Текущее время: 22 фев 2025, 13:35

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 43 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 16 май 2014, 10:19 
Борец

freeman john писал(а):
что в данной Постанове изменилось 31.03.2014?
Как мне пояснила инспектор - не было моего кода и провадження не было открыто!

Цитата:
Стаття 18. Вимоги до виконавчого документа

1. У виконавчому документі зазначаються:

1) назва і дата видачі документа, найменування органу,
прізвище та ініціали посадової особи, що його видали;

2) дата прийняття і номер рішення, згідно з яким видано
документ;

3) повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я
(прізвище, власне ім'я та по батькові) (для фізичних осіб)
стягувача і боржника, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або
місце проживання чи перебування (для фізичних осіб),
ідентифікаційний код суб'єкта господарської діяльності стягувача
та боржника (для юридичних осіб), індивідуальний ідентифікаційний
номер стягувача та боржника (для фізичних осіб - платників
податків)

Sans писал(а):
Они пишут что пришли некие бумажки для открытия производства, но они были возвращены назад т.к. эти бумажки не соответствуют исполнительным документам (Другими словами - исполнительного документа небыло, а была лишь некая бумажка). И тут же они пишут о прерывании срока в связи с подачей исполнительного документа к исполнению. Теперь вопрос к начальнику - если был исполнительный документ, то почему было отказано в открытии производства по постанове, предъявленной 11.02.2014? А если исполнительного небыло (не соответствовал требованиям), то на каком основании были прерваны сроки предьявления?
Спасибо, думаю ты прав абсолютно... Подавать наверное лучше все же в суд теперь ни начальника или еще одну скаргу накатать вышестоящим?

Как я понимаю, возвращали они его по п.3. и срок просто продлевается на день его возвращения и не более.
Цитата:
3. У разі повернення виконавчого документа стягувачу у
зв'язку з неможливістю в повному обсязі або частково виконати
рішення строк пред'явлення виконавчого документа до виконання
після переривання встановлюється з дня його повернення,

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 16 май 2014, 11:50 
Борец

Beatle писал(а):
Подавать наверное лучше все же в суд теперь ни начальника или еще одну скаргу накатать вышестоящим?
Строки на звернення до суду пропущені по постанові. Оскаржити дії боржник може лише скаргою не у судовому порядку.
Beatle писал(а):
Как я понимаю, возвращали они его по п.3. и срок просто продлевается на день его возвращения и не более.
Цей пункт стосується випадків, коли у боржника немає майна, на яке можна звернути стягнення.

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 16 май 2014, 12:38 
Борец

aphalin писал(а):
Строки на звернення до суду пропущені по постанові

оскаржувати треба постанову державного виконавця

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 16 май 2014, 14:28 
Борец

aphalin писал(а):
Строки на звернення до суду пропущені по постанові. Оскаржити дії боржник може лише скаргою не у судовому порядку.

Разве я не могу обжаловать ответ по которому мне отказано в закрытии производства? Да и в суде обжаловать постанову после получения ответа разве не имею права?
aphalin писал(а):
Цей пункт стосується випадків, коли у боржника немає майна, на яке можна звернути стягнення.

Так а на каком основании тогда они возобновили срок? Или по-вашему они на это имели права? Все так витиевато в законе написано, шо я ХЗ. Получается, дураки подают исполнительный документ оформленный неправильно, им его возвращают, а сроки подачи возобновляют? Прошло 2 мес, срок прерывается и снова можно в течении еще 3 подавать? Так же можно до бесконечности тогда подавать и делать ошибки, тупить? :shock:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 16 май 2014, 14:37 
Борец

Постанова була 18.11.2013
набрала законної сили 11.12.2013
пред*явлена до виконання 11.02.2014
відмова держвиконавця 12.02.2014 не відповідає вимогам
31.03.2014 пред*явлена до виконання
02.04.2014 відкрито виконавче провадження на підставі, що виконавчий документ відповідає вимогам ст. 18 ЗУ "Про виконавче провадження"

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 16 май 2014, 15:41 
Борец

Sans писал(а):
оскаржувати треба постанову державного виконавця
На її оскарження дається 10 днів, які вже давно пройшли.
Beatle писал(а):
Разве я не могу обжаловать ответ по которому мне отказано в закрытии производства? Да и в суде обжаловать постанову после получения ответа разве не имею права?
Можете, але тільки дії/рішення з відповіді. По постанові уже ні по строках.
Beatle писал(а):
Прошло 2 мес, срок прерывается и снова можно в течении еще 3 подавать?
Вони спеціально використовують не той пункт, який дає їм більше часу.
насправді:
Цитата:
2. Після переривання строку пред'явлення виконавчого
документа до виконання перебіг строку поновлюється. Час, що минув
до переривання строку, до нового строку не зараховується.

До того строку, що максимум по закону додайте 1 день і все. Вони пред*явили 11.02.2014, їм відмовили 12.02.2014. Тобто 3 місяці плюс 1 день, бо на новий строк залишається 3 місяці мінус (дата пред*явлення до виконання мінус дата вступу в законну силу) від дати прийняття рішення виконавцем.

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 16 май 2014, 15:51 
Борец

aphalin писал(а):
їм відмовили 12.02.2014. Тобто 3 місяці плюс 1 день, бо на новий строк залишається 3 місяці мінус (дата пред*явлення до виконання мінус дата вступу в законну силу) від дати прийняття рішення виконавцем.
Обжаловать к вышестоящим или обжаловать ответ в суде и требовать закрыть производство??

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 16 май 2014, 16:13 
Борец

aphalin писал(а):
Вони спеціально використовують не той пункт, який дає їм більше часу.
насправді:
Цитата:

Если честно, то я порядком запутался. Они ссылаются именно на этот пункт. Но видимо имеют в виду под "Час, що минув
до переривання строку, до нового строку не зараховується."
- то, что срок типа возобновляется в полном объеме, в моем случае - типа еще 3 мес. В этом меня пыталась убедить и сама инспектор, когда я ей о 3 мес сказал. Если читать последнее предложение отдельно от остальных, то вроде так и получается, а если весь пункт целиком.... Т.е. получается они или тупят, или пытаются меня развести?
Или я туплю? :lol:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 16 май 2014, 20:49 
Борец

Чєрд, шось уже я сам заплутався.
Практика неоднозначна, але виходить досить цікава фішка.
Коли стягують з громадянина на користь держави, то рахують, що повний строк продовжується з моменту пред*явлення до виконання. Коли на користь громадянина, то рахують, що 3 місяці дається на всі перипетії.
Реєстр більше схиляється до першого варіанту.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 16 май 2014, 22:12 
Борец

можно сейчас накатать заяву начальнику исполнительной на отмену исполнительного производства в связи с нарушением законодательства (ч. 2 ст. 83). И сразу после отказа обжаловать его в суде. Как такой вариант?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 май 2014, 07:41 
Борец

Sans, уже есть и скарга и ответ )) В понедельник схожу к начальнику и если разговора не будет, тогда наверное подам в суд на его ответ...
Beatle писал(а):
Ну, не послушал я и написал сначала скаргу начальнику.. ))

Сообщение, не относящиеся к теме
Скарга

19.04.2014р мною було отримано два листи з постановами про стягнення з мене виконавчого збору ВП № 42793194 та ВП № 42792934, які датовані 10.04.2014р. і підписані старшим державним виконавцем Мороз О.С.
22.04.2014р. я прибув до Мороз О.С. для з'ясування обставин відкритого стосовно мене провадження. Я виявилось з матеріалів справи, провадження стосовно мене відкрито згідно постанови Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області по справі № 484\5254\13-п від 18.11.2013р. Але стосовно цієї постанови мною було подано апеляційну скаргу 28.11.2013р. через Первомайський міськрайонного суд Миколаївської області і результат розгляду цієї скарги мені був не відомий.
Як я розумію, мою апеляційну скаргу не було задоволено, але ні хто про це мене не попередив і постанова Первомайський міськрайонного суд Миколаївської області від 18.11.2013р. набрала чинність 11.12.2013 року. Згідно п.1, п.п 1 Статті 22 ЗУ Про виконавче провадження, постанови судів у справах про адміністративні правопорушення та постанови органів (посадових осіб), уповноважених розглядати справи про адміністративні правопорушення, пред'являються до виконання протягом трьох місяців.
Як пояснила мені старший державний виконавець ДВС Мороз О.С., перший раз виконавчий документ було подано в строк, але з порушенням ст. 26 ЗУ "Про виконавче провадження", тому провадження відкрито не було. Після усунення недоліків виконавчий документ було подано повторно і 2.04.2014р було розпочато виконавче провадження.
На мою думку, виконавче провадження не могло було розпочато, у зв'язку з пропуском встановленого строку пред'явлення документів до виконання (ст. 26 ЗУ "Про виконавче провадження"). В ЗУ "Про виконавче провадження" не передбачено подовження строку пред'явлення документів до виконання при порушенні ст. 26 цього закону.

Враховуючи викладене ПРОШУ:

1. згідно ст. 82 ЗУ "Про виконавче провадження" прийняти мою скаргу до розгляду;
2. згідно п.2 ст. 83 ЗУ "Про виконавче провадження" винести постанову про скасування постанов ВП № 42793194, ВП № 42792934 та закрити виконавче провадження розпочате відносно мене.

Получил ответ
Изображение
Ст. 23
Сообщение, не относящиеся к теме
Стаття 23. Переривання строку давності пред'явлення
виконавчого документа до виконання

1. Строки пред'явлення виконавчого документа до виконання
перериваються:

1) пред'явленням виконавчого документа до виконання;

2) частковим виконанням рішення боржником;

3) наданням судом, який видав виконавчий документ, відстрочки
або розстрочки виконання рішення.

3. У разі повернення виконавчого документа стягувачу у
зв'язку з неможливістю в повному обсязі або частково виконати
рішення строк пред'явлення виконавчого документа до виконання
після переривання встановлюється з дня його повернення, а в разі
повернення виконавчого документа у зв'язку із встановленою законом
забороною щодо звернення стягнення на майно чи кошти боржника, а
також проведення інших виконавчих дій стосовно боржника, - з
моменту закінчення дії відповідної заборони.
Чета я не пойму их логики.. Или все же они правы? Они конечно не указали на каком основании прервался срок, но я так подозреваю: 1) пред'явленням виконавчого документа до виконання;

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 май 2014, 07:42 
Борец

aphalin писал(а):
Коли стягують з громадянина на користь держави, то рахують, що повний строк продовжується з моменту пред*явлення до виконання. Коли на користь громадянина, то рахують, що 3 місяці дається на всі перипетії.
Реєстр більше схиляється до першого варіанту.

Т.е. закон все же как дышло? :evil:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 май 2014, 20:53 
Борец

Beatle писал(а):
Sans, уже есть и скарга и ответ )) В понедельник схожу к начальнику и если разговора не будет, тогда наверное подам в суд на его ответ...

ответ на скаргу уже нельзя оспорить - по срокам. А вот написать заявление и оспорить ответ на него - можно

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 43 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3

Часовой пояс: UTC + 2 часа