Текущее время: 23 фев 2025, 10:16

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 53 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 13 июн 2011, 08:30 
Постоялец

у меня сканера нет, но оспорив в суде именно ответ упор делался именно на трактовку законодательста.
============
П.С. если позиция государства в данном вопросе совпадает по всем инстанциям то факт очевиден - переоборудование. (а законы мы неправильно воспринимаем :))

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 июн 2011, 08:38 
Борец

zzz
тобто у Вас уже були проблеми з демонтажем?
zzz писал(а):
у меня сканера нет

так сфоткайте цифровиком ;)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 мар 2013, 22:32 
Борец

Со знакомым случилась похожая ситуация - снял два сидения, схлопотал протокол. Может у кого есть "наработки" по данному вопросу (ответы на инфозапросы и т.п.)?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 мар 2013, 22:57 
Борец

Почитай определение что является переоборудованием. Обрати внимание на ключевое слова "встановлення", ДЕМОНТАЖ не является по этому определению переоборудованием. Плюс к этому, если такой автомобиль производителем выпускается в разных вариантах, т.е. в пассажирском, грузовом, санитарном и т.д., тогда в каком бы виде вы не ездили, это также не будет являтся переоборудованием.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 мар 2013, 23:06 
Борец

Я то почитаю обязательно, просто думал, может у кого-нить уже есть удачный опыт и на работки по этому вопросу...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 мар 2013, 08:19 
Постоялец

Beatle писал(а):
Со знакомым случилась похожая ситуация - снял два сидения, схлопотал протокол. Может у кого есть "наработки" по данному вопросу (ответы на инфозапросы и т.п.)?

Зачем пустил в салон?
На основании какого нарушения закона получен протокол?

Если кто-то обосрал сидухи- не имеешь права снять их для чистки -стирки?
Или пока сиденья чистятся автомобиль не может ни куда ездить?

Хотят писать протоколы пусть пишут, в пояснениях написать -
Переоборудование не производил, сиденье снято для чистки (ремонта,...), - что не не влечет последствия для участников дорожного движения (и пассажиров внутри).
Не забыть дописать- Со своими правами Не ознакомлен, Задержан безосновательно, Прошу пересмотреть дело по месту проживания.

Это если надо быстро, а если есть время - требовать ответственного....

Ну и не полниться пописать жалобы.

Если 10 дней не прошло идти в гаи ( в протоколе посмотреть какое)- хочу пересмотреть дело, дать пояснения.
Ну и талдычить тоже самое-
"На основании какого нарушения закона получен протокол?
Переоборудование не производил, сиденье снято для чистки (ремонта,...), - что не не влечет последствия для участников дорожного движения.
Подать жалобу за незаконное задержание, незаконный протокол, постановление."

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 мар 2013, 08:56 
Борец

Про салон, документы и т.п. я все прекрасно знаю, в отличии от него... Пускать никого не нужно было, через боковые окошки и так было хорошо видно. протокол составили по п.31.1, а порушення по ч.4!!!!! ст.121 КУпАП!!! и забрал права, сука! Придется пускать кровь...
Цитата:
1.2.9 переобладнання колісних транспортних засобів
Зміна типу або марки (моделі), призначення чи параметрів конструкції транспортних засобів, що перебувають в експлуатації, шляхом установки кабіни, кузова чи їх деталей, спеціального обладнання і номерних агрегатів, не передбачених нормативно-технічною документацією на даний транспортний засіб.
FRESH63 тут абсолютно прав - про демонтаж ни слова - это раз! Согласно инструкции по эксплуатации на Форд Транзит
Цитата:
Для того чтобы полностью снять совмещенное сиденье, потяните вверх и удерживайте рычаг блокировки (1), расположенный под совмещенным сиденьем. Аккуратно, не перекашивая, вытягивайте сиденье назад, пока передняя часть каркаса сиденья не высвободится из напольных фиксаторов. Сложите спинку сиденья вперед (2). После этого совмещенное сиденье может свободно катиться на колесиках.
Соблюдайте осторожность, извлекая совмещенное сиденье наружу из автомобиля, поскольку оно весит 89 кг.

Храните совмещенное сиденье в сухом безопасном месте.

Установка выполняется в обратной последовательности.

Обязательно закрепляйте
сиденья и спинки сидений и следите за надежностью их фиксации в соответствующих элементах крепления.
:twisted: Надеюсь судья будет вменяемый!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 мар 2013, 11:29 
Борец

Beatle писал(а):
а порушення по ч.4!!!!! ст.121 КУпАП!!!

Ст.121 ч.4 Нарушение правил пользования ремнями безопасности или мотошлемом

51-85 грн.

Це шо за прикол такий?
Доречі може де в реєстрі пошуати рішення судів про зняті сидіння? бо теж це питання хвилює....

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 мар 2013, 12:34 
Борец

Мановар, на сколько я понимаю, часть четвертая это
Цитата:
Повторне протягом року вчинення будь-якого з порушень, передбачених частинами першою - третьою цієї статті, -

тягне за собою позбавлення права керування транспортними засобами на строк від трьох до шести місяців або адміністративний арешт на строк від п'яти до десяти діб.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 мар 2013, 13:55 
Борец

Накатал пояснення до суду. Буду благодарен за комментарии...
Сообщение, не относящиеся к теме
До Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області.

ПОЯСНЕННЯ
до протоколу про адміністративне правопорушення АГ2№93

05.03.2013 року, рухаючись на власному мікроавтобусі Форд Транзит д\н 7777, я був зупинений працівником ДАІ, його прізвище та посаду я дізнався після складання на мене адміністративного протоколу. Не представляючись, та не повідомивши мене про причину зупинки, як того вимагає Закон України про міліцію, к-н Макар почав вимагати документи для перевірки. Я, будучи впевненим, що нічого не порушував, передав посвідчення водія та реєстраційний документ на транспортний засіб. Після цього, капітан Макар став поводити себе дивно - ходити навколо мого авта, зазирати в салон, розмовляти зі мною на сторонні теми. Я попросив працівника міліції не затримувати мене без підстав та повернути передані документи, на що отримав відповідь, що підставі мене затримувати він зараз обов'язково знайде. Така відповідь мене здивувала і я попросив або повідомити мені причино моєї зупинки та суть скоєного правопорушення, як того вимагає закон, або більше не затримувати. Після цього, капітан Макар звинуватив мене в порушенні п.31.1 ПДР України та склав протокол в якому зазначив, що за це порушення передбачено відповідальність згідно ч.4 ст. 121 КУпАП, та вилучив в мене посвідчення водія. На всі мої зауваження він не реагував.
Хочу зазначити, що я дійсно тимчасово зняв декілька сидінь, але це ніяк не може бути переобладнанням транспортного засобу та стосуватися безпеки дорожнього руху та охорони навколишнього середовища. Так, згідно п. 1.2.9 Порядоку надання послуг ДП „ДЕРЖАВТОТРАНСНДІПРОЕКТ” з науково-технічної експертизи щодо погодження можливості переобладнання колісних транспортних засобів та їхніх складових частин - переобладнання колісних транспортних засобів - це: "Зміна типу або марки (моделі), призначення чи параметрів конструкції транспортних засобів, що перебувають в експлуатації, шляхом установки кабіни, кузова чи їх деталей, спеціального обладнання і номерних агрегатів, не передбачених нормативно-технічною документацією на даний транспортний засіб. " Як видно з протоколу мною не було зроблено ніяких додаткових установок деталей не передбачених нормативно-технічною документацією на даний транспортний засіб. Більш-того, згідно інструкції з експлуатації передбачена можливість зняття сумісних задніх сидінь (витяг з інструкції з експлуатації у додатках). Таким чином я не міг порушити п.31.1 ПДР України.
Відповідно до ст. 251 КУпАП, доказами є пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілих, свідків, висновком експерта, речовими доказами, показаннями технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки. Доказів про те, що я порушив ПДР України мені надано не було.
Також хочу звернути увагу суду, що працівник міліції незаконно вилучив в мене посвідчення водія, тому-що ч.4 ст.121 КУпАП застосовують в разі повторного протягом року порушення передбаченого частиною першою-третьою цієї статі. Жодного порушення передбаченого цими статтями я не скоював, а тому і підстав для вилучення посвідчення не було.
Виходячи з вищевикладеного, та керуючись ч.1 ст. 268 КУпАП

Прошу:
1. Долучити це пояснення до матеріалів справи.
2. Повернути водійське посвідчення, як вилучене незаконно.

Додатки:
1. Витяг з інструкції з експлуатації Форд Транзит.

З повагою

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 мар 2013, 21:06 
Борец

Beatle писал(а):
Накатал пояснення до суду. Буду благодарен за комментарии...
До Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області.

ПОЯСНЕННЯ
до протоколу про адміністративне правопорушення АГ2№93

05.03.2013 року, рухаючись на власному мікроавтобусі Форд Транзит д\н 7777, я був зупинений працівником ДАІ, його прізвище та посаду я дізнався після складання на мене адміністративного протоколу. Не представляючись, та не повідомивши мене про причину зупинки, як того вимагає Закон України про міліцію, к-н Макар почав вимагати документи для перевірки. Я, будучи впевненим, що нічого не порушував, передав посвідчення водія та реєстраційний документ на транспортний засіб. Після цього, капітан Макар став поводити себе дивно - ходити навколо мого авта, зазирати в салон, розмовляти зі мною на сторонні теми. Я попросив працівника міліції не затримувати мене без підстав та повернути передані документи, на що отримав відповідь, що підставі мене затримувати він зараз обов'язково знайде. Така відповідь мене здивувала і я попросив або повідомити мені причино моєї зупинки та суть скоєного правопорушення, як того вимагає закон, або більше не затримувати. Після цього, капітан Макар звинуватив мене в порушенні п.31.1 ПДР України та склав протокол в якому зазначив, що за це порушення передбачено відповідальність згідно ч.4 ст. 121 КУпАП, та вилучив в мене посвідчення водія. На всі мої зауваження він не реагував.
Хочу зазначити, що я дійсно тимчасово зняв декілька сидінь, але це ніяк не може бути переобладнанням транспортного засобу та стосуватися безпеки дорожнього руху та охорони навколишнього середовища. Так, згідно п. 1.2.9 Порядоку надання послуг ДП „ДЕРЖАВТОТРАНСНДІПРОЕКТ” з науково-технічної експертизи щодо погодження можливості переобладнання колісних транспортних засобів та їхніх складових частин - переобладнання колісних транспортних засобів - це: "Зміна типу або марки (моделі), призначення чи параметрів конструкції транспортних засобів, що перебувають в експлуатації, шляхом установки кабіни, кузова чи їх деталей, спеціального обладнання і номерних агрегатів, не передбачених нормативно-технічною документацією на даний транспортний засіб. " Як видно з протоколу мною не було зроблено ніяких додаткових установок деталей не передбачених нормативно-технічною документацією на даний транспортний засіб. Більш-того, згідно інструкції з експлуатації передбачена можливість зняття сумісних задніх сидінь (витяг з інструкції з експлуатації у додатках). Таким чином я не міг порушити п.31.1 ПДР України.
Відповідно до ст. 251 КУпАП, доказами є пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілих, свідків, висновком експерта, речовими доказами, показаннями технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки. Доказів про те, що я порушив ПДР України мені надано не було.
Також хочу звернути увагу суду, що працівник міліції незаконно вилучив в мене посвідчення водія, тому-що ч.4 ст.121 КУпАП застосовують в разі повторного протягом року порушення передбаченого частиною першою-третьою цієї статі. Жодного порушення передбаченого цими статтями я не скоював, а тому і підстав для вилучення посвідчення не було.
Виходячи з вищевикладеного, та керуючись ч.1 ст. 268 КУпАП

Прошу:
1. Долучити це пояснення до матеріалів справи.
2. Повернути водійське посвідчення, як вилучене незаконно.

Додатки:
1. Витяг з інструкції з експлуатації Форд Транзит.

З повагою

Была похожая тема
Цитата:
Выводы после просмотра реестра судебных решений

http://reyestr.court.gov.ua/Review/27728006
Как я и удивлялся - какие правила?... какие стандарты???
"Проте чим порушена вимога, і яких стандартів правил і нормативів, що стосуються безпеки дорожнього руху і взагалі чи є це порушенням стандартів правил і нормативів, що стосуються безпеки дорожнього руху - працівник міліції не з'ясував і не вказав в постанові."

http://reyestr.court.gov.ua/Review/26102754
"Отже після зміни типу транспортний засіб позивача вагою до 3,5 тон і кількістю місць для сидіння не більше ніж 8, не враховуючи місця водія, є -легковим автомобілем або його модифікацією для перевезення вантажу. Даний транспортний засіб не використовується для роботи в якості таксі або для перевезення вантажу з метою отримання прибутку, і він не підлягає обов`язковому технічному контролю."

http://reyestr.court.gov.ua/Review/25574600
"ОСОБА_1 керував автомобілем УАЗ 396259 державний номерний знак НОМЕР_2, (вантажний фургон), який переобладнаний ( у пасажирський фургон) без дозволу ДАІ, однак, відповідно до ст. 121 ч.1 КУпАП відповідальність настає за керування водіями транспортними засобами, переобладнаними з порушенням відповідних правил, норм, стандартів, тому притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за ст. 121 ч.1 КУпАП є необґрунтованим, оскільки даною статтею КУпАП не передбачено отримання дозволу на переобладнання від ДАІ. "
http://reyestr.court.gov.ua/Review/24710864
"Також судом не отримано даних з приводу того, чи було проведено технічне дослідження, на підставі якого відповідач зробив висновок про наявність в автомобілі позивача переобладнань.+"

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 мар 2013, 21:36 
Борец

moskal2715, в ситуации которую я разруливаю постановы еще нет. Тупой гей забрал права и передал дело на рассмотрение в суд, хотя права на это не имел даже формального, т.к. на протяжении этого года не было ни одного нарушения по 121 статье. Максимум, что этот идиот мог сделать, так это выписать тупой штраф, но его понесло намного дальше... Очень интересно увидеть права - один раз после того, как их степлером прилепили к протоколу гей делал замену за свой счет. :twisted: Может этому чуваку повезет так же!..

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 мар 2013, 01:13 
Борец

Beatle
Это информация к размышлению. Вдруг пригодится.
Хоть и нет прецедентного права, но судьи иногда читают произведения своих коллег.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 май 2013, 23:48 
Борец

Подскажи если в техпапорте грузопассажирского указано 5 мест - это с учетом водительского или это значит 5+1 ???

Техпаспорт старого образца - большой такой ламинированный.

Друг хочет купить этот бус, но хочется официальных 6 мест. Поэтому надо понять надо ли при перерегистрации "договариваться" в МРЭО ???

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 май 2013, 18:02 
Борец

SHUM писал(а):
Подскажи если в техпапорте грузопассажирского указано 5 мест - это с учетом водительского или это значит 5+1 ???

Техпаспорт старого образца - большой такой ламинированный.

Друг хочет купить этот бус, но хочется официальных 6 мест. Поэтому надо понять надо ли при перерегистрации "договариваться" в МРЭО ???

У меня прямо допечатано /п. місць-1/, т.е. без учета водителя.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 53 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа