Текущее время: 25 фев 2025, 00:09

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 23 апр 2012, 23:37 
Прохожий

Всем привет!

Собираюсь забирать завтра машину со штрафплощадки в Белой Церкви (ул. Молодежная, 33). Машину забрали за неуплату штрафов во время.

Машина простояла на штрафплощадке примерно 20 дней. Я слышал, что за стоянку на негосударственной штрафплощадке (на которой, как я понял, стоит моя машина), берут какие-то космические деньги, 100-250 грн в сутки.

Однако почитав статью КУпАП 265-2, я нашел следующее:

"Транспортний засіб може бути тимчасово затриманий на строк до вирішення справи про адміністративне правопорушення, але не більше трьох днів з моменту такого затримання.

Після закінчення триденного строку тимчасового затримання транспортного засобу особа має право звернутися за отриманням тимчасово затриманого транспортного засобу. Таке звернення особи є обов'язковим для його виконання незалежно від стадії вирішення справи про адміністративне правопорушення.

За подання такого звернення та повернення особі тимчасово затриманого транспортного засобу не може стягуватися плата.".

Т.е. я платить ничего не должен?

Я понимаю, что мне обязательно предложат заплатить, а моя задача - не повестись на незаконный развод. Подскажите, что можно сделать?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 апр 2012, 07:04 
Борец

У вас машину забрали не за адміністративне правопорушення, а за борги і ст. 265-2 КУпАП тут не діє.
Державна такса за стоянку 10 грн/доба (якщо не поміняли).
Детальніше тут http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/1102-2008-%D0%BF

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 апр 2012, 10:31 
Прохожий

В "Акте огляду та тимчасового затримання траспортного засобу", копию которого мне выдали на руки, написано:

"Я. інспектор ДПС ... відповідно до ст. 265-2 КУпАП на 79 км а/д Київ - Одеса ... здіснив огляд та тимчасове затримання..." и т.д.

Т.е. просто сам акт явно ссылается на эту статью.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 апр 2012, 11:02 
Прохожий

Кроме того, забрали машину за то, что она на нее наложет арест исполнительной службой. Причину ареста ДПС не знает. Инспектор ДПС может только предложить позвонить в исполнительную службу и узнать причину ареста.

Только позвонив в исполнительную службу, я узнал, что машину арестовали за неуплату штрафов.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 апр 2012, 11:29 
Прохожий

С другой стороны, если говорить о той ссылке, которую Вы предоставили, "ПОРЯДОК тимчасового затримання та зберігання транспортних засобів на спеціальних майданчиках і стоянках", то там есть пункт

"12. Повернення тимчасово затриманого транспортного засобу, який зберігається на спеціальному майданчику чи стоянці, здійснюється за письмовим зверненням його водія, власника (співвласника) за умови оплати ним витрат, пов'язаних з транспортуванням та зберіганням такого транспортного засобу, та пред'явлення відповідного протоколу про адміністративне правопорушення."

Где регламентируются эти "витрати"?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 апр 2012, 12:13 
Борец

superobject писал(а):
В "Акте огляду та тимчасового затримання траспортного засобу", копию которого мне выдали на руки, написано:

"Я. інспектор ДПС ... відповідно до ст. 265-2 КУпАП на 79 км а/д Київ - Одеса ... здіснив огляд та тимчасове затримання..." и т.д.

Т.е. просто сам акт явно ссылается на эту статью.
Посилається він на неї абсолютно безпідставно. При затримці ТЗ посилаються завжди на цю статтю, але це чергова тупість наших ІДПС.
superobject писал(а):
С другой стороны, если говорить о той ссылке, которую Вы предоставили, "ПОРЯДОК тимчасового затримання та зберігання транспортних засобів на спеціальних майданчиках і стоянках", то там есть пункт

"12. Повернення тимчасово затриманого транспортного засобу, який зберігається на спеціальному майданчику чи стоянці, здійснюється за письмовим зверненням його водія, власника (співвласника) за умови оплати ним витрат, пов'язаних з транспортуванням та зберіганням такого транспортного засобу, та пред'явлення відповідного протоколу про адміністративне правопорушення."

Где регламентируются эти "витрати"?
Цитата:
13. За транспортування і зберігання транспортного засобу на спеціальному майданчику чи стоянці Державтоінспекції справляється плата у встановленому спільним наказом МВС, Мінфіну та Мінекономіки розмірі.
Плюс див. цитату нижче.
superobject писал(а):
Кроме того, забрали машину за то, что она на нее наложет арест исполнительной службой. Причину ареста ДПС не знает. Инспектор ДПС может только предложить позвонить в исполнительную службу и узнать причину ареста.

Только позвонив в исполнительную службу, я узнал, что машину арестовали за неуплату штрафов.
Взагалі-то якщо накладено арешт, то ІДПС не мав права затримувати ваш ТЗ згідно ст. 40 ЗУ "Про виконавче провадження". Треба дізнатися чи виносив виконавець постанову про розшук.
Цитата:
1. У разі відсутності відомостей про місце проживання,
перебування чи місцезнаходження боржника - фізичної особи, а також
дитини за виконавчими документами про відібрання дитини державний
виконавець звертається до суду з поданням про винесення ухвали про
розшук боржника або дитини. У разі необхідності розшуку
транспортного засобу боржника державний виконавець виносить
постанову про такий розшук, яка є обов'язковою для виконання
органами внутрішніх справ.

2. Розшук боржника - фізичної особи, дитини, розшук
транспортних засобів боржника здійснюють органи внутрішніх справ,
а розшук боржника - юридичної особи та іншого майна боржника
організовує державний виконавець. Розшук оголошується відповідно
за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем
проживання, перебування, місцезнаходженням боржника чи
місцезнаходженням його майна, або за місцем проживання
(місцезнаходженням) стягувача.

3. Витрати органів внутрішніх справ, пов'язані з розшуком
боржника - фізичної особи, дитини за виконавчими документами про
відібрання дитини або транспортних засобів боржника, стягуються з
боржника за ухвалою суду. Витрати, пов'язані з організацією
розшуку боржника - юридичної особи або іншого майна боржника,
стягуються з боржника у порядку, встановленому цим Законом.

4. Незвернення державного виконавця до суду у випадках,
передбачених частиною першою цієї статті, а також інші дії та
бездіяльність державного виконавця, пов'язані з розшуком боржника
або його майна, можуть бути оскаржені у десятиденний строк у
порядку, встановленому цим Законом.

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 апр 2012, 12:21 
Прохожий

Спасибо за ответы.
Цитата:
13. За транспортування і зберігання транспортного засобу на спеціальному майданчику чи стоянці Державтоінспекції справляється плата у встановленому спільним наказом МВС, Мінфіну та Мінекономіки розмірі.

Да, я это тоже прочитал. Но где посмотреть на этот приказ и соответствующие тарифы?

Насколько я понимаю, машина стоит на "спеціальному майданчику". Видимо это и есть одна из тех частных стоянок, о ценовой политике которых ходят легенды (стоимость за сутки 100-250 грн). Если придется что-то платить, то хотелось бы чтобы эта стоимость была как-то обоснована...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 апр 2012, 12:25 
Прохожий

Цитата:
Взагалі-то якщо накладено арешт, то ІДПС не мав права затримувати ваш ТЗ згідно ст. 40 ЗУ "Про виконавче провадження". Треба дізнатися чи виносив виконавець постанову про розшук.

Насколько я понимаю - да. После оплаты штрафа исполнитель направила меня в областное ГАИ, где мне нужно было в отделе розыска оформить "Постанову про припинення розшуку транспотрного засобу", с которым я собираюсь ехать на штрафплощадку.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 апр 2012, 12:26 
Борец

superobject писал(а):
Да, я это тоже прочитал. Но где посмотреть на этот приказ и соответствующие тарифы?
Може тут http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z1235-07

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 апр 2012, 12:27 
Прохожий

Когда сотрудник ДПС остановил меня, он сказал, что моя машина в розыске по системе "Рубеж", показал ст. 40 ЗУ "Про виконавче провадження" и фотографию номера машины на экране монитора на посту ДПС.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 апр 2012, 12:35 
Прохожий

Цитата:

Да, очень похоже! Т.е. в разделе " РОЗМІРИ плати за надання послуг органами та підрозділами Міністерства внутрішніх справ" есть пункт 8: "Зберігання транспортних засобів на спеціальних майданчиках і стоянках Державтоінспекції: "За зберігання одного транспортного засобу": 18 грн (первые сутки) и 10 грн (остальные).

Т.е. получается, что стоимость на "спец. майданчиках" такая же, как и на "стоянках Державтоінспекції"!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 апр 2012, 12:41 
Борец

superobject писал(а):
Т.е. получается, что стоимость на "спец. майданчиках" такая же, как и на "стоянках Державтоінспекції"!
Так і є.
Ще візьміть до уваги цей пункт.
Цитата:
Повернення тимчасово затриманого транспортного засобу боржника, який зберігається на спеціальному майданчику чи стоянці, здійснюється за вимогою державного виконавця.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 апр 2012, 12:45 
Прохожий

aphalin, спасибо, ты просто кросафчег! :)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 апр 2012, 13:11 
Прохожий

Вот еще полезная ссылка: http://ukr-advokat.org.ua/%D0%BF%D0%BE% ... %B0%D1%81/

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 апр 2012, 13:33 
Прохожий

А кто знает режим работы штрафплощадок? Машину можно забрать в любое время?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа