... Я про одно, мне про другое.

Еще раз повторяю, не провоцируйте людей на игонирорование уведомление органа, вынесшего постановление и тем самым не кидайте их в жернова исполнительной. Хотите экспериментировать - экспериментируйте на себе и результаты потом выложите здесь на форуме, но не надо подвергать экспериментам форумчан, которые далеки от всех тонкостей и которые будут премного "благодарны", когда их авто задержат в 3 часа ночи на очередном посту ГАИ.
А за разъяснением смысла ст.310 обратитесь в Минюст или спросите у любого судьи. Со своей стороны я дал исчерпывающие пояснения.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 сен 2012, 22:31 
Борец

Alex_I писал(а):
По ссылке Постановление КМУ и это уже не закон - это что-то новое.

Alex_I, якщо невкурсі пояснюю спецільно для Вас:
Закони приймаються і затверджуються ВРУ і мають вищу юридичну силу за Постанови КМУ та Розпорядження МВС
оскільки ВРУ це найвищий законодавчий орган
Alex_I писал(а):
Ну и к чему эти цитаты из статей ... Я про одно, мне про другое.

а я Вам не про другоє, я про те саме, отже якщо нема закону який регламентує процедуру увідомлення ДАІ про сплату штрафа то я не зобов"язаний нікуди бігать і щось комусь показувать це нехай казначейство увідомляє кого потрібно

Цитата:
Еще раз повторяю, не провоцируйте людей на игонирорование уведомление органа, вынесшего постановление и тем самым не кидайте их в жернова исполнительной. Хотите экспериментировать - экспериментируйте на себе и результаты потом выложите здесь на форуме, но не надо подвергать экспериментам форумчан, которые далеки от всех тонкостей и которые будут премного "благодарны", когда их авто задержат в 3 часа ночи на очередном посту ГАИ.

а я й не провокую нікого й незбираюсь нікуди кидать просто хочу донести людям щоб вивчали свої права тоді лохотрон їх не торкнеться ні в 3 ночі ні в 23, а щодо експериментів то я вже це пройшов інакшеб не дискутував би зараз з Вами, аби немав досвіду і якщо коротко то хеппі енд такий: за те що держвиконавець неувідомив мене належним чином про відкриття провадження, а потім припаяв подвійну суму штрафу, а потім нібито за те що я не сплатив штраф виніс постанову про розшук ТЗ, а потім і наклав арешт на ТЗ-отримав 2 дисциплінарки, крім того його понизили в ранзі
хоча це мені коштувало рік переписки з ДВС
Alex_I писал(а):
А за разъяснением смысла ст.310 обратитесь в Минюст или спросите у любого судьи.

аби Ви були такі люб"язні і дали ссилки на рішення суду який аргументує ст. 310 КУпАП як підставу що водій зобов"язаний увідомити кого треба про сплату штрафу відповідно такої статті я був би дуже вдячний
чи може у Вас є копія відповіді-роз"ясненя з Мінюсту щодо цього так я б залюбки ознайомився і з таким документом

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 сен 2012, 22:38 
Борец

aktivist писал(а):
аби Ви були такі люб"язні і дали ссилки на рішення суду який аргументує ст. 310 КУпАП як підставу що водій зобов"язаний увідомити кого треба про сплату штрафу відповідно такої статті я був би дуже вдячний чи може у Вас є копія відповіді-роз"ясненя з Мінюсту щодо цього так я б залюбки ознайомився і з таким документом
Сегодня запросы ушли в Минюст, Казначейство, МВС и ДАІ.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 сен 2012, 22:42 
Борец

artobstrel писал(а):
aktivist писал(а):
аби Ви були такі люб"язні і дали ссилки на рішення суду який аргументує ст. 310 КУпАП як підставу що водій зобов"язаний увідомити кого треба про сплату штрафу відповідно такої статті я був би дуже вдячний чи може у Вас є копія відповіді-роз"ясненя з Мінюсту щодо цього так я б залюбки ознайомився і з таким документом
Сегодня запросы ушли в Минюст, Казначейство, МВС и ДАІ.

от і зачекаєм на відповіді, а поки що дозвольте відкланятись, подальший спір безкорисний

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 сен 2012, 22:46 
Борец

aktivist писал(а):
подальший спір безкорисний
поддерживаю

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 сен 2012, 10:41 
Постоялец

Аналогично.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 сен 2012, 23:37 
Борец

Итак пришел первый ответ из Казначейства.

Вопрос:
Сообщение, не относящиеся к теме
Изображение

Ответ:
Изображение
Изображение
Изображение

Итак, Казначейство подтверждает, что свое дело делает и за каждую копейку отчитывается.
Ждем ответы дальше.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 сен 2012, 06:59 
Борец

artobstrel писал(а):
Итак пришел первый ответ из Казначейства.

чітко відповіли тільки на друге питання стосовно своїх повноважень, а інше переадресовують до відповідних органів
ну шож потрібно дочекатись всі відповіді тоді картінка проясниться

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 сен 2012, 11:55 
Борец

aktivist писал(а):
чітко відповіли тільки на друге питання стосовно своїх повноважень, а інше переадресовують до відповідних органів
Так и задумывалось. Сегодня пришло уведомление из ДАІ:
Изображение

P.S. При общении с государственными органами ни одна марка не пострадала.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 сен 2012, 13:15 
Борец

artobstrel писал(а):
Сегодня пришло уведомление из ДАІ:

мені останнім часом постійно такі увідомлення приходять, напевно або дістали департамент запитами, або Резніков після висеру з забороною відеофіксації нехоче на себе брати відповідальність і тупо підводить запити під ЗУ "Про звернення громадян" та переадресовує кудись подалі від гріха, а раніш нікуди не відшивав і навіть підписував власноруч, на крайняк Павловський ставив підпис.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 69 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа