Текущее время: 26 фев 2025, 00:05

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 36 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 11 мар 2011, 08:21 
Борец

Death_R писал(а):
А теперь про ОБЩЕСТВЕННОЕ место - 10 метровая зона возле дома является его территорией, тобиш принадлежит жильцам, а значит не является общественным местом (может место где Вы пили пиво является Вашей собственностью!). А общественное - это место массового собрания людей (магазин, театр, остановка и т.д.)

громадське місце - частина (частини) будь-якої будівлі, споруди, яка доступна або відкрита для населення вільно, чи за запрошенням, або за плату, постійно, періодично або час від часу, в тому числі під'їзди, а також підземні переходи, стадіони;

mx-6 писал(а):
т.е. не на улице в принципе, а на улицах.

Если бы писали на улицЕ , то на одной КОНКРЕТНОЙ улице )))

Забороняється споживання пива (крім безалкогольного), алкогольних та слабоалкогольних напоїв, вин столових:
1) у закладах охорони здоров'я, крім споживання столових вин на території санаторіїв у спеціально відведених місцях; { Пункт 1 частини першої статті 15-2 із змінами, внесеними згідно із Законом N 2275-VI ( 2275-17 ) від 20.05.2010 }
2) у навчальних та освітньо-виховних закладах;
3) у громадському транспорті (включаючи транспорт міжнародного сполучення), на зупинках транспорту, у підземних переходах;
4) у закладах культури;
5) у закритих спортивних спорудах (крім пива у пластиковій тарі);
6) у ліфтах і таксофонах;
7) на дитячих майданчиках;
8) на спортивних майданчиках;
9) у приміщеннях органів державної влади та органів місцевого самоврядування, інших державних установ.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 мар 2011, 09:10 
Постоялец

А я в сквере на лавочке пивко распивал. Три раза ППС прошли мимо и только слюнки пускали

А еще был случай: с товарищами в парку бухтели. К нам пристали эти (ППС). После вопроса - "А Ви впевнені що це є громадське місце" от нас сразу же отвалили (правда помычав немного)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 мар 2011, 11:01 
Постоялец

evgesh писал(а):
в этом случае придумывать не хочу ничего. виноват, так заплачу...
Не спішіть!
Винні в чому? Який закон Ви порушили?

Закон, який передбачає обмеження щодо споживання алкогольних напоїв: "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів", стаття 15-2:
Цитата:
Забороняється споживання пива (крім безалкогольного), алкогольних та слабоалкогольних напоїв, вин столових:
  1. у закладах охорони здоров'я, крім споживання столових вин на території санаторіїв у спеціально відведених місцях;
  2. у навчальних та освітньо-виховних закладах;
  3. у громадському транспорті (включаючи транспорт міжнародного сполучення), на зупинках транспорту, у підземних переходах;
  4. у закладах культури;
  5. у закритих спортивних спорудах (крім пива у пластиковій тарі);
  6. у ліфтах і таксофонах;
  7. на дитячих майданчиках;
  8. на спортивних майданчиках;
  9. у приміщеннях органів державної влади та органів місцевого самоврядування, інших державних установ.
То який з пунктів Ви порушили?
А тепер згадуємо Конституцію України:
Цитата:
Стаття 19. Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством.
Також, не зайвим буде пригадати, що в законів є певні завдання (області застосування). Ось як визначається завдання КУпАП:
Цитата:
Стаття 1. Завдання Кодексу України про адміністративні правопорушення

Завданням Кодексу України про адміністративні правопорушення є охорона прав і свобод громадян, власності, конституційного ладу України, прав і законних інтересів підприємств, установ і організацій, встановленого правопорядку, зміцнення законності, запобігання правопорушенням, виховання громадян у дусі точного і неухильного додержання Конституції і законів України, поваги до прав, честі і гідності інших громадян, до правил співжиття, сумлінного виконання своїх обов'язків, відповідальності перед суспільством.
Те саме чітко видно і в назві статті 178 КУпАП:
Цитата:
Стаття 178. Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді
Хоч один закон забороняє пити пиво біля під'їзду будинку? Ні!
Отже стаття 178 в частинах, що не співпадають з законом застосовуватись не може!

Щодо під'їздів багатоквартирних будинків, то, згідно Рішення Конституційного Суду, вони є співвласністю власників квартир, а не громадським місцем:
Цитата:
1.1. Допоміжні приміщення (підвали, сараї, кладовки, горища, колясочні і т.ін.) передаються безоплатно у спільну власність громадян одночасно з приватизацією ними квартир (кімнат у квартирах) багатоквартирних будинків. Підтвердження права власності на допоміжні приміщення не потребує здійснення додаткових дій, зокрема створення об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, вступу до нього.

1.2. Власник (власники) неприватизованих квартир багатоквартирного будинку є співвласником (співвласниками) допоміжних приміщень нарівні з власниками приватизованих квартир.
А згідно закону "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку" це саме стосується і прибудинкової території. Ви є власником (співвласником) цієї території! Тобто у всіх приміщеннях багатоквартирного будинку в якому Ви є власником квартири (кімнати), та на прибудинковій території цього будинку Ви можете робити ВСЕ, що не заборонено законом. Пити пиво в тому числі.

Раджу оскаржити постанову про накладення штрафу.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 мар 2011, 12:32 
Постоялец

yurko7 писал(а):

+1

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 мар 2011, 12:36 
Постоялец

mx-6 писал(а):
yurko7 писал(а):

+1

На первый раз я б оспорил её через суд. Но не зависимо от результата суда, на следующий раз я так бы не делал.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 мар 2011, 12:39 
Постоялец

АнтиГАИшник писал(а):
mx-6 писал(а):
yurko7 писал(а):

+1

На первый раз я б оспорил её через суд. Но не зависимо от результата суда, на следующий раз я так бы не делал.

а че, если закон не запрещает пить пиво возле подъезда (при условии, что подъезд не выходит на дорогу)?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 мар 2011, 12:47 
Борец

может пригодиться ? коментарий 2008 года с определением общественного места к ст. куап
viewtopic.php?f=28&t=2600&hilit=%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%87%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 мар 2011, 13:13 
Борец

ctyopa писал(а):
якщо цікаво то читаємо
http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/m ... F95-%E2%F0 тут увагу приділіть ст 15-2
http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/ ... eg=2899-15 якщо вірити коментарам з різних форумів то тільки в ньому визначене поняття "громадське місце"
якщо не помиляюсь, ліньки дивитись, то постанову на місці виносить особа, яка складала протокол, ну звичайно, якщо не було поданих клопотань про перенесення розгляду справи.
що до відбирання у вас телефону то тут вже щось можна придумати

(первый)Цей Закон визначає основні засади державної політики щодо
регулювання виробництва, експорту, імпорту, оптової і роздрібної
торгівлі спиртом етиловим, коньячним і плодовим, спиртом етиловим

ректифікованим виноградним, спиртом етиловим ректифікованим
плодовим, спиртом-сирцем виноградним, спиртом-сирцем плодовим,
алкогольними напоями та тютюновими виробами, забезпечення їх
високої якості та захисту здоров'я громадян, а також посилення
боротьби з незаконним виробництвом та обігом алкогольних напоїв і
тютюнових виробів на території України.

причем тут охрана общественного порядка .?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 мар 2011, 13:16 
Постоялец

Так, ребята! всем спасибо за обсуждения.
Что мне делать сейчас? Пойти в опорный пункт и посмотреть, что вписали в правой стороне докуента (в постанове)? Если вписали типа штраф, что делать?
Что подавать в суд? Скаргу?

p.s. в протоколе ППСником было написано "пил пиво возле подъезда дома №хх"
в пояснениях написал "пил пиво из поллитровой стеклянной бутылки возле подъезда дома №хх"

Я вот думаю, что сила в правде. У кого правда — тот и сильней. Вот ты обманул кого-то, денег нажил. И чего, ты сильнее стал? Нет, не стал. Потому что правды за тобой нет. А тот, кого обманул, за ним правда, значит, он сильней.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 мар 2011, 13:33 
Борец

evgesh можете сходити до них спитати чи вже виписали постанову і взяти копію, паралельно можете скаргу написати та складати позов до суду. До речі а постанову начебто мають у вашій присутності виносити під розпис. гляньте протокол там напевно має бути час та місце розгляду справи
Головне щоб не вийшло що пили на вулиці.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 мар 2011, 13:45 
Постоялец

ctyopa, как-то особого желания нет заходить в опорный пункт )) могут что угодно предпринять... обезбашенные ведь... Еще, друг только что сказал, что за 5 минут до прихода ППСников в подъезд заходила бабушка, к подьехду подходила как-то робко, как будто побаиваясь (хотя чего нас бояться - нормально одетые мужики по 31 и 37 лет отроду), и потом косо посмотрела, когда мимо проходила.. Друг говорит, что уверен на 90% что по её звонку наряд пришел. Это ведь может изменить дело? Если жительница дома обратилась.
А в постанове врядли что-то ужасное напишут. Просто штраф максимальный, а не минимальный могут написать... не знаю - обжаловать или нет... говорю ж, сам раз в 100 лет пиво на улице пью, больше как-то в гараже. Вроде и согласен, что пил и другого бы осуждал тоже... не знаю...

Я вот думаю, что сила в правде. У кого правда — тот и сильней. Вот ты обманул кого-то, денег нажил. И чего, ты сильнее стал? Нет, не стал. Потому что правды за тобой нет. А тот, кого обманул, за ним правда, значит, он сильней.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 мар 2011, 14:18 
Постоялец

там вилочка небольшая :)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 мар 2011, 14:21 
Постоялец

51-81 грн по моему

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 мар 2011, 14:28 
Постоялец

ну так можно и сразиться, ни фига себе :)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 мар 2011, 14:29 
Постоялец

mx-6 писал(а):
ну так можно и сразиться, ни фига себе :)

че-то я не уловил мысль... ))

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 36 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа