Текущее время: 25 фев 2025, 17:42

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 43 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 13 май 2011, 11:07 
Борец

10 дней с момента получения постановления.
закон об информации изменился на днях, теперь ответ должны дать в течении 5-ти рабочих дней

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 май 2011, 11:12 
Борец

amber

Вы, конечно, можете поступить так как считаете нужным, однако...

Давайте рассмотрим ситуацию так:
приходити вы в логово гаёнышей... гарантирую, что вас будут швырять по всем кабинетам...
в лучшем случае вас примет какая-то попка-лейтенант... слушать вас и ваши проблемы он не будет...
в лучшем случае потыкает мышкой в компе и сквозь зубы процедит что-то нечленораздельное...
информацию полученную от него ВЫ НИ К КАКОМУ ДЕЛУ НЕ ПРИШЬЕТЕ!
завтрашний ваш поход - это тупо потраченное время.

РЕКОМЕНДУЮ сделать так:
1. пишите Заявление так как я написал выше и отсылаете его с уведомлением
2. пишете Жалобу с требованием скасувать Постанову (текст как в иске только не в суд) на имя начальника того отделения гаёвни, куда собрались идти, и отсылаете его с уведомлением
(сразу говорю, что судя по тому что вы написали Постанову вам не отменят,
НО вы выйграете время и можете не оплачивать штраф вполне официально,
да и чем черт не шутит, может гаёвня отменит постанову - тут ничего предсказать нельзя
)
В тексте Жалобы давите на то, что вам не выдали копию протокола, чем менты нарушили КУПАП.
Про давление на себя тоже пишите. И что вы подписали чистый ВТОРОЙ протокол находясь в шоковом состоянии.

пока вся эта бодяга будет вариться (около месяца) к вам придут новый умные мысли - гарантирую!
время сейчас играет на вас, а спешка - против вас!

НО ВЫ МОЖЕТЕ ПОСТУПИТЬ ТАК КАК СЧИТАЕТЕ НУЖНЫМ!

пока ситуация не прояснится - объявляю забастовку!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 май 2011, 11:30 
Прохожий

KotykPooh
а я завтра никому жаловаться и не буду, мне надо скоро ТО делать, вот типа по этому поводу и пришла, проверить все дела, открытые на мое имя.
а какая разница, в суд или на имя начальника ГАИ? такая жалоба с требованием отмены в ГАИ тоже считаеться "оскарженням"?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 май 2011, 11:38 
Борец

amber писал(а):
KotykPooh
а я завтра никому жаловаться и не буду, мне надо скоро ТО делать, вот типа по этому поводу и пришла, проверить все дела, открытые на мое имя.
а какая разница, в суд или на имя начальника ГАИ? такая жалоба с требованием отмены в ГАИ тоже считаеться "оскарженням"?

Разница принципиальная и огромная
viewtopic.php?p=101959#p101959

у меня был выписан протокол 24 февраля а ТО я прошел 11 марта.

а у вас вообще ситуация со вторым протоколом непонятная... туда они могли что угодно вписать...
поэтому ваше ТО в любом случае под угрозой.

и еще одно - пока вы оспариваете постановление, то штраф законно можно не оплачивать!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 май 2011, 12:09 
Прохожий

KotykPooh
только что перечитала ст 267 КоАП, я так понимаю что если мой гаец был с взвода Переяслав-Хмельницкого ДПС, то писать мне надо кляузу на имя именно его начальника, а не в рай. отделение ГАИ, куда я собиралась завтра...
т.е. ход действий:
1. жалоба+отмена постановы в ПХ ДПС
2. завтра уже так и быть схожу в ГАИ по прописке, если ничего не дадут - сразу на месте напишу запрос и отнесу в канцелярию под их подпись, хотя, как мне сказали, запрос нужно в ГАИ г.Киева отправлять, а не в район. отделение. кто знает, подскажите плз, куда именно запрос отправлять/нести?
3. этот срок - 2 месяца, когда дело закрывают, это если не вынесена постанова по делу, правильно? в моем же случае надо до победного возиться?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 май 2011, 12:14 
Борец

amber

скажу прямо и честно:
в вашем случае я бы вообще заплатил штраф,
НО написал бы Заявление по поводу предоставления копии обоих протоколов,
потому как менты - это уроды земные и могут там такое написать, что хлебать будете годами.

а вот тут viewtopic.php?f=57&t=6855
примеры всех документов, которые вам могут понадобиться.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 май 2011, 13:10 
Прохожий

KotykPooh
ну уж спасибо за совет, я штраф заплачу, а когда буду решать что сделать со вторым протоколом, когда они его используют через месяц, то меня спросят, а где ж вы раньше то были? почему сразу не подавали в суд и прочие инстанции?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 май 2011, 13:20 
Борец

amber писал(а):
KotykPooh
ну уж спасибо за совет, я штраф заплачу, а когда буду решать что сделать со вторым протоколом, когда они его используют через месяц, то меня спросят, а где ж вы раньше то были? почему сразу не подавали в суд и прочие инстанции?

вот именно для ЭТОГО (для прикрытия своей задницы)
и надо писать Заявление.

а сейчас у вас кроме Постановы вообще для суда ничего нет!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 май 2011, 13:30 
Борец

amber
выложи сканкопии имеющихся документов - протокол за превышение и если есть постанову, личные данные затри.
Цитата:
когда они его используют через месяц, то меня спросят, а где ж вы раньше то были? почему сразу не подавали в суд и прочие инстанции?

ну во-первых, согласно ст. 285 КУпАП копия постановления после вынесения в течении 3 дней вручается правонарушителю (он ставит подпись о получении), либо высылается почтой, а согласно приказа МВД 77 высылается именно заказным письмом. Если будет нарушена эта процедура, то это железобетонное основание для возобновления сроков обжалования, так что за это можно не переживать.

во-вторых, менты не хомячки чтобы запасаться на потом, они пустые подписанные протоколы пускают сразу в дело. У них план, который нужно выполнять, вот и стараются.

Путь описанный KotykPooh более долгий, но на мой взгляд не очень эффективный, т.к. вышестоящие менты всегда покрывают нижестоящих, хотя не скрою, мне лично гаевня сама отменяла свои постановы по жалобе. Все таки думаю надежнее суд, но тут KotykPooh прав, если решение суда не в твою пользу - это это почти конечная.

Штраф платить до решения по жалобе нет никакого смысла.

І вб’єш підараса.
Нема в нас святішої більше мети
Чи іншого спасу!
У бога прощення піди попроси
І вбий підараса.
(с) Юрій Винничук

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 16 май 2011, 11:53 
Прохожий

у кого есть время и хоть немного опыта в этом деле - гляньте плз мое заявление на имя начальника гайца, орфографию еще проверю, мне главное текст... заранее большое спасибо! постанову могу разве что текст набрать, скан очень плохой выходит.

Командиру Переяслав-Хмельницького взводу
ДПС УДАІ ГУМВС України в Київській області,
Осіпову Валентину Францевичу
що проживає за адресою

ЗАЯВА
(про скасування та визнання протиправною Постанову серія *** від *** року в справі про адміністративне правопорушення)

Ця заява підлягає розгляду на підставі ст. 288 ч. 3 КУпАП, яка прямо передбачає право оскаржити постанову інспектора ДПС про накладення адміністративного стягнення у вищестоящий орган (вищестоящій посадовій особі).

09 травня 2011 року близько 17.15 я рухалася автомобілем ***, державний номерний знак *** в напрямку м.Бориспіль по автомобільній дорозі Бориспіль-Дніпропетровськ-Запоріжжя Н08 разом з чоловіком – ***, матір’ю та братом чоловіка. Приблизно на 44 км вищевказаної дороги, виїжджаючи з напівкільцевої розв’язки не зорієнтувалася з потрібним мені виїздом та, здійснюючи поворот наліво, виїхала на зустрічну смугу. Відразу повернулася в смугу потрібного напрямку руху.

Там же мене зупинив інспектор ДПС Переяслав-Хмельницького взводу пр-к міліції Ковтун Микола Вікторович (прізвище може бути зазначено не правильно, у зв'язку із виправленнями у прізвищі інспектора в постанові). Причиною зупинки, за словами інспектора Ковтуна Миколи Вікторовича, стало створення аварійної ситуації.
Ст.122 КпАП України передбачає, що при аварійній ситуації інші учасники дорожнього руху змушені різко змінити швидкість, напрямок руху або вжити інших заходів щодо забезпечення особистої безпеки або безпеки інших громадян, що підтверджується фактичними даними, а саме: свідченням потерпілого.
Так як потерпілих не було, дану ситуацію не можна вважати аварійною. Мені також не було пред'явлено жодного доказу, що підтверджує стоверення мною аварійної ситуації, крім безпідставних звинувачень.

Інспектор ДАІ настояв на тому, щоб я вийшла з машини, та почав оформлювати протокол адміністративного порушення вже в своєму службовому авто. Погрожуючи вилучити мої водійські права за створення аварійної ситуації, інспектор ДАІ запропонував оформити протокол за ч. 1 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, перевищення дозволеної швидкості. Будучи заляканою та в шокованому стані, я погодилася та власноруч в графі протоколу «пояснення» під диктовку інспектора написала – «перевищила дозволену швидкість на 24 км\год перетнувши при цьому суцільну лінію розмітки». Підписала протокол (далі - протокол 1) в двох місцях, на які вказав інспектор. За даним протоколом 1 інспектором Ковтуном Миколою Вікторовичем було винесено постанову *** (прикладається у додатку), копію якої було надано мні для оплати штрафу. Також інспектор надав мені для підпису пустий незаповнений бланк протолу (далі – протокол 2), де сказав написати в графі пояснення «прошу повідомити усно», та поставити підпис у двох місцях. Мною було написано вказану фразу «прошу повідомити устно» та підписано протокол 2 в двох місцях, на які вказав інспектор.
Свої дії можу пояснити незнанням на той момент своїх прав та обовз’язків стосовно оформлення протоколів адміністативного порушення та шоковим станом, що був викликаний безпідставними погрозами та залякуванням мене інспектором ДПС.
Хочу зазначити, що копії жодного з двух підписаних мною протоколів (протоколу 1 та протоколу 2), інспектор ДАІ мені не надав.

Отже, вважаю дії інспектора протиправними, та такими, що грубо порушубть чинне законодавство України, а саме:
- за ст.254 КУпАП протокол про адміністративне правопорушення, у разі його оформлення, складається у двох екземплярах, один з яких під розписку вручається особі, яка притягається до адміністративної відповідальності. В моїй ситуації, незважаючи на вимоги вказаної норми Закону, інспектор не вручив мені копії жодного з двух оформлених на мене протолів.
- інспектором було порушено мої права, які передбачені у ст.256 КУпАП, а саме він не роз'яснив мені мої права, передбачені ст.268 КУпАП, у зв'язку з чим лишив мене права користуватися правовою допомогою, заявляти клопотання та надати документи, які передбачені ст.33 КУпАП, що в свою чергу спричинило неправильне та необґрунтоване рішення по справі.
- в протоклі 1 адміністративного правопорушення та постанові немає і не може бути доказів руху автомобіля ***, державний номер ***, зі швидкістю, що перевищує на 24 км/год допустиму, так як це був вигаданий факт і мій автомобіль фізично не міг розігнатися після повної зупинки (перед здійсненням лівого повороту) до швидкості 90+24 км/год, проїхавши при цьому біля 30 м.
- складання протоколу 1 та протоколу 2 є протиправними діями, а саме підробкою та підтасовуванням фактів, чим порушується ст.366 Крiмiнального Кодексу України «Службове підроблення» – «1. Службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення документів, а також складання і видача завідомо неправдивих документів...»

Таким чином при складанні протоколів про адміністративне правопорушення та винесенні постанови по справі про адміністративне правопорушення інспектором ДПС Ковтуном Миколою Вікторовичем порушені вимоги ст. 251, ст. 252 та положення ст.280 Кодексу України про адміністративні правопорушення, адже ним достеменно не було встановлено, чи була я винна у правопорушенні, враховуючи, що будь-яких доказів правопорушення не наведено. На підставі вищевикладеного вважаю, що притягнення мене до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 122 КУпАП є необґрунтованим, недоведеним.
Зі змісту ст. 247 КпАП України вбачається, що провадження в справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю за таких обставин: відсутність події і складу адміністративного правопорушення.

Враховуючи наведене вище, керуючись ст. 19, 55 Конституції України, ст. 247, 287, 288, 289, 293, КпАП України -

ПРОШУ:
1. Прийняти мою заяву до розгляду.
2. Визнати протиправними дії інспектора ДПС Переяслав-Хмельницького взводу Ковтуна Миколи Вікторовича.
3. Зазначену постанову серія *** від *** у справі про адміністративне правопорушення визнати протиправною та скасувати. Провадження у справі про адміністративне правопорушення за даною постановою закрити у зв’язку з відсутністю події адміністративного правопорушення і складу адміністративного правопорушення в моїх діях.
4. За наявності офомленного протоколу 2 на моє ім’я (який був підписаний мною пустим) прошу визнати його недійсним, а дії інспектора, що його оформив (в протоколі не було вписано ім’я особи, що оформляє протокол та дати його складання) противпарними, та такими, що свідчать про підробку та підтасовування фактів.
5. В разі подальшого розгляду справи, прошу вважати свідками наступних осіб, що були зі мною в автомобілі:

Додаток:
Копія оскажуваної Постанови серія *** від *** року в справі про адміністративне правопорушення – 2 примірника.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 16 май 2011, 12:05 
Борец

писать надо на начальника ГАИ и не место жительства, а место службы (работы, адрес ГАИ)

Цитата:
виїжджаючи з напівкільцевої розв’язки не зорієнтувалася з потрібним мені виїздом та, здійснюючи поворот наліво, виїхала на зустрічну смугу. Відразу повернулася в смугу потрібного напрямку руху.

не стоит писать что ты выехала на встречку, ибо это будет работать против тебя, говори что ехала норм, а инспектор утверждал что ехала по встречке

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 16 май 2011, 12:09 
Прохожий

Alyans
это уже мое место жительства пошло)) у меня есть адрес ГАИ, надо его писать в шапку?

по поводу встречки, как-то совсем нехорошо будет, да и свидетели на суде что потом расскажут?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 16 май 2011, 12:20 
Постоялец

amber писал(а):
Alyans
по поводу встречки, как-то совсем нехорошо будет, да и свидетели на суде что потом расскажут?

Конституция
Цитата:
Стаття 63. Особа не несе відповідальності за відмову давати показання або пояснення щодо себе, членів сім'ї чи близьких родичів, коло яких визначається законом.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 16 май 2011, 12:20 
Борец

адрес ГАИ надо писать однозначно.
по поводу встречки-там вообще разметка была? в каком она состоянии?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 16 май 2011, 13:15 
Прохожий

разметку я не помню, там вообще перекресток не типичный, т.е. если ты не видишь, в каком направлении по дороге едут машины, понять где встречка - тяжело.

я немного изменила свои пояснения:
Приблизно на 44 км вищевказаної дороги, виїжджаючи з напівкільцевої розв’язки, не зорієнтувалася правильно та, здійснюючи поворот наліво, виїхала на зустрічну смугу. Відразу повернулася в смугу потрібного напрямку руху. Варто зазначити, що перехрестя нетипове, інтуітивно не зрозуміле, не обладнане дорожними знаками чи розміткою, які б роз’яснювали напрямки руху.

спасибо всем, пойду относить письмо ))

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 43 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа