Текущее время: 27 ноя 2024, 09:38

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 49 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4  След.
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Re: Опять Визир, опять обвинение.
СообщениеДобавлено: 11 сен 2009, 21:59 
Новобранец

Вообщем пришел ответ, как и ожидалось послали ....в гаи .
Ответ цитирую,это прокуратура пишет начальнику ГАИ области , картинки не прикрепляються почемуто (
Цитата:
Надсилаю Вам скаргу ХХХХХХХХ для проведення перевірки і доводів, викладених у скарзі.
Про результати перевірки прошу повідомити заявника та прокуратуру Ленінського району м. Дніпропетровська у встановлений законом термін, надавши до прокуратури району ґрунтовну інформацію.
Також, під час перевірки прошу врахувати, що згідно інформації ДП «Укрметртестстандарт - , вимірювач швидкості «Візир» не відноситься до спеціальних технічних засобів, що працюють в автоматичному режимі, оскільки він мас лише обмежені функції для автоматизації процесу вимірювань і не може працювати без участі оператора.
одаток: на 7 арк (першому адресату)

Хотелось бы уточнить законность переадресации моей жалобы и неответ на нарушения закона инспенктором, которые я указывал в жалобе. Что можно предпринять?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 сен 2009, 18:47 
Борец

Цитата:
Хотелось бы уточнить законность переадресации моей жалобы и неответ на нарушения закона инспенктором, которые я указывал в жалобе. Что можно предпринять?

Дождитесь ответа ГАИ. Можно написать жалобу на прокурора в вышестоящую прокуратуру

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 сен 2009, 19:46 
Постоялец

african
Цитата:
Надсилаю Вам скаргу ХХХХХХХХ для проведення перевірки і доводів, викладених у скарзі.
Про результати перевірки прошу повідомити заявника та прокуратуру Ленінського району м. Дніпропетровська у встановлений законом термін, надавши до прокуратури району ґрунтовну інформацію.

такой порядок расмотрения жалоб.пришлют ответ с прокуратуры-тогда можешь подать жалобу вышестоящему прокурору и/или подать админиск на решение прокурора по КАСУ.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 сен 2009, 19:59 
Постоялец

ЗУ "Про звернення громадян"
Стаття 7. Заборона відмови в прийнятті та розгляді звернення

Забороняється направляти скарги громадян для розгляду тим органам або посадовим особам, дії чи рішення яких оскаржуються.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 сен 2009, 20:07 
Постоялец

Azazello
где ты видел слово расмотреть в сообщении от прокуратуры?
Цитата:
для проведення перевірки і доводів

african проинформировали о направлении его заявления для проверки в гаи,после гаи даст ответ прокурору ,потом прокурор даст ответ african.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 сен 2009, 10:17 
Новобранец

Спасибо за ответы. Тоесть если я правильно понял, то это еще не ответ прокуратуры? Непонятная ситуация.
Зачем же мне направлять письмо, содержание которого для ГАИ (второй адресат ГАИ и им тоже направлено)
Я ожидал что мне ответят с правовой оценкой указанных фактов.
А до суда еще далековато , будет 28 октября. Чтож остаеться ждать.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 окт 2009, 13:32 
Новобранец

пришел ответ из гаи, как и ожидалось "скарга оставлена без задоволення,
порушень не виявлено"

накатал новую ,опять в прокуратуру
Цитата:
Скарга.

13.08.09 р., мною, на Вашу адресу , рекомендованим листом, який вручений 17.08.09 р., було надіслано заяву про злочин, з боку працівників ДАІ .
27.08.09 р. я отримала відповідь від прокурора Ленінського району, старшого ра-дника юстиції О.Ф. Чередника, про направлення запиту № ХХХХХХХХХХ від 21.08.09 на адресу Начальника УДАЇ ГУМВС України для проведення перевірки доводів , викла-дених у заяві.
03.10.09 р. я отримала листа від Заступника начальника Управління ХХХХХХХХХХХ, в якому повідомлено ,що : «… дії співробітників БДПС ВДАІ … в частині притягнення Вас ,до адміністративної відповідальності визнані правомірними.»
В черговий раз керівництво Управління Державтоінспекції ГУМВС України в Дніпропетровській області не помічає порушення застосування ст..14-1 КУпАП , а саме : ПРИТЯГАТИ ВЛАСНИКА АВТОМОБІЛЯ (я не водій, навіть посвідчення немає, працівників ДАЇ я про це повідомляла) до адміністративної відповідальності МОЖНА ЛИШЕ у випадку фіксації правопорушення ПРАЦЮЮЧИМИ В АВТОМАТИЧНОМУ РЕЖИМІ спеціальними технічними засобами, що мають функції фото - і кінозйомки, відеозапису чи засобами фото - І кінозйомки, відеозапису. На цей факт звертали и Ви у своєму листі від 21.08.09 р. № ХХХХХХХХХХХ і припис Генеральної прокуратури України, яким вимагає припинити існуючу практику роботи працівників ДАІ. Прилад «ВІЗИРЬ» не є автоматичним. Але працівники ДАІ не бажають виконувати вимоги КУпАП.
Також черговий раз залишилось не помітним порушення пч.5 ст. 10 Закону України "Про Міліцію" , через яке працівники ДАІ стали пасивними наглядачами та не викону-ють свої першоступеневі і найважливіші завдання та обов’язки, не припиняють право-порушення. В даному випадку особа, що начебто вчинила правопорушення на авто, яким я володію, виявлена не була, правопорушення припинено не було. Мабуть скоро на вулицях міста міліція тільки буде фотографувати порушиників та надсилати потім фотографії громадянам-порушникам з проханням оплатити свої порушення ,якщо буде дотримуватися такого стилю праці.

Зі статтею 383 Кримінального кодексу України ознайомленаознайомлен. На підставі викладеного, керуючись ст.94, 95, 97 КПК України,

ПРОШУ:

1. Провести розслідування та за зазначеними фактами порушити кримінальну справу за ознаками злочину, згідно зі ст. 367 Кримінального Кодексу України;
2. Скасувати постанову АЕ 150524 по справі про адміністративне правопорушення від 19.04.2009, як таку що складена з порушенням діючого законодавства ;

3. В передбачений законом строк письмово повідомити мене про результати розгляду даної заяви.

Может еще что добавить, хотя я уже запарился. Твердолобые мля. Уже и суд скоро вообщето. Мля ,если выиграю ,буду на моральный ущерб подавать.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 окт 2009, 09:07 
Новобранец

Вообщем немного подкорректировал и направил такую скаргу

Цитата:
Скарга.

13.08.09 р., мною, на Вашу адресу , рекомендованим листом, який вручений 17.08.09 р., було надіслано заяву про злочин, з боку працівників ДАІ .
27.08.09 р. я отримала відповідь від прокурора Ленінського району, старшого ра-дника юстиції О.Ф. Чередника, про направлення запиту № ХХХХХХХХХХ від 21.08.09 на адресу Начальника УДАЇ ГУМВС України для проведення перевірки доводів , викла-дених у заяві.
03.10.09 р. я отримала листа від Заступника начальника Управління ХХХХХХХХХХХ, в якому повідомлено ,що : «… дії співробітників БДПС ВДАІ … в частині притягнення Вас ,до адміністративної відповідальності визнані правомірними.»
В черговий раз керівництво Управління Державтоінспекції ГУМВС України в Дніпропетровській області не помічає порушення застосування ст..14-1 КУпАП , а саме : ПРИТЯГАТИ ВЛАСНИКА АВТОМОБІЛЯ (я не водій, навіть посвідчення немає, працівників ДАЇ я про це повідомляла) до адміністративної відповідальності МОЖНА ЛИШЕ у випадку фіксації правопорушення ПРАЦЮЮЧИМИ В АВТОМАТИЧНОМУ РЕЖИМІ спеціальними технічними засобами, що мають функції фото - і кінозйомки, відеозапису чи засобами фото - І кінозйомки, відеозапису. При фіксації рештою приладів необхідно зупинити порушника , встановити його особу та скласти протокол.
На цей факт звертали и Ви у своєму листі від 21.08.09 р. № ХХХХХХХХ і припис Генеральної прокуратури України, яким вимагає припинити існуючу практику роботи працівників ДАІ. Прилад «ВІЗИРЬ» не є автоматичним. Але працівники ДАІ не бажають виконувати вимоги КУпАП.
У зв’язку з тим що працівниками ДАІ невірно застосована ст..14-1 КУпАП , на підставі припису Генеральної прокуратури

ПРОШУ:

1. Скасувати постанову АЕ ХХХХХХХХХ по справі про адміністративне правопорушення від 19.04.2009, як таку що складена з порушенням діючого законодавства ;
2. В передбачений законом строк письмово повідомити мене про результати розгляду даної заяви.

Додаток:
- копія припису Генеральної Прокуратури України;
- копія відповіді від 29.09.09 № ХХХХХХХХХ
- копія листа до ДАІ

Теперь осталось ждать ответа и суда.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 дек 2009, 10:16 
Новобранец

Вообщем вся переписка закончилась триумфом ЗАКОНА с точки зрения прокуратуры.
Цитата:
Прокуратурою Ленінського району м. Дніпропетровська розглянута Ваша скарга щодо скасування постанови АЕ хххх по справі про адміністративне правопорушення винесену відносно Вас управлінням ДАЇ ГУМВС України у Дніпропетровській області та по викладеним доводам здійснено перевірку.
В ході проведеної перевірки встановлено, що за допомогою приладу фото та відео фіксації «Візир» по вул. Донецьке шосе у м. Дніпропетровську 19.04.2009 року о 9.35 було зафіксовано автомобіль хххххххх, що належить Вам, водій якого рухався зі швидкістю 84 км\г.
На підставі ст. ст. 14-1, 258 КпАП України відносно Вас винесено постанову про притягнення до адміністративної відповідальності без складання протоколу про адміністративне правопорушення.
Протягом 10 днів з дня отримання постанови про накладення адміністративного стягнення Ви департамент ДАІ не повідомили щодо особи, яка начеб то керувала автомобілем хххххххх, що належить Вам, одже підстав для скасування постанови відносно Вас не існує.
Враховуючи вищевикладене, порушень діючого законодавства не встановлено так само як і підстав для вжиття заходів реагування.
Також, роз'яснюю, що дану відповідь Ви маєте право оскаржити до прокуратури вищого рівня.
Прокурор Ленінського району

Жду еще заседания суда 23.12 ,может хоть там что то докажу.

ПыСы: В какую прокуратуру ( городскую или областную прокуратуру ) можно дальше подать скаргу? Ведь я указывал про неправомерное применение ст. 14-1, 258 КпАП , а они про это вообще ни слова.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 дек 2009, 10:52 
Постоялец

Происходит умышленное затягивание вашего дела прокуратурой, дабы прошло засудание суда, на которое потом и будет ссылаться прокуратура, считаю необходимо срочно направлять жалобу в облосную прокуратуру, с указанием уже двух нарушений 1.со стороны ГАИ, 2.Со стороны ниже стоящей прокуратуры.

Вложения:
Комментарий к файлу: Мы будем за вас, молиться, ибо вы делаете правое дело, помогая и нам!
noname2578.jpg
noname2578.jpg [ 18.17 KiB | Просмотров: 2751 ]

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 фев 2010, 09:10 
Новобранец

Всем привет. Вот получил ответ из прокуратуры. Прошу помощи ,что делать дальше так как , областная прокуратура тоже не принимает аргументы генпрокуратуры. Что дальше делать???

ПРОКУРАТУРА ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
    49044, м. Дніпропетровськ, пр.К.Маркса,38
    м. Дніпропетровськ, 49086

Прокуратурою області розглянуто Вашу скаргу щодо незгоди з постановою у справі про адміністративне правопорушення.
    Зі змісту звернення вбачається, що постановою інспектора БДПС ВДАІ з
    обслуговування м. Дніпропетровська від 19.04.09 Вас визнано винною у вчинені правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 122 КУпАП та піддано адміністративному стягненню у виді штрафу.
    За Вашим аналогічним зверненням з цього питання прокуратурою Ленінського району м. Дніпропетровська проведено перевірку, за результатами якої дії інспектора ДАІ при винесенні постанови визнано правомірними, про що Вас інформовано листом від 19.10.09 за №629с-09.
    Роз'яснюю, що відповідно до ст. 258 КУпАП, фіксація адміністративного правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху може здійснюватися „...за допомогою працюючих в автоматичному режимі спеціальних технічних засобів, що мають функції фото-і кінозйомки, відеозапису, чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису...", тобто таких, що не працюють в автоматичному режимі. Саме до таких технічних засобів належить радіолокаційний відеозаписуючий вимірювач швидкості „Візир", який призначений для вимірювання швидкості транспортних засобів, відеозапису факту порушення ПДР, відображення його на екрані монітора, обробки, збереження та відтворення відеозапису.
    Таким чином, порушення ПДР, зафіксоване інспектором ДАІ за допомогою приладу „Візир", є належним доказом у справі про адміністративне правопорушення. Протокол у таких випадках не складається, а постанова виноситься без участі особи, яка притягається до адміністративної відповідальності (ст. 258 КУпАП).
    За правилами ст. 14-1 КУпАП до адміністративної відповідальності за порушення ПДР,
    зафіксованими вищезазначеними спеціальними технічними засобами, притягаються власники
    (співвласники) транспортних засобів. Якщо правопорушення вчинено іншою особою, про це
    повідомляється відповідному органу (посадовій особі) протягом десяти днів з дня отримання
    постанови. Оскільки Вами, як власницею автомобіля „XXXXX" не
    повідомлено органи ДАІ про відповідні обставини вчинення правопорушення, обов'язок щодо сплати штрафу обгрунтовано покладено на Вас.

На даний час Ви також не позбавлені права оскаржити вищезазначену постанову згідно зі ст. 288 КУпАП до суду у порядку, визначеному Кодексом адміністративного судочинства України, поставивши питання про поновлення пропущеного строку.
    Начальник відділу нагляду за додержанням законів
    про адміністративні правопорушення

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 фев 2010, 09:40 
Постоялец

Подавай в суд. В исковом заявлении истребуй из Ответчика доказательства того, что указанный прибор имеет активированной функцию "автоматический режим".
См. последний абзац письма: Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 фев 2010, 10:03 
Новобранец

miroslav писал(а):
Подавай в суд. В исковом заявлении истребуй из Ответчика доказательства того, что указанный прибор имеет активированной функцию "автоматический режим".
См. последний абзац письма: Изображение

Иск в суде еще с того года лежит, очередной перенос на май месяц. Буду тогда в генеральную прокуратуру пробовать.
Мля, тупое игнорирование ихнего приписа.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 фев 2010, 11:01 
Новобранец

Вот накатал заяву в Генеральную, что подкорректировать?
    ЗАЯВА.

Інспектором ДПС Батальйону ДПС ДАІ м. Дніпропетровська старшиною хххххх складено на моє ім’я постанову хххххх від 19.04.2009 про адміністративне правопорушення (надалі Постанова), та накладений на мене штраф на підставі ст.. 14-1 Кодексу України про адміністративні право-порушення (надалі КУпАП).
    Зазначена постанова винесена за результатами застосування фіксації порушень ПДР засобами фото- та відеофіксації, що працюють у автоматичному режимі, у відповідності до ст..14-1 КпАП.
    Проте така постанова не відповідає вимогам закону з таких підстав.
    Прилад „Візір”, яким проводився нагляд за дорожнім рухом з метою фіксації порушень ПДР, не є автоматичним засобом фото- чи відеофіксації, оскільки він знаходиться у співробітника ДАІ, керується ним безпосередньо або через комп’ютер (визначаються ті параметри, які фіксуються приладом, зокрема, швидкість, абощо, об’єкт зйомки, її режими, кут огляду приладу, тощо. Між тим, ст..14-1 КпАП України передбачає, що для її застосування необхідно, щоб фіксація велася саме засобами фото-, кіно- або відео зйомки, які працюють у автоматичному режимі. За таких умов, така фіксація не відповідає вимогам за-кону, до того ж, не сприяє виконанню основних завдань міліції і, зокрема, ДАІ по профілактиці та припиненню правопорушень.
    У тексті постанови зазначено, що я, власник транспортного засобу, „керував транспортним засобом” у зазначений у постанові час у зазначеному місці. Проте для таких висновків у особи, яка винесла постанову, не було жодних підстав. На місці ніби-то порушення мене ніхто не зупиняв, постанову та протокол не складав. Якщо постанова виноситься щодо особи, яка безпосередньо керувала транспортним засобом, то ця постанова повинна бути винесена у загальному порядку. Якщо постанова виноситься за результатами фотофіксації, у порядку ст..14-1 КпАП, то ця постанова не повинна містити тверджень, що саме зазначена особа керувала транспортним засобом. Отже, така постанова підлягає скасуванню, як винесена із порушенням закону.
    До того ж, у постанові відсутні вказівки на те, хто саме проводив фото фіксацію,( вказане тільки прізвище того хто заповнював постанову). Між тим, це повинно бути зафіксовано на підставі пп..20.2, 20.4 Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС (затверджено наказом МВС від 27.03.2009 N 111).
    У відповідності до стст.10-15 Закону України „Про метрологію та метроло-гічну діяльність”, на вимірювання у сфері, у якій їх результат можуть бути ви-користані у якості доказу по справі, розповсюджується державний метрологічний нагляд. За таких умов кожен засіб вимірювальної техніки має бути укомп-лектований документами про допуск даного типу засобів вимірювальної техніки для використання в Україні та про повірку даного примірника засобу вимі-рювальної техніки. Таких документів до постанови додано не було.
    Розміри похибок вимірювань співробітник ДАІ мені не повідомив, що у від-повідності до вимог зазначеного закону, перешкоджає використанню результатів вимірювань.
    Враховуючи, що Заступником Генерального Прокурора України 2.07.2009р. було несено Припис начальнику Департамента ДАІ МВС України щодо усунення порушень закону при притягненні осіб до адміністративної відповідальності, у якому вказано на неприпустимість застосування приладу „Візір” для фіксування порушень у порядку ст..14-1 КпАП України, тобто порушення законодавства є очевидним і визнаним Генеральною Прокуратурою України, а також враховуючи те, що винесення зазначеної постанови із порушенням вимог закону та повноважень посадової особи, яка її ви несла, та яка проводила вимірювання, спричинила істотну шкоду моїм охоронюваним законом інтересам у вигляді необґрунтованого притягнення до кримінальної відповідальності, вважаю, що у діях посадових осіб, які причетні до винесення зазначеної постанови, наявний склад злочину, передбаченого ч.3 ст.364 КК України.
    Я неодноразово (копії заяв додаю) зверталась до керівництва ДАІ м. Дніпропетровська, до органів прокуратури Ленінського району м. Дніпропетровська, до міського прокурора м. Дніпропетровська із зверненням про порушення діючого законодав-ства, але в листах які мені надійшли була відповідь про відсутність порушення з боку працівників ДАІ та прокуратури, напряму ігноруючи вказаний Припис начальнику Департамента ДАІ МВС України .
    На підставі викладеного, керуючись ст.ст..94, 95 КПК України,

ПРОШУ:

Порушити за вказаними фактами кримінальну справу за ознаками зло-чину, передбаченого ч.3 ст.364 КК України, передавши її для розслідування за підслідністю.

м. Дніпропетровськ

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 фев 2010, 13:33 
Новобранец

ещё вопрос, я могу в этой заяве требовать об отмене Постановы?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 49 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа