kr00002 писал(а):
Читав в статтях що винний той хто вдарив в зад або в правий бік. Є судова практика про правий бік???
Практика практично
нідочого - право непрецидентне і кожна ДТП має свої нюанси...
Дуже залежить ЯК мілікопи схему намалювали. Треба її бачити + фото ДТП та перехрестя.
Яка адреса? На гуглпанорамі є власне це місце?
Цитата:
Як мені правильно сформулювати свій захист???
Тобі, для початку, треба розуміти процес:
1. Суд має закрити справу за відсутністю у твоїх діях адмінпорушення.
Потрібні докази, з яких
повинно бути видно - "стояв, нікогонечіпав, в мене в'їхали збоку, я нєпріделах..."
2. Суд має повернути справу в поліцію, вбачаючи в автобуса порушення, навскидку - 2.3"б", 10.1, 10.3, 12.3, 13.1.
3.
Поліція складає протокол на автобус.4. Матеріали передаються в суд.
5. Суд визнає винним автобус.
6. Ти подаєш заяву в СК автобуса.
7. Отримуєш ото " ібо є заради чого зризтись".
Інакше - біля 700 грн. державі, і ремонт за свій кошт.
Шанси, навскидку, є.
Цитата:
16.11. На перехресті нерівнозначних доріг водій транспортного засобу, що рухається по другорядній дорозі, повинен дати дорогу транспортним засобам, які наближаються до даного перехрещення проїзних частин по головній дорозі, незалежно від напрямку їх подальшого руху.
дати дорогу - вимога до учасника дорожнього руху не продовжувати або не відновлювати рух, не здійснювати будь-яких маневрів (за винятком вимоги звільнити займану смугу руху), якщо це може примусити інших учасників дорожнього руху, які мають перевагу, змінити напрямок руху або швидкість;
Не ти, навскидку, примусив автобус змінити напрямок руху.
Це якщо було як ти пишеш і це видно з матеріалів.
І ваша честь має добре розбиратися в доктрині дорожнього руху.
Ти в три робочі дні мав подати заяву в свою СК, ібо можеш попасти іще і на ремонт автобуса.