Текущее время: 25 фев 2025, 17:38

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 14 июл 2011, 20:30 
Постоялец

Ось дивіться, кількома повідомленнями вище, я задавав питання, а зараз зацитую своє питання та відповіді на нього:
пішохід писал(а):
AnDruWa писал(а):
Якщо на місці виписали протокол + винесли постанову, то спочатку має бути розгляд справи в ДАІ,

ні якщо є лише протокол,а справу перенсли.

І ще одне:
пішохід писал(а):
AnDruWa писал(а):
Тобто у першому випадку протокол розглядається у ДАІ, і вирішується винен чи ні, далі постанова, а у другому випадку (коли постанова виписана разом із протоколом), розгляду справи у по моєму місці проживання (у ДАІ) вже не буде, а протокол грає роль лише документа, який засвідчує суть інкримінованого мені правопорушення? І все на що водій може сподіватись - оскарження постанови?

так

Тобто з наданих мені відповідей вище, я зрозумів, що коли винесли і протокол і постанову на місці (якщо це буде в іншій області наприклад), то розгляду справи не буде у відділені ДАІ, а я лише можу АБО сплатити штраф, АБО оскаржити постанову.

Але я знайшов деяке відео у гілці форуму свого міста, і там на відео записано, що іДАІ склав протокол + постанову (але водій попросив її переслати поштою у зв`язку з відсутністю у країні), а також водій просив перенос розгляду справи, бо його не буде в країні.
Тоді як це може бути? Розгляду ж не може бути, якщо винесена постанова, водій міг хіба що позов до суду подати у 10-ти денний термін, на скільки мені було зрозуміло.
Чи я щось таки наплутав?
viewtopic.php?f=52&t=8726

Чи все таки, навіть коли винесли і постанову і протокол, буде розгляд справи спочатку(а у цьому випадку вже подавати клопотання про розгляд по місці проживання?), а далі або в ДАІ відмінять постанову, або мені оскаржувати її протягом 10-ти днів?

І що робити, якщо я не зможу протягом 10-ти днів написати позов? - Пролітаю? Чи якісь клопотання допоможуть?

Тобто я думав, якщо водію виписали протокол + постанову в іншій області\районі, він приїхав додому, написав позов і подав у місцевий суд, а іДАІ зобов`язаний буде сам приїхати по повістці до суду по моєму місці проживання, без ніяких клопотань зі сторони водія?
А якщо на місці водію виписали лише протокол, то тут він подає клопотання про розгляд справи за його місцем проживання. Бо у цьому випадку передбачений спочатку розгляд справи (якщо немає ще постанови)?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 15 июл 2011, 10:50 
Постоялец

AnDruWa
Похоже Вы не совсем понимаете сам процесс.
Вначале инспектор составляет протокол про админ.нарушение. В нём должны быть отражены и свидетели (если таковые имеются), и пояснения лица,на которого составляется протокол,и указано время и место когда будет рассматриваться дело. А потом уже проходить сам процесс рассмотрения дела.Как правило эта процедура не соблюдается и инспектора выписывают сразу-же постановление. Хотя лицо может подавать ходатайства.Напр. рассматривать по месту жительства, или перенести на другой срок в связи с сбором доказательств.
Тогда инспектор в протоколе указывает на когда назначено рассмотрение. Вы являетесь в назначенное время и рассматривают ваше дело. Зачастую дело по прежнему рассматривает тот-же инспектор, и как правило своё мнение не меняет -ему нужны постановления(для плана). Если постановление уже выписано, то его остаётся либо обжаловать либо оплатить.
На обжалование постановления даётся 10 дней.Не будет просроченным , если на 10-й день заказным письмом будет отправлено обжалование постановления.То есть,если иск в суд написали на 9й день, а это к примеру пятница( многие суды иски принимают только понедельник и четверг до 12ч) тогда прямиком на почту.
Постановление обжалуется через суд( более действенно) или вышестоящих начальников, которые статистику по выписанным постановлениям не портят, и если у Вас находятся веские доказательства своей невиновности, то тогда нагибают инспектора оплатить за Вас штраф.
С одной стороны для Вас головняка меньше (не бегать по судам), но в анкете админпрактики 3 года за Вами будет висеть нарушение,пусть даже и оплаченное, но всё равно не приятно.

Цитата:
"І що робити, якщо я не зможу протягом 10-ти днів написати позов? - Пролітаю? Чи якісь клопотання допоможуть?"

В этом случае пишется ходатайство на восстановление сроков на обжалование в связи с тем-то , и указывается веская причина по которой эти сроки были пропущены, естественно с предоставлением подтверждающих документов.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 15 июл 2011, 11:14 
Постоялец

dvik
Ви праві, я слабо орієнтуюсь в самому процесі.
А хочу тут дізнатись як найбільше, щоб потім мені не дай Боже, "лапші не навішали" на дорозі.
dvik писал(а):
Вначале инспектор составляет протокол про админ.нарушение ... А потом уже проходит сам процесс рассмотрения дела. Как правило эта процедура не соблюдается и инспектора выписывают сразу-же постановление. Хотя лицо может подавать ходатайства.Напр. рассматривать по месту жительства, или перенести на другой срок в связи с сбором доказательств.
Тогда инспектор в протоколе указывает на когда назначено рассмотрение. Вы являетесь в назначенное время и рассматривают ваше дело. Зачастую дело по прежнему рассматривает тот-же инспектор, и как правило своё мнение не меняет -ему нужны постановления(для плана). Если постановление уже выписано, то его остаётся либо обжаловать либо оплатить.

Тобто якщо виписали протокол + постанову, все рівно потрібно подавати клопотання про місце розгляду, а після розгляду або закриють все, або оскаржувати?

Виходить має бути так (ситуація, якщо не в своїй області):
- Виписали лише протокол:
1) Подаю клопотання про розгляд справи по місці проживання.
2) Це записується в протоколі + на певну дату і час відбувається розгляд справи.
3) В ДАІ розглядають, а далі виписують постанову або закривають справу.
4) Якщо виписують постанову - водій протягом 10-ти днів її оскаржує.

- Виписали протокол РАЗОМ з постановою:
1) Так само подаю клопотання про місце розгляду, справу будуть розглядати, не дивлячись що вже є постанова.
2) Це також записується в протоколі, що додається і постанова, і на коли буде розгляд справи.
3) В ДАІ справу розглядають, не дивлячись що є постанова вже.
4) Або скасують все, або оскаржувати.

Але мені не зрозуміло, як діяти, коли порушення зафіксовано "не по процедурі", а виписали протокол + постанову на місці відразу. То в такому випадку в протоколі не зазначається про місце і час розгляду справи? Оскільки постанова то вже виписана, немає що розглядати, хіба що оскаржувати? Тобто виписали протокол + постанову, копії забрати собі, розгляду справи ніякого не буде, а лише їхати додому і писати позов? І ні в яке ДАІ в такому випадку не їхати на розгляд?
Чи навіть якщо виписали і постанову відразу, то спочатку буде розгляд в ДАІ (за місцем проживання, по клопотанню), і це записується в протоколі, а далі або відмінять в ДАІ, або оскаржувати?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 15 июл 2011, 13:53 
Постоялец

AnDruWa загляни в личку

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 15 июл 2011, 14:23 
Постоялец

AnDruWa писал(а):
Тобто якщо виписали протокол + постанову, все рівно потрібно подавати клопотання про місце розгляду, а після розгляду або закриють все, або оскаржувати?
Якщо вже виписали постанову, то значить справу вже розглянули, і по результатах розгляду виписали постанову.
Подавати клопотання про місце розгляду вже пізно, треба подавати ще під час складання протоколу, до постанови.
AnDruWa писал(а):
Виходить має бути так (ситуація, якщо не в своїй області):
- Виписали лише протокол:
1) Подаю клопотання про розгляд справи по місці проживання.
2) Це записується в протоколі + на певну дату і час відбувається розгляд справи.
3) В ДАІ розглядають, а далі виписують постанову або закривають справу.
4) Якщо виписують постанову - водій протягом 10-ти днів її оскаржує.
В ідеалі - так.
AnDruWa писал(а):
- Виписали протокол РАЗОМ з постановою:
1) Так само подаю клопотання про місце розгляду, справу будуть розглядати, не дивлячись що вже є постанова.
2) Це також записується в протоколі, що додається і постанова, і на коли буде розгляд справи.
3) В ДАІ справу розглядають, не дивлячись що є постанова вже.
4) Або скасують все, або оскаржувати.
Ні. Див. вище.
В такому випадку справу вже розглянуто, в ДАІ справу вже не будуть розглядати. Можна тільки оскаржити в ДАІ або в суді на протязі 10 днів.
AnDruWa писал(а):
Але мені не зрозуміло, як діяти, коли порушення зафіксовано "не по процедурі", а виписали протокол + постанову на місці відразу. То в такому випадку в протоколі не зазначається про місце і час розгляду справи?
В такому випадку в протоколі зазначається поточна дата і час (коли виписують постанову).
AnDruWa писал(а):
Оскільки постанова то вже виписана, немає що розглядати, хіба що оскаржувати?
Так
AnDruWa писал(а):
Тобто виписали протокол + постанову, копії забрати собі, розгляду справи ніякого не буде, а лише їхати додому і писати позов? І ні в яке ДАІ в такому випадку не їхати на розгляд?
Так. Оскаржувати в ДАІ (малодієво) або через суд (досить ефективно).

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 15 июл 2011, 15:40 
Постоялец

dvik: Дякую, за відповідь у приватних повідомленнях!
Тільки до Вас у мене буде уточнення на рахунок позову до суду, ну або до будь-кого, хто знає:
Цитата:
На обжалование постановления даётся 10 дней.Не будет просроченным , если на 10-й день заказным письмом будет отправлено обжалование постановления.То есть,если иск в суд написали на 9й день, а это к примеру пятница( многие суды иски принимают только понедельник и четверг до 12ч) тогда прямиком на почту.

Тобто якщо 1-го числа виписана постанова, 10-го(який би це не був день тижня), я можу піти на пошту, відіслати листа і це буде правильно? Навіть якщо до суду дійде лист через к-ка днів? Тобто на пошті вказується дата коли був відправлений лист, і це буде знати "суд"?

IMHO: І Вам також дякую, за роз`яснення, зрозуміло те, що цікавило!
Я б раніше написав комусь у приват, але не можу, пише: "Вам не дозволено використовувати цю можливість. Можливо, ви недавно зареєструвались на форумі, або вам необхідно проявити більше активності, щоб отримати можливість її використання."

З даним питанням більш-менш розібрався, а якщо таке буде (краще б не було взагалі авжеж 8-) ) вже в житті, то розберусь остаточно.

З постановою зрозумів, з процесом складання протоколу також, з оскарженням також.
Раптом потрібно буде писати позов, звернусь сюди, думаю допоможуть.

А якщо я захочу написати кудись про незаконні дії інспектора: Немає знаку, не пред`явив посвідчення, ображав, відкривав авто, зупинив без причини чи ніс службу на приватному затонованому авто і т.д.
То в такому випадку, який документ пишеться і куди надсилається?
Чи ці всі данні, можна буде вписати у текст позову про відміну постанови, і в кінці після слів "Прошу: ..." вписати щось типу "прийняти міри впливу до інспектора", чи якесь моральне відшкодування?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа