АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ у справі про адміністративне правопорушення (про скасування акту індивідуальної дії)
29 липня 2010 року інспектором дорожньо-патрульної служби Роти ДПС ДОДДЗ при УМВС України в Житомирській області Грецьким Сергієм Васильовичем, за результатами розгляду протоколу серії АМ1 № 045380 про адміністративне правопорушення від 29.07.2010 р., винесено постанову по справі про адміністративне правопорушення б/н від 29.07.2010 р., якою мене, _________________________, притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу розміром 255 грн. Вважаю, що постанова не відповідає обставинам справи, вимогам закону, винесена внаслідок порушення працівником МВС норм законодавства та підлягає скасуванню з таких підстав: Відповідно до частини другої статті 19 Конституції України, органи державної влади, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Нехтуючи зазначену норму, інспектор Грецький С.В. порушив, встановлений главою 22 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП), порядок розгляду справ про адміністративні правопорушення. Так, в порушення статей 268, 279 КУпАП, мене не ознайомлено із правами, гарантованими статтею 268 КУпАП, та не роз’яснено їх зміст. Під час складання протоколу про адміністративне правопорушення, мною, відповідно статті 59 Конституції України та статті 268 КУпАП, було подане клопотання про отримання правової допомоги від адвоката, в зв’язку із чим я просив перенести слухання справи, про що зазначив у протоколі. Проте, інспектор Грецький С.В. проігнорував моє клопотання, та справу розглянув на місці без участі адвоката із моєї сторони, внаслідок чого мене обмежено у реалізації моїх прав, гарантованих Конституцією України. В порушення вимог статті 285 КУпАП зміст постанови мені не оголошено. Викладене є прямою підставою для скасування постанови по справі про адміністративне правопорушення, оскільки її винесено в наслідок грубого порушення працівником ДАІ норм Конституції України та Кодексу України про адміністративні правопорушення. На підставі викладеного, керуючись ст.ст.,4,6 КАС України, ст.ст.287, 288 КпАП України, ПРОШУ: 1. Прийняти даний адміністративний позов до провадження. 2. Скасувати постанову по справі про адміністративне правопорушення б/н від 29.07.2010 р. Додатки: 1. копія постанови – 3 арк.; 2. копія протоколу – 3 арк.; 3. копія позову – 3 арк.
|