Текущее время: 24 фев 2025, 09:42

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 35 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3  След.
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Re: Справляння нужди на вулиці
СообщениеДобавлено: 15 окт 2012, 14:20 
Прохожий

LAVe писал(а):
...мы соблюдаем требования закона
вы живете по понятиям

это разные вещи

это ты вообще о чем?!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 15 окт 2012, 14:21 
Постоялец

"imitator", а де написано, що забороняєтсья пити і курити саме в громадських місцях? В Законах України є чіткий перелік місць де це не можна робити, і такого поняття, як "громадське місце" у тому списку немає. А ось в КУпАПі написано просто: "на вулиці, та у інших заборонених законом місцях" (178-ма здається).

Повернусь до суті теми:
Значить в переважній більшості (99%), це розвод.
Тому бажано відбитись на місці від протоколу, а ось якщо справа доходить до відділку?

Цитата:
Стаття 263. Строки адміністративного затримання

Адміністративне затримання особи, яка вчинила адміністративне правопорушення, може тривати не більш як три години.

Осіб, які вчинили дрібне хуліганство, ..., може бути затримано до розгляду справи суддею або
начальником (заступником начальника) органу внутрішніх справ.

Цитата:
Стаття 259. Доставлення порушника

З метою складення протоколу про адміністративне правопорушення в разі неможливості скласти його на місці вчинення правопорушення, якщо складення протоколу є обов'язковим, порушника може бути доставлено в міліцію.

При вчиненні порушень ..., правил щодо охорони порядку, ... порушника може бути доставлено уповноваженою на те особою в міліцію, якщо у нього немає документів, що посвідчують особу, і немає свідків, які б могли повідомити необхідні дані про нього.

Адмін затримання то може бути до 3 годин, але ж тут не вказано, що затримання - це доставлення у відділок (чим часто грозяться мєнти, кажучи, що поїхали у відділ ми вас затримуємо).
Затримання це вже обмеження пересування, навіть на місці "вчинення правопорушення", правильно я розумію?
А доставлення у відділ - це вже зовсім друге питання.

А по 259, доставити у відділ за такого роду правопорушення можуть лише: якщо у нього немає документів, що посвідчують особу, і немає свідків, які б могли повідомити необхідні дані про нього.
І це стосується більшості випадків (коли в туалет сходив на вулиці, ніби-то пиво пив на вулиці і т.п. ситуації з пепсами).

Цікава інша ситуація: які ж це випадки, коли протокол не можна скласти на місці? - Просто банальна відсутність протоколу? Тобто пепс каже - ти пив пиво, поїхали у відділ складемо протокол, бо я при собі не маю бланка? І що грозить, якщо я відмовлюсь, 185 і силою завезуть туди?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 15 окт 2012, 14:24 
Борец

imitator писал(а):
это ты вообще о чем?!
тебя в мусарке учили не законам, а понятиям
законы и понятия - разные вещи

если есть сомнения, открываешь закон и читаешь, а не рассказываешь, чему вас в школе учили

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 15 окт 2012, 14:26 
Борец

AnDruWa писал(а):
...
Цікава інша ситуація: які ж це випадки, коли протокол не можна скласти на місці? ...
помойму отсутствие документов у подозреваемого

если нема документов у мента, он вызывает своих друзей по рации или 102

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 15 окт 2012, 14:28 
Прохожий

LAVe писал(а):
imitator писал(а):
это ты вообще о чем?!
тебя в мусарке учили не законам, а понятиям
законы и понятия - разные вещи

если есть сомнения, открываешь закон и читаешь, а не рассказываешь, чему вас в школе учили

Откуда тебе знать чему меня учили? Ты ведешь себя по крайней мере не вежливо навешивая ярлыки на людей, о которых ничего не знаешь :)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 15 окт 2012, 14:29 
Постоялец

Ось на рахунок цього можна направити запит, щоб уточнили, які це випадки.
Заодно запитатись, чи складаються якісь документи про доставлення у відділ чи/та затримання особи.

І ще: там не відсутність документів у підозрюваного, а сама стаття називається "Доставлення порушника", тобто поки моя вина не доведена, я не є порушником і мене немає підстав забирати у відділ. Але це лише на теорії легко, на практиці ніхто нічого не слухає, відразу бикують (хоча були поодинокі випадки, коли культурно підходили, представлялись і пояснювали, так можна, так не можна і т.д., - ось це дуже приємно було).

Бо якщо у мене є документи, а у нього немає бланків на місці, і я порушив (пив пиво наприклад), то я можу відмовитись від поїздки у відділок і за це нічого не буде?
Бо коли я вчора говорив з тим пепсом по телефону, то він сказав, що затримує на 3 години до встановлення особи (а насправді просто чекав поки буде дільничний). Ось тому мені було цікаво: а як би розвивались події, якби були документи при собі і пропонували б поїхати у відділ, бо тут ніхто не складає протокол.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 15 окт 2012, 14:51 
Борец

imitator писал(а):
Откуда тебе знать чему меня учили? ...
ты сам написал (в части вольного трактования законов)

плюс мой опыт позволяет мне рассуждать на подобные темы
вывод для себя я сделал давно
мы (граждане) мешаем ментам убивать, грабить и насиловать
imitator писал(а):
... Ты ведешь себя по крайней мере не вежливо навешивая ярлыки на людей, о которых ничего не знаешь :)
имею полное на то право
менты - это воры, насильники и убийцы

когда я написал, что ты работаешь в милиции (хотя ты написал, что когда-то там учился) я имел ввиду не тебя, а организацию, к которой ты (был?) причастен
а ярлык отдам тебе: хочешь, цепляй на себя, не хочешь, не цепляй

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 15 окт 2012, 15:00 
Прохожий

AnDruWa писал(а):
"imitator", а де написано, що забороняєтсья пити і курити саме в громадських місцях?

Стаття 178. Розпивання спиртних напоїв у громадських місцях і поява в громадських місцях у п'яному вигляді

Розпивання спиртних напоїв на вулицях, на стадіонах, у скверах, парках, у всіх видах громадського транспорту та в інших громадських місцях, крім підприємств торгівлі і громадського харчування...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 15 окт 2012, 15:01 
Борец

AnDruWa писал(а):
...
І ще: там не відсутність документів у підозрюваного, а сама стаття називається "Доставлення порушника", тобто поки моя вина не доведена, я не є порушником і мене немає підстав забирати у відділ. Але це лише на теорії легко, на практиці ніхто нічого не слухає, відразу бикують (хоча були поодинокі випадки, коли культурно підходили, представлялись і пояснювали, так можна, так не можна і т.д., - ось це дуже приємно було).
...
на практике зависит от расстановки сил и времени суток

мы вдвоем с женой умудрялись по полочкам разложить мусоров и ихних подельников на связи (102)
в светлое и в темное время суток.
нас же мусора примудрялись обманывать на ровном месте.

упаковать и доставить в безлюдное место менты могут в принципе, но не всегда на это решаются. чаще зависит от податливости жертвы

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 15 окт 2012, 15:03 
Борец

imitator писал(а):
Стаття 178. Розпивання спиртних напоїв у громадських місцях і поява в громадських місцях у п'яному вигляді

Розпивання спиртних напоїв на вулицях, на стадіонах, у скверах, парках, у всіх видах громадського транспорту та в інших громадських місцях, крім підприємств торгівлі і громадського харчування...
опять-таки, в общественных местах
плюс распитие и употребление - это разные вещи
плюс законом строго определены места, где распивать запрещено

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 15 окт 2012, 15:03 
Постоялец

Летом в Бельгии видел такие вот штуковины:

Изображение
Изображение
Изображение

Из этих кабинок вода по шлангу сливается в обычный дождевой сток.
Запахи еще те ....

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 15 окт 2012, 15:09 
Прохожий

LAVe писал(а):
imitator писал(а):

опять-таки, в общественных местах
плюс распитие и употребление - это разные вещи
плюс законом строго определены места, где распивать запрещено

Ну так а в чем противоречие то?! И распивать нельзя (именно в общественных местах) и появляться тоже. Но... мало появиться в общественнолм месте в пьяном виде. Нужно еще нарушать общественный порядок или своим видом (поведением) оскорблять человеческую мораль. Ну а где именно запрещено - читай в названии статьи и в тексте! Ну и все таки вопрос, если улица это НЕ общественное место, значит гадить на улице можно?

Последний раз редактировалось imitator 15 окт 2012, 15:11, всего редактировалось 1 раз.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 15 окт 2012, 15:11 
Постоялец

imitator писал(а):
AnDruWa писал(а):
"imitator", а де написано, що забороняєтсья пити і курити саме в громадських місцях?

Так де ж тут написано, що ЗАБОРОНЕНО?! Тут написано, що за розпивання .. і т.д.
А заборона написана у http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/481/95-вр :
Цитата:
Стаття 15-2.
Забороняється споживання пива (крім безалкогольного), алкогольних та слабоалкогольних напоїв, вин столових:

1) у закладах охорони здоров'я, крім споживання столових вин на території санаторіїв у спеціально відведених місцях;
2) у навчальних та освітньо-виховних закладах;
3) у громадському транспорті (включаючи транспорт міжнародного сполучення), на зупинках транспорту, у підземних переходах;
4) у закладах культури;
5) у закритих спортивних спорудах (крім пива у пластиковій тарі);
6) у ліфтах і таксофонах;
7) на дитячих майданчиках;
8) на спортивних майданчиках;

В протоколі має вказуватись який НПА я прушив, і за статтею якого НПА передбачена відповідальність за це порушення. В КУпАПі заборон немає по нашій темі.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 15 окт 2012, 15:15 
Прохожий

AnDruWa писал(а):
imitator писал(а):
AnDruWa писал(а):

Так де ж тут написано, що ЗАБОРОНЕНО?! Тут написано, що за розпивання .. і т.д.
А заборона написана у http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/481/95-вр :
Цитата:
Стаття 15-2.
Забороняється споживання пива (крім безалкогольного), алкогольних та слабоалкогольних напоїв, вин столових:

1) у закладах охорони здоров'я, крім споживання столових вин на території санаторіїв у спеціально відведених місцях;
2) у навчальних та освітньо-виховних закладах;
3) у громадському транспорті (включаючи транспорт міжнародного сполучення), на зупинках транспорту, у підземних переходах;
4) у закладах культури;
5) у закритих спортивних спорудах (крім пива у пластиковій тарі);
6) у ліфтах і таксофонах;
7) на дитячих майданчиках;
8) на спортивних майданчиках;

В протоколі має вказуватись який НПА я прушив, і за статтею якого НПА передбачена відповідальність за це порушення. В КУпАПі заборон немає по нашій темі.

блин, ну вы тут злые :)

Административным правонарушением согласно ст. 9 КоАП Украины признается виновное действие или бездействие, посягающее на общественный порядок, собственность, права и свободы граждан, на установленный порядок управления за которое законом предусмотрена административная ответственность

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 15 окт 2012, 15:20 
Борец

imitator писал(а):
... Ну и все таки вопрос, если улица это НЕ общественное место, значит гадить на улице можно?
ответ очевиден
жаль, не для всех

1. на постсоветских пространствах надо строить/устанавливать туалеты и указатели к ним
2. улица - это не общественное место. на ней срать можно. до тех пор, пока это не затронет чьих-то интересов/чувств/достоинств. в этом случае справление физиологических потребоностей превратится в хулиганские действия. есть еще момент в оставлении загрязняющих веществ, тогда вопрос может быть переведен в разряд загрязнения/осквернения
3. при наличие работающего/открытого/незанятого туалета засерание территории вполне можно расценивать как посягательство общественный порядок

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 35 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа