"imitator", а де написано, що забороняєтсья пити і курити саме в громадських місцях? В Законах України є чіткий перелік місць де це не можна робити, і такого поняття, як "громадське місце" у тому списку немає. А ось в КУпАПі написано просто: "на вулиці, та у інших заборонених законом місцях" (178-ма здається).
Повернусь до суті теми:
Значить в переважній більшості (99%), це розвод.
Тому бажано відбитись на місці від протоколу, а ось якщо справа доходить до відділку?
Цитата:
Стаття 263. Строки адміністративного затримання
Адміністративне затримання особи, яка вчинила адміністративне правопорушення, може тривати не більш як три години.
Осіб, які вчинили дрібне хуліганство, ..., може бути затримано до розгляду справи суддею або
начальником (заступником начальника) органу внутрішніх справ.
Цитата:
Стаття 259. Доставлення порушника
З метою складення протоколу про адміністративне правопорушення в разі неможливості скласти його на місці вчинення правопорушення, якщо складення протоколу є обов'язковим, порушника може бути доставлено в міліцію.
При вчиненні порушень ..., правил щодо охорони порядку, ... порушника може бути доставлено уповноваженою на те особою в міліцію, якщо у нього немає документів, що посвідчують особу, і немає свідків, які б могли повідомити необхідні дані про нього.
Адмін затримання то може бути до 3 годин, але ж тут не вказано, що затримання - це доставлення у відділок (чим часто грозяться мєнти, кажучи, що поїхали у відділ ми вас затримуємо).
Затримання це вже обмеження пересування, навіть на місці "вчинення правопорушення", правильно я розумію?
А доставлення у відділ - це вже зовсім друге питання.
А по 259, доставити у відділ за такого роду правопорушення можуть лише:
якщо у нього немає документів, що посвідчують особу, і немає свідків, які б могли повідомити необхідні дані про нього.І це стосується більшості випадків (коли в туалет сходив на вулиці, ніби-то пиво пив на вулиці і т.п. ситуації з пепсами).
Цікава інша ситуація: які ж це випадки, коли протокол не можна скласти на місці? - Просто банальна відсутність протоколу? Тобто пепс каже - ти пив пиво, поїхали у відділ складемо протокол, бо я при собі не маю бланка? І що грозить, якщо я відмовлюсь, 185 і силою завезуть туди?