Текущее время: 25 фев 2025, 11:12

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 33 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 29 апр 2011, 20:30 
Постоялец

попробую скинуть сейчас, просто у меня и доки на компе , а с ним проблемы, а пишу с ноутбука. Если решу - выложу сейчас, нет подождите до завтра. Но поверьте оно этого стоит: ведь я скачала с сайта где добрый чел. выложил иск я и выиграла. Судья был знаком с таким решением! Будьте терпеливы!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 апр 2011, 20:53 
Постоялец

Відповідач 1: Інспектор АП ВДАІ ФІО
м. Львів Вул..
Відповідач 2: Головне управління ДАІ Львівської обл..
Львів вул.. Перфецького 19

Позовна заява
(у справі за адміністративним позовом).

«11» жовтня 2010_р. посадовою (службовою) особою відповідача ДПСенко Д.Є. винесено постанову у справі про адміністративне правопорушення, передбачене ч1 ст.121 щодо мене. Вказана постанова не відповідає обставинам справи та вимогам закону з таких підстав.
В протоколі вказано, що я керував транспортним засобом, переобладнаним з порушенням, установленням і незареєструванням ГБО, тобто без дозволу Державтоінспекції. Інспектор ДПСенко Д.Є.накладає покарання не за порушення вимог стандартів, а за сам факт установлення та незареєстрування ГБО, одночасно посилаючись на п. 31.3а, яким не передбачено перереєстрація, при встановленні ГБО, не вказано яким чином установка та не реєстрація ГБО впливає на безпеку дорожнього руху.
Газобалонна установка на автомобілі не встановлена для належної експлуатації та роботи двигуна на зрідженому газу. Експлуатація автомобіля виконувалася лише на бензині. Проте в наявності мали місце лише окремі деталі від ГБО , а саме - газовий редуктор . Двигун автомобіля функціонує лише на бензині. Зазначена обставина не може негативно вплинути на безпеку дорожнього руху. Вважаю, що застосування даної норми не може мати місця через те, що Інспектор ДПСенко Д.Є в протоколі не зазначив які ж саме стандарти, правила і нормативи, що стосуються безпеки дорожнього руху, були порушені мною .
З огляду на викладене вважаю, що дії працівника відповідача були незаконними. Документи складені із значними процесуальними порушеннями, протокол вступає у протиріччя з постановою про адміністративне правопорушення.
Відповідно до ст.71 ч.2 КАС України, обов'язок доказу правомірності своїх дій в даному випадку покладено на відповідача.
За таких умов у моїх діях немає складу правопорушення, у якому мене визнано винним зазначеною постановою.

Керуючись ст..104, 105 КАСУ

ПРОШУ:

1. Скасувати повністю постанову серія ВС№ 145296 по справі про адміністративне правопорушення від 11.10.2010року та стягнення у вигляді штрафу у розмірі 340 гривень
2. Справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити, за відсутністю у моїх діях складу такого правопорушення.

Додаток :
- копія позовної заяви від 11.10.2010року - 2 примірника
- копія протоколу серія ВС1№016227про адміністративні правопорушення від 09.10.2010року – 2 примірника
- копія постанови серія ВС № 145296 по справі про адміністративне правопорушення від 11.10.2010 року – 2 примірника

Відповідно до статті 288 КУпАП України особа яка оскаржує постанову в справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита.

11.10. 2010 року. подпись
.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 апр 2011, 20:57 
Постоялец

а это для подготовки в суд, хотя в суде нужно только перечитать иск.
Установка ГБО – это переоборудование, которое не приводит к изменению учетных данных механического транспортного средства, и следовательно не должно отображаться в его регистрационных документах

Вообще переоборудование транспортного средства подлежащее регистрации это
- изменение конструкции
- изменение типа т/с (грузовик-пассажир)
-изменеие обьема или мощности мотора ( тоесть чиповка )
- изменение грузоподьемности или пассажировместимости
- изменение цвета
- измененение номерных агрегатов

Мой аргумент для ГАИ, я ничего не переоборудовал и не изменял и заводскую конструкцию системы питания не трогал, а всего-навего лишь дополнительно дооборудовал свое авто альтернативным видом топлива, у меня авто как ездило на бензине так и дальше может продолжать ездить на бензине wink.gif
А в правилах гоаориться только об переоборудовании , а это не совсем одно и тоже с юридической точки зрения

НО!!!! В соответствии с международными стандартами (Правилами ЕЭК ООН № 67-01, № 110-00, № 115) и отечественными ДСТУ 3649-97 и ДНАОП 0.00-1.07-94 установка ГБО не приводит к изменению учетных данных механического транспортного средства.

Более того в соответствии с ДСТУ UN/ECE R 67-01:2002, ДСТУ UN/ECE R 110-00 и ДСТУ UN/ECE R 115-00 установка ГБО не изменяет тип кузова, производителя, количество и расположение ведущих и управляемых осей, цилиндров двигателя, рабочий цикл, рабочий объем двигателя и его мощность т.е. модель ТС.

Стаття 265-3Кодекса об административных правонарушениях (КоАП):. Тимчасове вилучення талона про проходження державного технічного огляду або ліцензійної картки на транспортний засіб

У разі експлуатації транспортного засобу, що має несправності гальмової системи, рульового управління, тягово-зчіпного пристрою, зовнішніх світлових приладів (темної пори доби), або не укомплектований відповідно до призначення чи має інші технічні несправності, з якими відповідно до встановлених правил експлуатація їх забороняється, або переобладнаний з порушенням відповідних правил, норм і стандартів, або є таким, що своєчасно не пройшов державного технічного огляду, - працівник Державної автомобільної інспекції тимчасово вилучає талон про проходження державного технічного огляду.

У разі експлуатації транспортного засобу під час надання послуг з перевезення пасажирів або вантажів без відміток у дорожньому листі про проходження щозмінного передрейсового медичного огляду та перевірку технічного стану транспортного засобу, без посвідчення водія відповідної категорії, а також направлення в рейс одного водія при здійсненні пасажирських перевезень на автобусний маршрут протяжністю понад п'ятсот кілометрів працівник Державної автомобільної інспекції тимчасово вилучає ліцензійну картку на транспортний засіб.

Про тимчасове вилучення талона про проходження державного технічного огляду або ліцензійної картки на транспортний засіб складається відповідний акт. Порядок тимчасового вилучення талона про проходження державного технічного огляду або ліцензійної картки на транспортний засіб визначається Кабінетом Міністрів України ( 1086-2008-п ).
{ Кодекс доповнено статтею 265-3 згідно із Законом N 586-VI ( 586-17 ) від 24.09.2008 }

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 апр 2011, 21:03 
Постоялец

удачи всем кого хотят оштрафовать за гбо!
Сейчас занимаюсь установкой законной Гбо уже все подписано без проблем :roll:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 апр 2011, 18:00 
Прохожий

Спасибо вам, очень помогли. Теперь буду бороться, на законных основаниях)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 апр 2011, 18:01 
Постоялец

Удачи!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 апр 2011, 18:08 
Борец

A_ntosha, спасибо, а скан решения суда можно увидеть?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 апр 2011, 18:10 
Постоялец

я не умею снимать скан :oops:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 апр 2011, 18:18 
Борец

A_ntosha писал(а):
я не умею снимать скан :oops:

Если нет сканера, то хотя бы хорошую фотографию

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 апр 2011, 18:23 
Постоялец

сканер есть, но техника в руках индейца...
подожду когда вернется тот кто разбирается в этом. я делаю работу попроще -фотографирую , пишу иски, инфо запросы ..

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 май 2011, 19:06 
Прохожий

Прочитав вище:

"Про узгодження конструкції транспортного засобу що до забезпечення безпеки дорожнього руху", а також акт №045844, який указує на те що систему перевірено і ДТЗ придатний до єксплуатаціі." - я б з таким висловлюванням газовстановщиків був би обережним - те, що Вам встановили ГБО і дали бумажку для ДАЇ (фактично) не зовсім означає, що ДТЗ придатний до експлуатаціі - якщо завод-виготовлювач двигуна не розраховував його роботу на даному типі палива.
Приклад - встановлення 1,2,3 поколінь ГБО, де мають місце хлопки автоматично означає, що коли у Вашому авто після чергового хлопка злітають, або рвуться патрубки. З усіма наслідками.

Цитата:
A_ntosha
...
Вообще переоборудование транспортного средства подлежащее регистрации это
...
-изменеие обьема или мощности мотора ( тоесть чиповка )

Езда на газе, что не говорите, приводит к изменению мощности мотора и его динамических характеристик. Особенно после 120км час.Это если придираться.

A_ntosha - а скажите, для чего писать в скарге, что у Вас только редуктор и т.п. и что Вы ездите на бензине, а на газе не ездите?

"У разі експлуатації транспортного засобу, що має несправності ........ працівник Державної автомобільної інспекції тимчасово вилучає талон про проходження державного технічного огляду." - тобто при неперереєстрації авто (вписування у тех.паспорт бензин+газ) - Ви по закону їздите до ТО, а далі або знімаєте, або оформляєте "перереєстрацію".

І хоча я також не згоден, що встановлення ГБО підлягає перереєстрації ТЗ, за яку до речі для старих авто хотять чималу суму банкнот, мушу визнати, що для порядку все ж таки слід вписувати у тех. талон, на чому їздить машина, або ж вилучити графу про тип пального взагалі. Але щось у нашій державі за таку процедуру по факту вписати в тех. тагон 1 слово і зареєструвати у ДАЇ "газ" (знову ж таки для старих авто) хотять задорого....

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 май 2011, 19:19 
Постоялец

Езда на газе, что не говорите, приводит к изменению мощности мотора и его динамических характеристик. Особенно после 120км час.Это если придираться.

A_ntosha - а скажите, для чего писать в скарге, что у Вас только редуктор и т.п. и что Вы ездите на бензине, а на газе не ездите?

1) а где Вы ездите со скоростью больше 120км/час? Опишите особенности езды после или со скоростью 120 км/ч. Есть какие то технические характеристики и сравнительные данные к тому что Вы пишите?
2) Для того что это помогает выиграть суд. Если я в суде буду доказывать , что мой автомобиль прекрасно ездит на двух видах топлива, то это будет 100% проигрыш, т.к. технически автомобиль рассчитан только для езды на бензине. А редуктор видно сразу как только инспектор поднимет капот автомобиля на котором установлено ГБО. Но только докажи , что кроме редуктора у меня установлено еще что - то из ГБО.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 май 2011, 19:31 
Постоялец

До речі, чи знаєте Ви , що в Германії , якщо твій авто їздить на газі , держава платить водію компенсацію, тому що це не забруднює природу. А у нас ми повинні платити державі- парадокс.
Хочу Вам сказати, що після останніх заправок машина почала дуже погано їздити видно форсунки забились смолами ... технічні слова знаю ще з дитинства :oops: так це говорить тільки про те що бензин ну ДУЖЕ не якісний. Вся ця інформація для роздумів і для тих хто вміє робити висновки.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 май 2011, 21:46 
Новобранец

A_ntosha писал(а):
Более того в соответствии с ДСТУ UN/ECE R 67-01:2002, ДСТУ UN/ECE R 110-00 и ДСТУ UN/ECE R 115-00 установка ГБО не изменяет тип кузова, производителя, количество и расположение ведущих и управляемых осей, цилиндров двигателя, рабочий цикл, рабочий объем двигателя и его мощность т.е. модель ТС.

Так вот интересно,что после того как вы отдали машину установщикам и они установили ГБО меняется модель авто на основании акта приёма передачи.Ну например если вы отдали им ВАЗ 2101 то по акту вы забрали ВАЗ 2101 СПГ, тоесть фактически изменена модель авто .
На самом деле очень интересно,что же или кто же заставляет установщиков вписывать есчё три таких "дорогих" буквы?
:?:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 май 2011, 14:24 
Постоялец

У меня противоположная ситуация, менял в прошлом месяце техпаспорт в связи с переоборудованием (более мощный двигатель поставил) и решил сразу вписать ГБО, в связи с ценой на бензин. На само ГБО денег не было, поэтому купил документы на СТО (200 грн), поставил муляж - и в МРЕО. При ТО возникли проблемы - и часник и ГАИ требовали, чтобы ГБО стояло (раз вписано в техпаспорте), иначе ТО отказывались проводить! Требовали сменить техпаспорт без ГБО! Решил так - поехал на СТО по газу, взял акт осмотра ГБО, а часника отшил что снято для ремонта (вообще не понял, при чем тут он, ведь у него проверка тормозов, рулевого и пр., ГБО в его акте нет), ГАИ этим документом удовлетворилось. Теперь интересно, если гайцы тормознут, откроют капот и не обнаружат редуктор газовый, тож приколупаются? Развести меня на переоборудование не так просто, пример здесь http://roadcontrol.org.ua/forum/viewtopic.php?f=9&t=5645&start=28 , но в случае с бамперами я был готов, нормативки накопал в инете много, хотелось бы и тут быть в всеоружии.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 33 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа