Текущее время: 25 фев 2025, 15:45

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 34 ]  На страницу 1, 2, 3  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 22 сен 2011, 06:13 
Борец

Соратники!
Что-то не могу найти в КУпАП какой орган/должностное лицо имеет право составить протокол и вынести постановление по ст.212-3. "Порушення права на інформацію" в части ЗУ "Про доступ до публічної інформації"

КУпАП тут:
1. http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/m ... 9969296164
2. http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/m ... 9969296164

пока ситуация не прояснится - объявляю забастовку!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 сен 2011, 07:09 
Борец

KotykPooh писал(а):
....и вынести постановление по ст.212-3...

постанову може винести суд,якщо не відповідають на інфозапит.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 сен 2011, 07:15 
Борец

Можно конечно и прокуратуру подключить, но это навряд-ли --- коррупция ...

Украинцы не Россияне, они воевать не любят, но умеют. А Россияне любят! но не умеют...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 сен 2011, 07:31 
Борец

Стаття 255. Особи, які мають право складати протоколи про
адміністративні правопорушення

11) прокурор або уповноважена ним особа з числа працівників прокуратури (частина друга статті 127-1, стаття 188-32, 188-35, стаття 212-3);
складає прокурор та надсилає до суду,а суд виносить рішення про накладення штрафу,отаке.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 сен 2011, 07:47 
Борец

пішохід писал(а):
... стаття 212-3);[/b]
складає прокурор та надсилає до суду,а суд виносить рішення про накладення штрафу,отаке.

через прокуратуру це гнила справа,тільки час потратиш-відразу до суду
тим більше що такі справи розглядаються за скороченим судовиробництвом.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 сен 2011, 08:01 
Борец

aktivist писал(а):
пішохід писал(а):
... стаття 212-3);[/b]

через прокуратуру це гнила справа,тільки час потратиш-відразу до суду
тим більше що такі справи розглядаються за скороченим судовиробництвом.

ну я так понимаю, что без прокуратуры не обойтись никак.
буду писать в прокуратуру значит.
пасиба!

пока ситуация не прояснится - объявляю забастовку!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 сен 2011, 09:36 
Борец

KotykPooh писал(а):

ти не зрозумів,якраз можна обійтись без прокуратури,тобто відразу до суду
KotykPooh якщо тобі не відповідають на запит,можу скинуть зразок позову.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 сен 2011, 10:02 
Борец

aktivist писал(а):
KotykPooh писал(а):

ти не зрозумів,якраз можна обійтись без прокуратури,тобто відразу до суду
KotykPooh якщо тобі не відповідають на запит,можу скинуть зразок позову.

aktivist. Вы не различаете иск, в рамках КАСУ, о бездействии в части непредставления информации и административное дело в рамках КОАП за эти же действия. В первом случае суд признает незаконным бездействие гос. органа. Во втором случае имеем административное дело, которое ведется по определенной КОАП процедуре, т.е. протокол, постановление. Так вот, протокол имеют право составлять работники прокуратуры, а постановление, на основании протокола, выносит суд. Без протокола не будет постановления. Поэтому без жалобы в прокуратуру с требованием начать админдело не обойтись.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 сен 2011, 10:45 
Борец

wasp писал(а):
aktivist. Вы не различаете иск, в рамках КАСУ, о бездействии в части непредставления информации и административное дело в рамках КОАП за эти же действия...
Поэтому без жалобы в прокуратуру с требованием начать админдело не обойтись.

wasp, може я щось і не розумію.але давайте разом знайдем точку істини
буду вдячний якщо Ви зможете обгрунтувать цей позов і чому він можливий без залучення прокуратури?

Приморський районний суд м. Одеси
вул. Балківська, 33, м. Одеса, 65110

Позивач: Прізвище, ім’я, по-батькові
Адреса

Відповідач: Управління ХХХХХХХХХХХХХХХ
Адреса

АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ
(про оскарження відповіді та зобов’язання вчинити певні дії)

Я, Прізвище, ім’я, по-батькові, як громадянин України, реалізуючи своє
законне право на отримання публічної інформації, 16 травня 2011 року
звернувся до Управління ХХХХХХХХ Одеської міської ради із запитом на
інформацію у якому просив надати наступну інформацію:
1) ХХХХХХХХ
2) ХХХХХХХХ
Запит надійшов до адресата 16 травня 2011 року, що підтверджується поштовим повідомленням про вручення.
28 червня я отримав листа від Управління ХХХХХХХХХХХХХХ Одеської міської ради № 761 від 27.05.2011 р., в якому, нажаль, інформація не відповідає вимогам мого запиту. Порушено норми чинного законодавства та моє право на отримання інформації, про що свідчить наступне.
Керуючись ст.. 3 Закону України «Про доступ до публічної інформації» порушено гарантію забезпечення права на доступ до публічної інформації, яка здійснюється з метою контролю за прозорістю та відкритістю діяльності суб’єктів владних повноважень.
Відповідно до ст..302 Цивільного Кодексу України та ст.. 5 Закону України «Про інформацію» кожен має право на інформацію, що передбачає можливість вільного одержання, використання, поширення, зберігання та захисту інформації, необхідної для реалізації своїх прав, свобод і законних інтересів. Реалізація цього права ніяк не порушує громадські, політичні, економічні, соціальні, духовні, екологічні та інші права, свободи і законні інтереси громадян, юридичних осіб. В цьому випадку, мій запит на інформацію необхідний для подальшої реалізації прав громадян у сфері дорожнього господарства.
Хочу зауважити, що право на інформацію охороняється законом. Держава гарантує всім суб’єктам інформаційних відносин рівні права і можливості доступу до інформації. Ніхто не може обмежувати права особи у виборі форм і джерел одержання інформації.
Відповідальність за порушення законодавства несе особа з питань запитів на інформацію – тобто розпорядник, який забезпечує діяльність структурного підрозділу або відповідальної особи з питань запитів, здійснює контроль щодо задоволення запиту та надання консультацій під час його оформлення.
Мені надали неточну, неповну інформацію та необґрунтовану відповідь про те, що інформація може бути одержана із загальнодоступних джерел. Зокрема у відповіді було зазначено: «..Управляння ХХХХХХХХ….. оприлюднило інформацію, яка Вас цікавить, на офіційному сайті міста Одеси і на сайті Міністерства економіки України..». Згідно ч.2 ст.22 Закону України «Про доступ до публічної інформації» така відповідь Управління вважається неправомірною відмовою в наданні інформації. Також, Управління надало мені копію оголошення результатів проведення торгів, яке я не запитував, тобто надало відповідь не по суті запиту.
Моє право на отримання інформації було обмежено і порушено.
Відповідно до ст. 212-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення неправомірна відмова в наданні інформації, несвоєчасне або неповне надання інформації, надання інформації, що не відповідає дійсності, у випадках, коли така інформація підлягає наданню на запит громадянина чи юридичної особи відповідно до законів України "Про інформацію", "Про доступ до публічної інформації", "Про звернення громадян" тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від двадцяти п'яти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Керуючись вищевикладеним та згідно ст.. 302 Цивільного Кодексу України, ст.. 1-4, 14, 16, 22-24 Закону України «Про доступ до публічної інформації», ст.. 3-7 Закону України «Про інформацію», ст.. 212-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, -

Прошу:

1. Визнати відповідь Управління ХХХХХХХХХХ Одеської міської ради № 761 від 27.05.2011р. неповною, неточною, не по суті запиту, а також визнати неправомірною відмову в наданні інформації
2. Зобов`язати Управління ХХХХХХХХХХ Одеської міської ради протягом 5-ти (п’яти) днів надати, відповідно до законодавства, належно обґрунтовану відповідь на мій інформаційний запит від 16 травня 2011 р.
3. Накласти на посадових осіб Управління ХХХХХХХХХХХ Одеської міської ради штраф від двадцяти п'яти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
4. Стягнути з відповідача на мою користь сплачене державне мито у розмірі 3 грн. 40 коп.

Додатки:

1. Копія запиту на інформацію Прізвище, ім’я, по-батькові до Управління ХХХХХХХХХ Одеської міської ради від 16 травня 2011 року № 60.
2. Копія повідомлення (датовано 16 травня 2011р.) про вручення адресату вищезазначеного запиту.
3. Копія відповіді Управління ХХХХХХХХХ Одеської міської ради № 761 від 27 травня 2011р. та додатку до нього.
4. Копія позовної заяви і доданих до неї матеріалів для відповідача.
5. Квитанція про сплачене державне мито.

ДАТА ПІБ

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 сен 2011, 11:08 
Борец

....................3. Накласти на посадових осіб Управління ХХХХХХХХХХХ Одеської міської ради штраф від двадцяти п'яти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

підкажіть суду, якими саме нормами процесуального права суду треба керуватись, щоб виконати п.3 позовних вимог.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 сен 2011, 11:15 
Борец

kam писал(а):
....................3. Накласти на посадових осіб Управління ХХХХХХХХХХХ Одеської міської ради штраф від двадцяти п'яти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

підкажіть суду, якими саме нормами процесуального права суду треба керуватись, щоб виконати п.3 позовних вимог.

kam, зараз спір не про п.3 цього позову,при неможливості його виконання-його можна виключити з позову
головне питання в тому чи можна обійтись без залучення прокуратури і подати позов напряму до суду за невідповідь на інфозапит :roll:
в кого ще які думки?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 сен 2011, 11:18 
Борец

из исковіх требований-

2. Притягнути до адміністративної відповідальності по ст. 212-3 “Порушення права на інформацію” Кодексу України про адміністративні правопорушення прокурора Запорізької області.
____________________________________________________________________________________________________________

Органи дізнання, слідства та прокуратури під час перевірки заяви про злочин та її вирішення, виконують не владні управлінські функції, а владні процесуальні функції.

Тому, враховуючи приписи КАС України, такі спори не випливають із здійснення суб'єктом владних повноважень своїх владних управлінських функцій, а тому не належать до юрисдикції адміністративних судів.

http://reyestr.court.gov.ua/Review/18129656

Стосовно вимоги ОСОБА_2 про притягнення голови Тростянецької РДА до адміністративної відповідальності, суд вважає за необхідне роз’яснити йому, що йому необхідно звернутися до Тростянецької районної прокуратури, оскільки відповідно до п.11 ст. 255 КУпАП складати протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 212-3 КУпАП, має право лише прокурор або уповноважена ним особа з числа працівників прокуратури.

http://reyestr.court.gov.ua/Review/17055084

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 сен 2011, 11:37 
Борец

kam писал(а):
Стосовно вимоги ОСОБА_2 про притягнення голови Тростянецької РДА до адміністративної відповідальності, суд вважає за необхідне роз’яснити йому, що йому необхідно звернутися до Тростянецької районної прокуратури, оскільки відповідно до п.11 ст. 255 КУпАП складати протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 212-3 КУпАП, має право лише прокурор або уповноважена ним особа з числа працівників прокуратури.

тобто на підставі вищевикладеного можна зробити висновок що за невідповідь на інфозапит треба спочатку звернутись до прокуратури,а потім вже на підставі позитивного рішення до суду
оце так система :roll:
хоча іншого виходу нема
тоді в мене прохання до всіх форумчан,якщо в кого є якісь напрацювання з цього приводу викласти в цій гілці,або в лічку
заяви до прокуратури
позови до суду на підставі рішень прокуратури тощо...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 сен 2011, 11:40 
Борец

kam писал(а):
відповідно до п.11 ст. 255 КУпАП складати протокол про адміністративне правопорушення,[/color][/b] передбачене ст. 212-3 КУпАП, має право лише прокурор або уповноважена ним особа з числа працівників прокуратури.

kam, в тебе є хоч якісь зразки звернень до прокуратури з цього приводу?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 сен 2011, 12:14 
Борец

aktivist писал(а):
головне питання в тому чи можна обійтись без залучення прокуратури

Это тоже самое что обойтись без ГАИ при составлении протокола за пьянку или без суда при вынесении приговора маньяку.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 34 ]  На страницу 1, 2, 3  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа