До прокуратури міста Херсона…. …………………………………….. Від ………………..Є.М.
Заява про злочин
Ця заява подана в порядку ст 95 КПК України ,яка надає право громадянину повідомити органи прокуратури про вчинений злочину
Суть справи- 25.12.2010 року о …год на своєму транспортному засобі………..я разом із –пишеш з ким їхав і де проживають ,виїхав з…..в напрямку до свого місця проживання. Приблизно о …год 25.12.10 року я рухався ….і був безпідставно зупинений….працівником ДАЇ.Я виконав вимогу інспектора та зупинив свій транспортний засіб.Після цього до мене підійшов працівник ДАЇ,та висловив вимогу передати для перевірки документи,не повідомивши мені причину зупинки,та суть скоєного правопорушення.Керуючись Законом України про міліцію,я висловив прохання до інспектора ДАЇ,предявити своє службове посвідчення.Інспектор виконав моє прохання та предявив посвідчення ………..на імя………..Після цього інспектор сказав,щоб я на нього дихнув,така поведінка інспектора була для мене дивною,адже при підозрі на стан спяніння згідно ст 266 Куап огляд водія проводиться з використанням спеціальних технічних засобів працівником міліції у присутності двох свідків.Коли я озвучив дану статтю Куап,працівник ДАЇ……..взявши до рук аркуш формату А4,зробив з нього імпровізовану так би мовити трубку і наполегливо вказував,щоб я дихнув у цю трубку.Таке ставлення до мене, як до громадянина України було принизливим,тому я ще раз наполегливо попросив,щоб інспектор провів мій огляд на стан спяніння,за допомогою спеціального технічного засобу,але все було марним,Інспектор….покликав свого напарника……і почав йому говорити,що я пяний .Після цього на мене чинився моральний тиск з боку працівників ДАЇ,вони обзивали мене,погрожували викликати наряд Беркуту,казали що мені потрібно перевірити свою голову у лікаря,що можуть підтвердити свідки………… Я неодноразово наголошував інспекторам,що згідний пройти огляд на стан спяніння після застосування спеціального технічного засобу,запису результатів огляду в протоколі про адміністративне правопорушення.На це я отримав відмову,і інспектори наполягали,що потрібно пройти огляд у медичному закладі,без проведення огляду на місці зупинки,звичайо що в такій обстановці я був згідний на це,але попередньо став просити,щоб вони виписали мені направлення на огляд до медичного закладу,згідно Наказу 400.666 від 09.09.2009 року МВС-МОЗ-надалі-інструкція. Але інспектори ДАЇ……..в подальшому відмовлялися виписувати мені направлення . Після цього інспектори ДАЇ,зупинили двох таксистів,як свідків,я їм пояснив.що від огляду не відмовляюся,а прошу провести огляд як того вимагає інструкція,але працівники ДАЇ,зразу запросили цих людей до свого автомобіля,і приблизно через 5 хвилин вони поїхали.До мене знову підійшов …….і сказав,щоб я вийшов з автомобілю,я не підозрюючи нічого спокійно вийшов з автомобілю,цей міліціонер почав на мене кричати,щоб я віддав йому ключі від замка запалювання свого автомобілю,я питав на якій підставі.Мої знайомі які були на той момент в моєму автомобілі,зі страхом застосування до них сили також на вимогу праціника ДАЇ….вийшли з автомобілю. Працівник ДАЇ….застосував до мене фізичну силу,а саме заламав мені руки ,та нишпорив мені по кишенях,здійснивши тим самим обшук,без протоколу затримання,без понятих,як вимагає ст 263,264,265 КУАП. Далі його напарник …провів мене в шоковому стані до їхнього авто,а працвник ДАЇ сів за кермо належного мені автомобілю,і здійснив керування ним,аж до арештмайданчику по вул…,при цьому мої знайомі….були залишені на місці попередньої зупиники по вул…о 3 годині ночі посеред міста і не мали змоги добратися додому.Після приїзду на арештмайданчик ,мені надалі погрожував застосуванням сили прапорщик Жосан Павло Михайлович, я був збентежений,просив пояснити мені що все це означає,але дані працівники ДАЇ,цинічно залишили мене поза містом,в 3.40 годин ночі так і не пояснивши мені нічого.Опанувавши себе,я викликав таксі та зразу ж поїхав проходити огляд самостійно,пройшовши огляд отримав на руки висновок,в якому ознак спяніння у мене не було виявлено. ………року в ДАЇ….я забрав копію протоколу ,увага-через 2 дні,якого я навіть не бачив на місці,де мене зупиняли працівники ДАЇ,і вже тоді дізнався,що я від огляду відмовлявся,і є підписи 2 свідків,що не відповідає дійсності,і що можуть підтвердити,свідки….Очевидно що працівники ДАЇ…………..не знають ст 254 Куап,яка стверджує,що протокол про адміністративне правопорушення,у разі його оформлення складається у 2 екземплярах ,один з яких під розписку вручається особі,яка притягується до адміністративної відповідальності. Відповідно до ст 12 Закону України Про міліцію Застосуванню сили, спеціальних засобів і вогнепальної зброї повинно передувати попередження про намір їх використання, якщо дозволяють обставини. Без попередження фізична сила, спеціальні засоби і зброя можуть застосовуватися, якщо виникла безпосередня загроза життю або здоров'ю громадян чи працівників міліції. Перевищення повноважень по застосуванню сили, в тому числі спеціальних засобів і зброї, тягне за собою відповідальність, встановлену законом. Згідно ст 13 Закону України Про міліцію Працівники міліції мають право застосовувати заходи фізичного впливу, в тому числі прийоми рукопашного бою, для припинення правопорушень, подолання протидії законним вимогам міліції, яка здійснюється із застосуванням сили щодо працівників міліції або інших осіб, якщо інші способи були застосовані та не забезпечили виконання покладених на міліцію обов'язків. В даному випадку не було жодної підставидля застосування працівником міліції фізичної сили по відношенню до мене.Крім того ,в мою адресу висловлювалися безпідставні звинувачення .Звинувачуючи мене у керуванні транспортним засобом в стані алкогольного спяніння інспектори ДАЇ відмовилися проводити відповідно до встановленого порядку огляд на стан впяніння,хоча я наполягав на проведенні такого огляду. Вважаю,що в таких діях працівників ДАЇ містяться ознаки складу злочину за ст 365,367,КК України. Прошу Порушити кримінальну справу та надати копію прийнятої постанови. ………… ……………підпис
_________________ ДАЙвінг(Гайвінг)-вид інтелектуально –фізичного спорту;боротьба- основною ціллю якої є відстоювання прав і свобод громадян,які порушуються неродовими, та корумпованими працівниками Державтоінспекції .
|