Текущее время: 23 фев 2025, 18:19

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 40 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3  След.
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Re: Мене викликають в полк м.Києва
СообщениеДобавлено: 27 фев 2013, 21:29 
Борец

peff

-Ви написали скаргу, йти чи ні Закон Вас не зобов*язує: ст. 18 "Про звернення громадян"
має право, а не обов*язок;
-Ви можете бути присутніми при розгляді справі, Ваше право, а не обов*язок;
-Вони нададуть відповідь, в більшості формальну відписку (папір все терпить);

Якщо позвонять, скажете, що все виклали в скарзі, витрачати власний час немаєте наміру, чекаєте на письмову відповідь по суті порушених і викладених питань!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 фев 2013, 21:30 
Борец

Gormonrosta писал(а):
P.S. Я пока в село доехал столько хитов наснимал- опизденеть можно!!! - одно хуйло в погонах меня матюкать стало прям на камеру, и сказал что если я ща не уеду- меня вообще прибьют!!!))))))- короче ждите, до нэта доберусь- будет огонь!)))

яркая поездка, ОПГ в действии... у них боевые учения начались?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 мар 2013, 18:49 
Постоялец

Сходив, поспілкувався (дякую artobstrel за компанію). Ще на зустрічі він ніс маразм, наче б то спростовуючи всі порушення підлеглих і попередив, що в офіційній відповіді порушень так само не буде виявлено.

Ось відео: http://youtu.be/w-Gifqg74oM

Ось текст моєї скарги:
Сообщение, не относящиеся к теме
Предметом даної скарги є протиправні дії інспектора ДПС ДАІ, нагрудний знак КІ 1730, а також його напарника, водія патрульного автомобіля Mitsubishi Lancer номерний знак 2720, які мали місце 13 січня 2013 року на вул. Чорнобильській.

«13» січня 2013 року приблизно о 13 год. 05 хв. за адресою м. Київ, вул. Чорнобильська, 22, біля зупинки громадського транспорту «Вул. Командарма Уборевича» було зафіксовано порушення Правил дорожнього руху з боку працівника Державтоінспекції МВС України, водія патрульного автомобіля Mitsubishi Lancer номерний знак 2720, який був припаркований з порушенням п. 15.4 ПДР, а саме стояв безпосередньо на проїжджій частині. Проблисковий маячок та аварійна сигналізація на патрульному автомобілі були вимкнені. Побачивши це правопорушення, я підійшов до ІДПС, нагрудний знак КІ 1730 і попросив прийняти мою заяву про правопорушення з боку водія патрульного автомобілю н/з 2720, на що згаданий ІДПС мені відмовив, чим порушив вимоги п. 3 ст. 10 ЗУ «Про міліцію». Також, ІДПС н/з КІ 1730, під час службового спілкування зі мною, відмовився представитись та пред’явити службове посвідчення на моє прохання, чим порушив вимоги ст. 5 ЗУ «Про міліцію», вимоги п. 1.2. ч. V Правил поведінки та професійної етики осіб рядового та начальницького складу ОВС України та вимоги п. 11.5 Інструкції з питань діяльності підрозділів ДПС ДАІ МВС. Інспектор ДПС, який представився водієм патрульного автомобіля Mitsubishi Lancer номерний знак 2720, прикріпив службову рацію на тому місці, де повинен розташовуватись нагрудний знак, таким чином, що мені достеменно не відомо, чи був у нього при собі нагрудний знак. Також, ІДПС, який представився водієм патрульного автомобіля Mitsubishi Lancer номерний знак 2720, під час несення служби використовував для спілкування особистий пристрій зв’язку (мобільний телефон), зневажаючи при цьому службове спілкування зі мною, як громадянином України, під час мого звернення, чим порушив вимоги п. 17.1.4 Інструкції з питань діяльності підрозділів ДПС ДАІ МВС.

Згідно п. 3.1. ПДР України:
Водії оперативних транспортних засобів, виконуючи невідкладне службове завдання, можуть відступати від вимог розділів 8 (крім сигналів регулювальника), 10-18, 26, 27 та пункту 28.1 цих Правил за умови увімкнення проблискового маячка синього або червоного кольору і спеціального звукового сигналу та забезпечення безпеки дорожнього руху. За відсутності необхідності додаткового привертання уваги учасників дорожнього руху спеціальний звуковий сигнал може бути вимкнений;
Згідно п. 15.1. ПДР України:
Зупинка і стоянка транспортних засобів на дорозі повинні здійснюватись у спеціально відведених місцях чи на узбіччі;
Згідно п. 15.4. ПДР України:
Транспортні засоби не дозволяється ставити на проїзній частині в два і більше ряди. Велосипеди, мопеди і мотоцикли без бокового причепа дозволяється ставити на проїзній частині не більше ніж у два ряди;
Згідно п. 11.5 Інструкції з питань діяльності підрозділів ДПС ДАІ МВС, затвердженої Наказом №111 від 27.03.2009р:
Працівники підрозділів ДПС, які заступають у наряд ДПС,
повинні мати: охайний зовнішній вигляд; справне спорядження;
єдиний формений одяг за сезоном; світловідбиваюче екіпірування;
нагрудний знак;
Згідно п. 6.26 Інструкції з питань діяльності підрозділів ДПС ДАІ МВС, затвердженої Наказом МВС України №111 від 27.03.2009р:
Працівник підрозділу ДПС під час несення служби зобов'язаний під час керування патрульним автомобілем (автобусом, мотоциклом) бути прикладом для інших учасників дорожнього руху в частині дотримання ПДР;
Згідно п. 3 ст. 10 Закону України «Про міліцію»:
Міліція відповідно до своїх завдань зобов’язана приймати і реєструвати заяви й повідомлення про кримінальні та адміністративні правопорушення, своєчасно приймати
по них рішення;
Згідно ст. 5 Закону України «Про міліцію»:
При звертанні до громадянина працівник міліції зобов'язаний назвати своє прізвище,
звання та пред'явити на його вимогу службове посвідчення;
Згідно п. 1.2. частини V Правил поведінки та професійної етики осіб рядового та начальницького складу ОВС України, затверджених Наказом МВС України №155 від 22.02.2012р:
Працівникові органів внутрішніх справ необхідно починати службове спілкування з привітання (прикласти руку до головного убору, перебуваючи у форменому одязі), утримуючись від рукостискання; представитися, назвати посаду, спеціальне звання, прізвище, коротко повідомити мету і причину звернення, на прохання громадянина пред’явити службове посвідчення;
Згідно п. 17.1.4. Інструкції з питань діяльності підрозділів ДПС ДАІ МВС, затвердженої Наказом МВС України №111 від 27.03.2009р:
Під час несення служби працівникам підрозділів ДПС забороняється порушувати правила радіообміну, вести неслужбові розмови по телефону;
Згідно ст. 122 КУпАП:
Перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більш як на двадцять кілометрів на годину, порушення вимог дорожніх знаків та розмітки проїзної частини доріг, правил перевезення вантажів, буксирування транспортних засобів, зупинки, стоянки, проїзду пішохідних переходів, ненадання переваги у русі пішоходам на нерегульованих пішохідних переходах, а так само порушення встановленої для транспортних засобів заборони рухатися тротуарами чи пішохідними доріжками, -
тягнуть за собою накладення штрафу від п'ятнадцяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Виходячи з викладеного вище дії працівників ДПС можна кваліфікувати як дисциплінарний проступок, а нехтування п. 15.4 ПДР є адміністративним правопорушенням.

На підставі викладеного, керуючись статтями 5-7 Закону України «Про звернення громадян»,
ПРОШУ:
1. Провести повну та всебічну перевірку фактів, викладених в даній скарзі;
2. Надати службові дані інспекторів ДПС, які здійснювали патрулювання на данному автомобілі в даний час (ПІБ, звання, посада, номер нагрудного знаку);
3. Притягнути водія автомобіля Mitsubishi Lancer номерний знак 2720 до адміністративної відповідальності за порушення п. 15.4. ПДР;
4. Притягнути до дисциплінарної відповідальності інспектора (нагрудний знак КІ 1730) та інспектора (водія автомобіля Mitsubishi Lancer номерний знак 2720) за порушення ЗУ «Про міліцію», порушення Правил поведінки та порушення Інструкції з питань діяльності підрозділів ДПС ДАІ МВС.

Додатки:
1. CD диск з відеофайлом, на якому зафіксовані факти, викладені в скарзі.

Ось відповідь:
Изображение

ПИТАННЯ:
підкажіть чи є сенс оскаржувати таку відповідь? Якщо є, то на що конкретно скаржитись і що конкретно просити?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 мар 2013, 19:03 
Борец

peff писал(а):
підкажіть чи є сенс оскаржувати таку відповідь?
Дивлячись з якого боку.
peff писал(а):
Якщо є, то на що конкретно скаржитись і що конкретно просити?
На необ*єктивний розгляд скарги.
Просити провести повторний розгляд. Визнати дії щодо попереднього розгляду протиправними, якщо оскарження в судовому порядку.

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 мар 2013, 20:10 
Постоялец

Изначально побывала с жалобой в ДПС на их инспектора (куча нарушений при оформлении ДТП) и запросом фото и видео-материалов с места ДТП, которые этот инспектор обязан был сделать. В канцелярии жалобу и запрос не хотели принимать и предложили пройти пообщаться с руководством, вдруг получиться решить вопрос полюбовно. Там меня этот руководитель уговаривал не оставлять жалобу и этот запрос, а также нес всякий бред, типа -"Наш работник к вам приехал на вызов очень быстро, спешил поскорее все оформить и уехать, оценивал ДТП на свой взгляд и его оценка - это его субъективное мнение и оно не обязательно должно быть верным. Он посторонний человек, который нарисовал картину так, как ему захотелось и как он себе ее представил. Поэтому даже все указания на схеме не обязательно должны соответствовать действительности, вплоть до того, что могут быть направления движений ваших машин указаны не верно на схеме, это всего лишь его предположение. А дальше отпирайтесь в суде. И не думайте что выгораживаю того водителя и своего подчиненного.Вас гаишник не заставил написать на протоколе слово - "згодна", значит вы просто приняли к сведению его точку зрения и это не делает вас виноватой." Но я все это выслушав, уже закипела и подалась в канцелярию их регистрировать. На запрос сходу пришла отписка - не делал, так как не посчитал это необходимым, ему и так все было ясно и спорных ситуаций быть не может.
Составляю кляузу в УГАИ Киева (в ней описала незаконные действия инспектора ДПС, отписки руководства ДПС, свой визит в ДПС при котором мои слова игнорировались и говорился всякий бред с их стороны), откуда те переслали мою жалобу в ДПС для предоставления мне ответа на нее (т.е. руководитель ДПС должен мне был дать ответ на мою жалобу, в которой я жаловалась на него в том числе). При этом в ДПС я побывала еще раз, но в этот раз ходила с мужем. На мои жалобы (в ДПС и в УГАИ Киева) пришел один ответ с ДПС - вы виновна, разобрались и инспектор притянут к дисциплинарной ответственности.
В итоге после этого составляю жалобу на Департамент ГАИ, в которой описываю свою ситуацию и проблемы с моим делом, прикладываю отписки ДПС с Семьи Хохловых, и иду на прием к Резникову. Тот меня выслушал, назначил исполнителя, познакомил нас и мне было сказано что все тщательно проверят - имели ли право в ДПС давать мне такие ответы (которые я считаю что противоречат законодательству и являются необъективными), а также имели ли право с УГАИ Киева пересылать мою жалобу в ДПС для предоставления мне ответа на нее (т.е. руководитель ДПС должен мне был дать ответ на мою жалобу, в которой я жаловалась на него в том числе), разберутся и дадут ответ.
В результате от Резникова мною получен ответ, в котором - "установлено, що окремими працівниками Державтоінспекції ГУМВС України в м. Києві під час розгляду попередніх Ваших звернень допущено необ'єктивність, що призвела до надання Вам поверхневих та неповних відповідей. За результатами перевірки Департаментом ДАІ МВС України матеріали розгляду Вашої скарги надіслані до ГУМВС України в м. Києві для відповідного реагування та вжиття заходів щодо притягнення винних посадових осіб Державтоінспекції до дисциплінарної відповідальності відповідно до положень ЗУ "Про дисциплінарний статут органів внутрішніх справ України".
И кстати в ответах ДПС (до моей жалобы в Департамент) мне еще писалось, что инспектора наказали после проведения служебной проверки по моим жалобам. А когда я нажаловалась Резникову, мне уже выслали ответ с номером и датой приказа о наказании инспектора. И дата этого приказа была гораздо позже (после того как в Департаменте ГАи была зарегистрирована моя жалоба), чем дата предидущих отписок ДПС, в которых говорилось что инспектор наказан.
Так что Департамента ГАИ они еще видимо немного побаиваются. Вот сейчас из ГУМВС жду ответа на свой запрос о том кого конкретно и как наказали, с указанием номера и даты соответствующего приказа.

Поэтому жалуйтесь сразу выше, от ДПС вы ничего не добьетесь. Я при беседе в ДПС ссылалась им на их приказы МВД, при этом на меня смотрели круглыми глазами ка будто в первый раз слышат о них. ПДД я так поняла они и то там толком не знают.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 мар 2013, 20:14 
Борец

Lyuda — огонь! :D

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 мар 2013, 20:27 
Борец

Lyuda, а поехали в рейд? :D

Кому-то дано превращать воду в вино, а кому-то - только кислород в углекислый газ и пищу в говно. © Noize MC.
Сообщение, не относящиеся к теме
Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 мар 2013, 20:43 
Борец

peff, твой случай очень похож на мой - так же прислали отписку... Жалоба в департамент помогла старшему инспектору, который делал отписку, стать просто инспектором и еще пару звиздюлин героям из-за которых эта отписка делалась... Так-что не жалей бумаги.. :twisted:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 мар 2013, 22:22 
Постоялец

aphalin
Lyuda
Beatle
Дякую за поради! Напишу-ка все-таки - подивлюсь, як Байда відреагує.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 мар 2013, 23:02 
Борец

peff
байда еще тот лось от отазку напишет могу на пивко поспорить :D

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 мар 2013, 00:11 
Постоялец

peff писал(а):
aphalin
Lyuda
Beatle
Дякую за поради! Напишу-ка все-таки - подивлюсь, як Байда відреагує.

Думаю что ничего вам это не даст. ДПС напишет ответ в таком духе - "інформацію стосовно порушеного у вашій скарзі питання вам було надано листом від _____ №_____ у повному обсязі. Оскаржити прийняти рішення ви можете у встановленному законодавством порядку".
И в какой-то степени будут правы, т.к. свое решение по данному вопросу вам написали (сослаться могут на ст.8 ЗУ "Про звернення громадян", в которой говорится - "Не розглядаються повторні звернення одним і тим же органом від одного і того ж громадянина з одного і того ж питання, якщо перше вирішено по суті") и если изменят свое решение, то еще и за это могут по шапке получить за необъективность при работе с жалобами граждан (если со второй новый ответ от них куда-либо направите). Просто одно время работала с жалобами, так руководство нам запрещало рассматривать повторно жалобы от одного и того же лица по тому же вопросу, и особенно менять решение, написанное в предидущем ответе. На повторную жалобу говорилось писать ответ примерно так, как я написала выше.
А " оскаржити у встановленому законодавством порядку" - это через вышестоящие организации, прокуратуру и суд. В ответе Департамента ГАИ на мою жалобу эта фраза была в конце.
Если все же решитесь писать повторно в ДПС, то хоть вторым получателем прокуратуру допишите (может это их припугнет).

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 мар 2013, 08:55 
Борец

peff
Мой тебе сове, напиши сначала инф-запрос в Управление ГАИ Украины на Лукяновская 62
с таким текстом
Разрешается ли работникам ГАИ при профилактики нарушений останавливаться во втором ряду нарушая ПДД без включения "мигалок"

Потом получишь ответ и сразу пиши скаргу на ответ байды в Управление ГАИ Украины

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 мар 2013, 10:02 
Постоялец

Vovka28 писал(а):
байда еще тот лось от отазку напишет могу на пивко поспорить :D

Ні, Байді я уже писати не буду - його відписка вище відсканована уже. Мав на увазі, як він відреагує, коли йому дадуть по шапці з департаменту. :)

Lyuda писал(а):
Думаю что ничего вам это не даст. ДПС напишет ответ в таком духе

Люда, звісно я не буду повторно писати до полку. Першу скаргу я писав до УДАІ Києва, вони доручили розглянути її Полку (Байда писав відповідь). Хоч Полк і підпорядковується УДАІ Києва (тобто вищестоячим органом по відношенню до Полку є саме УДАІ Києва), я напишу скаргу (на відписку з Полку) до Департаменту ДАІ на Лук*янівську. А в скарзі до Департаменту я буду просити провести повторну перевірку з огляду на поверхневість першої перевірки (притягнути до дисциплінарної відповідальності виконавця відписки + все те, що просив в першій скарзі).

Vovka28 писал(а):
Мой тебе сове, напиши сначала инф-запрос в Управление ГАИ Украины на Лукяновская 62
с таким текстом
Разрешается ли работникам ГАИ при профилактики нарушений останавливаться во втором ряду нарушая ПДД без включения "мигалок"

Потом получишь ответ и сразу пиши скаргу на ответ байды в Управление ГАИ Украины

Вова, це не має сенсу, тому що подія сталася 13-го січня і до адмін. відповідальності їх уже точно не притягнуть (два місяці зтече через тиждень). Ну і + про мігалки там найсуперечливіше питання, оскільки на відео зафіксовано тільки 2 секунди, як вони не горять - Байда розказував мені, що за дві секунди мігалка могла ще не прокрутитися повний оберт (в будь-якому мені довести протилежне буде й так непросто). А основний наголос я буду робити на розмови по мобільному, схований знак і НЕпредставлення.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 мар 2013, 10:17 
Борец

otherside писал(а):

да що там рейд, пропонуй одразу женитись :lol: :lol: :lol:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 мар 2013, 11:59 
Постоялец

vit092 писал(а):
otherside писал(а):

да що там рейд, пропонуй одразу женитись :lol: :lol: :lol:

Не выйдет, т.к. я замужем. В рейд более реально :)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 40 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа