Цитата:
На прохання пройти до авта інспекторів погодився, та коли підчас заповнення протоколу повз нас проїхав автомобіль (ВАЗ - 21099) на питання « Чому вони його не зупинили, адже він теж порушив», Інспектор відповів що він та його напарник дуже зайняті.
Т.е. ты согласен, что все же нарушил? Лучше переформулируй "...повз нас неодноразово проїзджали автомобілі (зокрема ВАЗ-21099), на мої питанння, чому інспектор не зупиняє їх і не інкримінує їм "псевдопорушення", аналогічне моєму..."
Цитата:
подивитися чому я не зміг розгледіти знак.
пересвідчитись, чи там дійсно встановлено знак, який я не зауважив / побачив.
Цитата:
З повороту його було важко розгледіти, тому що він був високо розташованій та значна частина знаку було пошкоджена. Тому я вирішив відкласти свої поточні справи і зібрати матеріал на своє виправдання.
Виявилось:
- До повороту знак помітно неналежним чином - менш ні за 100 м всупереч п.ХХХ ДСТУ;
- знак розташований зависоко - всупереч вимогам ДСТУ - добавь пункт;
- значна частина знаку пошкоджена - всупереч вимогам ДСТУ добавь пункт.
Цитата:
4.Працівник ДАІ в даному випадку не виконав пункт Наказу від 27.03.2009 № 111 «Про затвердження Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС»:
3.16. Контроль за утриманням автомобільних доріг, вулиць, дорожніх споруд та залізничних переїздів у безпечному для дорожнього руху стані, обладнанням вулиць і доріг технічними засобами регулювання дорожнього руху. "
Я би переформулировал:
4. Працівник ДАІ замість виконання безпосередніх обов'язків, регламентованих «Інструкцією з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС» затвердженої Наказом від 27.03.2009 № 111 (далі Інструкція), а саме п.3.6 "... виявлення порушень ... норм і
стандартів у сфері забезпечення дорожнього руху" та 3.16 "Контроль за ... обладнанням вулиць і доріг технічними засобами регулювання дорожнього руху" виніс протиправну та незаконну постанову.
Слід зазначити, що згідно п.6.1-6.2 Інструкції "Працівник підрозділу ДПС під час несення служби зобов'язаний досконало знати ПДР, цю Інструкцію, інші
нормативно-правові акти у сфері безпеки дорожнього руху та свої функціональні обов'язки." Зважаючи на викладене вище, працівник ДАІ проявив ознаки:
- службової невідповідності;
- або ж свідомо порушив Законодавство України.
Исходя из твоей схемы ни один из подпунктов 10.5.20 ДСТУ 4100-2002 не обосновывает установку знаков 3.21 с двух сторон переулка. Значит, как минимум один из знаков установлен в нарушение и этого нормативного акта (не будем разбираться какой именно - это не наша проблема). В иске напиши, что "Перелік підстав до встрановлення знаку 3.21 регламентується п.10.5.20 ДСТУ 4100-2002 і є вичерпним. Жодна з цих підстав не передбачає можливість встановлення знаків 3.21 з обох боків провулка. У зв'язку з цим, встановлення знаків 3.21 з обох боків провулка є порушенням ДСТУ, є незаконним і безпідставним".
В раздел ПРОШУ добавь первым пунктом: "Відповідно до ч. 5 ст. 288 КУпАП звільнити мене від сплати державного мита. "
В раздел ДОДАТКИ, напротив каждого из пунктов напиши сколько "аркушів", т.е. на скольки листах каждый додаток.
В шапке правильно написал ФИО инспектора (это я комментирую твой знак вопроса), должность, звание.
Отправлять заказным письмом с уведомлением о доставке (уведомление подчеркни "простое", тогда просто бросят в почтовый ящик, не нужно будет ходить на почту).
Напоминаю, количество экземпляров искового заявления и всех додатков должно = 1 экземляр для суда + по 1 экземпляру для каждого ответчика (т.е. в твоем случае 2 экземпляра всех материалов).