tkamax писал(а):
Вот больше всего огорчает то, что моё заявление наверное толком никто и не читал, т.к. все элементарные придирки я исправил и даже выделил жирным шрифтом в исправленном заявлении.
Как наказать судью за такую безалаберность?
У кого-нибудь есть, пример заявления на главу суда?
Конченая она. Просто ей "впадло" рассматривать ваше дело. Бывают такие...
Вот что писал я на имя главы суда:
Клопотання
02.07.09 я отримала ухвалу судді суду м. Києва стосовно моєї позовної заяви від 25.05.09
В цій ухвалі, суддя вирішив залишити мою позовну заяву без руху та надав строк до 10 липня 2009 року для усунення недоліків.
На думку судді , моя позовна заява від 25.05.09 не відповідає пунктам 2,3,4 ч.1 ст.106 КАС України, згідно яких у позовній заяві зазначаються: ім’я позивача, поштова адреса, а також номер засобу зв’язку, адреса електронної пошти якщо такі є; ім’я відповідача посада і місце служби посадової особи, поштова адреса, а також номер засобу зв’язку, адреса електронної пошти якщо такі є; зміст позовних вимог і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги.
Але я з таким рішенням судді не згодна.
В позовній заяві, я повністю зазначила ім’я позивача (xxxx), поштову адресу (xxxxxxx), та номер засобу зв’язку (xxxxxx).
Вказуючи відповідача, я теж виконала вимоги ст.106 КАС України та зазначила ім’я відповідача (Олександр Миколайович) посада (інспектор адміністративної практики) і місце служби посадової особи (ВДАІ в м. Києві), поштова адреса (м. Київ ).
Зазначення номеру засобу зв’язку та адреси електронної пошти не є обов’язковим, і згідно ст.106 КАСУ вказується лише у разі якщо про це є інформація.
Наступною причиною, яку вказав суддя xxxx, як аргумент для залишення моєї позовної заяви без руху, є те, що я нібито чітко не виклала обставини якими обґрунтовую свої вимоги та не зазначила докази, що це підтверджують. xxxxxx вважає, що в позовній заяві викладені обставини, які ґрунтуються лише на моїх припущеннях.
Такі заяви судді xxxxxx я вважаю безпідставними.
В своїй позовній заяві я чітко виклала обставини якими обґрунтовую свої вимоги. Так, при винесені постанови номер xxx по справі про адміністративне правопорушення інспектор адміністративної практики ВДАІ м. Києва О. М. припустився чисельних порушень законодавства, що є підставою для скасування постанови, та закриттю справи про адміністративне правопорушення.
Згідно ст..108 КАСУ суддя має право залишити позовну заяву без руху, якщо позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу.
В ст. 106 немає такого поняття як «нечітке викладення обставин», та «припущення позивача». Отже заяви судді xxxx, що я нібито не чітко виклала обставини якими обґрунтовую свої вимоги, та нібито виклала свої припущення, не є підставою для залишення позовної заяви без руху.
Що стосується надання доказів, то згідно частини 2 ст.106 позивач зазначає докази, про які йому відомо і які можуть бути використані судом. Всі докази, які мені були відомі я виклала в позовній заяві.
Також я хочу звернути Вашу увагу і на те, що згідно ст..71 КАСУ в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності
покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову.
Крім того, в своїй ухвалі, суддя зазначив, що мені необхідно вказати за яких правових підстав я подала скаргу не через орган (посадову особу), який виніс постанову по справі про адміністративне правопорушення, а безпосередньо до суду.
Хочу повідомити, що я подавала не скаргу, а позовну заяву. Частина 3 ст.288 КУпАП, прямо передбачає право особи оскаржити до районного суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи.
Згідно ст..6 КАСУ ніхто не може бути позбавлений права на розгляд його справи в адміністративному суді, до підсудності якого вона віднесена цим Кодексом.
В даному випадку я скористалася своїм законним правом, та подала позовну заяву до районного суду.
Таким чином, при складанні позовної заяви я повністю виконала всі вимоги ст.106 КАС України, що є підставою для відкриття провадження в адміністративній справі.
Хочу зазначити, що я вже зверталася до суду з аналогічною позовною заявою. Тоді суд прийняв мою позовну заяву без зауважень, та повністю задовольнив мої позовні вимоги. Рішення суду з цього питання від 30 квітня 2009 року, я додаю до позовної заяви.
На підставі викладеного, прошу взяти до розгляду мою позовну заяву.
---------------
Переделайте под свой случай. Обоснуйте четко по нормам закона, что судья тупая и ей пора не пенсию. Пускай ей будет стыдно перед шефом