Текущее время: 24 фев 2025, 01:51

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 65 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 02 дек 2012, 15:28 
Борец

aphalin писал(а):
Їхні внутрішні акти не встановлюють для громадян жодних обов*язків і не визначають їхні права.
Вони встановлюють спосіб реалізації передбачених законом прав працівників міліції.
Акт про відпрацювання не є нормативним документом у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

Это понятно, но в ЗУоМ написанно
зупиняти транспортні засоби лише в разі:.............
..........проведення цільових заходів (операції, відпрацювання,
оперативні плани) для перевірки документів на право користування і
керування транспортним засобом, документів на транспортний засіб;

Вот он тебя останавливает, ты ничего не нарушивши интересуешся причиной остановки!
А он тебе:проведення цільових заходів! и сунет нос в салон...
Как ты думаешь, законная причина или нет? Приятно?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 дек 2012, 15:36 
Борец

Серега 135 писал(а):
Как ты думаешь, законная причина или нет? Приятно?

Причина законная, но проверить проводится ли операция нельзя.
Просто законы не заточены под ситуации, когда их целенаправленно нарушают.

Если единственный аргумент для проверки документов — операция, то до момента составления протокола лично я их не покажу.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 дек 2012, 15:40 
Борец

Серега 135 писал(а):
aktivist писал(а):
ще раз наголошую, це інформація з відкритим доступом

Какая информация?

інфа щодо оперативно-профілактичних заходів
оскільки згідно з ч. 7 ст. 6 Закону “Про доступ до публічної інформації”, обмеженню підлягає інформація, а не документ.
Якщо документ містить інформацію з обмеженим доступом, для ознайомлення надається інформація, доступ до якої необмежений.

legionary писал(а):
aphalin
что за бред ты несешь? тебя остановили по какой-то "операции" = вовлекли в выполнение этой "операции", заставили что-то делать в соответствии с ней, хотя бы остановиться, вторглись в твою жизнь, поэтому ты имеешь полное право знать куда это тебя вдруг вовлекли, не будь этой "операции" тебя бы не останавливали, нет?
поэтому здесь имеет место и ст. 57 КУ и ст. 6 ЗУпМ

aphalin все вірно говорить

відповідно до ст. 5 ЗУ «Про міліцію»:
Міліція тимчасово, в межах чинного законодавства, обмежує права і свободи громадян, якщо без цього не можуть бути виконані покладені на неї обов'язки, й зобов'язана дати їм пояснення з цього приводу.

тому вони мотивують тимчасове обмеження прав і свобод своїм внутрішнім наказом МВС, який має обмежений доступ, але наголошую, що сам документ, а не інформація

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 дек 2012, 15:44 
Борец

legionary писал(а):
aphalin
что за бред ты несешь? тебя остановили по какой-то "операции" = вовлекли в выполнение этой "операции", заставили что-то делать в соответствии с ней, хотя бы остановиться, вторглись в твою жизнь, поэтому ты имеешь полное право знать куда это тебя вдруг вовлекли, не будь этой "операции" тебя бы не останавливали, нет?
поэтому здесь имеет место и ст. 57 КУ и ст. 6 ЗУпМ
Написано все логічно, що незрозуміло? Повторюю іще раз - ст. 57 КУ ніякого стосунку до цієї ситуації немає.
Є три поняття:
Право
Обов*язок
Порушення права.
Наказ про операцію не встановлює для водія і громадянина/особи жодних прав чи обов*язків.
При виконанні наказу про операцію залучати можуть лише службових осіб (або не службових, якщо дозволяє закон, наприклад "Про ОРД"), визначених наказом. Зупинка водія не є залученням до операції і відповідно ніяких прав чи обов*язків при здійсненні операції у водія не виникає. Наказ встановлює певний порядок реалізації прав працівників міліції, встановлених законом. При реалізації цих прав (встановлених законом) працівником міліції у водія виникають певні права і обов*язки, які теж визначені законом. (Аналогічно при реалізації права громадянина на звернення, у суб*єкта до якого звертаються виникають певні права і обов*язки).
Інша справа працівник міліції може зловживати своїм правом на зупинку ТЗ, мотивуючи свої дії проведенням операції. В даному випадку йде мова про ПОРУШЕННЯ ПРАВА особи на вільне пересування.
Однак чинним законодавством не розроблений механізм захисту прав водія на місці зупинки. ІМХО це можна віднести до колізії. Не дуже сильний в теорії юридичних колізій, але по-моєму це вид колізії в праві.

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 дек 2012, 15:49 
Борец

aphalin писал(а):
Однак чинним законодавством не розроблений механізм захисту прав водія на місці зупинки.

от у цьому то і вся суть :(

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 дек 2012, 15:53 
Борец

artobstrel писал(а):
но проверить проводится ли операция нельзя.

Я все равно начинаю это делать. Узнаю у ГЕЯ как называется операция, записываю на лист бумаги, потом звоню 102 и проверяю инфу!
Если названия операции не сходится, посылаю ГЕЯ ....! Если сходится показываю доки и пишу жалобу о назаконной остановке! Пусть разбираються и отписываются!

Последний раз редактировалось Серега 135 02 дек 2012, 15:56, всего редактировалось 1 раз.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 дек 2012, 15:55 
Борец

Серега 135 писал(а):
Я все равно начинаю это делать. Узнаю у ГЕЯ как называется операция, записываю на лист бумаги, потом звоню 102 и проверяю инфу!
Если названия операции не сходится, посилаю ГЕЯ ....!

Vovka28 вже писав у нього є зразки

Последний раз редактировалось aktivist 02 дек 2012, 15:55, всего редактировалось 1 раз.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 дек 2012, 15:55 
Борец

aktivist писал(а):
aphalin писал(а):
Однак чинним законодавством не розроблений механізм захисту прав водія на місці зупинки.

от у цьому то і вся суть :(
Хоча тут є один доволі жиденький механізм сумнівної якості.
Ст. 55 КУ
Цитата:
Кожен має право будь-якими не забороненими законом засобами захищати свої права і свободи від порушень і протиправних посягань.
От поки не нададуть підтвердження проведення спецоперації ти захищаєш своє право (скоріше на приватність, ніж на пересування) і не надаєш документів для перевірки.

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 дек 2012, 15:56 
Борец

aktivist писал(а):
Міліція тимчасово, в межах чинного законодавства, обмежує права і свободи громадян, якщо без цього не можуть бути виконані покладені на неї обов'язки, й зобов'язана дати їм пояснення з цього приводу.

тому вони мотивують тимчасове обмеження прав і свобод своїм внутрішнім наказом МВС, який має обмежений доступ, але наголошую, що сам документ, а не інформація

если они ограничивают мои права в соответствии с каким-либо документом, то они должны как минимум мне его предъявить, для меня уже нет никаких ограничений, даже если этот документ "совершенно секретно. по прочтению съесть", потому что я имею право знать причину остановки, а так получается что у них есть какой-то документ, по которому они садят меня в каталажку, а я даже знать не могу что за документ и за что ко мне такие меры применяются
так вот если они не могут его внятно расписать, применяем ст. 57 КУ, согласно которой для меня не есть чинной этот самый приказ, до моего сведения его не довели

Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 дек 2012, 15:57 
Борец

aphalin писал(а):
От поки не нададуть підтвердження проведення спецоперації ти захищаєш своє право (скоріше на приватність, ніж на пересування) і не надаєш документів для перевірки.

та вони то нададуть, тільки коли- майже через місяць і то на письмовий запит
на місці зупинки ніхто ніколи не надасть ніякої інфи

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 дек 2012, 16:00 
Борец

Серега 135 писал(а):
Я все равно начинаю это делать. Узнаю у ГЕЯ как называется операция, записываю на лист бумаги, потом звоню 102 и проверяю инфу! Если названия операции не сходится, посилаю ГЕЯ ....!
Правильный подход, но во-первых гей не обязан ничего сообщать, а во-вторых на том конце сидит такое же животное, который подтвердит все, что угодно. Но если правильно задавать вопросы, то можно их проигнорить.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 дек 2012, 16:00 
Борец

legionary писал(а):
если они ограничивают мои права в соответствии с каким-либо документом, то они должны как минимум мне его предъявить, для меня уже нет никаких ограничений, даже если этот документ "совершенно секретно.

legionary, я повністю солідарний з Вашим обуренням, але поки що жоден НПА України не регламентує таку процедуру, тим більше на місці "наїзду"

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 дек 2012, 16:01 
Борец

artobstrel писал(а):
Но если правильно задавать вопросы, то можно их проигнорить.

100%

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 дек 2012, 16:02 
Борец

aktivist писал(а):

в межах чинного законодавства это ключевое слово! Речь идет об остановке когда вы ничего не нарушили, на вас нет оринтеровки!
А если они врут о проведении операции для того что бы засунуть свое сурло к вам в авто!?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 дек 2012, 16:05 
Борец

Серега 135 писал(а):
в межах чинного законодавства это ключевое слово! Речь идет об остановке когда вы ничего не нарушили, на вас нет оринтеровки!

ну так я ж пояснював, що орієнтування то вже конкретний захід щодо Вас і в такому разі вони взагалі не будуть церемониться з вашим затриманням
головні ж акценти ми зараз розставляєм на профзаходах
чому ви не хочете це усвідомить?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 65 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа