До: Хмельницького міськрайонного суду 29000, м. Хмельницький вул.Театральна 54
Позивач: Прізвище Олександр Сергійович 29025, м. Хмельницький вул. адреса, кв. 35 Тел.: 097
Відповідач 1: УДАІ УМВС в Хмельницькій області м. Хмельницький пров. Коцюбинського 35/2
Відповідач 2: Ковальчук Юрій Володимирович інспектор ВО ДТП в м. Хмельницькому м. Хмельницький пров. Коцюбинського 35/2
АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ
про визнання протиправною та скасування постанови про накладення адміністративного стягнення за порушення Правил дорожнього руху України, закриття провадження по справі про адміністративне правопорушення від 24.08.2010 серії ВХ № 022975. Цей позов підлягає розгляду в судах на підставі ст.288 ч.3 КУпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (прирівняного до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи. 24 серпня 2010 року близько 22.00 години я, керуючи автомобілем BMW 520, державний номер ВХ 2008 ВВ, який належить мені на підставі свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу САА № 80003,з дотриманням правил дорожнього руху рухався по вул. Чкалова. Я був зупинений інспектором по ДТП Ковальчуком Юрієм Володимировичем. Зупинившись, я відразу запитав у інспектора,чи порушував я ПДР, інспектор відповів що ні. На моє прохання назвати причину зупинки він відповів, що я можливо керую в нетверезому стані. Після чого інспектор попросив пред’явити права на керування автомобілем і техпаспорт. Я йому відповів, що документи в руки я не передам, так як боюсь неправомірних дій з боку працівників міліції і зупинка мого автомобіля безпричинна та незаконна. В мене викликало підозру, те що інспектор грубо поводився, службовий автомобіль був схований в темному провулку і вулиця на якій мене зупинили погано освітлювалась. На мою відповідь інспектор розізлився і почав шукати свідків, найшовши свідків він склав на мене протокол серії ВХ1 №022975 і виписав постанову серії ВХ № 085017. Коли я почав ознайомлюватись з протоколом і писати пояснення я помітив, що в протоколі моя адреса вказана з помилкою, через те я попросив Ковальчука Ю.В. виправити помилку. Після чого протокол для мого подальшого ознайомлення не був мені переданий. На моє прохання надати мені протокол, я почув таку фразу: “Все що ТИ хтів, ти написав. Протоколу більше я тобі не дам. Якщо хочеш, то прийди до нас в службовий автомобіль” На таку відповідь я був сильно здивований. Я одразу зателефонував по телефону довіри (0382) 70 31 31, в цей час інспектори направились до службового автомобіля. По телефону я розповів всю ситуацію, після чого інспектор приніс мені протокол і знову почав грубити. Дописавши пояснення я хотів додати до протоколу клопотання про залучення свідків та клопотання про право на захист моїх прав. Віддавши протокол інспектору Ковальчуку Ю.В., я знову почув дивну фразу: “Свої клопотання можеш залишити собі. В суді будеш долучати їх. Ти подивись який розумний, ксероксів собі наробив.” В результаті на моє прохання долучити клопотання до протоколу серії ВХ1 №022975 мені було відмовлено. Копії протоколу та постанову я не отримав. Хочу зазначити, що під час розмови інспектор весь час розмовляв зі мною на підвищеному тоні, я кілька раз просив його не кричати та поважати мою честь та гідність. Інспектором Ковальчуком Ю.В. не були зачитані мої права. Вважаю, що притягнення мене до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення є незаконним, неправомірним, необґрунтованим, недоведеним з наступних причин: 1. Правил ПДР я не порушував. 2. Інспектор ДАЇ Ковальчук Ю.В. кричав на мене та вів себе нахабно та зухвало. 3. Інспектор ДАЇ Ковальчук Ю.В. не долучив клопотання додані мною до протоколу. 4. Я виконав вимогу ст. 126 КУпАП, а саме пред'явив документи для перевірки. 5. Інспектор ДАЇ Ковальчук Ю.В. порушив: -наказ 1111(п.6.2, п.6.25, п.6.32, п.18.4, п.18.7, п.28.1, п.28.2) -ст. 364 Зловживання владою або службовим становищем -ст.365 Перевищення влади або службових повноважень -ст.356 Самоправство -ст.268 Права особи, яка притягається до адміністративної відповідальності -ст. 19,ч.2 Конституції України 6. Закон Про міліцію (ст.5, ст.11 п.21)
Цю всю ситуацію бачило і чуло три свідки, які знаходились в моєму автомобілі: 1. Прізвище Д.В, м. Хмельницький, вул. адреса, 8/1, кв.2,тел.. 067 2. Прізвище В.В, м. Хмельницький, вул. адреса, 1Б, кв.1, тел.. 097 3. Прізвище В.В.,м. Хмельницький, вул. адреса, 18/2, кв.1, тел..097 Відповідно до ч. 5 ст. 288 КУпАП, особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита. На підставі викладеного, керуючись статтями 287, 288, 289 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ПРОШУ: 1. Прийняти до провадження даний адміністративний позов про скасування постанови про адміністративне правопорушення від 24.08.2010р. серії ВХ № 022975. 2. Відповідно до ч. 5 ст. 288 КУпАП звільнити мене від сплати державного мита. 3. Постанову серії ВХ № 085017 в справі про адміністративне порушення від 24 серпня 2010 року, про накладення на мене, Прізвище О.С. адміністративного стягнення по ст. 126 ч.1 КУпАП в розмірі 850 (вісімсот п’ятдесят) гривень визнати протиправною та скасувати. 4. Провадження по адміністративній справі закрити, відповідно до п. 1 ст. 247 КУпАП в зв’язку з відсутністю в моїх діях складу адміністративного правопорушення. 5.Витребувати маршрутний лист за 24.08.2010 Ковальчука Ю.В. та його посадову інструкцію.
ДОДАТКИ: 1. Копія свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу серії САА № 800003 – 1 аркуш. 2. Копія протоколу про адміністративне правопорушення від 24.08.2010 серії ВХ № 02297 - 1 аркуш. 3. Копія постанови в справі про адміністративне порушення від 24.08.2010 року серії ВХ № 085017 – 1 аркуш. 4.Копія клопотання про залучення свідків – 1 аркуш. 5. Копія клопотання про надання прав на захист – 1 аркуш.
3 вересня 2010 року Прізвище
Письмо как отправлять? На чье имя?
_________________ Никогда не жалей о том, что сделал, если в момент сделанного ты был счастлив!
|