Текущее время: 29 май 2025, 12:57

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Re: запись в талоне
СообщениеДобавлено: 26 янв 2011, 14:11 
Борец

tristan писал(а):
Остановили на фен, в протоколе написал что не согласен.
После того как вернули докуметы обноружил запись в талоне (кроме того не поставил год, только число и месяц)
Как анулировать запись?

Делай как я! viewtopic.php?f=11&t=3149

в.о. начальника відділення
Державної автомобільної інспекції
(з обслуговування смт. Іваничі і району)
та АТІ ДАІ УМВС України
у Волинській області
капітану міліції Кузьмичу Володимиру Адамовичу
вул. Грушевського, 35
смт. Іваничі Іваничівського району
Волинської області

від _____________Георгійовича

ЗАЯВА

06 липня 2010 року належний мені автомобіль „Chery Amulet” д/н АС ____ АХ був зупинив інспектор ДПС ВДАІ (з обслуговування смт. Іваничі і району) Гнатюк Олександр Миколайович, мотивуючи це тим, що я, начебто, порушив вимоги п.12.4 „Правил дорожнього руху”, надалі ПДР.

Незважаючи на мої ґрунтовні заперечення щодо відсутності факту порушення ПДР, зазначеною посадовою особою в моїй присутності відразу було винесено постанову про притягнення мене до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушення, передбаченого ч.1 ст.122 КУпАП у вигляді штрафу в сумі 340 гривень. Також мені було зроблено запис про начебто вчинене мною правопорушення в талон до посвідчення водія.

Постановою Нововолинського міського суду Волинської області від ____2010 року у справі №________ за позовом ___________ Георгійовича до інспектора ДПС ВДАІ (з обслуговування смт. Іваничі та Іваничівського району) МВС України у Волинській області Гнатюка Олександра Миколайовича про скасування постанови про притягнення до адміністративної відповідальності та скасування запису внесеного до талону, що додається до посвідчення водія, - постанову серії АС № _______ від ______ 2010 року про накладання на ___________Георгійовича штрафу за ч.1 ст.122 КУпАП в розмірі 340 гривень визнано протиправною та скасовано.

Відповідно до наказу Міністерства Внутрішніх Справ України №166 від 02.04.1994 року, у випадку оскарження водієм дій працівників ДАІ і винесення мотивованого висновку про скасування постанови, у вільному рядку талону робиться запис, в якому вказується дата порушення, яке відміняється. Запис завіряється підписом посадової особи, яка винесла висновок, із зазначенням посади, звання, прізвища і скріплюється печаткою підрозділу ДАІ, де розглядалася скарга і було винесено висновок.

Враховуючи вищевикладене, відповідно до ст.ст. 18,19,20 Закону України „Про звернення громадян”, ст. 40 Конституції України,

ПРОШУ:

1. Скасувати запис від ________.2010 року у талоні, що додається до посвідчення водія;
2. Повідомити мені номер запису в Книзі реєстрації скарг або відповідного журналу;
3. Дати мені відповідь у порядку та у терміни, передбачені ст.20 Закону України „Про звернення громадян”.

ДОДАТКИ:

1. Копія постанови _____________ міського суду Волинської області від ________2010року;
2. Копія протоколу про адміністративне правопорушення серія АС1 № ________;
3. Копія постанови в справі про адміністративне правопорушення серія АС № ______;
4. Копія посвідчення водія серія РВА № ________;
5. Копія талону до посвідчення водія серії РВА № ______.

„__” ___________ 2010 року ________________________Г.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: запись в талоне
СообщениеДобавлено: 26 янв 2011, 18:43 
Прохожий

Остап писал(а):
... він може із рук своїх надати усю необхідну інформацію для протоколу і постанови...
Ми звикли передавати доки і ця колізія у Законі на нашу користь ще нами не сприймається...
Стаття 126. Керування транспортними засобами особами, які не мають відповідних документів або не пред'явили їх для перевірки Керування транспортними засобами водіями, які не мають при собі або не пред'явили чи не передали для перевірки посвідчення водія відповідної категорії, талона до нього, реєстраційних та інших документів, що підтверджують право користування чи розпорядження транспортним засобом, а у випадках, передбачених законодавством, належно оформленого дорожнього (маршрутного) листа або документів на вантаж, що перевозиться, ліцензійної картки на транспортний засіб, а так само поліса (договору) обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (страхового сертифіката "Зелена картка"), -
тягне за собою накладення штрафу від двадцяти п'яти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом, або передача керування транспортним засобом особі, яка не має права керування таким транспортним засобом, -
тягнуть за собою накладення штрафу від тридцяти до тридцяти п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування транспортними засобами, -
тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Примітка: Положення частин першої та другої цієї статті не застосовуються до осіб, які у встановленому порядку навчаються водінню транспортного засобу.

Вообще, до сегодня, после выяснения должности, личности инспектора и причины остановки, передавал права, руководствуясь ПДД.

Сегодня сначала при просмотре видео, где человек делает акцент на 126й статье и после этого "вытяга" возникло несколько вопросов.

В частности, как происходит составление протокола, если инспектор таки решил его написать, а я не передал, а только предоставил документы. На капоте, глядя на документы через лобовое ?..
И следующий вопрос: если уже протокол оформлен, описано нарушение, а также есть дополнение, что водитель не передал документы инспектору, то как быть ? Какой грозит штраф ? В принципе, если свидетели есть, то их вписываем, на суде должно с ними полегче быть. А если свидетелей нет в машине и камеры тоже ?

Итого:

1. Передавать или всё-таки бронить и просто показывать, имея в руке Кодекс, Конституцию, ПДД ?
2. Если не передал, как протокол вообще составляется ?
3. Что делать, когда он составлен и указано про упрямство в передаче ?

Спасибо.

Просто все эти "скользкие моменты" утомляют немного.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа