Текущее время: 30 ноя 2024, 14:44

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 35 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 01 дек 2009, 17:46 
Постоялец

Burger писал(а):
Вобще-то ходатайство пишется не на чье-то имя, от чьего-то имени...А принять ходатайство обязывает Конституция Украины!

Вообще то в данном конкретном случае, при рассмотрении дела о админ. правонарушении, ходатайством будет запись в протоколе " прошу перенести рассмотрение дела в суд", а уже если инспектор вынес постанову на месте ( которая выносится после составления протокола) вот это и будет - проигнорировал ходатайство.
Относительно ходатайств в КУпАП написано, что "...Особа, яка притягається до адміністративної відповідальності
має право: знайомитися з матеріалами справи, давати пояснення, подавати докази, заявляти клопотання; при розгляді справи користуватися юридичною допомогою адвоката..."

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 дек 2009, 17:53 
Постоялец

А скажите они сняли вас на видео как вы, собственно, совершили обгон? была ли разметка ( осевая )? или может знаки рядности движения? какая примерно или точно ширина дороги в данном месте, если не было разметки? если можно, выложите копию постановы, посмотрим.
Здесь есть несколько направлений или основных вопросов на которых можно сосредоточить свою защиту

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 дек 2009, 15:35 
Новобранец

Michael_Barik писал(а):
А скажите они сняли вас на видео как вы, собственно, совершили обгон? была ли разметка ( осевая )? или может знаки рядности движения? какая примерно или точно ширина дороги в данном месте, если не было разметки? если можно, выложите копию постановы, посмотрим.
Здесь есть несколько направлений или основных вопросов на которых можно сосредоточить свою защиту

На видео они не снимали, разметки до пешеходного перехода нет, также нет знаков рядности движения. Прерывистая осевая появляется после пешеходного перехода.Ширина дороги позволяет двигаться автомобилям в два ряда попутного направления и два ряда встречному автотранспорту.
Вот копия постановы

Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 дек 2009, 17:19 
Борец

В постанове еще и печати нет в добавок.

Украинцы не Россияне, они воевать не любят, но умеют. А Россияне любят! но не умеют...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 дек 2009, 17:39 
Постоялец

Если не было разметки - то какможно идентифицировать выезд на встречную полосу без которого невозможен обгон? Следовательно, ИДПС строил обвинение на собственных домыслах, а не на фактах, что запрещено. Но говорить, что там 2 полосы все равно не стоит, если не уверен, что общая ширина дороги не меньше 8. 25 метров (две полосы по 2.75 в попутном направлении и одна встречка на собственное усмотрение в соответствии с п. 11.1 ПДД)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 дек 2009, 20:33 
Новобранец

вот фото до пешеходного перехода

Изображение

Изображение

здесь после пешеходного перехода

Изображение

Изображение

Вот где автомобиль просматривается на тротуаре под домом, там стоял патрульный автомобиль ГАИ.

Последний раз редактировалось tankman 02 дек 2009, 20:51, всего редактировалось 2 раз(а).

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 дек 2009, 20:49 
Постоялец

Чего-то я не пойму. Судя по всему - разметки таки нет... По этому поводу я писал выше. Можно смело говрить, что инспектор "придумал" нарушение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 дек 2009, 20:54 
Новобранец

До пешеходного перехода разметки 100% нет! После пешеходного перехода есть.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 дек 2009, 21:12 
Новобранец

Вот начал писать административный иск в суд. Покритикуйте! Может кто, что-то подскажет еще. Заранее благодарен. Завтра хочу подать в суд. Осталось три дня.

До ХХХХХХХХХХХХХХХрайонного суду
67000, Одеська обл., ХХХХХХХХХХХХХХ
Позивач: ХХХХХХХХХХХХХХХХ
67000, Одеська обл., ХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХ

Відповідач: старший інспектор дорожньо-патрульної служби
2 взводу ДАІ м. Одеса
Кірік Андрій Вікторович
65110, м. Одеса , вул. Розкидайлівська, 67а,

У справі про адміністративне правопорушення
передбачене ч. 2 ст. 122 КУпАП

На постанову ВН № 055799, від 26 листопада 2009 року

АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ
про визнання протиправною та скасування
постанови про притягнення до адміністративної відповідальності

26 листопада 2009 року стосовно мене було винесено постанову про притягнення до адміністративної відповідальності ВН №055799 (додається) за порушення правил дорожнього руху, з накладенням адміністративного стягнення у вигляді штрафу 510 гривень.
Із зазначеною постановою не погоджуюсь, оскільки вона винесена з порушенням норм права, є незаконною, у зв’язку з чим підлягає скасуванню з наступних підстав.

26.11.09 приблизно в 14 годин 15 хвилин, я рухався автомобілем Daewoo Lanos державний реєстраційний номер ХХХХХХ , від Пересипського мосту, в напрямку морського вокзалу по вул. Приморській. В районі регульованого пішохідного переходу, здійснював з лівої сторони на дозволений колір світлофора, випередження вантажного автомобіля ГАЗ 3309 державний реєстраційний номер 50193 ОВ, який рухався в попутному напрямку. Безпосередньо після проїзду пішохідного переходу, автомобіль ГАЗ 3309 з невідомих мені причин , без подачі попереджувального сигналу світловими покажчиками повороту, чим порушив ст.9.2.б.”Правил дорожнього руху ”, почав небезпечно виїжджати на мою смугу руху, чим створив аварійно небезпечну ситуацію і порушив вимоги ст.1.5., ст.2.3.д., ст.10.1., ст.10.3. “Правил дорожнього руху”. Так як для руху мого автомобіля була створена небезпека, я з дотриманням ст. 14.2. ” Правил дорожнього руху ” здійснив обгін вантажного автомобіля та через 200 метрів був зупинений старшим інспектором 2 взводу ДПС ДАІ м. Одеса старшим лейтенантом Кірік А.В.
Після зупинки він підійшов до мене,не привітався, не представився, не довів причину зупинки, чим порушив вимоги ст.5 Закону України „Про міліцію”. Всі вказані відомості про нього ,стали відомі після отримання постанови про адміністративне правопорушення. Він наказав передати йому документи. Я відповів , що передам йому документи після того, як він пред’явить мені службове посвідчення. Він відмовився мені показати своє службове посвідчення і наполегливо вимагав мої документи, при цьому сказав:”В такому разі ти будеш порушником , а не водій ГАЗону”. Після того, як я передав йому свої документи, він почав вимагати в мене хабар., в чому я йому відмовив і відповів , що я ПДР не порушував. Він забрав мої документи,нічого мені не сказав, позвав якогось чоловіка з двору будівлі, яка знаходиться за адресою вул.. Приморська№59. та пішов до патрульного автомобіля, який стояв біля цього будинку з порушенням ст. 15.9.и., ст. 15.10.в. “Правил дорожнього руху”.
Розуміючи, що я буду безпідставно звинувачений в адміністративному правопорушенні, я підійшов до патрульного автомобіля і попередив інспектора, що згідно ст.3 ЗУ “Про міліцію”, ст.9, 43,45 ЗУ "Про інформацію", мною буде вестися відеозапис розмови, з метою дотримання законності та ввічливого ставлення до учасників дорожнього руху". Потім я включив відеокамеру, щоб зафіксувати моє спілкування з інспектором. Після чого старший лейтенант Кірік А.В. намагався забрати в мене відеокамеру, вибити її з моїх рук, та постійно погрожував мені затриманням з примусовим приводом до районного відділу міліції. В подальшому на протязі всього спілкування заважав мені фіксувати його протизаконні дії на відеокамеру.
В подальшому громадяни Литиев Анатолій Анатолійович, та Громов Андрій Вікторович по черзі сідали в патрульний автомобіль, та під диктовку старшого лейтенанта Кірік А.В. писали свої пояснення в якості свідків.
Я звернув увагу ст. інспектора ДПС Кірік А.В., що свідки повинні давати свої пояснення самостійно, але він продовжував диктувати їм пояснення. Також я висловив своє зауваження стосовно неправомірності запису в протокол про адміністративне правопорушення вище поіменованих громадян в якості свідків, тому що громадянин Литиев А.А. який керував автомобілем ГАЗ 3309 д/н 50193ОВ створив на дорозі аварійно небезпечну ситуацію, та виступає в якості зацікавленої особи. А громадянин Громов Андрій Вікторович під час руху мого автомобіля, взагалі знаходився на подвір’ї будівлі №59, звідки візуально пішохідний перехід не проглядається.
Я запропонував старшому лейтенанту Кірік А.В. вислухати в якості свідків пасажирів мого автомобіля громадян ХХХХХХХ Наталію Вікторівну, ХХХХХ Вячеслава Олеговича, та пішохода який знаходився безпосередньо біля пішохідного переходу ХХХХХХХ Володимира Олексійовича, які могли засвідчити, що рух мого автомобіля здійснювався згідно правил дорожнього руху, На мої пропозиції і прохання старший лейтенант Кірік А.В. не звертав уваги, чим порушив ч.1. та ч.2. ст. 256 КУпАП. Також на моє прохання довести мої права згідно ст.63 Конституції України, та ст.268 КУпАП не було звернуто уваги. У відповідь я почув тільки нецензурну лайку...

Работаю над продолжением

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 дек 2009, 21:48 
Постоялец

Если смотреть на последнее фото, то там явно видно,что можно двигаться в 2 ряда ,т.к. это разрешено

11. РОЗТАШУВАННЯ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ НА ДОРОЗІ

11.1. Кількість смуг на проїзній частині для руху нерейкових
транспортних засобів визначається дорожньою розміткою або
дорожніми знаками 5.16, 5.17.1, 5.17.2 (див. додаток 1)
( 306а-2001-п ), а за їх відсутності - самими водіями з
урахуванням ширини проїзної частини відповідного напрямку руху,
габаритів транспортних засобів і безпечних інтервалів між ними
.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 дек 2009, 04:15 
Постоялец

Я бы не советовал трогать водителя грузовика, это все равно не поможет в обжаловании никак, только дискредитирует вас. Все, что было за пешеходным переходом уже не имеет смысла.
Защиту необходимо строить на следующих моментах:

1. У ваших діях немає складу злочину ( все по правилам - обгон, это опережение с выездом на встречную, а на встречную я не выезжал) + КУпАП ст. 247 п. 1
2. нарушение со стороны ГАЙца:
2.1 Нарушение распоряжения № 466 от 21.05.2009 п1.2, 1,3 1,6 ( у инспектора была камера но он ею не воспользовался, а притащил своего свидетеля, так как он не мог зафиксировать нарушения ведь его не было) 1,7
2.2 указать на грубое обращение чем нарушил "закон про милицию" ст.3, 5, Накакз №111 від 27.03.2009 п.2.1
2.3 незаконность протокола и постанови ( це дуже важний розділ) Наказ №77 від 26.02.2009р про затвердження Інструкції з оформлення працівниками Державтоінспекції МВС матеріалів про адміністративні порушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху п.11.1. "Бланки протоколів про адміністративні правопорушення, постанов у справах про адміністративне правопорушення, тимчасових дозволів на право керування транспортними засобами є документами суворого обліку."
11.17. Записи в протоколах про адміністративні правопорушення, талонах до посвідчення водія, тимчасових дозволах, журналах робляться чорнилом (пастою) темного (чорного або синього) кольору. Вони заповнюються розбірливим почерком, а прізвище, ім'я, по батькові порушника, його місце проживання, а також посада, місце роботи, звання працівника Державтоінспекції МВС записуються друкованими літерами. За фактами виправлення, підчисток тощо керівництвом підрозділів Державтоінспекції МВС у п'ятиденний термін проводяться службові перевірки.
Плюс отсутствие мокрой печати на бланке постановы
Сдесь не помешает еще внимательно просматреть протокол и постанову на наличие всяких не точностей.
этот пункт важен так-как ст. 247 КУпАП п.6 предусматривает "скасування акта, який встановлює адміністративну відповідальність"

прошу прощения за то, что то на русском, а то на украинском, думаю идея ясна.
еще советую просмотреть viewtopic.php?f=9&t=541 там выложена моя позовна заява, может, что нибудь полезное для себя найдете

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 дек 2009, 04:27 
Постоялец

Я не понял, а в постанове указано кто керував автомобилем?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 дек 2009, 04:37 
Постоялец

Ст.283 КУпАП "...Постанова повинна містити: найменування органу (посадової
особи), який виніс постанову, дату розгляду справи; відомості про
особу, щодо якої розглядається справа
; опис обставин, установлених
при розгляді справи
; зазначення нормативного акта, який передбачає
відповідальність за дане адміністративне правопорушення; прийняте
по справі рішення.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 дек 2009, 04:47 
Постоялец

Короче, думаю дело простое, немного посидеть - подумать, грамотно составить позов, подготовится к суду и все. И помните:
1. обжаловать и отменить постанову и закрыть дело. Укажите все нарушения ГАЙца, НО не ждите, что суд сейчас примет решение и как его за эти нарушения наказать. Этого не будет, можете быть спокойны и не путать себя самого.
2. А вот второй шаг, когда суд отменит постанову, и решение суда через 10 дней вступит в силу, и вы его получите на руки ( для этого нужно сразу написать заявление на получение копии решения суда и сдать в канцелярию). Вот теперь можно и наказать наглеца 2.22. "У разі скасування постанови в справі про адміністративне правопорушення внаслідок її неправомірного винесення за даним фактом проводиться службова перевірка. Стосовно винної посадової особи відповідно до положень Закону України "Про Дисциплінарний статут органів внутрішніх справ України" ( 3460-15 ) вживаються заходи дисциплінарного впливу, відомості про які додаються до матеріалів перевірки."
(Наказ №77 від 26.02.2009р про затвердження Інструкції з оформлення працівниками Державтоінспекції МВС матеріалів про адміністративні порушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 дек 2009, 04:53 
Постоялец

Ну а за то, что руки распукал, толкался и выбивал камеру можно ( лучше - нужно!) и сразу в прокуратуру накатать, вообще уже страх потеряли эти бандиты в форме. Такое так просто оставлять нельзя, я так думаю.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 35 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа