Цитата:
Начальнику УДАІ УМВС
України в Хмельницькій області
Довганю М.І.
Копія: прокурору м. хмельницького
С К А Р Г А
24 серня 2010 року, приблизно о 22:10, коли я рухався по вул. Чкалова(навпроти будівлі № 1А) на автомобілі БМВ 520(державний номер ВХ2778ВВ), я був зупинений інспектором ЧЧЧЧЧЧЧЧЧЧ. ЧЧЧЧЧЧЧЧ попросив мене передати йому документи згідно пункту 2.4 правил дорожнього руху. Я йому відповів, що документи в руки я не передам згідно ст. 126 КУпАП, так як боюсь неправомірних дій з боку працівників міліції. В мене викликало підозру, те що інспектор грубо поводився, службовий автомобіль був схований в темному провулку і вулиця на якій мене зупинили погано освітлювалась. На мою відповідь інспектор розізлився і почав шукати свідків, найшовши свідків він склав на мене протокол серії 222222 і виписав постанову. Коли я почав ознайомлюватись з протоколом і писати пояснення я помітив, що в протоколі моя адреса вказана з помилкою, через те я попросив ЧЧЧЧЧЧ виправити помилку. Після чого протокол для мого подальшого ознайомлення не був мені переданий. На моє прохання надати мені протокол, я почув таку фразу: “Все що ТИ хтів, ти написав. Протоколу більше я тобі не дам. Якщо хочеш, то прийди до нас в службовий автомобіль” На таку відповідь я був сильно здивований. Я одразу зателефонував по телефону довіри (0382) 70 31 31, в цей час інспектори направились до службового автомобіля. По телефону я розповів всю ситуацію, після чого інспектор приніс мені протокол і знову почав грубити. Дописавши пояснення я хотів додати до протоколу клопотання про залучення свідків та клопотання про право на захист моїх прав. Віддавши протокол інспектору ЧЧЧЧЧЧ, я знову почув дивну фразу: “Свої клопотання можеш залишити собі. В суді будеш долучати їх. Ти подивись який розумний, ксероксів собі наробив.” В результаті на моє прохання долучити клопотання до протоколу №33333 мені було відмовлено. Копії протоколу та постанову я не отримав.
Стаття 126. Керування транспортними засобами особами, які не
мають відповідних документів або не пред'явили
їх для перевірки
Керування транспортними засобами водіями, які не мають при
собі або не пред'явили чи не передали для перевірки посвідчення
водія відповідної категорії, талона до нього, реєстраційних та
інших документів, що підтверджують право користування чи
розпорядження транспортним засобом, а у випадках, передбачених
законодавством, належно оформленого дорожнього (маршрутного) листа
або документів на вантаж, що перевозиться, ліцензійної картки на
транспортний засіб, а так само поліса (договору) обов'язкового
страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних
транспортних засобів (страхового сертифіката "Зелена картка"), -
тягне за собою накладення штрафу від двадцяти п'яти до
п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Я виконав вимогу ст. 126 КУпАП, а саме пред'явив документи для перевірки. Тому я вважаю, що протокол серії 4444 був складений незаконно.
Цю всю ситуацію бачило і чуло три свідки, які знаходились в моєму автомобілі:
1. Гавпа Д.В,м. Хмеьницький, вул.. Чкалова, 88, кВ.66,тел.. 097888888
2. Гац Д.В,м. Хмеьницький, вул.. Чкалова, 81, кВ.66, тел.. 35325
3. Гав Д.В,м. Хмеьницький, вул.. Чкалова, 81, кВ.66, тел..6456
Додатки:
1. Копія клопотання про залучення свідків
2. Копія клопотання про право на захист
Я вважаю дії інспектора ЧЧЧЧ неправомірними, а саме він порушив:
1. Ст.364 – Зловживання владою або службовим становищем
2. Ст 365 УК-Перевищення влади або службових повноважень
3. Ст. 356. Самоправство
4.
Прошу:
1. Провести розслідування та притягнути до відповідальності інспекторів.
2. В передбачений законом строк письмово повідомити мене про результати розгляду даної скарги.
3. Скасувати протокол серії № 55555
4. Скасувати постанову, яка була додана до протоколу.
5. Вжити заходів дисциплінарного характеру до інспектора ЧЧЧЧЧЧ, та керівників підрозділу ДАІ, які допускають такі порушення працівниками при організації несення ними служби.
6. Провести розслідування чи дійсно інспектор ЧЧЧЧЧ 24.08.2010року о 22.10 мав знаходитись по вул. Чкалова, 1А.
25.08.2010
Может,что то добавить?