_Skamar_ писал(а):
сачай памяту, там много примеров исков, измени под себя, выложи сюда, подправим
До Білоцеркивського районного суду
Міста Білої Церкви
Позивач:
(--------------)
09100 м.Біла Церква вул.(--------------)
Особа, рішення якої оскаржується:
Інспектор ІДПС В ДАІ м.Біла Церква
Степанець Петро Леонидович
Адреса обл/міськ ДАЇ
Позовна заява
Я,(--------------), 04.06.2011 року о 10 год:30хв рухався по вул.Першотравневі______________ зі сторони вул.
Я в"їхав на перехрестя на зелений сигнал світлофору, пропустив пішоходів і виїжджав вже на жовтий (червоний) сигнал світлофору, тобто виконав всі вимоги п. 16.8 правил дорожнього руху.Доказів того, що я проїхав перехрестя на заборонний сигнал світлофора, співробітником ДАІ, яким складено адмінпротокол, не наведено. Сам він знаходився на значній відстані за перехрестям, і воно знаходилося поза полем його зору, принаймні він не міг точно встановити момент перетинання межі перехрестя (стоп-лінії) відповідно до увімкненого у цей момент сигналу світлофору внаслідок кута оглядовості з того місця, де він знаходився.
Відразу після цього мене зупинив Інспектор(Степанець Петро Леонидович , №-------) та склав відносно мене Протокол про Адміністративне правопорушення серія АІ1 № 264072 та на підставі нього виніс Постанову серія АІ1 №115584 від 17.06.2011року
Вважаю, що зазначена Постанова підлягає скасуванню з наступних підстав:
1. Я виконав всі вимоги п. 16.8 правил дорожнього руху.
2. Інспектор …. Не ознайомив мене з моїми правами, передбаченими ст..63 Конституції України та ст.. 268 КУпАП та відмовився перенести справу для того, щоб я мав можливість отримати правову допомогу.
Зважаючи на те, що при винесенні Постанови …… від 29.11.2009р Інспектор ……. Допустив ряд грубих порушень та не розглянув справу у повному обсязі, прошу:
2. Скасувати Постанову серія АІ1 №115584 від 17.06.2011року
До заяви додається:
1. Копія Постанови серія АІ1 №115584 від 17.06.2011року
2. Фотографії з місця пригоди
3. Копія скарги
Заява подається до суду за місцем мого проживання відповідно до ч.2 ст.19 Кодекса адмністративного судочинства України та Постанови Пленуму Вищого Адміністративного Суду України від 6 березня 2008 року.
Відповідно до ст.. 288 КУпАП особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита.
„___” ___20___р. підпис
копия скарги на інспектора.Така?
Начальнику ________________________________
мене було зупинено співробітником ДАІ Степанцем Петром Леонидовичем.
Я в"їхав на перехрестя на зелений сигнал світлофору, пропустив пішоходів і виїжджав вже на жовтий (червоний) сигнал світлофору, тобто виконав всі вимоги п. 16.8 правил дорожнього руху.Доказів того, що я проїхав перехрестя на заборонний сигнал світлофора, співробітником ДАІ, яким складено адмінпротокол, не наведено. Сам він знаходився на значній відстані за перехрестям, і воно знаходилося поза полем його зору, принаймні він не міг точно встановити момент перетинання межі перехрестя (стоп-лінії) відповідно до увімкненого у цей момент сигналу світлофору внаслідок кута оглядовості з того місця, де він знаходився.
Відповідно до вимог Інструкції, одними з основних методів несення служби є:
12.7.3. Застереження учасників дорожнього руху від порушень правил, норм і стандартів у сфері безпеки дорожнього руху.
12.7.4. Втручання при правопорушеннях.
12.7.5. Очевидно, що цього співробітник ДАІ у даному випадку не виконав.
Аналогічним чином співробітником ДАІ не вживалося заходів для забезпечення безперешкодного процесу дорожнього руху, замість цього провокувалися умови для вчинення адміністративних правопорушень, а не здійснювалися профілактичні дії з метою їх запобігання. Такі дії співробітника ДАІ, як і самоусунення від обов’язку регулювати дорожній рух, не можуть бути прийнятними.
Очевидно, що такі дії порушують законодавство, нормативні документи, які регулюють діяльність підрозділів ДПС та МВС взагалі, а також порушують права учасників дорожнього руху.
На підставі викладеного, керуючись стст.5-7 Закону України „Про звернення громадян”,
ПРОШУ:
1). Вжити заходів дисциплінарного характеру до службової (посадової) особи ДАІ, яка вчинила дії, що порушують законодавство, та керівників підрозділу ДАІ, які допускають такі порушення працівниками при організації несення ними служби;
2). Дати відповідь у порядку та у терміни, передбачені ст.20 Закону України „Про звернення громадян”.
„___” 20___р. (Підпис)