Текущее время: 19 июл 2025, 03:07

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 46 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 18 сен 2009, 07:57 
Постоялец

уже баянили про мыто - ненадо платить. и в коапе это написано! позвоните в суд или гаи - и узнайте. когда я оскаржував свой штраф - то не платил!
а по поводу нарушения прав - то я привел свои аргументы!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 сен 2009, 09:15 
Борец

Ё-моё...наворотили тут шо пипец...Я уже и сам запутался...Ну а на счет дермыта дык лучше заплатить да и все...у нас судьи даже по 17 гривен говорят...но это в разы меньше чем 300

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 сен 2009, 09:33 
Постоялец

у відповідності ч. 5 ст. 288 КУпАП особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита.

хотя, как я понял - все на усмотрение судьи. Ибо типа дело рассматривается согласно норм КАС...

ибо так у нас законодатель законы пишет!

Последний раз редактировалось yur_k 18 сен 2009, 09:36, всего редактировалось 1 раз.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 сен 2009, 09:36 
Борец

Да знаю...читал я эту статью...но по-моему лучше заплатить даже 17 гривен, но потом спокойно получить постановление об отмене 300 гривен...Хотя все должно быть по закону.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 сен 2009, 00:56 
Прохожий

спасибо всем!
отнёс позов в суд.
проверили и квитанцию держ.мито - 3.40 грн.
сказали ждать письма.
дали будэ.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 сен 2009, 09:03 
Новобранец

Максим, поздно увидела пост, но, на будущее - вот Вам пример моей жалобы в суд, которую я отправляла (заказным письмом с описью), ничего я не платила, выиграла (2 раза). Может учтёте..

До ________ суду.
86065, Україна, _______.

Заявник: Ксанка.
86000, Донецька обл., ____________________.
Тел.: (_______________________ .

Зацікавлена особа: кап. міліції Федоренко Олександр Володимирович
ІДПС взводу БДПС при УДАІ УМВС
України у Донецької області
86065м.Авдіївка відділення ДАІ з обслуговування адміністративної території м.Авдіївка Ідентифікаційний код23312222

У справі про адміністративне правопорушення,
Передбачене ч. 1 ст.122 КпАП України,

СКАРГА.

На постанову № АН 096898 від 23.01.2009р. Складену ІДПС взводу БДПС при УДАІ УМВС України у Донецької області капітаном міліції Федоренко О.В.

Ця скарга підлягає розгляду у судах на підставі ст..288 ч.3 КпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (прирівняного до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи, і не містить виключення для постанов, винесених у порядку ст..14-1 КпАП України.
Зазначена постанова винесена за результатами застосування фіксації порушень ПДР засобами фото - та відео фіксації, що працюють у автоматичному режимі, у відповідності до ст..14-1 КпАП.
Проте така постанова не відповідає вимогам закону з таких підстав.
Прилад «Визір» (с/н 0807179), яким проводився нагляд за дорожнім рухом з метою фіксації порушень ПДР, не є автоматичним засобом фото - чи відео фіксації, оскільки він знаходиться у співробітника ДАІ та керується ним безпосередньо або через комп’ютер (визначаються ті параметри, які фіксуються приладом, зокрема, швидкість, абощо, об’єкт зйомки, її режими, кут огляду приладу, тощо). Між тим, ст..14-1 КпАП України передбачає, що для її застосування необхідно, щоб фіксація велася саме засобами фото -, кіно - або відео зйомки, які працюють у автоматичному режимі. За таких умов, така фіксація не відповідає вимогам закону, до того ж, не сприяє виконанню основних завдань міліції і, зокрема, ДАІ по профілактиці та припиненню правопорушень.
У тексті постанови зазначено, що я, Ксанка, власник транспортного засобу Деу Ланос номерний знак ______, „керуючи автомобілем ” у зазначений у постанові час (23.01.09 р., у 11год. 35хв.) у зазначеному місці (470км а/д Знам’янка – Луганськ – Ізваріне) з швидкістю 127 км/год. Проте для таких висновків у особи, яка винесла постанову, не було жодних підстав. На місці нібито порушення мене ніхто не зупиняв, постанову та протокол не складав. В прикладеної до постанови фотографії, де зафіксована задня частина мого авто, імовірно в момент руху, не представляється можливим зробити висновки про те, хто саме керував транспортним засобом.
Я дійсно є власником зазначеного автомобіля. У вказаний у постанові час у вказаному місці я зазначеним автомобілем не керувала. Право керування зазначеним транспортним засобом також має громадянин України _____________________, на підставі довіреності, зареєстрованої в реєстрі №______від ______р. приватним нотаріусом Василенко В.А. Хто саме знаходився за кермом транспортного засобу у зазначений момент, мені невідомо.
Якщо постанова виноситься щодо особи, яка безпосередньо керувала транспортним засобом, то ця постанова повинна бути винесена у загальному порядку. Якщо постанова виноситься за результатами фото фіксації, у порядку ст..14-1 КпАП, то ця постанова не повинна містити тверджень, що саме зазначена особа (а саме я, Ксанка), керувала транспортним засобом. Отже, така постанова підлягає скасуванню, як винесена із порушенням закону.
До того ж, у постанові відсутні вказівки на те, хто саме проводив фото фіксацію. Між тим, це повинно бути зафіксовано, тим більше, що у відповідності до п.13.2 Інструкції з діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС України (затверджено Наказом МВС 13.11.2006 N 1111), до використання спеціальних засобів нагляду за дорожнім рухом допускаються лише співробітники, які вивчили інструкції та склали заліки з використання цих приладів. Тому при оцінці як законності, так і достовірності фіксації порушень ПДР необхідно мати відомості про цих співробітників.
У відповідності до ст.10-15 Закону України „Про метрологію та метрологічну діяльність”, на вимірювання у сфері, у якій їх результат можуть бути використані у якості доказу по справі, розповсюджується державний метрологічний нагляд. За таких умов кожен засіб вимірювальної техніки має бути укомплектований документами про допуск даного типу засобів вимірювальної техніки для використання в Україні та про повірку даного примірника засобу вимірювальної техніки. Таких документів до складеної постанови мені надано не було.
Також хочу зазначити, що згідно ст287,288,289 КУпАП України, я маю право оскаржити постанову протягом 10 днів від дня винесення, але я не мала змоги зробити це в встановлений термін. Адміністративне правопорушення зафіксовано 23.01.09, сповіщення відправлено 04.02.09, на штампу поштового відділення №5 Укрпошти дата 17.02.09р, а фактично отримала 05.03.09.
На підставі викладеного, керуючись стст.287, 288 КУпАП України,

ПРОШУ:

Скасувати постанову працівника ІДПС взводу БДПС при УДАІ УМВС України у Донецької області капітаном міліції Федоренко О.В. № АН 096898 від 23 січня 2009р., та звільнити мене від сплати штрафу у розмірі 255грн.00коп. (двісті п`ятдесят п`ять грн. 00коп).
Додаток:

1. Копія постанови № АН 096898 від 23 січня 2009р. (2 екземпляра).
2. Копія фото Візира (2 екземпляра).
3. Копія довіреності ВМВ№_______ від 27.12.09 на ТЗ Daewoo Lanos ______.
4. Копія конверта.
5. Копія повістки про виклик до суду

А что касается Вашего варианта - немного не корректная шапка - моего знакомого суд заставлял исправлять неточности в документе (хотя всё зависит только от судьи..)
Должно быть примерно так:

До _________ міського суду.
86065, Україна, Донецька обл., _______

Позивач: Ксанка
86000, Донецька обл., _________.
Тел.: _______________ .

Відповідач: Управління державної автоінспекції Головного Управління Міністерства внутрішніх справ в Донецькій області.
83023,м.Донецьк,вул..Ходоковського,10.
Засіб зв`язку невідомий.

Співвідповідач: Інспектор ДПС роти ДПС,
рядовий міліції Шепет Олександр Олександрович,
УДАІ УМВС України у Донецької області
86065м.Авдіївка відділення ДАІ з обслуговування адміністративної території м.Авдіївка
Засіб зв`язку невідомий.

ПОЗОВНА ЗАЯВА
(у справі за адміністративним позовом).

примерно так....

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 сен 2009, 01:46 
Борец

Должна составляться только позовна заява..никаких скарг

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 сен 2009, 15:35 
Постоялец

все пошли теперь по быстрому и наделали доверености на своих знакомых так на 10-20 человек чтоб проверять сложнее. :twisted:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 сен 2009, 15:16 
Новобранец

road а почему "никаких скарг"? я подала 2е, мне их удовлетворили, штрафы отменили... почему нет?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 сен 2009, 15:37 
Постоялец

Ксанка писал(а):
road а почему "никаких скарг"? я подала 2е, мне их удовлетворили, штрафы отменили... почему нет?

Есть множество примеров, когда подобные документы возращают или оставляют без рассмотрения. Причина - в названии написано "жалоба", а по КАСУ должно быть "административный иск" или "исковое заявление". Вам повезло просто, что приняли без претензий.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 окт 2009, 18:12 
Постоялец

почему в протаколе 113 км если визирь показал 111?
По измерениям у визиря погрешность 2 км это значит что движение было со скоростью от 109-113.
Говори что ехал 109 и все тут. -хотя все равно сделают как захочется.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 окт 2009, 21:06 
Прохожий

итак сегодня пришла судова повістка.
в письме было три листа А4 - на первом повестка в суд (в конце месяца);
на втором копия ухвалы, о том, что зазначена позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 105, 106 КАС України и открытии дела;
на третьем - процессуальные права.
далі буде...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 окт 2009, 16:01 
Прохожий

Здрасьте всем!
Т.к. в юр вопросах не очень подкован, прошу помощи в отмене протокола и постановы выписанной вчера моей жене по превышению скорости в нас. пункте. Гаец мерял скорость прибором Беркут. Так же вынес постанову на месте, с чем жена не согласилась, мотивируя, что у нее есть право на защиту и отказалась подписывать пункт "...розгляд админ справи вiдбудеться на месте". В связи с этим были остановлены два водителя, которые подписались, как свидетели. Меня в свидетели не вписали.
Помогите грамотно составить жалобу или исковое заявление в суд.
Премного благодарен!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 окт 2009, 18:21 
Постоялец

cava_77
копию протокола и постановы вашей жене дали?что ваша жена написала/подписала в протоколе?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 окт 2009, 18:51 
Прохожий

Копии дали. В протоколе написала, что несогласна с вышеизложенным ехала с разрешенной скоростью, статьи инспектор не разъяснил.
Протокол подписала только в одном месте

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 46 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа